IN FERNEM LAND

TRIEU ELS 4 “NOM MI DIR” QUE US AGRADIN MÉS


Teresa Saporiti la primera Donna Anna

El dilluns 19 de juny s’inicien al Gran Teatre del Liceu les 10 representacions previstes per aquesta temporada del Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart i com  ja és habitual a can IFL la preparació prèvia a l’òpera programada comença amb la tria d’una de les àries que canten els personatges principals.

En el Don Giovanni això és especialment complicat ja que l’òpera n’està farcida i totes elles són bellíssimes, com que la darrere tria va ser masculina en aquesta ocasió haureu de triar una ària interpretada per a una una soprano i de les tres possibles protagonistes he escollit Donna Anna i de les dues possibles, la que canta al segon acte Non mi dir, bell’idol mio”.que jo inicio en el recitatiu previ quan Mozart de manera innovadora i original ens anticipa la frase inicial de l’ària.

DONNA ANNA

Troppo mi spiace
allontanarti un ben che lungamente
la nostr’alma desia…
Ma il mondo, o Dio!
Non sedur la costanza
del sensibil mio core;
abbastanza per te mi parla amore
Non mi dir, bell’idol mio,
Che son io crudel con te.
Tu ben sai quant’io t’amai,
Tu conosci la mia fe’.
Calma, calma il tuo tormento,
Se di duol non vuoi ch’io mora.
Forse un giorno il cielo ancora
Sentirà pietà di me.

Us ofereixo  versions que em esemblen esplèndides i en les que suragament trobareu aquella o altra cantant dels vostres somnis., però el joc és tan senzill com sempre, sense intentar identificar a ningú, per tant no es tracta d’un consurs per saber qui són les  sopranos, escolliu les que més us hagin agradat. De fet aquesta és l’excusa per escoltar un lament bellíssim i genial del genial Mozart i apreciar l’expressivitat d ela cantant i és clar que la seva técnica que necessita per arribar al final de nanera triofant.

Gaudiu-les!

Non mi dir  1

Non mi dir  2

Non mi dir  3

Non mi dir  4

Non mi dir  5

Non mi dir  6

Non mi dir  7

Non mi dir  8

Non mi dir  9

Non mi dir  10

Non mi dir  11

Non mi dir  12

I ara, després d’escoltar-les tantes vegades vulgueu fins la mitjanit del dia 18 de juny, podeu triar-ne 4, marcant-les totes i després prement en VOTE

Recordeu que en aquest apunt no podreu deixar cap comentari i us haureu d’esperar a l’apunt del dia 19 de juny, on anunciraé els resultats de la tria i qui hi ha al darrere de les 12 versions.

A %d bloguers els agrada això: