IN FERNEM LAND

TOT EL FOYER 2009-2010 CANCEL·LAT


foyer

Ho acabo de llegir i no m’ho puc creure.

El Liceu anul·la per motius pressupostaris la programació del Foyer per la propera temporada, tret de l’òpera Hypermusic Prologue de Hèctor Parra. La resta, els monogràfics al entorn de i les dues escadusseres golfes que ens varen deixar per aquest any, tot anul·lat.

Nota del teatre aquí

No fa ni dos dies, vaig comprar les entrades per les Golfes i ara anuncien això. Ho trobo gravíssim i caldrà que el Sr. Marco s’expliqui bé.

L’activitat del Foyer era bona i sobretot tenia un públic fidel.

Potser si que la crisi obliga a re estructurar l’activitat, però hi han coses, sobretot de la vessant artística que haurien de ser les últimes en veure’s afectades.

A aquestes alçades, un cop s’han posat a la venda les entrades i a dos mesos del començament de la nova temporada, em sembla inaudit.

LA CRISI, la maleïda crisi,  HA ARRIBAT AL LICEU

13 comments

 1. Mei

  Què ha passat en aquestes dues setmanes des que es van a posar a la venda anticipada per als abonats?

  Això només indica precipitació en les decisions i poc domini del temps en la presa de decisions… Si el panorama és tan canviant en dues setmanes ja veurem com acabem la temporada…

  Francament s’ho podien haver pensat abans de posar-les a la venda per al públic en general…

  Ja cal que ho expliquin bé això, ja…

  M'agrada

 2. Ferran - Un que passava

  Ho he llegit aquest matí a cal Jaume Radigales i de seguida he anat a la pàgina del Liceu per comprovar-ho per mi mateix. No és que tingués entrades ni res, fa temps que no hi vaig, a les activitats del Foyer, però m’ha semblat alarmant. Esperem que la temporada no la toquin, ara.

  M'agrada

 3. A mi em sembla que aquesta decisió, poc desprès de posar-se a la venda les entrades, només pot obeir a que se’n deuen haver vengut un escassísim nombre.
  Ja feia temps que es veia que no li posaven gaire “carinyo” al tema dels espectacles de Foyer, fossin els de tarda o les golfes.
  En lloc d’oferir actuacions més interessants i, sobretot, promocionarles bé, han preferit tancar, de manera vergonyosa. I continuen parlant d”excel·lencia”, quan no arriben ni a l’aprovat justet !
  Com diu la meva amiga Estrella, “tenim mala peça al teler”!

  M'agrada

  • Joaquim

   Si Teresa, estem d’acord, mala peça al teler.

   Propperament el Grup de 4at i 5è pis tindrem una reunió amb la Direcció per parlar de la temporada i no us càpiga cap dubte que faré especial èmfasi en aquesta sorprenent noticia.

   Pot ser que el pressupost s’hagi vist retallat de manera dràstica i sagnant, però que ho hagin fet així, de sobte, a dos mesos del inici de la nova temporada, amb la venda d’entrades inaugurada fa molt poc, em sembla com diu la Mei, una errada de gestió important, molt important.

   Pensar que les entrades del Foyer s’esgotaran, amb l’oferta cada vegada més minsa és tenir poca idea del que mou al públic i sobretot, com és mou. Potser el mateix día de la sessió es vendran moltes entrades, però gastar-nos a un any vista el calés per comprar entrades per Martí i Soler i la seva època, és no tenir-ne ni idea.

   No sé el que s’estalviaran amb aquesta retallada, però tocar la part artística, un cop s’havia presentat la temporada i aprovat el pressupost, em sembla gravíssim.

   Ara a patir, que no rns passi coma Les Arts, que canvien els repartiments a la baixa.
   Per la propera temporada hi ha hagut una baixada considerable d’abonats. No s’ha dit però es nota. En el torn T, el més immobilista en tots els sentits, ens han centrat les localitats, i no una butaca precisament.

   Pot ser motivat per a crisi i per l’avançada edat dels abonats d’aquest torn, però també hi ha public que s’estima més escollir els espectacles i obviar aquelles propostes escèniques que els semblen a priori innacceptables. Jo amb aquest argument hi estic absolutament en contra, però creieu-me quan us dic que hi ha baixes en aquest sentit.

   Si han baixat, que no ho sé del cert, el nombre d’abonats, si els esponsors han deixat o baixat les seves donacions i si la conselleria de cultura i/o les altres institucions han retallat la seva assignació, ja tenim la crisi al Liceu.

   Ja cal que comecem a fer novenes per tal de que no retallin els cantants amb honoraris més alts.

   M'agrada

 4. colbran

  Puestos a recortar gastos, hubieran tenido que comenzar por prescindir de ese cuerpo “asesor” de 10 o 12 personalidades que no hacían falta PARA NADA y que supondrán una buena sangría de miles de euros por reunión, si no es que los cobran incluso sin llegar a reunirse nunca.

  Prescindir de unos espectáculos que comenzaban a consolidarse es una mentecatez. Siempre estaba el Foyer al 100% de capacidad o casi.

  Sin embargo no se prescinde de ese estreno del Sr. Parra que me huele a puro experimento, cosa que agrada mucho, por lo visto y en vista de que no prescinden del mismo, a la dirección artística del teatro.

  M'agrada

 5. maria teresa

  Mira, en Colbran m’ha tret les paraules de la boca. De que serveixen tants assessors, si no saben veure ni preveure gairebé res? Estalviem-nos els seus sous i no retallem el que és important en un teatre, les funcions. El Liceu dóna molt mala imatge fent aixó.

  M'agrada

 6. Roberto

  Yo también hace sólo unos días que he comprado en las taquillas del Liceu las entradas para las sesiones golfas. Me he quedado de piedra. No se entiende que una programación ya prevista y de la que se están vendiendo entradas desde hace días, se elimine de un plumazo en nombre de la bendita crisis. (¿Bendita o maldita?) Como no tengo la suerte de poder asistir a la reunión de abonados del 4º y 5º piso, les ruego a los que asistan, que en nombre de todos los que no estaremos allí, intentéis que os expliquen porqué siguen sucediendo estos desaguisados en detrimendo de la cultura. Yo he asistido a todas las sesiones golfas y tal como ha mencionado Colbran, la ocupación siempre ha estado al borde del 100% de su capacidad. ¡Es realmente una pena, y las vamos a extrañar!

  M'agrada

 7. Concep

  Joaquim, aquest nou director és un inepte que no ha gestionat correctament un pressupost tancat i aprovat.
  No estaria gens malament que fessin públics els números i en quines partides ha afectat la retallada.
  Si retallen oferta artística, que retallin o millor, suprimeixin el Consell de notables.

  M'agrada

 8. Jo el que no entenc és perquè, si és un problema de gestió, s’intenta posar un pegat tan mal posat com suprimir una activitat de l’àmbit artístic. Heu vist al programa de mà quantes persones treballen als departaments de gestió i administració? Realment no hi ha ningú que tingui responsabilitat sobre aquest dèficit? Se l’ha de carregar el foyer que segons la premsa tenia una mitjana del 70-80% d’ocupació? Més aviat em sembla voler aprofitar l’excusa de la crisi per treure’s de sobre un projecte artístic que a algú li interessa que deixi de crear opinió.

  M'agrada

  • Hola Viviana, benvinguda, crec que és la primera vegada que escrius.
   Dient això “Més aviat em sembla voler aprofitar l’excusa de la crisi per treure’s de sobre un projecte artístic que a algú li interessa que deixi de crear opinió“, em sembla que has fet diana, tal sols canviant “algú” per Director General o Sr. Marco (i això ho dic jo), la frase pren tot el sentit, tot i que ja quedava prou clar.
   Gràcies per deixar-nos la teva opinió. Torna quan vulguis

   M'agrada

 9. alex

  En parte, estoy de acuerdo con lo dicho por Colbran.

  El cargarse las Sesiones del Foyer, es en términos coloquiales “cargarse el chocolate del loro”; de estas Sesiones, es obvio que no se vendiera todo el taquillaje, pero eran sesiones amenas muchas de ellas y donde jóvenes cantantes de la casa tenían sus primeras oportunidades.

  ¿Porqué ante una situación de crisis, no se recortan otras partidas mucho más onerosas para el teatro, como “consejos asesores”, ” nuevas producciones “, alquiler de “otras determinadas producciones también caras y que solo buscan la polémica”, etc..etc…?

  M'agrada

 10. Hola Ximo, perdó per entrar així per les bones sense presentar-me, com que et llegeixo sovint em sentia com a casa…
  Vaig entrar un cop…l’any passat, quan vas parlar de la sarsuela Música clásica que vam fer al tantarantana (jo era la pianista).
  Em costa opinar de temes que desconeixo i per això no escric gaire als blogs…però aquest cop estic tan empipada que no ho he pogut evitar, saltant-me les normes de l’educació bloguera i tot!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: