IN FERNEM LAND

PREGARIA PER PARIS


pray for Paris

Avui l’apunt havia que tenir un altre caire, mentre el prepara he començat a veure imatges de Paris i missatges esgarrifosos dels atacs que s’estaven produint a la capital francesa.

Us deixo amb una pregaria en contra el fanatisme, la intolerància, el terror, la violència, la intransigència i la impúdica passivitat amb la que els dirigents mundials permeten que els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat que es personifiquen a la República Francesa, siguin sistemàticament atacats arreu del món sense que es faci absolutament res, atesos els compromisos econòmics que es lliguen amb els països que financen el terror.

V. Agnus Dei
25. Agnus Dei (Alt).
26. Dona nobis pacem (Cor).

Anke Wondung, mezzo-soprano
Grand Academic Chorus “Masters of Choral Singing”
Director del cor Lev Kontorovich
Bach Ensemble H.Rilling
Director: Helmuth Rilling

Tchaikovsky Hall de Moscou 10 de novembre de 2015

Un comentari

  1. Marc

    La sagrada unidad de la patria! Aixó és el que ens menjarem nosaltres, vet aquí la violència que ens haurem d’empassar. No son moros no, son els de la “santíssima unidad de la patria..”
    Cada poble aguanta la seva vela,

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Noticias de noviembre de 2015 | Beckmesser

  3. Vicent

    Faig meues les teues paraules sense reserves. Em sumo al teu homenantge amb aquesta aportació, de la mà de la gran Irina Arkhipov (si s’em permet), que se m’antulla consoladora del dolor universal, especialment quan aquest fereix de manera tan profundament cruel, irracional i colpidora. Descansin en pau els morts. Els qui han perdut èssers estimats en aquesta carnisseria ho tindran més difícil.

    M'agrada

    • Gràcies Vicent, tot això serveix, efectivament, per a tots els que ho patim en la distància, els que malauradament en són directament afectats amb familiars, amics o coneguts, tot això és quasi obscè.
      Quan l’horror ens toc tant a prop ens sentim febles, quals els atemptats, els morts i la barbàrie són a milers de quilometres i ho veiem en els TN ens immunitzen davant l’horror, no ens en fem gens solidaris, i aquesta guerra és tan global com imprevisible.
      Tot fa molta por

      M'agrada

    • Gràcies Olympia, no hi ha refugi, tots estem exposats en qualsevol lloc, en qualsevol moment però mentre continuem portant a les samarretes propaganda de paisos que financen la barbàrie o ens agenollem davant el petroli fent veure que el que passa no ens afectarà, cada dia avancen una mica més i fins que no ens fan trontollar una mica la nostra obscena comoditat, no ens espantem

      M'agrada

    • El pitjor és que cada dia hauria d’escriure un apunt d’aquesta mena:
      Pregaria per Bagdad, pregaria per Kabul, pregaria per Tunísia, pregaria per Beirut, pregaria per Ankara, pregaria, pregaria, pregaria i cada dia són més grans i les nostres pregaries més estèrils.

      M'agrada

  4. Leonor

    Descansen En Paz todos aquellos asesinados por la barbarie.
    Que esta no nos lleve a la locura.
    Un infinito abrazo a todas sus familias. Y a todos, este es el momento de ayudar.
    Un abrazo bien fuerte, infernems.

    M'agrada

  5. alex

    Gran y emotiva iniciativa Joaquim! Aun teniendo a veces tu y yo posiciones diferentes y hasta contrarias en temas sociales y políticas, sabes lo que te respeto a ti y todos aquellos que aun opinando distinto, saben razonar y aceptan los contrastes de opiniones , sin alzar la voz, sin insultar gratuitamente y sobre todo, sabiendo debatir. 👏

    Dicho esto y desde Bruselas donde hemos ido este fin de semana a visitar a nuestra hija que labora en las cercanias, ha sido una lamentable y tristisima noticia ese asesinato multiple acontecido en Paris y expreso mi mas sentido pesame a los familiares de las víctimas y de los heridos.
    De todos modos y con esa política de esta vieja y hasta a veces asquerosa Europa de buenismo y cierto acojonamiento hacia el fundamentalismo islàmico que proclama abiertamente muerte a occidente, muerte a las religiones que no son las suyas, etc..etc.., lo sucedido en Paris como lo que puede suceder un dia hasta en nuestra Barcelona no me ha sorprendido y corremos un grave peligro cuando este enemigo està dispuesto a morir matando.
    Yo podria decir muchas cosas, pero trato de reprimirme con esa lacra que es ese fundamentalismo islàmico que mata a quien le da la gana ( sean homosexuales, sean señoras que no se quieren someter a la ley de la charia, sean americanos, sean judios, sean cristianos, sean lo que sean y opinen lo que a esos fundamentalistas no les gusta )
    Esa lacra ni sabe , ni conoce, ni jamàs ha considerado lo que es la palabra democracia y libertades. Y el mundo occidental se equivoca en sus políticas hacia esas bestias o alimañas del Daesh, Al Qaeda, etc..
    El problema hay que solucionarlo en origen, no en destino con tanta acogida de refugiados ( muchos de ellos , inocentes y perseguidos en sus propias tierras ) porque entre algunos de ellos se cuelan con ayuda logística de nacionales islamistas que habitan en Europa, terroristas que vienen no a refugiarse sino a matar por matar
    Es una especia de tercera guerra mundial esa que nos enfrenta al fundamentalismo y terrorismo islamico y la soluciòn , desgraciadamente no veo otra que devolver golpe por golpe.La via diplomatica, no sirve en estos momentos y mas cuando todos estos terroristas estàn financiados por las poderosas finanzas de los emiratos y o de las monarquias del golfo

    Luego nuestros grupos ” progres ” españoles y europeos de la izquierda y extrema izquierda, miran para otro lado, nada dicen contra esos salvajes fundamentalistas (pero eso si, luego la culpa según ellos ” la tienen los judios o Israel “)
    Por cierto, lamentable la postura del lider de Podemos, de no adherirse y menospreciar un pacto global antiyihadista

    No me extiendo màs en un tema que particularmente que me entristece y cabrea mucho a la vez y repito Joaquim, abrazos y felicidades por tu iniciativa

    M'agrada

    • No sucedió en París porqué si, saben a quien atacar y como atacar.
      Cuando fue Madrid también habia un claro motivo aunque el gobierno tramposo de entonces, quiso desviar la autoría por lamentables intereses electoralistas.
      Toda esta vorágine tiene un inicio, toda esta sin razón está financiada i armada por quien recibe ahora los ataques.
      ¿Sabes cual es el ránquing de los países que sacan más tajada de la venta de armas? Supongo que sabrás que España está la séptima, empezando por la cabeza en ese ránquing nefasto y ahora no se trata de izquierda ni de extrema izquierda. ¿De qué sirve atacarlos si luego los armamos?
      Mucha hipocresia, empezando por Obama y acabando por el que quieras

      M'agrada

      • alex

        Y efctivamente , en esta hipocresia hay que incluir a los USA desde la desdichada decisión de atacar Irak, luego Libia, ahora Siria y aldaños, etc…, con el colaboracionismo de Occidente y hasta de Rusia de otro modo
        Aunque luego, estan las falsedades de los llamados progres europeos de izquierda, que se callan y se tapan los ojos y oidos ante las barbaries de los fundamentalistas islàmicos que se dedican a matar por matar.
        Enfin, una desgracia casi imposible de solucionar

        M'agrada

        • alex

          No sé si pensando en las elecciones, pero si mostrando cuales son “sus ideales ” y “también sus entrañas”, algún portavoz oficial de la CUP – según TV8 – manifestó la no adhesión de ese partido a los actos pro victimas del magnicidio de París, ” ya que consideran a Francia un país imperialista”
          Si es cierto,vergonzoso lo que manifiestan o manifestaron esos representantes ” salvadores naZionales”que más que unos demócratas, se asimilan más bien a los que yo pensaba extinguidos “Kmer Rojos”

          M'agrada

  6. alex

    Por cierto, anulados en Paris todos los acontecimientos culturales de hoy y mañana, entre ellos suspendida la función de ELISIR prevista en Bastille
    ( creo que ya anoche, Alagna y Kurzak se habian negado a cantar la función de este sábado, en solidaridad con las victimas de Paris )

    M'agrada

  7. duran

    Escuet i precis, el teu comentari sobre la barbarie qu’ha sofert Paris, i et dic Joaquim, qu’els gobers del tot el mon, tindrian que dir ¡¡PROU!!, de tan terrorisme, pero mentres es venguin armes als terroristes, aixó es mol dificil de que se cabi aquet fanatisme tan violent. Desirjo que aixo no pasi mes. Una abraçade

    M'agrada

  8. bocachete

    No hi ha paraules, ni música, ni tan sols llàgrimes, que no serveixen tampoc… I no hi ha cap solució a curt ni a mitjà termini. Mentrestant, continuarà, en un lloc o en un altre, i moriran molts innocents. Com ara o cada dia en altres llocs. Un desastre, tot plegat.

    M'agrada

    • El trio de las Azores va significar el tret de sortida a aquesta cursa imparable de mort.
      Amb la mort de Sadam Hussein ens van dir que tot s’havia acabat i en realitat no cal dir que no va ser així, ans al contrari.

      M'agrada

  9. joaquim

    Gràcies per aquest emotiu i trist post, Joaquim.
    Solsament expressar el meu condol per les víctimes d’aquest brutal i incomprensible
    atemptat, que es pot repetir a qualsevol lloc d’Europa.
    Vergonya per els politics europeus, que no han estat , ni estan, a l’alçada dels moments
    que es viuen a Europa fa ja molt temps.
    Preguem tots per Paris !

    M'agrada

  10. Kàtia

    França,,la meva segona pàtria.Mai hauria pensat que la ràbia i la consternaciò arrivessin amb tanta potència fins a mí.I tinc família,he parlat amb ells,son lluny de Paris però es igual estàn asustats,tenen por,però alhora han surtit al carrer malgrat les recomanacions del govern de quedar-se a les seves cases.Tots els governants han fet comuicats,han parlat,s’han mostrat en públic però segur que no han deixat de vendre les armes que causen tanta desolació.I sembla que això no acabarà.Ara mateix estàn inmersos en els dopatges dels esportitstes russos però no pensen que el més gran defensor de Siria es Russia i qui més recolza les guerres es Putin.Terrible,molt doloròs,ens distreuen amb altres coses o volen que ens distreiem.
    Gràcies pel teu comentari,Joaquim,encertat com sempre.
    Abraço molt fort el nostre païs germà i tan de bó trobin sol.lucions

    M'agrada

  11. Mercè

    Il pleure dans mon coeur
    et non pas comme il pleut sur la ville
    de Paris
    car ce qu’il a plu c’est une douleur sans limites.
    Que le poète me pardonne,
    mais ja sais pourquoi, aujourd-hui,
    avec amour et sans haine, mon coeur a tant de peine.

    M'agrada

  12. Ferran

    A l’Auditori van fer sentit homenatge a les víctimes a l’inici del concert i amb ‘El cant dels ocells’. Guinovart, després d’estrenar el seu 2on concert per a piano i orquestra, va dedicar també el ‘Clar de lluna’ de Debussy. En fi, quina pena. La música potser no recomforta, com diu el Fernando, però si que almenys ajuda a somiar en un món millor.

    M'agrada

  13. Xavier C.

    El meu (pròximament, ex-) proveïdor d´internet m´ha fet tornar durant unes quantes setmanes al segle XIX (anava a dir XX, però al vint ja teníen telèfon…). Disculpeu l´abandonament del tot involuntari. Em reincorporo al grup amb molta feina pendent i molts deures per fer però vagi per endavant aquest missatge de condol a les víctimes i de solidaritat amb tot els amics francesos. Ànims!

    M'agrada

Deixa un comentari