IN FERNEM LAND

L’ELISIR D’AMORE A LA ROH (Grigolo-Crowe-Terfel-Molnar; Pelly-Rustioni) vídeo


Avui us porto la representació de la popular òpera de Gaetano Donizetti, L’elisir d’amore, que va tenir lloc el passat 26 de novembre a la Royal Opera House, Covent Garden, de Londres.

Ni és l’òpera que més m’agrada, ni tan sols de Donizetti, ni el repartiment em sembla especial motivant. A la ROH de Londres no crec que passi a la historia però tenir a Bryn Terfel fent de Dulcamara, passant-s’ho molt bé (si més no ho sembla), és suficientment atractiu per a molts com per deixar-vos el vídeo a disposició.

Com que sé que el senyor Grigolo té tants defensors com detractors, no vull fer bullir l’olla per incentivar debats estèrils, en a mi no em motiva gens, però qui el vulgui gaudir té l’oportunitat de fer-ho i fins i tot sucar-hi pa.

La soprano anglesa Lucy Crowe si tinc que jutjar per aquesta Adina, difícilment la tindré present en les meves oracions operístiques, la trobo sota mínims del que s’hauria d’esperar d’un teatre com el londinenc. Quelcom similar em passa amb el Belcore de Levente Molnar.

Direcció escènica simpàtica, tradicional malgrat la relativa contemporització, de Laurent Pelly  que no es va trencar gaire el cap. recorda en molts aspectes la producció de Mario Gas, si bé Pelly situa l’acció uns quants anys més tard.

La direcció musical és molt eficaç, tampoc cal gaires genialitats,  sent una mica endreçat i deixant que els cantants esdevinguin protagonistes n’hi ha ben bé prou. El senyor Rustioni no s’embolica i fa una lectura ben àgil i distreta.

Aquí ho teniu i tant de bo ho podeu gaudir. Un entreteniment per a operistes poc exigents

G. Donizetti
LELISIR DAMORE

Adina:Lucy Crowe
Nemorino:Vittorio Grigolo
Dulcamara:Bryn Terfel
Belcore:Levente Molnar
Giannetta:Kiandra Howarth

Royal Opera House Orchestra
Royal Opera House Chorus
Director musical: Daniele Rustioni

Director d’escena: Laurent Pelly

Royal Opera House, Convent Garden 26 de novembre de 2014

ENLLAÇ vídeo

https://mega.co.nz/#F!BZVCkZCK!pDydx0nwt2RinoxJG2P2vQ

Demà seguirem amb Donizetti per tal de preparar la Maria Stuarda que es presentarà al Liceu a partir del dia 19.

Gràcies Kiko.

Us deixo uns youtubes de la producció:

Un comentari

Deixa un comentari