IN FERNEM LAND

CANCEL·LACIONS ESTIUENQUES


SalzburgBayreuthConservatori de Pesaro

Encara no ha acabat el mes de juny i ja tenim els primers canvis en els cartellone dels principals festivals estiuencs d’aquest any.

El festival de Salzburg, el festival de Bayreuth i el ROF de Pesaro.

En el Benvenuto Cellini de Salzburg (si cliqueu el link podreu veure uns vídeos previs del muntatge que em fan preveure una certa polèmica), ha saltat el protagonista, és a dir Neil Shicoff i en el seu lloc cantarà Burkhard Fritz. Jo no estava gaire segur de que Shicoff pogués fer front, en el seu estat vocal actual un rol com el del escultor Berliozitià, però ara davant del canvi i el desconegut Fritz, m’ha agafat una certa por. 

la foto te tela 

el que ha saltat de la barana (Shicoff) i el que esculpirà el Cellini (Fritz) 

En els Meistersinger Bayreuthians ha saltat el magnífic Robert Dean Smith, però per joia de tutti quanti cantarà l’extraordinari Klaus Florian Vogt, que tan ens va agradar en el segon repartiment de Die Tote Stadt al Liceu. Jo després el vaig poder veure en el Lohengrin de la Scala i em va deixar meravellat. Esperem que aquest rol tan líric i compromès,  del Walter, i a Bayreuth el consagri definitivament com el gran tenor líric wagnerià del moment.

Robert Dean Smith 

el que surt (Robert Dean Smith) i el que entra (Klaus Florian Vogt)

Finalment a Pesaro i en el Otello rossinià, no cantarà Giuseppe Filianoti. A la web del festival ja s’anuncia Gregory Kunde (8,14,17 i 20 d’agost) i Ferdinand von Bothmer (11 d’agost).

Tan Kunde com von Bothmer que l’any passat em va causar bona impressió a Pesaro cantant, Die Schuldigkeit des Ersten Gebots (la primera ópera de Mozart i permeteu-me dir que una llauneta), s’hauran d’esforçar molt per no ser literalment menjats amb patatones pel Rodrigo de Juan Diego Florez, cosa difícil, però tot un repte per algú que es vulgui consegrar en el ROF, com el mateix Florez ho va fer substituint a última hora a Bruce Ford, en la Matilde di Shabran del ROF de 1996

Giuseppe Filianoti 

Filianoti i Kunde 

Us aniré informant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: