IN FERNEM LAND

NO HI HA MAL QUE PER BÉ NO VINGUI



globo2

D’un gran mal en surt un gran bé o no hi mal que per bé no vingui.

Des de el dia 27 de novembre vaig de bòlid amb el tema dels arxius allotjats a Rapid Share i la seva  disponibilitat, però aquest enutjos inconvenient, tant per vosaltres com per a mi, ha fet  materialitzar a alguns dels molts infernemlandaires anònims que us heu posat en contacte amb mi per tal d’obtenir accés a la carpeta compartida.

Sóc conscient que les banderes que apareixen a la columna de l’esquerra van associades a visites del país que representen, però quan s’evidencien amb un correu electrònic signat per Yoshiko, Jakob o en Rob, tres exemples que podrien ser uns altres molt més propers i igualment valuosos, provinents del Japó, Dinamarca o a Fort Lauderdale (Florida), l’emoció em colpeix.

Sé que en la majoria dels casos, i no em sap greu reconèixer que és així, l’interès principal són els àudios o vídeos que penjo, i que tot allò que escric no té gaire interès, però em podeu ben creure si us dic que em sento enormement satisfet quan comprovo que les previsions que havia fet en rebre una determinada obra musical i intuir que seria un motiu de joia per a molts de vosaltres, es compleixen en veure la quantitat de visites i baixades que han rebut.

És clar que si la Yoshiko m’escriu quatre lletres des de Japó dient que entra cada dia a IFL, o en Rob em fa cinc cèntims del desert operístic de la paradisíaca Florida i l’enorme alegria que suposa rebre noticies de la vella Europa mitjançant aquest blog o en Jakob que des de Copenhaguen em diu que va visitar el Liceu una única vegada per veure al gran David Daniels en aquella meravellosa producció de “A midsummernights dream” i que li agrada molt seguir tot el que es fa per aquí sota, no us negaré que bleda com sóc, se’m humitegen els ulls i un calfred em recorre l’espinada. Senzillament és una manera de posar “fisonomia” a infernemlandaires molt llunyans, que mitjançant el blog saben coses de nosaltres, utilitzant un traductor del seu idioma al català, quelcom molt important per a mi ja que alhora de compartir allò que ens uneix, la música, l’òpera, l’art en definitiva, donem visibilitat a la nostra cultura emprant la llengua que em mamat o adoptat, tant li fa, però la nostra.

Us agraeixo a tots els que m’heu escrit paraules d’agraïment per la tasca que faig, paraules magnífiques, senzilles, suposo que molt sinceres i veritablement sentides, per l’impuls i l’energia que em proporcioneu i que de ben segur m’ajudaran molt a fer front al repte del  sisè any de vida infernemlandera, que quasi coincidirà amb la fita dels 2.000.000 de pàgines vistes.

Avui ho havia de dir, i sobretot ho havia d’agrair, ja que compartir el que més ens agrada en moments tan complicats i difícils, preservant el respecte a la diversitat i fomentant el coneixement, significa sense cap mena de falsa modèstia, un enorme orgull i un plaer indescriptible.

Espero continuar estant a l’alçada d’aquest meravellós repte diari que significa portar-vos una mica de música a casa vostra..

Us deixo amb Johan Sebastian Bach interpretat per Orfeo55 i la contralt Nathalie Stutzmann que també fa de directora, cantant l’ària “Wie furchtsam wankten” de la Cantata Allein zu dir, Herr Jesu Christ, BWV 33, en una interpretació efectuada el passat 6 d’octubre al Festival d’Ambronay

Fins demà i ありがとう

Un comentari

  1. Mare de Déu dels Desemparats: gairebé dos milions de visites i seguidors d´arreu del món, i aquí alguns parlant de golf 😕 . No sé com els hi sortirà això pel traductor però d´on no n´hi ha, no en raja. Enhorabona, Joaquim, moltíssimes felicitats, i una molt forta abraçada. T´ho mereixes tot. (Be: la úlcera gastrointestinal potser no, però la resta sí)

    M'agrada

  2. Wie furchtsam wankten meine Schritte, Que temorenc i vacil·lant era el meu pas. I acaba: Dass er für mich genung getan, Amb paraules de consol, m’ha tornat a salvar. Ja sé que la cosa no es tan extrema, però Bach també t’enten. Molt content també, enhorabona!

    M'agrada

  3. Trepit

    Permet que discrepi, al menys parcialment, de la teva afirmació “Sé que en la majoria dels casos, i no em sap greu reconèixer que és així, d’interès principal són els àudios o vídeos que penjo, i que tot allò que escric no té gaire interès, però…”, al menys, en el meu cas. Certament habitualment baixo els àudios que ens poses (mai he baixat un vídeo) però els teus comentaris son molt esperats per a mi.
    Quan assisteixo a algun concert que sé que també hi seràs, per exemple recentment ‘La Clemenza di Tito’ al cinema o el recital de Mehta al Liceu, al dia següent, de bon matí, ja espero amb ànsia llegir el que hi diràs, quins comentaris en faràs, per comprovar si coincideixen, o no, amb les meves sensacions, cosa que normalment si passa.
    Un cop més, moltes felicitats per aquest meravellós blog, i tot el meu agraïment.
    Cuida’t !

    M'agrada

    • Joan

      Suposo que vol dir a l’estranger. Pels que vivim a ciutat les crítiques dels concerts, la puntualitat amb que arriben i els comentaris posteriors que generen són molt apreciades. És allò de l’ensenyar delectant. Llàstima no tenir un apartat titolat “pròximament…” i haver d’anar intuint quins espectacles seran objecte de comentari. Apostaria que el següent és Belshazzar 😀

      M'agrada

      • Exactament, no és el mateix compartir coses properes com un concert, una representació d’òpera o malifeta dels nostres ínclits, que altres esdeveniments molt més globals com una representació retransmesa pels cinemes d’arreu.
        Premi, Belshazzar i l’endemà la Bartoli.
        Gràcies Joan>/b>

        M'agrada

    • JaumeM

      Totalment d’acord, es clar, especialment en lo de les funcions presenciades.
      En el meu cas, llegeixo primer el comentari sobre les obres a baixar per decidir si ho faré, solament quan JOAQUIM les recomana en força les baixo, i després de gaudir-les torno a llegir la “critica” per si m’he perdut res.
      I per els “locals” els apunts “extra-musicals” son també un material preciós per la reflexió i moltes vegades de informació de primera i honesta ma.

      M'agrada

    • Gràcies per ser-hi i per discrepar.
      Lògicament l’apreciació que he fet anava més dirigida a tots aquests milers de pàgines vistes des de terres molt llunyanes (mai millor dit) que deuen mirar encuriosits el que diem, lluny de les trifulgues i petites polèmiques que des d’aquest racó de món i gràcies a les tecnologies arriba arreu, acompanyant un àudio o vídeo d’absoluta actualitat.
      Molts altres entren en clicar una fotografia que els interessa, trobada al cercador de Google i potser si queden, i tot això no em deixa de meravellar
      Gràcies Trepit

      M'agrada

  4. Ordet

    Hola Joaquim. No és veritat que qui entra en aquest blog només s’interessa per les descàrregues. En el meu cas m’interessa molt les teves prèvies al Liceu, les explicacions de muntatges de l’estranger… Segurament mai podré veure el Lohengrin de Kaufmann a l’Scala, però alguna cosa d’aquestes representacions ens arriba amb el teu blog. Moltes gràcies per tot!.

    M'agrada

    • Ja ho sé, però volia dir que entrar des de un lloc molt llunyà a llegir un apunt d’IFL, si no ets un catalanet/a o espanyolet/a amb la ment ben oberta i disposat a llegir en “aragonès oriental” i exiliat per qüestions mil a l’altre banda del món, em sembla sorprenent, admirable i molt emocionant.
      La música ho pot tot

      M'agrada

  5. SANTI

    L’enhorabona Joaquim.
    Res és perquè si i un treball tan constant, apassionat i apassionant no pot quedar en no res.
    Quina meravella el Wie furchtsam wankten que ens regales avui.

    M'agrada

  6. miguel

    Coincido literalmente con el comentario de Yoshiko: “Moltes Gracies”, perdona, mi catalán es poco más de limitado, quizás por lo limitado (de merda) que es el país en el que vivo (en el que vivimos), ya puede imaginar cual es.
    Afortunadamente, nos quedan luces, como la de la cultura, la creación, la música, la ópera, en definitiva, la libertad
    Miguel

    M'agrada

  7. Lorenzo Pallejà

    No es cert el que dius que potser te mes interés el que es pot baixar que el contingut. Jo no m’he pogut baixar massa cosa i ja fà prop de dos anys que ho llegeixo tot atentament. Per manca de coneixements no intervinc com a mi m’agradaria peró aquests creixen amb tot el que escrius. Gràcies.
    Lorenzo

    M'agrada

    • Però compartim coses properes amic Lorenzo.
      La sorpresa i satisfacció i saber que diàriament, des de Florida, el Japó, Buenos Aires, Copenhaguen, Shlisselburg (Rùssia), què sé jo! entren persones i comparteixen coses amb nosaltres, molt més propers i fàcilment comprensibles.
      De la mateixa manera que tu discrepes, deixa’m dir-te que els teus coneixements deuen ser tan vàlids com qualsevol altre. La majoria de vegades parlem de percepcions subjectives i ja em dir`+as que té de científic…en qualsevol cas gràcies per ser-hi.

      M'agrada

  8. Mercè Pardo

    De “bleda” no ho ets pas: a mi m’ha emocionat la teva emoció! Et comprenc molt bé i m’alegro que aquesta feina que fas es conegui i valori fora de casa nostra.
    Dubto que al Departament de Cultura hi hagi persones amb la teva preparació i sensibilitat… i així anem.
    Gràcies

    M'agrada

    • Ja et dic jo que si, que tinc una vessant bleda assolellada molt important, no és que em preocupi gaire a aquestes alçades, però condiciona.
      Al Departament d eCultura hi deu haver de tot, però alguna totxana ja t’asseguro que si.
      Gràcies Mercè.

      M'agrada

  9. Marta B

    Una de les primeres coses que faig al matí és veure quin apunt has penjat, m’agraden els comentaris que fas sobre els espectacles que has assistit, quasi sempre coincideixo amb la teva opinió. M’agrada que ens preparis les òperes que veurem al Liceu. M’agraden els teus concursos. M’agraden els comentaris que fan els altres infermens, sempre n’aprenc moltes coses. M’agrada quan fas apunts que no tenen a veure amb la música, sempre tenen un punt d’interès. Confesso que sóc de les que ho baixen quasi tot, per després degustar-ho a poc a poc. Gràcies per aquesta finestra que, a través de l’art i de la música en particular, ens obre al món i que el món se’ns obre a nosaltres. Una abraçada.

    M'agrada

    • Ets molt amable Marta.
      El més bonic és aquesta xarxa que es va creant respectant la diversitat, al voltant de les coses que ens agraden. És fantàstic, certament gratificant. Al darrere hi ha persones, moltes no conegudes que potser ens creuarem pel carrer i ni tant sols ens reconeixerem, i això que compartim moltes complicitats. Per sort no és el teu cas.

      M'agrada

  10. Jesús G.

    Des que hi ha Internet, la primera pàgina que obria cada mati era La Vanguardia. A partir de conèixer In Fernem Land, a passat al segon lloc. Gràcies per la feina diària i deixar-nos compartir-la.

    M'agrada

  11. Nuria

    Es impresionante, todo un récord el número de visitantes que recibes en tu página. Quiero aclararte una cosa, no todos accedemos a tu página para bajarnos los maravillosos regalos que nos ofreces. Yo, como supongo muchos otros Es impresionante y todo un récord el número de visitantes que recibes en tu página Quiero aclararte una cosa. No todos accedemos a tu página para bajarnos los maravillosos regalos que nos ofreces. Yo, como supongo muchos otros entramos para leerte, aprender y disfrutar de tus opiniones musicales y otras… Todos los días te leo y me complazco oyendo los archivos mp3 en directo. En un futuro, que deseo no sea lejano te pediré que me incluyas en la lista de descarga, pero de momento mi ordenador no me permite bajar archivos de tanto peso. Sigue comentando, nos gustas también en Madrid, aquí también hay catalanes., aprender y disfrutar de tus opiniones musicales y otras… Todos los días te leo y me complazco oyendo los archivos mp3 en directo. En un futuro, que deseo no sea lejano te pediré que me incluyas en la lista de descarga, pero de momento mi ordenador no me permite bajar archivos de tanto peso. Sigue comentando, nos gustas te leemos en Madrid, aquí también hay catalanes.

    M'agrada

    • Ahí estan las páginas vistas, mientras escribo este comentario 1.929.731,es decir si no ocurre algo relamente excepcional, en febrero celebraremos las 2 millones de pàginas vistas, que no de visitantes.
      En Madrid hay gente mucho más estupenda de lo que algunos nos quieren hacer ver, de aquí y de allá, y no hace falta ser catalán, ya ves a Yoshiko, Jakob o Rob entre muchos otros que para mi enorme satisfacción están cada día compartiendo cosas.
      Es realmente emocionante.

      M'agrada

  12. simone

    be, veig que arribo tard i queda poc a afegir, però coincideixo amb els que la primera finestra que obrim al matí es la del pais llunya, amb els que mes que les descarregas ens interessa lo que escrius tu i els visitants del teu blog, que n’hi a qu’en saben molt, amb els que gaudim amb les teves propostes i el teu savoir faire a l’hora de comentar TOT, inclosos els posts off-topic, vull dir els de actualitat esportiva, politica o anímica. Moltes felicitats Joaquim i que sigui per molts anys mes, amb moltissimes satisfaccions. Salut i una abraçada!

    M'agrada

  13. timamót

    Ja ho han dit els comentaris anteriors. I no em sap greu repetir-me:

    Gràcies per la feina impressionant que fas. Valoro els teus comentaris, (com arribes a estar atent del què es fa!) i el teu compromís amb la música i la cultura en la nostra llengua. M’agrada també l’estil educat que s’hi gasta.

    Els comentaris dels que visiten IFL és un valor que s’afegeix als teus apunts (inclosos els que ens fan somriure, que ja convé!)

    Els enllaços ens permeten ampliar o conéixer noves versions, però no són per mi el motiu principal per mirar IFL cada dia.

    Que continuïs passant-ho bé fent el blog!

    M'agrada

    • No és tan sols passar-m’ho bé, benvolguda timamót, és obvi que m’ho passo molt i molt bé, gaudeixo molt escoltant o veient els materials que serveixen per fer els apunts, i preparant-los i també comentant, és que malgrat no guanyar ni un cèntim d’euro amb aquesta activitat, ha esdevingut la veritable feina, tinc un horari més o menys establert i per què no dir-ho unes obligacions que estructuren la meva activitat, òbviament sempre gratificant. Em sento en molts aspectes, privilegiat.

      M'agrada

  14. Benigno

    En una cosa te equivocas,Joaquim: cuando dices que en la mayoría de los casos el interés por el blog viene dado por la posibilidad de descargar los audios y los vídeos y no por lo que escribes.El espacio de foro que creas no solo tú,sino también los comentarios de los seguidores es lo que enriquece sobremanera IFL.Gracias.Enhorabuena .Y un abrazo enorme,de esos con olor a Navidad.

    M'agrada

    • Hola Benigno, ¡cuanto tiempo!
      Bueno, no te olvides que yo tengo estadísticas de visitas y bajadas de archivos que me hacen decir cosas con cierto fundamento. Es cierto también que muchos posts que no regalan nada tienen unas vistas y comentarios espectaculares, pero cuando durante unos días no regalo nada, las visitas “se estabilizan”
      Los enlaces que os dejo no los dejo para tener visitas, ya que lo que me importa es compartir lo que me gusta con todos vosotros.
      Lo que me importa es la “comunidad” que se ha creado en torno a IFL, y eso lo intento preservar cada día poniendo lo mejor de mi mismo
      Una abraçada, amic

      M'agrada

  15. Josep Olivé

    IFL global! 🙂

    Si cada dia, estigui on estigui, procuro obrir aquesta finestra és per necessitat. Sí, per la pura necessitat de tenir el meu moment IFL. No sols rebo molt d’ell, sino que sento que em fa ser millor!

    M'agrada

  16. Tot el més bonic que et poden dir els parroquians d’aquest blog esplèndit ho signo també jo que t’escric admirada des dels regnes de la Terra Negra, enllà del temps, enllà de l’espai. En un racó secret d’un món desconegut algú va crear la xarxa per unir-nos a tu.

    M'agrada

  17. pio

    caro Joaquim il tuo blog è tra i miei preferiti e a parte la meravigliosa gentilezza che sempre mostri è davvero molto interessante e a forza di leggerlo vuoi vedere che imparo il catalano? 😉

    M'agrada

  18. gmorenoolive

    Cada matí, amb el primer cafè, m’agrada visitar IFL i veure sobre què has escrit, Des de la teva modèstia, ens has dit més d’una vegada que no t’agrada que et donem les gràcies, però no et faré cas … gràcies!. Per ser com ets, per la teva amistat I per la immensa feina que fas,

    I per portar la nostra llengua arreu, ara que estan intentant carregar-se-la !!!.

    M'agrada

  19. Eduardo

    Con el desayuno, a media mañana, para una ligera comida, para una tarde que no se termina, para una cena compartida, en el sofá con noticias que no quiero ver en la tele, y para alguna noche de insomnio!…crea adicción y placer, sonrisas y melodías, a veces tristezas y des-conciertos, desilusiones y esperanzas…en fin ” la commedia non è finita” viva la vida!…viva “In fernem land”…y gracias

    M'agrada

  20. Jan

    Que content que estic!!! et Feliçito perquè fas una feina impressionant, i ens fas molt feliços a tots! 🙂
    Me’n alegro de que la teva labor arribi fins a tan lluny! T’ho mereixes!
    Ara et diré una cosa que només dic al teatre, però què ara et diré: BRAVO! 😀

    Ens tens mooooolt enganxats ho saps oi??? És com un vici aquest bloc! jejeje 😉

    M'agrada

  21. Encara recordo el dia que vaig descobrir el teu bloc i vaig quedar “atrapada” i com no vull ser menys que la resta de seguidors, el teu es el correu fidel que espero trobar cada dia. I em sento molt afortunada de poder comptar amb la teva amistat. Gràcies i un petó.

    M'agrada

  22. Josep R. Noy

    Moltes gràcies tant pels teus comentaris com pels audios i videos que ens regales. No t’he escrit perque no he tingut problemes per baixar-me’ls, al menys per ara. I moltes felicitats per la gran audiència que has reunit. Bravo!

    M'agrada

  23. JaumeM

    Be, repassant els comentaris es clar que una de les raons de la “addicció infernemlandica” es el tracte personalitzat que sentim que rebem els visitants, encara que no responguis individualment a tots, com a aquest apunt.
    A veure si “arribem” als 2000000 per Nadal,¿son visites,oi?, jo re-visito bastants post, i de vegades mes de dos cops.

    M'agrada

  24. Rosa

    Joaquim, ja no sé què dir després d’haver llegit tot el que et dit els infernendlandistes.
    Et felicito de tot cor. El teu treball és molt bò i fas més per l’òpera amb el teu blog que molts que viuen d’ella.
    Llegeixo tots els teus comentaris. La veritat és que aprofito poc els teus regals.
    Però els teus escrits són un aliment espiritual i musical molt important per a mi.
    La lectura del teu blog em va decidir a demanar-te amista per FB.
    Gràcies per tot.

    M'agrada

    • Dona! un aliment espiritual! tampoc cal exagerar, em satisfà que siguin del vostre interès i que generin debat i coneixement, això si que m’agrada.
      El FB és tan sols un vehicle per donar a conèixer el que publico, aprofitat de tant en tant per fer una mica de safareig.
      Moltes gràcies per ser-hi.

      M'agrada

    • Amic Amfortas: A vegades et tinc controlat per les banderes i quan veig la dels Emirats penso, l’Amfortas et vigila, portat bé.
      Se’t troba a faltar i penso que tu deus trobar a faltar molt l’òpera. Et desitjo que et vagi bé i que aviat hagis embolicat a un magnat d’aquests per fer una temporada com cal per aquestes terres tan llunyanes. Diners no els falten, i segur que tindríeu el bo i millor, vist com s’estan posant les coses per aquí dalt.
      Una abraçada i els divendres pensarem una mica més amb tu.
      Salut!

      M'agrada

  25. Maribel i Victor

    Ahir varem esta fora i no em obert In Fernem Land fins aquest matí. I quina sorpresa !!!!
    Volem afeix-ir a tot el que et diuen i ens diem des.de tot el món, les nostres infinites gràcies per tot el que ens aporta aquesta comunitat.
    Nosaltres casi no ens baixem res, En Victor no té temps i jo son una negada.
    Però els teus comentaris diaris i els de tots elsinfernemlandaires ens aporten FELICITAT perquè parleu i parlem de quelcom que ens agrada sobre tot, CONEIXEMENT perquè som uns simples afeccionats, AMISTAT perquè gràcies al teublog em trobat persones estupendes, ESPERANÇA perquè si tantes persones arreu de tot el món som capaços de estar connectats al voltant de un blog de musica i en català i som capaços de respectar-nos, encara podem tenir confiança en que el mon pot ser millor.
    Gràcies Joaquim i gràcie

    M'agrada

    • Sou molt macos, ja ho sabeu i jo encara tinc present aquell dia al pàrquing de l’auditori amb els rams de flors pel mestre Oue, i ràpidament el feeling i tot el que ha vingut desprès.
      Estic molt honorat de tenir la vostra amistat.

      M'agrada

  26. Josep M.

    Felicitats Joaquim, jo també sóc dels molts que agraïm els magnífics regalets que ens deixes per a baixar però al mateix temps també sóc dels molts – o moltíssims- que seguiríem entrant, lleguint i apreciant aquest bloc encara que no hi hagués res a baixar.

    Per cert magnífica la Stutzmann, una altra de les meves debilitats.

    M'agrada

  27. Mª Teresa Mir

    Ahir no vaig estar a casa, i no vaig obrir el blog, per tant no he pogut felicitar-te per aquesta impresionant llista de seguidors.El meu interés pel blog no és pel que penges, què és per treure’s el barret,( jo malauradament en gaudeixo molt poc),sinó pels teus continguts escrits sempre interessants.
    Moltes gràcies.

    M'agrada

  28. tristany

    Darrerament sempre arribo a misses dites, però no vull deixar de dir-hi la meva. Per a mi els regals audiovisuals són la cirereta, no ho negaré pas, però jo, golafre com sóc, el que busco és el pastís. I, és clar, només de pastissos no es pot viure, però ens alegren la vida, oi? O sigui que moltes gràcies per endolcir-me una mica l’existència, amic Joaquim.

    M'agrada

Deixa un comentari