IN FERNEM LAND

S’apropa Spamalot


El proper 9 de setembre s’estrenarà al Teatre Victòria de Barcelona, la versió castellana de Spamalot, el musical de John Du Prez i Eric Idle, és a dir els Monty Python, que cada nit fa petar de riure als espectadors de Broadway i el West End i que va guanyar 3 premi Tony (millor musical, millor actriu de musical i millor direcció) de les 14 nominacions que va tenir en l’edició del 2005.

Spamalot està basada en la pel·lícula dels Monty Python, Els Cavallers de la Taula Quadrada, paròdia de Camelot, els cavallers del Rei Artur i la recerca del Sant Grial. Però aquest material tant meravellosament tractat en el Camelot de Lerner & Loewe i del que ja n’he parlat al bloc, en mans del grup més irreverent, sarcàstic i hilarant esdevé una divertidíssima paròdia que ha meravellat al avorrit panorama del teatre musical.

La música és una barreja d’estils, un pastitxe amb ritmes i estils d’aquí i d’allà, barrejant el rap, el rock, el hip hop, la música lírica i els ritmes més fàcilment associables al clàssic teatral musical anglosaxó.

La trama promet grans dosi de rialles amb situacions tant hilarants com la declaració d’amor del príncep Herbert cap al seu cavaller Lancelot, i aquest alhora descobrirà que li agraden més els cavallers de la taula que comparteix que no pas la Genevieve de torn.

Què aquest show ens arribi amb tota la dosi justa de transgressió i no es cometi l’edulcorament o la infantilització de l’espectacle, com va succeir als Boscos Endins, dependrà del Tricicle, que son els encarregats de dirigir-lo.

L’estrena a Barcelona però en castellà demostra la voluntat d’exportar-lo ràpidament per les espanyes, cosa que no està malament, sobretot per questions de resultats econòmics, però que supedita i sacrifica un cop més, la normalitat per la rendibilitat. Som un país molt petit, molt.

Ja és coneix el repartiment:

Sir Gallahad: Sergi Albert
Rei Arturo: Jordi Bosch
Sir Robin: Xavi Duch
Príncipe Herbert: Jesús García
Sir Lancelot: Fernando Gil
Sir Bedevere: Josep M.Gimeno
Patsy: Julián Fontalvo
Dama del lago: Marta Ribera

i la veu de Déu: Pepe Rubianes

Direcció Musical: Jordi Cubino
Coreografia: Francesc Abós

Hi han reptes importants, Jordi Bosch ha demostrat ser un grandíssim actor de comèdia, veurem si és capaç en l’àmbit del musical convèncer al públic i sobretot per la dama del lago, on Marta Ribera ha de demostrar ser una gran actriu, després de la Sally de Cabaret on va convèncer com a cantant.

Ara us deixo el número del primer acte de la dama del llac, Knights of The Round Table, cantat per Sara Ramírez que es va endur el Tony per aquesta interpretació. Aquí parodiant a la Minelli, a la Streisand i a la Bassey alhora.

i ara us proposo escoltar una balada del Rei Artur, I’m All Alone, que haurà de defensar Jordi Bosch, i que a Broadway era Tim Curry l’emblemàtic Frank’n’Further del Rocky Horror Show.

I finalment us proposo escoltar la declaració d’amor del príncep Herbert a Lancelot, “His name is Lancelot“. L’estil és Village People total.

Tot sembla indicar que estem davant d’un dels esdeveniments de la temporada teatral, si el desaprofiten, és per plegar.

6 comments

 1. kenderina

  Y que me gusta a mi Monthy Python !!! Aunque no me suelen gustar las adaptaciones de musical donde cambian el idioma de las canciones, porque casi siempre terminan cambiando el contenido (digo casi porque hay excepciones de algunos que estan mejor hechos). Ya me contareis…. aaaaaaaaaand always look on the bright side of life !!!!

  M'agrada

 2. Roberto

  Yo creo que hay que apoyar siempre lo que se haga en musicales por aquí. Esperemos que salga bien. Nosotros ya tenemos entradas por un día de las previas.

  M'agrada

 3. Xavier, escombrant cap a casa? Noi, els ajudants de direcció s’esmentaran en la crònica del dia que la vegi, no t’amoïnis, ho tindré en compte. Com diria una noia que coneixem tots dos, Ai! Senyor!.
  Una abraçada

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: