IN FERNEM LAND

DOLORA ZAJICK


 

La mezzo americana Dolora Zajick, va ser la primera cantant en rebre el premi del Grup de Liceistes de 4at i 5è pis, per la seva impactant Lady Macbeth del Macbeth de Verdi, cantada a la temporada 1996-1997, encara al exili, en el Palau de Música.

Acompanyant a la Zajick varem tenir al baríton Renato Bruson, al baix Stefano Palatchi i al tenor José Azocar. Va dirigir l’orquestra Paolo Carignani.

La poderosíssima veu de la Zajick va fer tremolar les muses, valquiries i al mateix Wagner i Clavé, que varen escoltar atònits, els desplegament de mitjans de la mezzo.

Cal dir que, un cop t’has recuperat del impacte auditiu, a aquesta cantant li trobo a faltar una mica més de varietat expressiva. Dona la sensació que tot ho canta igual, tant li fa que canti l’Azucena com la Leonora de la Favorita o l’Adalgisa de la Norma. Tots ells papers ben diferents, però que la Zajick, potser una mica per desconeixement del idioma italià, impregna amb aquesta abessagadora potencia sonora i demostració de facultats, però un cop superada aquesta admiració inicial, em manca quelcom més.

Dit això que vingui sempre, serà ben rebuda i celebrada.

Ara no tinc a disposició cap gravació d’aquell Macbeth, però us deixo un altre personatge verdià que també ha fet al Liceu, la Eboli del Don Carlo. Aquest cop tal i com la va cantar el 27 d’abril de 1996 al MET en ocasió del concert homenatge en el 25è aniversari de la direcció musical de James Levine.

La propera entrega ja serà per anunciar-vos el millor cantant d’aquesta temporada.

6 comments

  1. Colbran

    A mi aquesta senyora m’agrada, però reconec que tot ho canta igual.
    A més en recorda molt a la Judy Garland i per aquesta raó encara m’agrada el doble. Com som el operòfils!!! Ay, Señor!!!

    M'agrada

  2. Colbran, qué coincidencia, yo cuando veo/oigo a Zajick pienso siempre lo mismo: me recuerda a una Judy Garland crecidita. A mí me gusta mucho también, aunque es cierto eso de que lo canta todo por un estilo.

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: