IN FERNEM LAND

EL QÜESTIONARI IFL DE GLÒRIA ABRAS (OLYMPIA)


Abans de començar vull fer un aclariment perquè la setmana passada us vaig dir que avui publicaria el qüestionari de Fernando S.T. i resulta que en el seu dia quan vaig atorgar la data de publicació, escrupolosament per ordre d’arribada dels qüestionaris, vaig cometre l’errada d’atorgar el 8 d’octubre a dos infernemlandaires: Glòria i Fernando, sent l’amiga Glòria la primera que em va contestar de tots doso per tant és lògic que sigui el seu qüestionari el que publiqui avui i estic mirant com fer encabir el de Fernando sense malbaratar el calendari previst fins el mes de maig de 2018.

En qualsevol cas avui us presento el qüestionari de Glòria Abras, per a quasi tots vosaltres coneguda amb el nick d’Olympia, però ella m’ha donat permís per a desvetllar la veritable identitat.

La Glòria va associada al blog des del inicis més remots de l’existència d’IFL (constància escrita des del 11 de juliol del 2007 arran de la Thaïs de la senyora Fleming) i em plau dir que la nostra amistat s’ha forjat a l’entorn del blog i que sortosament ha traspassat la virtualitat, esdevenint allò que tota la vida s’havia entès com una amistat, i que ara les xarxes socials han desvirtuat tant per la facilitat de fer i desfer amics, quan en realitat les amistats veritables s’ha de forjar amb el temps, a força de complicitats i desavinences,trobades i topades, sobretaules llarguíssims i generositat a mans plenes. Així ha estat i espero que així sigui sent.

Per tant, em plau presentar-vos el seu qüestionari, que per a qui recordi els seus comentaris al llarg d’aquesta dècada prodigiosa, constatarà com n’és de coherent i fidel als seus:

  1. La primera vegada que vas anar a l’òpera quin any va ser? 1980
  2. A quin teatre? Gran Teatre del Liceu
  3. Quina òpera vas veure? La Bohème
  4. Els teus pares anaven o van a l’òpera? No
  5. Quin compositor operístic t’estimes més? Verdi
  6. Quina és l’aspecte que valores més d’una representació operística? La música
  7. Quin és el teu tenor predilecte? Josep Carreras
  8. Quina és la teva soprano predilecta? Maria Callas
  9. Quin és ell teu baríton predilecte? Dietrich Fischer-Dieskau
  10. Quina és la teva mezzosoprano predilecta? Marilyn Horne
  11. Quin és el teu baix predilecte? Samuel Ramey
  12. Quin és el teatre dels que has visita que més t’ha impressionat? MET
  13. Podries viure en una ciutat sense teatre d’òpera? Si
  14. Quina és la teva òpera predilecte? Carmen
  15. Quina òpera detestes? Cap
  16. Valora de 1 a 10 la importància del director d’escena en una representació operística 7
  17. A quina ciutat del món que no sigui la teva i amb teatre d’òpera, t’agradaria viure? Nova York
  18. Quin és el llibretista operístic preferit? Lorenzo Da Ponte
  19. Quin és el teu heroi de ficció operística? Tannhäuser
  20. Quina és la teva heroïna de ficció operística? Violeta Valery
  21. La gravació operística que t’enduries a l’illa deserta? Carmen, Horne, McKraken, Bernstein (MET)
  22. El director d’orquestra operístic preferit? Leonard Bernstein
  23. El director d’escena preferit? David McVicar
  24. La representació operística que t’hagués agradat assistir? Norma, Caballé/Troyanos/Gavazzeni-Scala, 1977
  25. L’òpera barroca que més t’agrada? Rinaldo
  26. L’òpera clàssica que més t’agrada? Don Giovanni
  27. L’òpera romàtica que més t’agrada? Oberon
  28. L’òpera del segle XX que més t’agrada? Salome
  29. L’òpera del segle XXI que més t’agrada? cap
  30. Si poguessis escollir una vocalitat lírica, què t’agradaria ser: soprano, mezzosoprano, contralt, tenor, baríton o baix? mezzosoprano

La Glòria m’ho posa fàcil a l’hora d’il·lustrar el qüestionari, ja que la representació que li hagués agradat assistir està disponible a can Youtube, Norma a la Scala de 1977, amb Caballé, Troyanos, Lamberti sota la direcció del mític Gianandrea Gavazenni.

Moltes gràcies Glòria

La setmana vinent tindrem el qüestionari de Giampietro Del Mercato. Amb en Fernando ja ens hem posat d’acord (gràcies!)

Un comentari

  1. OLYMPIA

    Gràcies, Joaquim. Quan em vares notificar la data en la qual publicaries el qüestionari, em va semblar molt llunyana però com sempre el temps, que no sé si existeix, ha passat molt veloç. Una Norma eNORMA si se’m permet el fàcil joc de paraules i que em va empènyer al món de l’òpera gràcies al qual us he trobat a tu i en Fede i aquest blog irrepetiblement bell i viu. Salut!

    M'agrada

  2. Eduardo

    Estimada Olympia, que buen perfil muestras. Alternas el pasado y el pasado reciente, en forma perfecta, “La Divina”, Carreras, Fischer-Dieskau y Ramey, que más mas pedir???
    Encima nos regalas la única Norma posible luego de Callas, con una Troyanos estado de gracia. Oberón tu opera romántica que poco se programa, donde Nilsson, se lleva laureles.
    Bernstein, dirigiendo era superbo, lo digo con el recuerdo de quien lo ha oído en vivo. Gracias!!!!!! Infinitas!!!!!

    M'agrada

  3. Guillermo

    Un qüestionari classic i equilibrat. Grans noms sens dubte. A mi també N.York i el Met em vam impressionar força. És curiós. em sembla que mai he escoltat Oberon però ja que Olympia la posa com la seva òpera romàntica favorita és una bona raó per fer-lo per primera vegada.

    M'agrada

  4. colbran

    Unas respuestas al cuestionario que me han llenado de satisfacción y también de sorpresa, ya que la “Carmen” de Bernstein no la tengo nunca presente, pero es lógico que si tu ópera preferida es ésta su mezzo protagonista y director musical han de ser los que has escogido.

    Me alegra saber que “Salome” te la llevarías a una isla, con la cantidad de horas que hemos pasado hablando sobre ella delante de un café o un “suís”!

    “Oberon” es una ópera preciosa, lástima que sea un “singspiel” y se hable tanto. Birgit Nilsson grabó con Domingo una versión excepcional. Ya sabes mi debilidad por la gran soprano dramática sueca que me gusta en todo lo que canta; en algunos títulos más que en otros. La pena es que quien no la vió en vivo puede creer que la voz no era ni tan grande ni tan amplia; ella estaba enojadísima con los técnicos de sonido, especialmente con los de Decca, porque filtraban tanto su voz que desaparecían sus armónicos y la voz sonaba mucho más pequeña y “delgada”.

    Un petonàs!

    M'agrada

    • colbran

      Releyendo mi comentario me he dado cuenta de que “Salome” es tu ópera preferida del siglo XX, no la que te llevarías a una isla.. Se me cruzaron los cables con “Carmen”. Te ruego me disculpes.

      M'agrada

Deixa un comentari