IN FERNEM LAND

EL RINALDO DE HANDEL amb Il Pomo d’Oro, Fagioli, Lezhneva i Gauvin


Il POMO D'ORO

Il POMO D’ORO

Dos dies després del darrer Otello de Rossini que Julia Lezhneva havia de cantar al Liceu, la soprano russa participava a Brussel·les en una versió de l’òpera de Händel, Rinaldo, al costat de l’estratosfèric Franco Fagioli i Karina Gauvin  amb Stefano Montanari dirigint Il Pomo d’Oro.

No sé si l’estat vocal de Lezhneva era l’òptim per cantar Desdemona i encara menys si la va estudiar bé, en tot cas aquí us deixo tres fragments de la seva intervenció en aquest Rinaldo i traieu vosaltres mateixos algunes conclusions.

Comencem per el duo del primer acte “Scherzano sul tuo volto” entre Rinaldo i Alminera, és a dir Franco Fagioli i Julia Lezhneva.

Seguim amb l’emblemàtica i bellíssima “Lascia ch’io pianga” del segon acte

I acabarem amb l’ària del tercer acte “Bel piacere e godere”

Però és clar, no em semblaria correcte passar per alt el Rinaldo del sempre sorprenent i bocabadant Franco Fagioli, i per tant us deixaré l’espectacular final del primer acte amb “Cara sposa, amante cara…Cor ingrato, ti rammembri…Venti, turbini, prestate”. Agafeu-vos fort!

La resta ja sabeu, un festival amb l’enlluernador i exuberant acompanyament de Il Pomo d’Oro i l’irresistible empenta de la direcció de Stefano Montanari

George Frideric Handel
RINALDO
Llibret de Giacomo Rossi

Franco Fagioli, Rinaldo
Julia Lezhneva, Almirena
Karina Gauvin, Armida
Darya Telyatnikova, Goffredo
Andreas Wolf, Argante
Terry Wey, Eustazio
Il Pomo d’Oro
Direcció: Stefano Montanari

Palais des Beaux-Arts, Brussel·les, 8 de febrer de  2016.

Aquí inaugurem el mes de març de manera espurnejant, que continui la festa!

Un comentari

  1. OLYMPIA

    Una òpera preciosa. “Cara sposa…” és una de les meves àries predilectes. Vaig llegir que és una fuga i que Händel la va dedicar a Bach, és clar.
    Faggioli m’agrada però la tinc molt interioritzada pel gran David Daniels.

    M'agrada

  2. Mercè

    Dubto molt que la Lezhneva vingués al Liceu sense haver estudiat comme il faut el rol de Desdémona; i dubto que la seva veu estigués malament i pocs dies després pogués cantar aquesta Almirena amb tanta bellesa i gràcia. Bé, matem-ho! Tampoc no sabrem mai amb exactitud per què no va cantar al Liceu…

    Els àudios que ens has regalat són preciosos, tot i que m’atreveixo a dir que el duet amb en Fagioli no m’ha acabat de convèncer; hi ha massa distància entre la “foscor” de la veu de’n Fagioli i la lluminositat de la veu de Lezhneva. No es complementen prou bé. No sé expressar-ho millor, però és la sensació que he tingut.

    Per la resta, una meravella, i una enveja tremenda perquè no puguem veure al Liceu representacions d’aquesta categoria. És clar, els calés han d’anar a la façana!!! Grrrr…

    Salut!

    M'agrada

    • No ho sabrem mai com va venir Lezhneva i que va passar realment. Que torni l’any vinent, si torna, em fa pensar malament, la veritat, perquè una persona que ha sofert un tracta com es dedueix no tñe cap sentit que torni, sobretot per fer un rol “tan secundari” com Zerlina.

      M'agrada

Deixa un comentari