IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DEL WERTHER AMB KAUFMANN i KOCH


Werther i Charlotte en el acte IV del Werther de l’ONP La Bastille segons la proposta escènica de Benoit Jacquot (gener del 2010)

He trigat una mica, però potser encara hi ha algú que no el té.

Aquí teniu el vídeo del Werther que aquests dies s’està representant a l’ONP La Bastille, amb elogis unànimes de la crítica i el públic.

És evidentment, un èxit gràcies a tres factors primordials: Una direcció musical d’extraordinària sensibilitat i coneixedora del estil, no debades, Plasson com Prêtre han estat els grans garants de l’òpera francesa, més enllà de la Carmen i la Manon i els altres dos, una parella protagonista de veritable somni, Jonas Kaufmann i Sophie Koch, Sophie Koch i Jonas Kaufmann, fent més que creïbles el jove i introvertit Werther i la dissortada Charlotte.

La subtil i captivadora posada en escena (discutible filmació) de Benoit Jacquot, no fa més que situar aquesta versió com a capdavantera de totes les opcions possibles d’aquesta obra, al menys des de que Alfredo Kraus va desaparèixer dels escenaris.

Què ho gaudiu!

 

Primera part (actes 1 i 2)

http://www.mediafire.com/watch/9jmyis1pba4dapk/Werther_ONP_26_01_10_I.avi

 

Segona part (actes 3 i 4)

http://www.mediafire.com/watch/0kndy4z8jfbz0fu/Werther_ONP_26_01_10_II.avi

Un comentari

  1. Joanpau

    Jo, com la joanela, l’he vist vàries vegades des de la web de Arte, però aquesta nit a casa el baixaré i guardaré com un dels tresors més preuats.
    No és el mateix veure’l a l’ordinador que a la TV de casa.
    Crec, a més a més, que ARTE el tindrà penjat un mes, com a màxim.

    M'agrada

  2. GLORIA A.

    Quina perfecció ! veus, interpretació, posada d’escena, sublim es la paraula, amb aquesta garantia sería l’única forma que em fés retornar al meu seient del Liceu , de moment……no,gràcies.
    Amic Joaquim, una vegada més ens has ofert una auténtica joia, de la que penso gaudir moltes i moltes horas perque no em canso d’escoltar… Gràcies de nou Joaquim,una abraçada, Glòria.A.

    M'agrada

  3. M’he estat una estoneta intentant empescar-me algun comentari “assurià”, però, noi, no me n’ha sortit cap, i és que amb Kaufmann, poca broma! Gràcies per l’enllaç!, ja que estic segur d’estar baixant un “Werther” per treure’s el barret.

    M'agrada

  4. Alejandro

    Només he vist (de moment) la célebre ària del tenor, i m’ha semblat estupenda, ben cantada i ben interpretada (tot i estar ben fora de context, ja que el tastet de vídeo no s’allarga), i el director de la grabació l’ha encertat (ja se que altres moments de l’opera no van ser tan lluïts). Gràcies per aquest regalet musical. A veure si trobo un parell d’horetes per veure’l.

    M'agrada

  5. kenderina

    Anda que si me llega a gustar el Werther…..ya no tendría dedos en las manos para contar las veces que lo he visto , jejeje.
    Solo una cosa…los de la foto no son Jonas Kaufmann y Sophie Koch pero no sé quienes son 🙂

    M'agrada

  6. alex

    Muchas gracias y más después de la gran función en vivo que presencié el pasado viernes en Paris Bastille ( “casualmente”, por allí estaba también el Sr. Matabosch y algún conocido más )

    En directo, en los dos últimos actos te quedabas casi sin aire, de la emoción ( Grandes por este orden para mí, Plasson y la Orquesta de la Opera deParis, Koch, Kauffman y el resto del cast vocal ).

    M'agrada

    • Hola i benvinguda Eboli.
      En Kaufmann fa miracles, potser ja és hora de demanar que el proposin directament per fer-lo sant.
      Ara parlant en serio, fas mal fet de mantenir silenci, m’agrada molt que hi deixeu les vostres opinions.
      Fins la propera, d’acord?

      M'agrada

Deixa un comentari