IN FERNEM LAND

OTELLO: NOU CANVI DE REPARTIMENT A LA VISTA


placido-domingo

Per si no en teníem prou ara m’han fet saber que hi ha un nou i sorprenent canvi en les properes representacions de Otello, després de les cancel·lacions d’Antonenko i Giannastasio, ara ens ha caigut Vratogna i en el seu lloc el rol de Iago ens el cantarà Plácido Domingo, que com va fer el tenor xilè Ramon Vinay, un dels famosos Otello de la seva època, al final de la seva carrera va assumir entre altres rols de baríton, el rol de Iago.

D’aquesta manera el cantant madrileny assoleix un altre rol d’aquesta vocalitat en la  incansable col·lecció de nous personatges.

Ja s’havia anunciat fa un cert temps que Domingo cantaria el difícil rol de Iago, i ves per on serà el públic del Liceu qui tindrà el privilegi, o no, de veure-ho per primera vegada.

No cal dir que en aquest cas n’hi haurà molts i moltes, o si més no uns quants o potser més aviat pocs, que estaran més contents que amb el canvis darrerament anunciats.

Tan aviat tingui més dades us ho faré saber.

Durant el dia d’avui, 28 de desembre, el web de Liceu ho comunicarà.

Us deixo l’enllaç per tal de que ho aneu consultant ja que no cantarà totes les funcions que havia de cantar Vretogna.

http://www.liceubarcelona.cat/temporada-15-16/opera/otello/presentacio.html

ACTUALITZACIÓ:

Per a tots aquells veritablement innocents que ho dubtaven, efectivament, aquesta ha estat la meva aportació a la vella tradició de gastar una broma amb la intenció del que els més innocents hi caiguessin. A alguns els deu haver passat perquè més d’un a premut l’enllaç que suposadament ens havia de portar al web del Liceu amb el repartiment del Otello anunciant el Iago de Domingo i s’han trobat amb això:

28 de desembre dia dels innocentsSenyal inequívoc que l’apunt es tractava de la innocentada a IFL, i això que ja parlava de manera prou evident del 28 de desembre, però tot i així hi ha qui no les tenia totes.

Espero que em sabreu perdonar, tot i que no descarteu que un dia d’aquests Domingo anuncií que cantarà Iago… 😉

 

Un comentari

  1. XavierCC

    k cabrooon hahahah xDDDD Doncs la veritat és k no em feia gaire feliç el canvi eh!! No faria bé el Iago, ja no té fiato ni res! És veure la figura, el divo en directe però vocalment no és comparable a cap bon baríton de l’actualitat!

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Noticias de diciembre de 2015 | Beckmesser

    • alex

      Por cierto y siguiendo con el “gafe” de los OTELLOs y ya no es inocentada, pero sí habitual – desgraciada y lamentablemente – , en el Liceo.
      Si en el Otello verdiano, ya se han comentado los cambio a peor, ahora el otro Otello-el rossiniano- parece también gafado :
      después de la renuncia de Brownlee y su sustitución por Korchak, ahora también cancela la mezzo Jose Maria Lo Monaco y es sustituida por la desconocida Lidia Vinyes-Curtis

      http://www.liceubarcelona.cat/es/tempor … stica.html

      ( ahora solo falta que nos den el susto Kunde o Lezhneva )

      ¿Puede compararse ese “gafe” de cancelaciones liceisticas y de modo irónico, al empate casi chistoso del 1.515 a 1.515 ?

      Liked by 1 person

  3. colbran

    Como inocentada es todo un acierto. Si fuera cierto sería un horror mayúsculo. Desde que Domingo se ha “convertido” en barítono (sic) -mejor en tenor corto y acabado- ya no me interesa para nada.

    Ha sido mi tenor, pero eso es “ha sido”.

    Liked by 1 person

  4. Leonor

    ¡Qué bueno, estupendo!
    Por cierto, comparto esto (leído por ahí):
    “En colaboración con el Doctor Eduardo Lucas, el prestigioso crítico musical publica hoy 28 un tomo de 480 páginas sobre el tenor canario. El volumen se titula ‘A.Kraus, los domingos al Sol’ y no se limita al mero repaso biográfico.

    Relata un episodio desconocido hasta hoy en el que se revela como el canario pretendió el cambio a la cuerda baritonal en los últimos años de carrera, pero una conversación con su gran amigo Plácido le desanimó.

    Simultáneamente se pondrá a la venta la traducción al italiano, efectuada por M.Vatrogna.

    El ejemplar se vende ya por 320 euros y viene acompañado por un dvd inédito donde se ve cantar, en animoso estado, a Domingo, Caballé y Kraus en la boda de Esperanza Aguirre. Incluye un descuento para suscripción a Codalario premium, donde Amón empezará a publicar sus críticas.”
    ¡Feliz día, infernms!

    M'agrada

  5. katia0233

    Molt encertada la inocentada,però he de dir que del Liceu m’ho puc esperar tot.
    L’has clavat,Joaquim.
    Bona sortida i entrada d’any,”per tutti”.Serè a Roma escoltant en directe l’Angelus del Papa Francesc
    Fins la tornada

    M'agrada

  6. katia

    Molt bona,Joaquim,l’has clavat,però també dic que del Liceu ens ho podem esperar tot.
    Molt bona sortida i entrada d’any “per tutti”,me’n vaig a Roma i escoltarè en directe l’Angelus el dia 1
    Abraçades per tots

    M'agrada

  7. OLYMPIA

    Ni vaig creure ni descreure. Et conec una mica i sabia que era dia 28 però, és clar, P. Domingo, últimament, s’apunta a cantar-ho tot. Com comenta amb molta gràcia l’infernem italià podia haver fet la Desdemona, al menys tindria una mica més de mal urc. De totes formes una Carmen li vindria rebé.

    M'agrada

      • MIGUEL

        ME LO HE CREIDO A PIES JUNTILLAS QUE SE DICE
        LA RAZON NO ES OTRA QUE DEL SR. DOMINGO SE PUEDE ESPERAR TODO
        DE INOCENTADAS EN EL REAL NOS LAS GASTA EL SR. DOMINGO SIEMPRE QUE ESTA ANUNCIADO.
        UNAS VECES NO COMPARECE, OTRAS ESTA ENFERMO, OTRAS NOS CANTA UNAS ARIAS, OTRAS NO LE DA LA GANA.
        ESTE AÑO TENGO LA SUERTE DE QUE EN MI ABONO NO TENGO LOS 3 FOSCARI.
        TE ASEGURO QUE LO ES

        APROVECHO MUCHIIIIIIIIIIIIIISIMAS GRACIAS POR TU BLOG. YA SON MAS DE 5 AÑOS, DIA A DIA SIGUIENDOTE.
        MUCHIIIIIIIIIIIIIIISIMAS FELICIDADES EN LO PERSONAL

        M'agrada

        • I N O C E N T E
          jajajajajaja Miguel, muchas gracias por esa constancia, esperemos que tu sigas aguantando y yo tenga fuerzas para seguir con el post diario.
          Gracias por los augurios que también hago extensibles para todos los que haceis el honor de acompañarme.

          M'agrada

  8. gloria aparicio

    He caigut de quatre potes….!!! i vull ser molt sincera, Domingo també ha sigut el meu tenor abans de ser-ho en Kaufman, i no he tingut ocassió encara de comprovar directament el seu declivi, potser es millor aixi, però m’hagues fet gracia veure’l en aquest paper de ” Iago” que es un dels personatges que més m’atrauen …….a tot això ,gracies per fer-me somriure Joaquim. petons.

    M'agrada

  9. Giorgio Audisio

    caro Joaquim
    le mie preferenze sono andate a Vickers ( che ho riconosciuto ) da sempre mio otello di riferimento. Mi sono poi molto piaciuti Giacomini e Vinay ( che non ho riconosciuto ) perchè fanno un otello sofferente, non plateale, che canta. Tutti gli altri mi sono parsi enfatici e parlanti. Un fastidio particolare ho per DelMonaco e LauriVolpi che fanno un otello “esagerato ed esagitato”. Domingo è volgare, “uomo della porta accanto” che si lamenta e non eroe che si ripiega su sè stesso stroncato dalla vita.
    cari saluti e grazie.
    giorgio

    M'agrada

Deixa un comentari