IN FERNEM LAND

LICEU: CAL REESTRUCTURAR LES ZONES I CATEGORIES


planol_sala_cat

Aquest plànol que encapçala l’apunt és l’oficial que es pot veure en la pàgina web del Liceu i que distribueix les zones i tarifes vigents a dia d’avui.

Ara no vull debatre les tarifes, segurament un tema que ens ocuparà apunts futurs si allò que paguem no es correspon amb el que ens ofereixen, comparant el Liceu amb altre teatres de igual o superior categoria, i ja lleugerament apuntat en els darrers apunts dedicats a les dues primeres funcions de Il barbiere di Siviglia que he comentat. Avui vull parlar de les zones.

Abans d’ahir divendres vaig assistir com sabeu, a la representació del segon repartiment de l’òpera de Rossini. Us explico els antecedents.:

Resulta que uns bons amics residents en l’actualitat a l’estranger em van dir a principis d’estiu si jo els podia ajudar a trobar algú que es volgués quedar el seu abonament per aquesta temporada que acabem d’estrenar, ja que no el volien deixar perdre (les localitats són excel·lents), però no podien desplaçar-se cada vegada, ja que la seva residència és molt llunyana, no estem parlant de cents de quilòmetres. Jo els vaig garantir que de ben segur trobaria algú, sense saber que al final aquest algú seríem el Fede i jo mateix.

El seu torn és el C i quan vaig comparar les seves funcions amb les del T i el PB, que són els altres dos abonaments que tinc, resulta que amb un parell de canvis podia veure tots els repartiments oficials de les òperes programades, i també les òperes que no em tocaven, com la desitjada Arabella o el primer repartiment de Norma i el de Maria Stuarda, total que sense entrar amb més detalls que no venen al cas, també gaudiré d’aquest tercer abonament. Com que entre el T i el C només hi ha la coincidència del repartiment de Il barbiere i Cosí fan tutte, els nostres amics van fer-nos el favor de canviar les entrades  per aquestes representacions amb els repartiments alternatius que no ens entraven el els altres dos abonaments. Paguem més que comprant entrades sense visió però el lloc és magnífic.

Les entrades tot i ser de la mateixa zona que l’abonament, la 6, res tenen a veure i si vosaltres no ho veieu com jo, ajudeu-me a treure’m l’entrellat.

La zona 6 abraça les  Llotges de prosceni 2n pis, 3r pis laterals, 4t pis central i laterals i 5è pis central.

El cinquè pis central és la segona fila amb visió frontal del 100% de l’escenari, i també les de 4at pis central, són les localitats de la tercera fila central i de la segona dels dos trams laterals adjacents al tram central (aquesta és la zona de l’abonament que ara també tenim), més la primera fila del següent tram de quart pis, i la primera del següent (quasi extrem) del tercer pis, que és la que vaig ocupar divendres passat i que també es correspon amb el mateix tram de l’abonament que tinc del torn PB, això ho dic perquè quan vaig canviar les entrades de l’abonament, ja sabia que l’alternativa que m’oferien a aquelles alçades del canvi no podia ser bona, No em sento enganyat per això.

Em sento més que enganyat, estafat, perquè unes localitats que no tenen cap visió sobre l’escenari, sempre que respectis l’orientació natural de la butaca que té al davant el lateral oposat del teatre i que ni tan sols tombant lleugerament el cap et permeten una visió digna de l’escenari, costin 42 euros preu d’abonament, però que per a Norma costen 52,40€. No té cap sentit racional, cap ni un. certament si t’abraones sobre la barana pots veure una part de l’escena, però amb la probable luxació d’algun múscul sotmès a una postura antinatural durant una estona massa perllongada.

Tos aquells que van decidir en el seu dia que el Liceu s’havia de tornar a alçar on era i com era, mai ocuparan localitats d’aquestes i probablement molts quan van al Liceu mai pagaran les entrades de les seves privilegiades localitats, per tant aquest tema ni el coneixen, ni els preocupa, el nyap es va fer aleshores i ara celebrem amb goig els quinze anys de la seva reobertura amb aquest format actual, permeten que encara hi hagi aquestes discriminacions inadmissibles.

Jo demano públicament i mitjançant aquest apunt, que de cara a la propera temporada es reestructurin  les zones i les tarifes. Aquest cas que us dic és lamentable, però també ho és que els laterals d’amfiteatre, sempre buits (s’omplen habitualment amb les “diàspores” de les altures), costin el mateix preu que una platea, o que els laterals de la platea, amb la visera de l’amfiteatre impedint visió i dificultant l’audició també costin el mateix que les butaques més centrades,  i també es podria fer alguna actuació a les butaques de tercera fila lateral del tercer pis, considerada central, amb visió no absoluta de l’escenari. Són alguns dels molts exemples que la majoria de tots vosaltres coneixeu prou bé.

Potser si aquestes localitats es posen a preus molt més assequibles i les que no tenen cap visió s’unifiquin sigui quin sigui el pis que ocupen, a preus homogenis de sense visió, el teatre s’ompli realment i els ingressos per taquillatge millorin de manera ostensible sense necessitat d’anar fent descomptes de darrera hora, que de cara a l’abonat sempre són un greuge, ja que el descompte que tenim respecte al preu de taquilla és ridícul, i en canvi garantim molts mesos abans la viabilitat del teatre en la part activa que ens pertoca.

Us invito a tots a dir-hi la vostra i a denunciar aquestes localitats que segons el vostre parer tenen uns preus que no es corresponen en absolut amb la tarifa real.

Tingueu present que el Liceu ens llegeix i que per tant tot el que aquí es digui els arribarà.

Bon diumenge

 

33 comments

 1. No és exactament el que comentes, però jo fa vint anys que sóc abonat al torn E (el dels divendres, per entendre’ns). Fins fa poc aquest torn gaudia del primer repartiment, com si fos l’A o el B. D’ençà fa un parell d’anys, ens hem de conformar amb el segon repartiment sense avís i sense observar una disminució en el preu de l’abonament. No negaré que el segon “cast” pot oferir sorpreses positives a l’hora de descobrir noves veus, però al bell mig d’aquesta loteria vocal preferiria tenir-ho tot més controlat. Em sento estafat, víctima de les economies del teatre sense que ningú no m’ho hagi advertit.

  M'agrada

  • Benvolgut Allau, acabo de repescar el teu comentari de la cistella del correu brossa. No sé pas que hi feia allà, però quan he abat a buidar-la me n’he adonat que un dels comentaris no ho era, per això s’ha publicat dos dies més tard. Ho lamento
   Com també lamento aquesta estafa que denuncies i que trobo també inadmissible.
   Espero que ho llegeixin, tot i que no sé si seran capaços d’entendre que entre un primer cast i un segon, al menys com ho tenien organitzar ara, hi hauria d’haver si més no, una tarifa diferent. Potser ara tots seran casts de segon reàrtiment a preu de primer, i guanyaran una legió de’abonats solidaritzats amb la teva lògica emprenyada.

   M'agrada

 2. Jan

  100% d’acord! També afegiria que el preu de la platea hauria de variar depenent de les files. Perquè no és el mateix estar a fila 5 que a fila 17. I a les primeres 4 files hi ha operes en que l’orquestra et tapa les veus sí o sí, per molt curós que sigui el director d’orquestra.

  M'agrada

 3. ToniG

  Estic molt d’acord amb tu, trobo escandalós el fet de que una butaca que no té visió de l’escenari tingui un preu diferent segons el pis en que estigui i que seient des dels quals no es veu tot l’escenari es cobrin com una platea. I la que crec que és la bestiesa més gran són els palcs de prosceni: no tenen visibilitat i tenen la poca vergonya de cobrar-te’ls a preu de Zona 2 pel sòl fet d’estar als pisos primer i segon, els únics palcs de prosceni que estan al preu màxim que pagaria una persona amb seny són els del cinquè. I una altra gran incongruència és el fet de que als laterals de 5è pis les localitats tinguin preus diferents segons la fila; és cert que a primera fila et pots estirar i veure l’escenari, però la visió és indecent i de curta durada si no vols haver d’anar al fisioterapeuta després.
  I ara almenys han incorporat la visió 3d amb la que et pots fer una idea més ajustada del que veuràs perquè abans decidir el seient amb aquella imatge minúscula de la visió “sense públic i amb les millors condicions de visibilitat” era com un acte de fe.

  M'agrada

 4. Retroenllaç: Noticias de septiembre de 2014 | Beckmesser

 5. El compte

  Estic completament d’acord amb el teu apunt. Jo també crec que els preus de les localitats s’han de revisar en funció del % de visió que ofereix de l’escenari, de la comoditat (està de cara o de costat o…) i de com hi arriva el so. I això cal fer-ho sobre la base d’un estudi individual de cada localitat.
  Si tot això comporta classificar els seients en 15-20 categories en comptes de les 8 actuals, no crec que sigui cap problema sinò més aviat JUST per a tothom.
  Bon diumenge!

  M'agrada

  • Xavier C.

   Molt d´acord. Visió de l´escenari, comoditat i so (i jo afegiria també el tradicional del pis. Alguns encara van al Liceu a que el vegin a platea. Això també te un preu, i el Liceu l´ha de poder cobrar)

   M'agrada

 6. Absolutament d’acord amb tu! I a l’espera del teu apunt sobre preus. Saps quina és la meva impressió? (porto només quatre anys d’abonat, però ja començo a copsar coses…) el Gran Teatre del Liceu encara es resisteix a entendre que és un teatre PÚBLIC i arrossega mals que haurà de canviar tant sí com no. Aprofito per felicitar-te pel blog! (et llegeixo sempre i mai no ho havia fet)

  M'agrada

 7. Montserrat

  Absolutament d’acord amb tu! Vaig assistir a l’assaig general del Barbiere des d’una llotja lateral d’amfiteatre, primera fila això sí, (el pobre xicot del meu darrera no sé pas com ho veia!) però abans de la mitja part ja no sabia com posar-me: els genolls em tocaven a la paret, no sabia on posar les cames i la columna se’m torçava. En fi, una tortura. Pensar que una localitat com aquella val el mateix que una platea o un amfiteatre central és una autèntica vergonya. Per postres, l’òpera, d’acord amb els teus comentaris, no m’agradà. Sort de Chausson que ho va salvar tot. Demà em tocà el segon repartiment (per sort en una localitat més còmoda)

  M'agrada

 8. Elio

  Tema molt important i descuidat en aquest país. Afortunadament l’Auditori ja ha reaccionat posant a preus assequibles les primeres files de platea, però el cas del Liceu és molt més greu i urgent. Tu mateix ho has dit: és una estafa. Ara bé, no et sorprengui que et facin cas i ho reestructurin, però que això vulgui dir que algunes butaques pugin de categoria, més que no pas a la inversa.

  Durant la reconstrucció del teatre es va desaprofitar l’oportunitat d’arreglar molts d’aquests problemes. No em refereixo al fet de mantenir la polèmica estructura en forma de ferradura, sinó a detalls secundaris que de cap manera haurien deslluït el resultat estètic però que haurien millorat molt la comoditat. Per exemple, orientant les butaques lleugerament cap a l’escenari en lloc de seguir l’antinatural corba dels pisos. En aquest país tot es fa a mitges i sovint amb raons que res tenen a veure amb la funció final del producte, potser és hora que comencem a demanar responsabilitats per les coses mal fetes.

  M'agrada

 9. Josep Olivé

  “Tos aquells que van decidir en el seu dia que el Liceu s’havia de tornar a alçar on era i com era, mai ocuparan localitats d’aquestes i probablement molts quan van al Liceu mai pagaran les entrades de les seves privilegiades localitats…”. Aixi és. Lamentable, però aixi és.

  M'agrada

 10. Kàtia

  Tens tota la raò,Joaquim i els altres companys també.Jo tinc la sort de gaudir d’un abonament al quart pis tercera fila CENTRAL que em permet veureu tot una mica lluny però excepcional de visiò i sobretot de acústica.Quàn hem comprat localitats per Norma i I due Foscari fora d’abonament ens hem quedat tiesos.Les entrades son bones però ni molt menys amb la visiìò de l’abonament i amés a més carissimes.Si no posen fil a l’agulla es trobaràn com diueu vosaltres,el teatre mig buit.La remodelaciò del teatre post.sucarrimada ha estat una aquivocaciò.

  M'agrada

 11. demo

  Crec que els preus, segons els pisos, ve d´antic, quand al quart i cinqué no es podía entrar per la porta principal i teniem de pujar per l´escaleta del carrer Sant Pau.Afortunadament, això si s´ha acabat amb el nou Liceu.

  M'agrada

 12. Completament d’acord. No potser que una entrada a zona 6, lateral 4t pis (segona fila seient 52), amb una visió inferior al 50% de l’escenari, valgui 47 euros (48.9 per internet) igual que tercera fila central de 4t i segona fila central de 5è. Crec que haurien d’augmentar les zones amb el criteri de visibilitat i acústica (més difícil de valorar. La diferència de preus entre òperes, suposo depèn de produccions, repartiments, versió concert, etc).

  M'agrada

 13. Saberlo, lo saben de sobra. No me creo que no miren los planos de ocupación de las funciones. Hay un bloque de entradas del tercer piso que SIEMPRE están vacías, igual que los laterales del anfiteatro y varias entradas laterales de platea. De acuerdo que se debería hacer un estudio serio, butaca a butaca, pero si no quieren gastarse el dinero en esto, bastaría con analizar estos planos de ocupación, que les sale gratis.
  Y otra consideración, las butacas de platea son las más incómodas de todas. Aguantar un Wagner ahí sentado es una ardua tarea (al final no sabes cómo colocarte para aliviar el dolor de posaderas), con el precio que tienen!!!

  M'agrada

 14. Completament d’acord amb el que dius, Joaquim. I ja veus que tots el Infernems que avui deixem comentari estem d’acord amb tu, Jo no estic disposada a deixar més o menys 50 Euros per veure la funció a mitges i malament.

  M'agrada

 15. jordi magriñá

  Ja vaig escriure fa un temps un comentari dient que pagar 100 euros o més i absència de visibilitat al 100% es una pressa de pel. Si no ho arreglen es perque ja els hi va bé com està fins ara. A veure si el sr Guasch li posa fil a l´ agulla, o no es tan bon gestor com diuen.

  M'agrada

 16. Rosa

  Completament d’acord, Joaquim i tots els companys.
  El Liceu es va fer el segle XIX. Quan es va reconstruir, tractant de fer-lo igual com havia estat, calia pensar en la disposició dels seients de manera que es podés veure l’escenari, però es va fer de cara a la galeria, com totes les obres arquitectòniques que es fan aquí, amb alguna molt valuosa excepció.
  Acceptant com està tot ara, la revisió dels preus del seients segons visibilitat i audició, és molt necessària i urgent, pensem que té 15 anys de retard.

  M'agrada

 17. Ni que decir, que estoy de acuerdo contigo.
  Yo ataría con una cuerda en alguna de esas “butacas”, que he sufrido en alguna ocasión durante estos 15 años, a algunos de los constructores,geriflantes y mandamases, que lo proyectaron, y que se pasarán toda una Valquiria completa, y si es con un elenco pésimo, mejor…..que sufran……
  Es caro, descaradamente caro por lo incómodo que es……

  Aún así……cuando estuve estas navidades en la Bayerische de Munich y ver que aún hay asientos de a pié y sin vistas…….(a 20 Euros)…pensé aquello de ……”Y me quejo de mi Liceu”…….Quien no se conforma……
  Besos a todos/as.

  M'agrada

 18. simone

  totalment d’acord. el preu tindria que diferenciar les localitats amb mes o menys visibilitat i audbilitat. Recordo una vegada que estavem a les llotges de platea sota l’amfiteatre i que no arrivaba la meitat del so… un vergonya sent tan cares com son!
  Igualment, als seients amb visibilitat limitada de vegades et perds gairebe tota l’accio (o gran part) perque la fan passar a un costat de l’escenari. Tan dificil es centrar-la una mica mes? Evidement no cal que tota l’estona l’accio passi al centre, sería molt estátic, peró em pregunto si no es podria limitar una mica mes l’accio als costats …

  M'agrada

 19. Laura

  Molt bon comentari. Jo quasi bé sempre compro les entrades el mateix dia per aprofitar el descompte de menors de 30 anys i el que em toca per triar i em puc permetre són les localitats laterals i de pisos superiors, i ja estic acostumada a destroçar-me les vèrtebres, però el que si que he notat alguna vegada es que les localitats que estan a la venda per internet i a les taquilles varien, i que moltes vegades al arribar al teatre veus que aquelles localitats que en teoria estaven plenes, especialment a la zona 4, quan comença la funció estan buides. I no entrem amb el tema de les làmpades, que són molt boniques, però depenent del seient que et toca et tapen mig escenari. Haurien de començar a replantejar-se el tema dels preus i no buscar els descomptes d’última hora.

  M'agrada

 20. Concep

  Només puc que sumar-me a tots els que han mostrat l’adhesió a aquest apunt tan oportú.
  Només es tracta de fer pagar en butaques de visió deficient, molt deficient o nul·la el preu que correspon a la seva deficiència, no al pis més o menys noble on està situada,

  M'agrada

 21. Ailo

  Sumant experiències. Entre uns i altres m’he trobat identificada. He estat asseguda en diferents llocs -cal dir que no gaires vegades- i el més incòmode la platea, ja no podia més. Enguany fins i tot han reduït en nombre dels seients més econòmics dels pisos alts, doblant el preu per veure el mateix que l’any passat, res.
  Fil a l’agulla. I una pàgina de recollida de signatures? Es pot anar pensant el manifest, que podria incloure un apartat de consideracions personals… (Vaig ser cofundadora d’una plataforma contra un abocador i deixa empremta je je)

  M'agrada

 22. alex

  Estoy muy de acuerdo con este tema, Joaquim que como ya sabes , he reivindicado varias veces.
  Como alguno sabeís, me conozco varios teatros europeos donde acudo con alguna frecuencia y decir que en países bastante mas ricos que el nuestro, la asistencia a teatros de ópera es mucho más barata que aquí ( no solo Liceu, sino que Bilbao y Madrid son teatros de ópera – Valencia, un poco menos -, mucho más caros o con menos selección de butacas que Berlín, Zurich, Paris, Toulouse, Roma, etc… )

  Hace unos 4 o 5 años atrás y cuando las plateas ya se pagaban en el Liceu o en el Real más de 130 o 140€, presencié con un PARSIFAL escenificado en la última fila de platea bastante centrada y en la Unter den Linden con P. Domingo, W. Meier, M. Salminen y dirigido por Barenboim
  En la Opera Bastille donde acudo al menos una vez por temporada , tienes plateas con 4 precios diferenciados según ubicación más delantera, trasera o lateral
  En Ginebra, Berlín ( en sus dos o tres óperas ), etc….tienes estos precios diferenciados en la misma platea y hasta en los pisos superiores

  ¿Porqué no en el Liceo y en otros teatros de aquí como el Real o el del ABAO – aunque este sea de gestión privada – ???

  M'agrada

 23. TaxiMelòman

  Jo també vull felicitar-te per aquest encertadíssim post (el que no entenc es com, amb l’experiència que tens com a liceísta pre i post incendi, hagis tardat tant en tractar aquest tema). Les incongruències en els preus de les localitats son tantes que tiro la tovallola de començar a enumerar-les; però si que voldria dir que les diferències entre el teatre antic i el nou son moltíssimes… i les millores també; en citaré solament algunes: 1- Al 3er pis hi havien tres fileres de butaques centrals, gairebé totes amb visió 100% però amb un espai nefast per a les cames (per no parlar dels continus grinyols que feia la fusta vella al mínim moviment reposcionador que feies), i ara tenim tres blocs de tres fileres amb espai raonable, a part d’uns laterals que estan molt més aprofitats que abans que eren tots ocupats per llotges buides. 2- El 2on pis es totalment nou: abans era íntegrament format per llotges (i solament llotges) i ara es íntegrament format per butaques, amb tres blocs centrals de quatre fileres, gairebé totes amb visió excelent. 3- Als pisos 4rt i 5è han reduit una filera (de les dues que hi havia abans sense cap visió) en les zones laterals, i en el 5è també en la part central (la qual cosa certament costa d’entendre) però a costa de donar un espai raonable per a les cames que abans no existia.

  Que s’hauria pogut reformar més? Que haurien pogut trobar una solució a les pèrdues de visibilitat en les localitats laterals ón hi ha làmpares? De ben segur, però, sense pretendre defensar a en Solà-Morales i al seu equip, imagino que no deuria ser gens fàcil trobar un equilibri entre la millora de visió i conservar la ubicació a les Rambles, l’estructura en ferradura i l’aspecte genuí que molts desitjavem en aquells moments en que ens vàrem quedar sobtadament sense teatre.

  Si he de mullar-me, jo el que hauria mirat es d’augmentar l’aforament als pisos superiors i oferir una sèrie de localitats a peu dret amb visió, com hi ha en molts teatres europeus, amb les quals es pot aprofitar molt l’espai i permetre l’accés al teatre a preus realment populars, sacrificant comoditat però no pas visió (a la Staatsoper de Vienna, en l’espai que hi ha sota la llotja reial -d’una amplada d’unes deu butaques- hi caben més de cent persones dretes que, pagant 3 €, poden veure cada dia als millors cantants del món situades al darrera la platea i perfectament centrades!!). Però, es clar que aquesta solució no era la “político-econòmiicament correcte” en aquell moment de resurrecció del teatre…

  M'agrada

 24. Us agraeixo a tots els que heu escrit fins ara: Allau, Jan, Demo, ToniG, El compte, Xavier C., Jordi Sora, Montserrat Elio, Josep Olivé, Kàtia,Jordi Medallo, Marga, Olympia, Jordi Magriñà. Rosa, Emilio-Bcn, Simone, Laura, Concep, Ailo, Alex i Taxi Melòman les vostres aportacions. Jo no en puc res amb elles, tan sols deixar-les aquí per tal de qui pot fer alguna cosa les tingui a l’abast i actuí.
  Estem amatents i potser fins i tot esperançats de que per fi algú amb sensatesa, criteri i amb una visió lúcida i clara d’oportunitat de negoci i servei, actuí i faci possible que aquestes localitats tinguin un preu de venda d’acord amb la seva vàlua real, per visió de l’escenari i condicions acústiques, i per tant qui les compri a preus baixos no es pugui sentir mai estafat.
  El públic ho agrairem i segurament l’omplirem més.

  M'agrada

 25. Ducadimantova

  Companys, estic molt d’acord amb vosaltres. Des de la seva reobertura al 1999, no obstant, la distribució de les zones ha canviat al menys un cop que jo recordi i potser dos (no ho recordo). Que van fer??? Algu en te informació?
  A veure si el nou equip directiu s’ha adonat amb aquest mesos de la incongruència existent i decideix abordar aquest tema amb rigorositat. Porser encara estan enfrascats en altres guerres… Que intueixo n’hi havia moltes.
  No obstant, també cal dir que de la mateixa manera que hi ha localitats que estan sobrevalorades, també estareu d’acord que hi ha localitats infravalorades.
  No es tracta doncs nomes d’un exercici de reduir preus sinó d’ajustar-los i segur que igual que alguns abonats estaran contents amb preus mes baixos, n’hi haurà altres que potser no ho estaran quan la seva localitat pugi de preu… Potser per això, per evitar les critiques, ningú s’ha atrevit de veritat encara… Ho faran ara?

  M'agrada

 26. roger

  Trobo que les entrades són excessivament cares. Anar al Liceu, és en si mateix un espectacle, a part de l’obra que un vagi a veure. Amb aquests preus no es fomenta l’afició per aquest gènere, en ocasions penso que el volen mantenir elitista. Crec, com algú ha comentat més amunt que uns preus més econòmics, contribuirien a omplir més la sala i sortirien guanyant.

  M'agrada

  • Hola Roger. L’òpera sempre és cara, aquí i arreu, però a molts llocs on la cultura té una forta subvenció perquè la creuen una eina per fer gran un pais, segurament els teatres poden oferir localitats a millor preu perquè l’aportació de les administracions és més gran que la que es fa aquí. Oferir les entrades més econòmiques si no hi ha algú que posa la diferència, ja siguin governs o mecenes, és impossible, a no sé que baixis les expectatives de qualitat i ens haguem de conformar amb molt menys.
   Gràcies per comentar i benvingut al blog

   M'agrada

 27. Toni

  Aquest fil m’havia passat per alt. Estic mol d’acord amb el que dieu. A mi, particularment m’ha fet molt de disgust veure que als abonats ens fan un 20% de descompte i ara darrerament en algunes operes, cas de Wozzeck han posat durant 9 dies un preu únic de 50€!!. És a dir jo per l’abonament he pagat més del doble i estic en un lateral del 2nd.pis, el mail que vaig rebre deia “ENTRADES A PREU ÚNIC DE 50€, Només si compres del 2 al 10 de maig” , i podies escollir a aquest preu amfiteatre centrat per posar un exemple.
  Evidentment vaig trucar per queixar-me ( les queixes encara son gratuïtes), i a partir d’aquí al cap d’una setmana vaig rebre un altre mail, en el que deia que els abonats podrien comprar entrades també a 50€. El fet que fos una opera poc “popular” suposo que els animava a fer això, ja m’enteneu. Però no fora més encertat tenir cura de l’abonat i oferir abans canviar la teva localitat d’abonament de manera gratuïta a una zona millor?.
  No vull acabar, però, sense comentar que el personal del Liceu, les persones que t’atenen telefònicament, les de les taquilles, etc . són grans professionals i en tot moment t’ajuden al màxim amb el que poden, sort hem tingut d’elles quan hem tingut de canviar entrades en la pitjor època de la pandèmia, aforament molt reduït, ja que el sorteig que havia fet l’ordinador , et canviava de zona, de pis i d’una visibilitat del 90% t’havia enviat a una visibilitat del 5%, etc. La cosa no va amb el personal del Liceu, repeteixo molt professional i molt competent, si no amb l’aspecte organitzatiu.

  M'agrada

  • Fa anys d’aquest apunt, però el problema segueix sent el mateix o pitjor.
   Volia repetir un segon cast de Zauberflöte i com la venda ha estat molt bona no, boníssima, pel darrer dia només quedaven poquíswsimes localitats. Saps que ara quan més venda hi ha més puja el preu de l’entrada. De la mateixa manera que el mateix dia et poden vendre una platea per 50€ en un Wozzeck o un Pelléas, el mateix dia de la funció hi havia dues entrades disponibles al web per 205€ en una loclaitat de zona 4 amb un 40% de visió i una altra a 178€ amb un 0% de visió. ESCANDALÓS
   Les zones sense visió no poden tenir els preus que tenen, només pel fet d’estar situades en pisos que en l’època classista anaven associats als pisos nobles tot i la precarietat visual. En cap teatre del món passa això i aquest criteri de com més a prop de platea o primer pis tot i no tenir visió de l’escenari, l’entrada ha de ser més cara, és un error inconcebible, com si l’espectacle fos a la platea. Vergonyant!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: