IN FERNEM LAND

SOTA L’OMBRA DE…MOON RIVER


Audrey Hepburn a Breakfast at Tiffanys

La primera tarda de les vacances d’estiu, la passarem apaivagant la calorosa xafogor sota l’ombra refrescant  de “Moon river“.

Breakfast at Tiffany´s, suposa un cim a la història del cinema i això que no és una obra mestra, però si una pel·lícula esplèndida, amb un guió sofisticat, una parella esplendorosa i una cançó inoblidable. Una icona estètica d’una època.

Per a mi són arguments suficients per motivar el primer post de vacances.

Us deixo amb Audrey Hepburn i la seva veu tan allunyada de la Eliza Doolittle que ens van voler fer creure, una guitarra i el millor Henri Mancini. La presencia de George Peppard acaba d’arrodonir el moment plaent d’estiu.

Demà us espero sota l’ombra de…

Un comentari

  1. Roberto

    Últimamente me estás haciendo derramar lagrimitas… El otro día con la bajada de la escalera del maestro Sondheim y hoy con la única e incomparable Audrey cantando al mejor Mancini. Es que soy un sensiblero incorregible. ¡Buen verano para todos!

    M'agrada

  2. José Luis

    Desde luego, este encanto sí que es un icono, y monumental. 😉 Pero la peli también es para mi gusto una obra maestra, tanto como la novela (cosa rara) a la que sin embargo se parece poco (eso es menos raro). Lo unico que le sobra es el Sr Marqués.

    Coincidencias: Aprovechando mis vacaciones me he leido Guerra y Paz (poco manejable para el metro…), y cuando hoy he vuelto a casa me he puesto a buscar quien hizo el papel de Natasha en la peli (que no ví), porque es un personaje precioso y maravillosamente dibujado, que me evocaba a Vivian Leigh, pero sobre todo a Audrey Hepburn.. que ha resultado ser quien la interpretó, con lo que mi autoestima, en un dia tan penoso, ha mejorado un poco.

    Felices vacaciones para todos (snif)

    M'agrada

    • Hola José Luis, ben tornat.
      Ara que alguns comencem, ja limitats de forces, tu arribes amb les piles recarregades i amb ganes de “litigar” d’aquella manera que tan t’agrada.
      Te’n has perdut alguna de bona, però aviat et posaràs al dia.
      Espero que les vacances hagin estat profitoses, encara que si t’han servit per llegir La Guerra i Pau ho han estat molt.
      La pel·lícula, excel·lent per cert, és impossible que reflecteixi la meitat de la meitat, però malgrat això és bona i amb un cast espectacular i algunes interpretacions magnífiques. No tinguis cap dubte a visionar-la, és un King Vidor, tota una garantia.

      M'agrada

  3. Sé que semblaré un “raru” perquè compta amb milions d’admiradors arreu del món, però la Hepburn és una noia que no m’ha cridat mai especialment l’atenció, i potser és per això que, veient aquest vídeo que has posat, m’he fixat que em cridava de seguida l’atenció la típica i tòpica escena de l’escriptor assegut davant la màquina d’escriure i que va arrabassant del carret de la màquina i rebregant amb fúria folis i folis de paper a mig escriure per llençar-los a la paperera, tan plena a vessar que ja no n’hi caben més i acaben escampats pel terra!

    I m’ha fet gràcia pensar que, com que ja ningú, actualment, escriu a màquina, aquesta escena que tantes i tantes vegades hem vist, ja no és vàlida per representar la lluita que manté amb si mateix l’escriptor per expressar-se a través de la paraula escrita…, i és que resultaria tan poc cinematogràfic un primer pla mostrant els dits d’un escriptor que, amb la mateixa lluita però treballant amb un ordinador, fa tot un bloc del text que no li acaba de fer el pes i l’esborra amb la tecla “supr”!…

    … Oi que sí?…

    Bones vacances, Joaquim!

    M'agrada

  4. colbran

    Ya ves, Assur, tanto que coincidimos, pero en cuanto a “L´elisir d´amore” y a Audrey Hepburn discrepamos, lo cual es muy sano.

    La actríz multinacional Audrey Hepburn (nacida en Bruselas, de padre irlandés y madre holandesa, posteriormente nacionalizada norteamericana y, probablemente, anteriormente británica y posteriormente italiana por matrimonio) es para mí una de las actrices más exquisitas que ha pisado un plató. Sus comienzos como bailarina cásica y posteriormente corista en el West End, en el estupendo musical de Jule Styne “High button shoes” (1948), que contiene un ballet referente a los principios del cine, le dieron un porte esbelto y una ligereza en los movimientos que más que caminar parecía que se deslizaba.

    Comenzó en pequeños papeles en teatro en Holanda y luego en Inglaterra. Luego vino el cine, primero en Francia (“Nous irons a Montecarlo”-1951) y luego Inglaterra, después de ser rechazada para un papel en el vehículo de Maureen O´Hara “Lady Godiva rides again” (1951). Curiosamente en su primera película con papel importante, “The secret people” (1952), donde interpretaba el rol de hermana menor de Valentina Cortese, el tema principal de la banda sonora era “El cant dels ocells” en una armonización y orquestación de Roberto Gerhard…Debido a este último rol fue requerida por Hollywood para “Vacaciones en Roma”, ganó el Oscar y el resto ya es conocido por la mayoría de cinéfilos.

    La encantadora Audrey Hepburn nunca tuvo voz, pero se atrevió con “La vie en rose” y “We have no bananas” en “Sabrina” (1954) y con varios temas de Gershwin en “Funny face” (1957). No lo hizo demasiado bien, tuvieron que bajar el tono a las melodías y mil arreglos para que no desentonara, pero tampoco estuvo mal y tuvo ocasión de demostrar sus dotes de bailarina y nada menos que con Fred Astaire, en el último film citado.

    Su siguiente incursión en el canto fue esta susurrada melodía, compuesta por Henry Mancini para su voz,y que La Hepburn interpreta con naturalidad y verdadero sentimiento, consiguiendo una auténtica creación que llega al alma. “Moon river” estará siempre ligada al buen hacer y al encanto natural de esta deliciosa actríz.

    Por último, y con auténtico desprecio hacia Julie Andrews, fue escogida para llevar al cine el musical “My fair lady”, junto a dos de los intérpretes de Broadway y del West End, Rex Harrison y Stanley Holloway. Grabó la banda sonora completa y alguna canciones interpretadas por ella se pueden escuchar en el CD de la banda sonora como bonus y en los extras del DVD, pero visto el resultado, aunque nada despreciable, como no conseguía acceder a las notas agudas, se decidió recurrir a la soprano Marni Nixon, especialista en estos menesteres. No obstante, si nos fijamos un poco oiremos la voz auténtica de Audrey Hepburn al comienzo de “Just you wait” y en otros momentos (escasos) en que no se requiere ascender a notas inalcanzables para ella. Su interpretación no fue galardonada con el Oscar por este motivo, aún estando impresionante, y fue a parar ese año a Julie Andrews (quizás como compensación por no ser elegida para el rol fílmico de Eliza Doolittle que estrenara tanto en Broadway como en el West End). Cosas…

    Su carrera cinematográfica siguió adelante, se divorció de su último marido (Andrea Dotti) en 1982; su último film “Always” lo rodó en 1989 y falleció en Suiza en 1993.

    Será siempre recordada, entre otras cosas por este delicioso “Moon river”, por su quehacer cinematográfico tan diferente del de sus compañeras, por su esbeltez, delgadez y exquisitez y por su gran labor humanitaria, llevada a cabo durante bastantes años y hasta el final de su existencia.

    M'agrada

  5. A mí donde me gusta es en “Charada”, acompañada de un madurito maravilloso Cary Grant, creo que su mejor pareja cinematográfica. No es la mejor actriz pero es risueña y elegante como todas las bailarinas.
    Assur, el paper carbó i el tippex no tenien res de romàntic..per això no sortien a les pelis.

    M'agrada

    • kalamar, jo diria que Charada o Como robar un millón, per exemple, beuen de la sofisticació d’aquesta, però en aquesta, es troben diversos factors que la fan més inoblidable, en conjunt, que les altres, tot i que per a tu la maduresa de Gary Grant, sigui un atractiu addicional, ara bé com a pel·lícula, jo crec que Breakfast at Tiffany´s és millor pel·lícula.

      M'agrada

  6. Josefina

    La peli es inoblidable i Audrey també. Es deliciosa i té un somriure preciós.
    Bones vacances Joaquim. Ja et trobaré sota l´ombra acollidora de la música.
    Petons.

    M'agrada

  7. montserrat tur rosello

    Les dues Hepburn Katherine i Audrey, son les meves actrius de referencia, veure a Audrey Hepburn a “Vacaciones en Roma “per a mi es un vici que de tant en tant tinc d’experimentar, una mica bleda , potser sí pero disfruto con una enana,

    M'agrada

  8. anna

    Aquesta és una pel.licula que he vist moltes vegades i que sempre m’agradat tot i que ja té uns quants anys. L’Audrey Hepburn era meravellosa. Ella sola, amb els seus preciosos ulls i la seva figura, omplia tota la pantalla. Va ser una llàstima que ambdos protagonistes de la película morissin tan aviat.

    Eentre totes les escenes memorables que té, em quedo amb la de final quan busquen al gat que s’ha escapat i el troben.

    Pel que fa a la cançó, jo li dono 10 points, com diríen a Eurovisió.

    M'agrada

  9. KÀTIA

    La Audrey absolutament encantadora i bonica,era una gran senyora.En a mi em va agradar especialment e “Un grito en la oscuridad” +on feia de cega.Sortia del clichè que sempre portava penjat.Em sembla recordar que tenia el títol de Baronessa.
    Bona nit a tots.
    Joaquim aprofita per dormir,tinc la sensació de que el cap al coixí no li poses gaire.

    M'agrada

  10. colbran

    Esta película que mencionas, con la encantadora Audrey Hepburn de ciega, se titulaba entre nosotros “Sola en la oscuridad” y originalmente “Wait until dark” (1967), era de un suspense morrocotudo y estaba espléndidamente dirigida por Terence Young, salvando alguna ingenuidad, pero todas las películas de este género la tienen, en mayor o menor medida.

    M'agrada

  11. Glòria Aparicio

    Tens raó Colbran la peli on mostraba un treball fora del seu cliché, noia de subtil mirada i remarcadíssima elegancia, era “sola en la obscuridad”, la vaig veure un 15 de Juny, 1968 sessió de nit , i tot seguit d’una de les escenes més impactants ( a la cuina…) vaig haber d’anar a corre-cuita cap el hospital per rebre , amb mig mes abans d’hora, al meu segon i estimat fill David, aquest es un bon motiu per recordar-la, la vaig veure una segona vegada amb més calma…. i penso que era una bona película i ella feia un personatge difícil que va saber interpretar dignament, la cámara l’estimava i ho transmitia al espectadors, una llástima la seva mort, gracies Joaquim aquest bombonet ha estat deliciós….
    per cert ,em faria gràcia tenir-la però mai l’he vist a la venda, algú de vosaltres sí?

    M'agrada

  12. colbran

    Gloria, puedes encontrarla en los grandes almacenes de Portal de L´Angel y Plaça Catalunya. El precio de venta es 8, 95 euros, pero quizás si compras tres títulos, pagas sólo dos durante este mes.

    M'agrada

  13. KÀTIA

    Apa,com sempre m’he equivocat ,la peli que volia dir es “sola en la oscuridad”.Lo del grito ho he confós amb “Un grito en la niebla” protagonitzada per Doris Day òn també estava fora del seu tarannà habitual.

    M'agrada

Deixa un comentari