IN FERNEM LAND

I ARA QUE TENIM WALTRAUTE FAREM VACANCES.


Christa Ludwig com a Waltraute

Ara que ja tenim Waltraute, farem un període de vacances, reprenent al setembre amb les quatre o cinc tries que ens falten per completar la “família”.

Aquesta darrera ha estat especialment disputada i fins a última hora es podia produir un empat entre tres de les dotze escollides.

El resultat final és aquest:

WALTRAUTE 1 8 26%
WALTRAUTE 8 7 23%
WALTRAUTE 11 7 23%
WALTRAUTE 10 4 13%
WALTRAUTE 3 3 10%
WALTRAUTE 4 1 3%
WALTRAUTE 9 1 3%
WALTRAUTE 2 0 0%
WALTRAUTE 5 0 0%
WALTRAUTE 6 0 0%
WALTRAUTE 7 0 0%
WALTRAUTE 12 0 0%
31

5 cantants sense cap puntuació i les 3 primeres acaparant l’atenció de la majoria.

És simptomàtic que en la majoria de casos en que aquestes cantants han aparegut en altres tries, ja que la vocalitat wagneriana permet aquest transvasament de rols entre mezzos, sopranos dramàtiques i fins i tot contralts, la disputa ha estat entre les mateixes, i en canvi altres de contrastat prestigi, no han estat considerades per a cap de vosaltres.

En qualsevol cas, després d’haver estat a punt de ser considerada la millor Fricka, la gran Christa Ludwig apareixerà en aquest arbre de personatges wagnerians que durant l’any 2013 presidirà una secció del blog, com la Waltraute triada per la majoria.

Aquí teniu les onze i excel·lents, Waltraute:

WALTRAUTE 1 Christa Ludwig 1964
WALTRAUTE 2 Anne Sofie von Otter 2009
WALTRAUTE 3 Brigitte Fassbander 1983
WALTRAUTE 4 Elisabeth Höngen 1967
WALTRAUTE 5 Hanna Schwarz 1989
WALTRAUTE 6 Marta Mödl 1967
WALTRAUTE 7 Michaela Schuster 2012
WALTRAUTE 8 Waltraud Meier 1989
WALTRAUTE 9 Christa Mayer 2010
WALTRAUTE 10 Marjana Lipvsek 1991
WALTRAUTE 11 Jean Madeira 1958
WALTRAUTE 12 Grace Hoffman 1969

Ahir no vaig tenir temps de preparar una tria nova i també em va senblar que esteu una mica cansats, per tant millor deixar-ho reposar durant 5 o 6 setmanes i tornar-hi al setembre. A més a més la setmana vinent us proposaré el concurs del mes d’agost, que seguint l’esquema de l’any passat us proposarà una prova setmanal, a tall de pista, per esbrinar alguna cosa i per tant, demanar-vos tanta participació em sembla abussiu.

Us deixo altre cop amb la versió triada, provinent del mític Ring de la DECCA, amb Georg Solti dirigint l’Orquestra Filharmònica de Viena.

I per fer un mica de memòria, ja que ara farem aquesta aturada, us recordo tots els personatges triats fins ara:

Brünnhilde: Astrid Warnay

Wotan: Hans Hotter

Sieglinde: Waltraud Meier

Siegmund: Lauritz Melchior

Erda: Ewa Podles

Siegfried: Wolfgang Windgassen

Fricka: Margarete Klose

Alberich: Gustav Neidlinger

Ens queden per escollir: Mime, Hagen, Hunding, Loge i un director
Hi tornem al setembre, d’acord?

21 comments

 1. tristany

  Excel·lent idea la de facilitar-nos el recull. No he participat en les votacions, però em ve molt de gust revisitar les propostes que ens has fet i res millor que començar amb els escollits. Jo també m’he sobresaltat amb això de les vacances (no perquè no te les mereixis, egoisme pur i dur). Molt bon cap de setmana, Joaquim i infernems tots.

  M'agrada

  • Gràcies Tristany.
   Ara a l’estiu, és quan l’activitat enfolleix, amb una oferta diària d’arxius per oferir-vos que sobrepassa la meva capacitat d’absorció i assimilació.
   Les vacances blocaires no es contemplen, malgrat que he de confessar que el títol de l’apunt té un punt de provocació 🙂

   M'agrada

 2. Xavier C.

  Doncs estic content d´haver votat la número 3. Quan ho vaig fer no tenia cap vot i pensava ‘a veure que estàs escollint tu ara!’. El meu petit i estúpid ego es reconforta ara en veure que era Brigitte Fassbaender. ¡Graaandeee! I em va transmetre una Waltraute amb pors, dubtes i inseguretat. Em va agradar moltíssim! Sobre el retraimiento de la paga del mes de diciembre… digo… de l´elecció de personatges fins al setembre, res a dir. Donde hay patrón, no manda marinero.

  Finalment una enquesta ràpida de suport als amics infernemlandaires: algú més està tenint problemes amb la pàgina des d´ahir o només em passa a mi? No sé què he tocat però l´apunt del dia només em surt uns segons i de seguida em desapareix amb tots els posts des dels resultats de l´Alberich. Només sóc jo?

  M'agrada

 3. Josep Olivé

  No, no ha colat la “provocació”… 🙂 🙂 🙂

  I anava jo a ficar la pota fent-me el “listillo” tot escrivint…”…aviat, molt aviat tornarem a llegir sobre Mime, Loge i més parentela diversa, però no, he reaccionat a temps, perque crec que a Bayreuth no hi ha tampoc tetralogia aquest any. Aleshores, efectivament fins setembre…

  M'agrada

 4. Carlos R.

  Yo estaba entre Ludwig y Madeira, y me decidí por Madeira esperando que al final hubiera desempate y por poco lo consigo,
  Ambas, a pesar de ser concepciones distintas, me agradan muchísimo y la brasileña tenia una fuerza impresionante.

  M'agrada

 5. SANTI

  Jo vaig votar a Meier, en aquesta gravació està fabulosa, més que en la del MET de l’any passat. El temps passa malauradament per a tothom.
  Tu decideixes, fas i desfàs, esperarem a veure com acaba aquesta saga. A mi també m’agrada que hagis fet un recordatori de tots els escollits fins ara, fan molta patxoca.

  M'agrada

 6. colbran

  Entre las tres contraltos seleccionadas en principio -que es la voz que prefiero para Waltraute-: la gran Elisabeth Höngen, la actual Christa Mayer y Jean Madeira, me decidí por esta última, pues es la que canta con más fuerza este fragmento de confrontación entre las hermanas Waltraute y Brünhilde. No ha ganado, qué le vamos a hacer! No seleccioné a Christa Ludwig, pues aun siendo una gran cantante la encuentro algo blanda en este rol.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: