IN FERNEM LAND

JULIA LEZHNEVA CANTA Vivaldi, Handel. Porpora, Mozart Rossini i Schubert


julia-lezhneva3

La joveníssima soprano russa Julia Lezhneva acompanyada per el pianista Mikhail Antoneko, va fer el seu debut a Austràlia el passat 19 de març, oferint un recital on va fer una autèntica presentació amb tots els compositors que conformen la seva carrera, centrada en el barroc, el classicisme de Mozart i el belcanto italià, representats en aquesta ocasió per Bellini i Rossini. També a la tanda dels bisos va fer un incursió una mica més “exòtica” all romanticisme alemany, cantant l’encisador lied de Schubert, “Nacht und Traüme.

Tota una demostració del talent vocal i interpretatiu de la soprano que estic segur que està destinada a ser un dels noms referencials dels propers anys. La seva veu gran, a hores d’ara i malgrat els seus 24 anys, ja extensa i penetrant, està dotada d’un timbre, una personalitat i un caràcter, fora del normal en una cantant tan jove.

Us deixo la seva virtuosística versió del ‘Tanti affeti’ de La Donna del lago de Rossini.

PROGRAMA

ANTONIO VIVALDI (Venècia, 1678 -Viena, 1741)

  • ‘Agitata da due venti’ de Griselda RV 718

GEORGE FRIDERIC HANDEL (Halle, 1685 – London, 1759)

  • ‘O nox dulcis’ del Motet: Saeviat tellus inter rigores, HWV 240

NICOLA PORPORA (Nàpols, 1686 – Nàpols, 1768)

  • ‘Care deus cordi amanti’ del Motet: In caelo stelle clare

WOLFGANG AMADEUS MOZART (Salzburg, 1756 – Vienna, 1791)

  • ‘Fluget amica dies… Tu virginum corona… Alleluia’ del Motet: Exsultate, jubilate, K.165

GIOACHINO ROSSINI (Pesaro,  1792 – Passy, 1868)

  • Tre canzonette: La Regata Veneziana
  • ‘Anzoleta avanti la regata’
  • ‘Anzoleta co passa la regata’
  • ‘Anzoleta dopo la regata’

VINCENZO BELLINI (Catania, 1801 – Puteaux, near Paris, 1835)

  • Sei Ariette, No. 6: ‘Ma rendi pur contento’

FRANZ SCHUBERT (Viena, 1797 – Vienna, 1828)

  • Impromptu in G-flat, Op.90, No.3 (for solo piano)

GIOACHINO ROSSINI (Pesaro,  1792 – Passy, 1868)

  • ‘Tanti affeti’ de La Donna del lago

 PROPINES:

  • Al·leluia de Nicola Porpora
  • Nacht und Träume de Franz Schubert

 Julia Lezhneva, soprano
Mikhail Antoneko, piano

Elisabeth Murdoch Hall, Melbourne Recital Centre 19 de març de 2014

ENLLAÇ mp3

https://mega.co.nz/#!IhJV2IhS!9-ArTsSzBg_I1vdrp-tz90Sla0suhvjdZaf5FqVs9yw

Lezhneva està previst o ho estava, que debutés al Liceu la temporada 2015/2016 cantant la Desdemona de l’Otello de Rossini, al costat de Gregory Kunde, en una versió de concert que promet  moltes emocions.

Esperem que el projecte no se n’hagi anat a norris, mentrestant gaudiu-la, és un prodigi de joventut i virtuosisme.

Un comentari

  1. Recordaràs que va cancel•lar a L’Auditori fa un any i mig, després de gravar un disc a la Pau Casals amb Il Giardino Armonico (“Alleluia”, Motets de Händel i Vivaldi i el Exultate Jubilate de Mozart) que ha rebut molts premis. El 9 de Maig actua amb ells al Miguel Delibes de Valladolid, “Händel a Italia”… 😉 Just ara estic preparant un apunt, i em te bocabadat, te una veu clara i preciosa i canta el barroc meravellosament.

    M'agrada

    • I tant que ho recordo!, encara em dura l’enrabiada.
      Ara està de gira amb aquest Al·leluia que ja ens explicaràs com ha anat, si és que aquells dies ets per les amples terres castellanes.
      És una delícia de cantant, si bé encara té algunes “cosetes” a polir, a vegades en segons quins atacs l’afinació, i en altres l’emissió que resulta una mica “grotesca”, però és una soprano que m’entusiasme.
      Espero que gaudeixis del concert, ara amb MEGA baixa megaràpid, i perdona l’acudit.

      M'agrada

  2. Estupenda versión de “Tanti affetti”, con una emisión dulce, una voz hermosa, un fiato envidiable y unas agilidades precisas. Además no cae en la tentación de añadir agudos y sobreagudos. Las escalas cromáticas ascendentes son impecables, las descendentes adolecen de una zona grave muy débil, en un aria plagada de graves, pero dada su juventud eso es algo que estoy seguro que irá mejorando. Si nos viene a interpretar la Desdémona dentro de un año o dos -según caiga “Otello” en la temporada 2015/2016- probablemente su registro grave ya será más contundente.

    Le agradezco, además, a la soprano rusa que corone el aria “hacia abajo” y no caiga en la tentación de un agudo no escrito y que no hace falta para nada en un aria tan hermosa, tan bien escrita, llena de dificultades que ella resuelve con suma facilidad.

    M'agrada

  3. Raúl

    Totalment d’acord. Una veu preciosa i una expressió de virtuosisme. Serà un gran plaer si la podem gaudir al Liceu. Aquest recital és preciós i és ideal per quan convé un moment de relaxació, escoltar-lo ha estat una molt bona manera de começar el dia.

    M'agrada

  4. Jan

    Demà m’ho baixaré. Per a mí la Lezhneva és la gran soprano dels pròxims anys, ho te tot per esdevenir una de les grans. Una pena que ens cancelés a Vic…

    Gràcies Joaquim

    M'agrada

  5. simone

    coincideixo amb el que dius. A veure si algun dia la podem escoltar i veure en viu aqui…
    esteu tots malalts o que…? bon cap de setmana i que vos milloreu! 🙂

    M'agrada

  6. Hobart Baroque: The rising star of Julia Lezhneva Mon 31 Mar
    Described as astonishing! outstanding! The twenty four year old Russian coloratura Soprano is taking the singing world by storm.
    http://www.abc.net.au/classic/listen/

    http://www.abc.net.au/classic/content/2014/03/31/3972715.htm

    LISTEN AGAIN
    Presented by Simon Healy
    As part of the ‘Hobart Baroque’ festival, Lezhneva gives an exclusive concert with the Tasmanian Symphony Orchestra. English maestro Oliver Gooch, who was part of last year’s inaugural season, returns to direct this evening of Baroque splendour from the Federation Concert Hall.You will hear plenty of Handel and Vivaldi, but the fireworks of Mozart’s Exsultate Jubilate will well and truly finish the evening off, unless she does an encore?

    http://www.abc.net.au/cgi-bin/common/player_launch.pl?s=classic%2Fclassic&d=classic%2Fprogram%2Fevenings%2Faudio&p=1&r=evs-4-2014-03-31.ram&w=evs-4-2014-03-31.asx&t=Evenings+-+2014+03+31

    M'agrada

  7. Kàtia

    Molt maca ella i preciós el que canta.Ja l’havia escoltat una tarda per Catalunya Musica on van fer una selecciò i em va deixar ppetrificada.Si realment es tan jove té un futur assegurat i molt brillant.A quina edat deuen començar a estudiar?? Jùlia molt aviat pel que es desprén. A veure si m’ho puc baixar perqué amb el nou format no me’n surto.

    M'agrada

Deixa un comentari