IN FERNEM LAND

PEIX AL COVE!!!


I encara sort que no hem de parlar de plataformes xenòfobes assegudes al Parlament!

Tots aquells que creien que allò del 10 de juliol era bufar i fer ampolles, cal que tinguin ben present que “nosaltres” ja hem decidit i de manera quasi m’atreviria a dir que incontestable.

Peix al cove!

I mireu que en som d’enzes, que fins i tot una formació sense cap ideari polític més enllà d’una única paraula al darrera, Independència, i un líder forjat mediàticament en el Club que ho és més que qualsevol altre, encara que no ha quedat gaire clar si la seva gestió va ser tan gran com els resultats esportius dels jugadors i un modèlic entrenador que la divina providència ens guardi per molts anys, és capaç de convèncer a 102.197 catalans, és a dir el 3,28%.

S’han mogut moltes coses aquest diumenge, espero que els barons del Baix Llobregat aprenguin del seu fins ara lider, i pleguin (Hereu comença a fer les maletes!) i pel que fa a Esquerra, un cop hagi passat pel psicoanalista, que de ben segur necessitarà, potser haurà de fer una assemblea d’aquelles que els caracteritzen, per decidir a qui han de posar la corona d’espines.

La resta, cap problema, tothom ha guanyat.

I els Herrera boys & girls?, doncs han aguantat el xàfec amb una dignitat molt ecològica, però han perdut la poltrona que tan temien perdre, i ara a escalfar banqueta s’ha dit! i qui sap si per sempre.

Tot sota control i aquesta propera nit, a veure si la frase que definirà altre cop a Catalunya en els propers anys, “peix al cove!” (o la versió més moderna de concert econòmic, tot i que penso que més aviat serà ecumènic), ens l’omple de golets.

Ja se sap que guanyar al Madrid sempre ha estat un dels grans triomfs nacionals, m’atreviria a dir, l’únic, i a més fa que el index de natalitat augmenti.

S’equivocaven aquells que creien que tot estava a punt de trencar-se i que Catalunya era un niu de clandestinitat, de intolerància i de perillosa convivència. Aquesta nit Catalunya dormirà tranquil·la, alleugerida i satisfeta, però Madrid també, ja sigui a La Moncloa, com al carrer Gènova.

Hola Espanya!, i no pateixis, Catalunya és així.

Un comentari

  1. CIU ganó, llega la tranquilidad de la nada.
    SI, sobrepasa a Ciutadans, menos mal.
    Bofetada al PSC, que aprendan de los errores.
    El PP sube, dios mío la que nos viene.
    Iniciativa, igual.
    Esquerra, el govern con ellos, era un Dragon-Kan.

    De acuerdo contigo, los nazis no han entrado al Parlament……. por ahora.

    Bon dia, Catalunya

    M'agrada

  2. alex

    Bueno eso de los nazis de Plataforma es cierto, pero simplemente y mirando la política de la Consellerìa de Governaciò del Sr. Saura hasta la fecha ( y felizmente desaparecido) diría que más o menos lo mismo, cuando dejan manifestarse en la calle con pistola más que visible, permitía , toleraba y hacía la vista gorda ( me refiero al Sr. Saura, junto a al Sr. Miralles y unos cuantos de ICV) a las acciones y actuaciones de fundamentalistas islámicos, imanes, etc… que además reclutaban potenciales terroristas.

    Efectivamente, menos mal que no han entrado en el Parlament los de la citada Plataforma, pero también y afortunadamente los de ICV ( con esta maldita Consellería de Governaciò durante estos dos mandatos) han salido del equip futuro de Govern ( para gran alegría del Cuerpo de los Mossos, que han sufrido todo tipo de vejaciones tanto por Saura como por el impresentable Boada)

    M'agrada

    • Carme

      ¿Podrías explicar que tipo de vejaciones han sufrido los Mossos? Y tambien ¿A que te refieres cuando hablas de manifestarse por la calle con pistola y la referencia a los fundamentalistas islamicos?
      Catalunya ha votat i s’ha de fer una lectura transversal dels resultats, guanyen les opcions soberanistes, la manifestació del passat juliol era un anunci, i també puja la dreta.

      M'agrada

  3. anna

    Mai no farem res. Com es poden presentar tres partits independentistes a Catalunya em tots els problemes que això comporta?. Diuen que ho fan pel país i els liders només es preocupen dels seus propis interessos.

    M'agrada

    • Lamentablement l’independentisme és una etiqueta que ven, i se n’aprofiten nouvinguts de dubtosa ideologia (per no parlar d’altres coses) per fer-ne bandera i aprofitar-se’n. I el pitjor es que estan fent la feina bruta als altres que sense necessitat de fer res, ho veuen a distancia i (segur) riuen de lo “burros” que som. Com tu dius, així no farem mai res.

      M'agrada

  4. Joaquim,
    Totalment d’acord amb la síntesi que fas. Es la primera vegada (i voto des del 1977) que em va fer mandra anar a votar, però i vaig anar (m’ho dec a mi i a tots els que van lluitar perquè algun dia és pogués votar). Ara bé, així com altres vegades m’emprenyava o m’alegrava dels resultats, aquesta vegada ni fu ni fa, estic totalment apàtic i m’eren ben be igual els resultats. Penso que el problema no son les persones sinó el sistema que han creat per tal que els partits polítics (tots) tinguin la seva barraqueta i puguin fer i desfer el que a ells els convingui, no el que convingui a la gent. Per tant, votar si, però sense cap il·lusió. Espero que aquest estat d’ànim polític meu sigui transitori, però no veig en un futur immediat, qui el pugui canviar. Per tant, seguiré gaudint de la música, els castells, el Barça i les altres coses que m’agraden, que de moment no m’ho han prohibit.
    Una abraçada

    M'agrada

  5. Emilio

    A mi también me desconcierta que más de 100.000 votantes se inclines por un partido nuevo arrastrados por la fuerza de la palabra “independencia” y por un líder mediático encausado por iniciativa de sus sucesores en la entidad que presidia. Como observador, pues estoy empadronado en Baleares y allí voto, me desconcierta la poca influencia que en el electorado tienen las graves sospechas de corrupción que atenazan a CiU. Lo mismo ocurre en la sociedad balear que se muestra insensible a la corrupción de la administración del PP en dicha comunidad.

    M'agrada

  6. Concep

    Emilio al PP (tots)i al PSOE de Catalunya està ple de perfils que ben bé podrien estar a Ciutadans, no entenc els escarafalls del Sr Emilio amb aquest “menos mal”
    El Sr. Alex hauria de saber que en el primer tripartit la Conselleria d’Interior va estar en mans de la Sra. Tura, i el prestigi de la gestió va ser valorat per a tothom.
    M’ho sembla a mi o de les seves paraules en surt un tuf anti islamista? Comparar la plataforma amb IU em sembla tan fora de lloc que fa riure. No hauria d’oblidar que de les tres forces de Govern, IU és la que ha estat menys castigada.
    Els resultats em semblen prou eloqüents, hi ha un càstig sever contra la indefinició socialista i contra l’equidistància calculada dels republicans, que han acabat per no satisfer a ningú.
    Els rèdits per CIU, que espero sàpiga administrar-los, amb la que està caient i caurà.
    CIU deixarà els debats identitaris per molt més endavant i quan dic molt, dic MOLT.

    M'agrada

    • alex

      Clarificando:

      1/ Efectivamente la nefasta gestión de la Consellería D’interior ( Sr.Saura) fue con el segundo Tripartit.

      2/ De tufillo anti islamista, nada de nada; anti fundamentalismo islamista por lo dicho en mi primer comentario que no respeta ni a las personas ( mujer, basicamente) y que se refugia en Grupos tipo Al Qaeda, Hezbollah, etc..etc..,si

      Es muy a tener en cuenta lo que ha dicho el apreciado Emilio ( el de ses Illes), respecto a las sombras de los casos Millet, Pretoria y ahora, el futuro o futuros procedimientos contra el líder de SI por su gestión al frente del Barça que por cierto, espero tenga suerte esta noche en su duelo deportivo contra el Real.
      (Nosotros, los periquitos ya ganamos en Madrid, anteayer, ja..ja…)

      Lo preocupante y muy grave en estos momentos y lo ha recalcado bien Concep al final, es la que nos está cayendo por todos lados fuera del ámbito identitario, con una no descartable intervención de la UE durante el próximo 2011.

      M'agrada

    • Fácil, Concep, fácil…
      Pues que prefiero que Ciutadans haya quedado el ultimo, y que el partido del Sr .Laporta le haya pasado por encima, cuestión de aritmética. De intolerantes e ineptos en todos los partidos, Concep. Pero creo que Ciutadans se lleva la palma.
      Saludos

      M'agrada

  7. Llistes obertes ja! Hagués votat a la Montse Tura, però m’han posat al davant al Sr Montilla. Jo no vull escollir així. Gent vàlida no podrà treballar pel país. I em fa infinita ràbia que Mr Thedoor i altres corruptes ocupin escons del meu Parlament. Tornarem a veure als amiguets i la parentela col.locada i entre tots amagar la roba bruta, ara ja són més.

    M'agrada

  8. El pitjor pianista del món

    Ahir, en un exercici de masoquisme inenarrable, un cop a les vuit vaig veure els “formatgets” (que tot hom ja sabia per què algú de la Corpo es va xivar a mitja tarda pel “Tweeter”), vaig canviar de cadena i vaig seguir quasi tota la vesprada veient “El Gato” a Intereconomía.
    I aquest matí he anat caminant al despatx escoltant Radio Marca.
    Què n’arribem a ser d’estimats els polonesos!
    A veure si aquesta nit hi ha sort i em relaxo…

    M'agrada

  9. El compte

    Magnífic post del Joaquim, que resumeix molt bé el que sentim una gran majoria, independentment de les idees politiques de cadascú.
    Em trec el barret: mai millor expressat!!!!
    Felicitats Joaquim! i peix al cove

    M'agrada

  10. colbran

    En contra de mi voluntad y de mi primera decisión, he querido ser solidario y he ido a votar, más desilusionado y pesimista que nunca.

    Ha triunfado la derecha catalanista, peix al cove como dice Joaquim, pero no comprendo el ascenso de la derechona pepera, está claro que cada día hay más gente pudiente, a pesar de la crisis, y más gente pobre que no sabe qué votar o que no quiere hacerlo.

    El caso Millet ya está sentenciado y va camino del archivo y aquí no ha pasado nada. Veremos qué otros casos de corrupción salen ahora a la luz porque los que habían salido quedarán tapados. Ojalá me equivocara.

    M'agrada

  11. Només diré una cosa del PSC…

    L’any de Maragall anant per lliure, amb els ciutadans pel canvi i amplis sectors catalanistes, 52 escons. L’any més orgànic i espanyolista, 28. Crec que aquesta gent s’ha cregut aquella mentida de la “Catalunya real” i així els ha anat.

    M'agrada

    • alex

      La única alegría y poco tiene que ver con los polítcos que nos des-gobiernan, ha sido el Barça de esta noche que ha dado una lección magistral de fútbol espectáculo de altos quilates.

      Y lo dice alguien como yo , periquito casi de nacimiento, pero que disfruta como nadie del fútbol espectáculo/arte y hoy este arte lo ha puesto el Barça, aunque espero tengamos opciones en Cornellá El Prat, el próximo 18 o 19 dic.. ( más vale presenciar ésto de esta noche, que pensar en todos los políticos que nos martirizan)

      M'agrada

  12. KÀTIA

    El que s’està fregant les mans es en Carod,li van dir CALLA i ha callat.Puigcercós ja no té celles,no sap ón mirar peró no s’en va,la floritura de la Independencia li dona joc o ell s’ho creu.El concert económic de Mas que s’assegui que no ho aconseguirà en la vida,vol que siguem com els bascos;no coneix la història aquest senyor però la frase “concert economic” ha calat fons i ha fet mal al electorat.Penso que la retirada de Montilla es intel.ligent,no hi té res a fer amb aquests socis que han estat barallats tota la legislatura,i farà molt santament tocant el dos.Lo del PP no ho entenc i si voleu que us sigui franc tampoc m’importa gaire,amb tanta campanya electoral m’agradaria que la Sra.Camacho hagi pogut trobar un pare pel seu fill,no es peyoratiu,aixó ho diu ella cada cop que en té ocasió.Veurela per la tele es com les fantásticas Tardes de Patricia.Quina llàstima,senyor.
    Després de tanta caboira he decidit que facin el que vulguin,com sempre,peró sobretot que no es descuidin que encara que devaluada em segueixin pagant la pensió cada mes.Després de cotitzar durant 45 anys crec que m’ho mereixo.Seguire votant cda vegada que toqui i ho faig pel meu pare i els meus avis que mai ho van poder fer.
    Per cert el 5-0 memorable.
    Bona nit a tots

    M'agrada

  13. Us agreixo els civilitzats comentaris, sempre des de la pluralitat.
    Tocar els temes polítics al blog m’ha portat més d’un maldecap i algun dolorós disgust.
    Abans d’ahir vaig pensar-m’ho molt abans d’editar aquest apunt i finalment vaig pensar que jo no em puc imposar censures i que el blog ha de ser, com sempre vaig voler que fos, la materialització de les meves dèries, fílies i fòbies compartides amb tots vosaltres, i és un veritable privilegi que em respongueu amb aquesta assiduïtat, confiança i respecte.
    Gràcies

    M'agrada

    • Hola Higini, jo ho he entès perfectament, cal que ho entenguin altres, que històricament i jo diria que per convicció política, les peixateries no les compren, les lloguen.
      És per aquest motiu, per el que he utilitzat aquest titular tan “nostrat” i que CIU ha utilitzat tan sovint.

      Estic plenament convençut que la immensa majoria dels votants que van donar el vot a la coalició nacionalista, ja els està bé com està, sempre i quan Madrid ens arregli el tema dels calerons, i això traduït en llenguatge modernet s’anomena concert econòmic o qualsevol altre invent que es treguin de la màniga i de manera més popular, PEIX AL COVE.

      M'agrada

  14. anna

    Acabo de llegir que el Sr. Benach renuncia al seu escò i es retira de le política, que el Sr. Puigcercós ha posat el seu càrrec a disposició del partit, que el Sr. Portabella demana que els partits independentistes s’uneixen per les municipals……….Crec que és massa tard. Maleïda ambició!!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari