IN FERNEM LAND

MESSIAH A MOSCOU (Puértolas-DQ Lee-Lehtipuu-di Donato-Ensemble Matheus-Spinosi)


Avui torna Sabina Puértolas a IFL, després de la recent Marie al Liceu, ara endinsant-se de ple en el repertori barroc, acompanyada per un equip d’especialistes format pel  tenor finlandès Topi Lehtipuu, el contratenor canadenc David DQ Lee  i el baix italià Luigi di Donato, per interpretar l’oratori El Messies de Händel en un concert que va tenir lloc a la sala Txaikovski de Moscou el passat 16 d’abril de 2017, amb l’Ensemble Matheus i l’Intrada Vocal Ensemble, tots sota la direcció de Jean-Christophe Spinosi.

El director francès dirigeix una versió molt cambrística i m’atreviria a dir que fins i tot massa relaxada, mancat de tremp fins i tot en els moments d’exaltació, però en la seva globalitat m’ha semblat interessant gràcies a la consistència i la claredat de l’Ensemble Matheus, així com del virtuosisme vocal de l’Intrada Vocal Ensemble.

Els solistes vocals m’han semblat més justets, sobretot el tenor que fa molt de temps que no aixeca cap i Luigi di Donato que no acaba d’arrodonir les seva participació amb seguretat, en canvi el contratenor David DQ Lee exhibeix una intensitat expressiva que es troba a faltar en la resta, alhora que desplega mitjans tècnics que resolen amb molta suficiència la tessitura ajudat per una emissió càlida i un color bell.

Sabina Puértolas exhibeix l’exquisida línia vocal amb seguretat i deixa entreveure una evolució vocal cap a territoris de lírica pura amb una zona central i fins i tot greu amb possibilitats. L’adequació estilística és notable i cada nova intervenció de la cantant aragonesa és una confirmació del magnífic esdevenidor.

Georg F. Händel
MESSIAH

Sabina Puértolas (soprano)
David DQ Lee (countertenor)
Topi Lehtipuu (tenor)
Luigi di Donato (baix)

Intrada Vocal Ensemble
Ensemble Matheus
Director: Jean-Christophe Spinosi

Txaikovsky Concert Hall, 16 d’abril de 2017

Demà ens començarem a submergir en la complexitat mozartiana del Don Giovanni, el Messies que avui he portat aquí crec que és un magnífic pròleg.

Un comentari

  1. Retroenllaç: Noticias de junio 2017 | Beckmesser

Deixa un comentari