IN FERNEM LAND

PREGUNTES (1)


preguntes1

Necessito que em doneu un cop de mà, que sigueu molt sincers i si és possible, contesteu massivament.

Estic enllestint el meu nou projecte per a IFL, un projecte que us presentaré tan aviat el tingui del tot dissenyat, però per fer-ho necessito una mica més de informació i tal com vaig fer mesos enrere en una enquesta molt més intensiva, us proposo unes preguntes ben senzilles que m’haurien d’ajudar a decidir-me, en aquest cas dues només.

El projecte és ambiciós i necessita d’una remodelació tecnològica, per tant el canvi passa per tenir un domini propi i deixar, no sense una certa tristor, la plataforma que ofereix wordpress, però aquest canvi és essencial per construir l’entorn idoni per als meus i també els vostres interessos.

IFL ha de continuar sent un blog com fins ara, això després d’analitzar diverses opcions i formats ho tinc del tot clar. Continuarà sent un blog personal obert a tothom on continuaré nodrint als visitants d’informació musical i de la meva opinió de l’activitat musical, si bé buscaré col·laboracions externes d’amics i experts per anar nodrint de continguts, el  més amplis i fonamentats possibles, sempre comptant amb la interacció amb tots vosaltres, com fins ara. Aquest segon aspecte per a mi molt important dependrà de l’èxit de la formula establerta, deixe-m’ho de moment així.

Ja us vaig anunciar que per tal de que el blog seguís actiu jo tenia que incrementar la meva dedicació i això només passa per una dedicació professional, ja que no estic disposar a posar la meva salud en risc, si el projecte l’acabo duent a terme, significarà que aquestes hores hauran de tenir la seva corresponent contraprestació econòmica.

El meu pla de negoci passa per diverses fórmules que ara no vull acabar desvetllant, ja que encara em queden algunes coses per enllestir, però una part significativa passa per oferir la possibilitat d’obrir una zona exclusivament per a subscriptors, en la que es publicaran apunts  propis i aliens aprofundint en les temàtiques habituals.

La subscripció suposarà tota una sèrie de serveis i avantatges que ja us aniré anunciant de manera pública i privada, però que fonamentalment tindrà com a objectiu fer la meva activitat sostenible. No té sentit que algú que està disposat a pagar rebi el mateix servei que qui entra al blog de manera gratuïta com succeeix fins ara.

Després de més de 7 anys intensius i amb els resultats que no he estalviat de fer públics de manera fins i tot “obscena” per tal d’evidenciar a propis i estranys les possibilitats que ofereix una eina com IFL, ara ha arribat l’hora d’arriscar.

Per ara només necessito que contesteu a les dues preguntes que us faig a continuació.

Voldria que fóssiu sincers en les vostres contestes i si cal esplaiar-se o matisar algunes coses us pregaria que com sempre feu, utilitzéssiu els comentaris.

Depenent del resultat obtingut amb aquesta consulta que m’ha de “donar dret a decidir”, posteriorment i si no teniu inconvenient és possible que en faci més.

Us agraeixo d’antuvi la vostra col·laboració:

Estaries d’acord en pagar per accedir a certs continguts del blog?

I ara depenent de la pregunta anterior

Quant estaries disposat a pagar mensualment?

Aviat més novetats. Gràcies!

 

105 comments

 1. Eduardo

  Bien Joaquín, por fin vemos que tu proyecto va por buen camino… Apoyo totalmente la idea de una suscripción, quienes queremos mas y mejor información, debemos pagarla, nada es gratis en este mundo!!!!
  Me gustaría saber como vas a implementar el pago de una suscripción, para quienes vivimos en Uruguay (por ejemplo), creo que lo debes de haber considerado, solo quiero que lo tengas presente como sugerencia, yo personalmente no quiero quedar afuera, abrazo, cuídate, gracias y mis saludos a todos los integrantes de IFL,
  Eduardo

  M'agrada

  • Gracias Eduardo, os informaré puntualmente cuando haya diseñado exactamente la propuesta final.
   Esta pequeña encuesta es para saber vuestra opinión, antes de setiembre no habrá novedades.

   M'agrada

 2. Hola Joaquín,
  Respondo con toda sinceridad. En internet hay tantísima información que yo evito los sitios de pago. Yo no pago por acceder a un sitio. Me quedo sin entrar y me consuelo en las páginas gratis y en youtube, en las que puedo encontrar mucho más de lo que soy capaz de asimilar. Te admiro, pero no sé si animarte en esta empresa. Si sólo los valientes cruzan el mar, yo soy de los cobardes que se quedan en casita al calor. Es la opinión de uno sólo. Espero que recibas muchas para poder contrastar y sacar conclusiones. Con todo, un abrazo.

  M'agrada

  • No hay problema Enrique. Tu seguirás entrando en IFL y te encontrarás los posts diarios con contenidos iguales o muy semejantes a los existentes hoy. Algunos se alojaran en la zona para subscriptores, solamente es eso. Intentaré no defraudar a nadie, pero también intentaré hacer de IFL algo que me ayude a subsistir.

   M'agrada

 3. Concep

  La veritat és que m’han sorprès les preguntes, no esperava que aquesta fos una de les solucions, creia que sempre havies dit que no volies fer pagar.
  En principi no voldria pagar, tot i que voldria saber quins són els continguts que queden en la zona restringida i quins serien el que quedarien lliures, si és que no ho he entès malament.
  Sincerament no m’agrada gaire la solució.

  M'agrada

  • Si so et subscrius a la zona de pagament continuaràs tenint un blog amb contingut de l’actualitat musical.
   Molt possiblement totes les cròniques, les que faci jo coma mínim, s’allotjaran a la zona gratuïta, potser els apunts preparatoris i altres apunts monogràfics, ja siguin meus o de col·laboradors, s’allotjaran a la zona de pagament.
   Els apunts amb enllaços de descàrrega desapareixeran per a tothom, no puc negociar amb material del que no tinc cap dret.
   Els subscriptors rebran una newsletter amb els continguts i activitats que es faran al voltant del blog, així com altres privilegis, és lògic ja que m’ajudaran molt a seguir endavant.
   Jo comprenc que no t’agradi, però a part de que ja no podreu descarregar res, el blog seguirà oferint els continguts actuals de manera oberta.
   La primera pregunta diu si acceptaríeu pagar per CERTS continguts. És això, si aquests continguts són prou atractius no dubto que molts ajudaran d’aquesta manera a fer sostenible la meva actitat.

   M'agrada

 4. A muchos contenidos de Internet se tiene acceso por libre y en determinados apartados mediante subscripción. Creo que es lógico que solicites una ayuda para el mantenimiento de esa parcela especial que tienes en proyecto, ya que otra seguirá siendo de acceso libre. No comprendo las posibles discrepancias que puedan surgir. Ya veremos el resultado de estas preguntas.

  Te deseo mucha suerte y éxito. Si has de dedicarte con aún más ahinco que lo has hecho hasta ahora es lógico que percibas unos ingresos por ello. Ahora dedicas muchas horas a este blog, después del agotamiento de un trabajo lleno de problemas. Si has de continuar con el mismo nivel o superior tienes que tener una compensación económica, pero puede que no todos lo comprendan.

  En YouTube se encuentran un sinfín de cosas, pero a menudo de calidad ínfima, otras equivocadas y a menudo durante un corto espacio de tiempo y a continuación se retiran. Por otra parte se facilitan mayormente sin ningún tipo de explicación. Creo que existe una diferencia notable sobre lo que tu ofreces y piensas ofrecer.

  Animo!!!

  M'agrada

 5. Me sumo palabra por palabra al comentario de enriquedeburgos, con la esperanza de que te guardes algún as en la manga. El problema es que, ahora mismo, no puedo ni con la mitad de la mitad de lo que ya estás ofreciendo gratuitamente tú solo

  M'agrada

  • Et respondria paraula per paraula a la resposta que li he fet a enriquedeburgos,però a més a més et diré que d’una revista o d’un diari segurament et saltes coses. Jo com et pots imaginar, intentaré que el contingut de IFL continuí generant interès als visitants i si algú vol ajudar-me en la que espero sigui la meva tasca professional, li regalaré més continguts, que espero siguin de màxima qualitat. Em penso envoltar de col·laboradors/es que facin temptadora la subscripció.

   M'agrada

 6. Xavier C.

  Me´n alegro que això comenci a agafar forma… Perquè el que està clar és que com fins no podia portar-te més que a la malaltia. I això no ho has preguntat en l´enquesta però sí que no ho volem!!! 🙂
  Espero que et surtin els números i finalment puguis tirar el projecte endavant…

  M'agrada

  • Estic fent números i òbviament no podré viuré només de les subscripcions, però oferiré espai (lloguer) i possibilitats diverses a qui vulgui estar present a diferents nivells de notorietat, i per tant pagar per ser-hi.
   Us aniré informant

   M'agrada

 7. Kiko

  A internet hi ha molta informació sí. Jo prefererisc la qualitat a la quantitat. I a IFL n’hi ha molta, de qualitat i també en quantitat. Informació acurada i, molt important en aquests temps, independent. Si he de pagar per continuar aprenent de Joaquim, ho faré.

  M'agrada

  • Anna M. Codina

   Subscric el que diu en Kiko. M’agrada molt IFL, aprenc moltíssim i a més a més es una informació independent. Puc aportar entre 6 i 10 euros mensuals. Molta sort Joaquim. Seguim en contacte.

   M'agrada

  • Gràcies Kiko, intentaré que la qualitat creixi, serà una obligació ja que al darrere hi haurà més interessos que fins ara.
   També buscaré les col·laboracions externes que vull pagar, per tant això si no hi ha subscriptors, anunciants, benefactors i espònsors, és impossible.
   En a mi el projecte m0agrada, fa falta que convenci a molta més gent. Sembla que amb tu ho he aconseguit, t’ho agraeixo.

   M'agrada

 8. Kàtia

  Estic acostumada a aquest blog i de moment no m’interessa cap dels que pugui trobar o sigui que seguiré aqui.Crec que tens raó,has pencat i estàs pencat com un “poseso” i aixó ha de tenir una remuneració.

  M'agrada

  • El pagament és quelcom enutjós quan fins ara s’oferia molt a canvi de res.
   Molts em dèieu que això era magnífic, espero que el blog no deixi de ser magnífic per tenir una zona amb material exclusiu per a tots i totes les que m’ajudareu a que sigui un projecte personal.
   Gràcies Katia

   M'agrada

 9. maria

  estoy de acuerdo en que asi no podias seguir, con este trabajo tan exhausitvo ysin remuneracion . yo pense que podias ganar algun dinero con las “subvenciones” de loscines, o teatros, auditoris o liceos etc que se benefician claramentede tu blog . supongo que ya lo has intentado y no es posible . que pena, pues seria lo mas facil .
  lo de la retribucion, como lascantidades que “ofreces” a votar son muy asumibles, espero que te salgan los numeros, si se apunta mucha gente aunque por lo que he visto ha votado poca gente, extrañamente, en proporcion a las entradas enormes que tiene tu blog. la gente lo quiere todo gratis ?????? . que pena . espero que no .

  M'agrada

  • Busco también estas subvenciones, no me cierro a ninguna aportación económica que pueda hacer la actividad sostenible.
   Estoy mirando muchos aspectos legales y fiscales para hacer las cosas de la manera más legal y profesional.
   No quiero supeditarme a nadie, por lo tanto he de atomizar al máximo los ingresos.
   La novedad asusta, también a mi, pero yo creo en lo que estoy haciendo y quizás por ser una propuesta bastante pionera asusta, pero estoy convencido del resultado final.
   Gracias por tu comentario

   M'agrada

 10. simone

  Imagineu quant pagarieu per una revista mensual tant especialitzada com ho es aquest blog i amb tanta informacio com ens ofereix IFL en un sol mes?
  Apart d’aixo, jo prefereixo aportar una quantitat X (per la que inverteixo un determinat temps per guanyarla) i d’aquesta mena compensar una mica el temps qu’inverteix el redactor d’aquest blog a que s’ens posi malalt aquest redactor per no poder descansar i estar pluriempleat 😉

  M'agrada

  • Potser no pagarien res Simone, potser el problema és que acostumats a trobar coses sense que aparentment paguem res, el model no sigui ara per ara prou vendible.
   Crec que el producte que ofereixo és bastant nou i encara no tenim, per sort, gaire competència, però tampoc s’ha creat la “normalitat” de trobar llocs, on per mantenir-se s’hagi de pagar. Corre al meu càrrec fer que IFL no perdi res i guanyi molt, tant, que molts vulguin accedir als continguts de pagament.
   Un repte preciós, jo hi crec.

   M'agrada

 11. Jan

  Jo estaria disposat a pagar els 4 euros que he votat si el contingut és realment interessant (que no ho dubto) i es poden descarregar arxius i descobrir enregistraments nous, antics… en fi, que si a partir d’ara s’ha de pagar, ho faré encantat si els continguts són com sempre o millors 😉 Això que dius de obrir una zona de subscriptors em sembla bé, bona idea! 🙂
  Et desitjo el millor Joaquim! Sort!

  M'agrada

  • Jan, trobes interessant el que s’ha fet fins ara, enllaços a part?.
   El blog no canviarà, continuarà tenint informació i opinió de l’activitat musical la que es fa aquí i arreu.
   Buscaré ampliar continguts amb persones competents que podran nodrir de més i millors coneixements, sobretot per oferir continguts als subscriptors i pel que fa als enllaços i arxius mai, he dit MAI estaran subjectes al pagament, ja que jo no puc negociar amb un material del que no tinc drets, el puc compartir, però mai esser un reclam, per tant en aquest aspecte el blog és molt més que probable que canvií, però segons sembla per a la majoria dels que opinen, els arxius no és el més important, i la veritat és que tots aquells que entren per baixar, sense saludar o agrair tot el que es posa a disposició, no són els infernemlandaires que em preocupen més.
   Gràcies per els bons desitjos i per el teu suport .

   M'agrada

 12. Ja he votat, però és molt important conèixer els continguts subjectes de pagament, aixi com els serveis i utilitats inclosos. Sense aquesta informació el resultat de les votacions podria ser poc consistent.

  M'agrada

  • Els continguts subjectes a pagament seran de qualitat, de fet el intent des de els inicis de IFLhan estat que fossin de qualitat i així m’ho havieu dit fins ara. Sóc conscient que si algú m’ajuda en el projecte voldrà rebre a canvi quelcom més que un apunt amb enllaços, per això aquesta tipologia d’aunts desapareixerà del blog. Hi haurà molts apunts d’opinions alienes i foranies de l’activitat d’altres teatres d’òpera, així com apunts de temàtica musical, no exclusivament d’òpera, meus o d’altres.
   Vull que entenguis que d’entrada demano subscripcions per poder continuar fent el blog, ja que no puc dedicar-hi el temps que necessita després del seu creixement, la contraprestació a qui vulgui contribuir no pot ser una altra que continguts especials i de qualitat. Qui és pensi que aquest continguts seran els vídeos i àudios que fins ara nodrien el blog, s’equivoquen, ni ho puc fer, ni crec que sigui el realment s’espera del blog. Jo vull fer de IFL un lloc de referència, amb veus expertes i plurals que el prestigiïn. Espero no defraudar

   M'agrada

 13. Pere

  Tot i que no hi puc entrar cada dia per qüestions de temps i feina, la informació que proporciones omple un buit extraordinari que han deixat la premsa general i les poques revistes que trobem al merecat. Jo sóc dels que encara compra el diari en paper i no m’importaria gens fer una aportació a canvi de la teva “impagable” feina. Ànims i endavant.

  M'agrada

  • Moltes gràcies Pere, la intenció és millorar i això no es pot fer si no hi dedico més temps i per tant necessito un finançament que cobreixi l’activitat.
   El model serà prou original per esdevenir atractiu i qui sap si model a seguir, qui primer arriba…

   M'agrada

 14. Ester

  A mi em sembla molt bé que es cobri. La informació és un valor que té un preu. I tothom s’ha de poder guanyar la vida. Hi ha molts llocs, sí, però de qüalitat, no tants. A més, el que trobo en aquest blog i no en d’altres, és la informació actualitzadíssima de cantants i activitats mil d’arreu; però encara més important, la informació d’aquí mateix (Liceu, Palau, Auditori, festivals…). Perquè es clar que a altres llocs ho tracten -tot i que no tan aprofundit, en la meva opinió- però no són tan independents, ni arrosseguen tot aquest munt de comentaris, molts amb un gran coneixement.
  Per a mi ara no seria el mateix sortir del Liceu o del cine (MET) sense llegir els teus comentaris, Joaquim i de la resta de la gent. A veure si coincidim o no… Ho trobaria molt a faltar.

  M'agrada

  • La independència és essencial, i penso que aquí rau, més enllà d’estar o no d’acord amb la meva opinió, l’èxit del blog. Per això cerco en les subscripcions una part, el més important possible, dels ingressos, ja que si depenc de la publicitat que em pugui donar una sola “marca” estic perdut.
   La puntualitat en la publicació de les opinions és un altre punt imprescindible en el decàleg dels manaments a IFL.
   Gràcies per el suport i el comentari

   M'agrada

 15. Joan Janer Vidal

  He votat si, però has de pensar que molta gent te la butxaca diguem que “débil”, de manera que et pots endur una sorpresa perquè aixó de que tot el món és bo, és tan sols una dita, despés hi han força condicionants. Entenc, i conec, la teva situació i crec que ho havias de acabar fent, però se que et quedarás amb la meitat de seguidors, aixó en el millor dels casos. Però malgrat tot ho havias de fer Joaquim, ho entenc.

  M'agrada

  • Ho tinc present Joan. El blog continuarà sent un lloc obert, per tant hi haurà molts continguts, com ara, a disposició de tothom.
   No crec que les subscripcions a certs continguts acabin sent un motiu de deserció. Seguidors en penso guanyar, i els subscriptors farem el possible per tal de que vagin creixent

   M'agrada

 16. bocachete

  Ho veig bastant lògic. També hi ha, ara mateix, com uns blocs molt diferenciats d’informació: el text dels missatges i comentaris i una bona part de material audiovisual, que es complementen, però que poden anar cadascú per la seva banda. Jo, per exemple, em llegeixo gairebé tot però rarament em baixo els fitxers (de vegades hi penso en veure’ls, però després, entre una cosa i l’altra (que si el temps, que si la capacitat de la connexió i mil coses més), no ho faig i, tot plegat, penso que tampoc no tindria temps de veure’ls o sentir-los). Fins i tot, no arribo a sentir tots els vídeos o àudios inserits en els missatges, els que no cal baixar. Algun, potser, però rarament tots. Suposo que, per quantitat, per drets i cost d’emmagatzematge en algun servidor, la mateixa tasca de selecció i canvis de format, etc., aquests continguts audiovisuals són els que generen més despeses de diners i ocupen més temps i s’han de poder compensar amb una quota. Està bé: és una idea que pot resultar perquè s’entèn i està justificada. D’altra banda, és una quota baixa i assumible.

  M'agrada

  • Ja veurem que acabaran donant de si els ingressos obtinguts per subscripcions de particulars, i lloguers d’espais `per part d’empreses o institucions. Hauria de poder pagar les despeses del host, del manteniment del nou blog/web i el pagament a col·laboradors, ja que si jo no vull treballar de franc, tampoc vull que aquells que participin en els continguts ho facin per amor a l’art, no, aquest projecte va més enllà.
   A mi m’han ofert participar a projectes de franc, quelcom que he desestimat ja que fins ara de franc només treballava per a mi, per això no vull que si vull obtenir ingressos, també gràcies a les aportacions alienes, aquestes siguin remunerades, segurament a l’inici no els podré fer rics, però gratuïtament no vull que treballin per ami.
   Gràcies per participar.

   M'agrada

 17. Niklaus Vogel

  Benvolgut Joaquim,
  Encara que pràcticament no estic subscrit a cap lloc de pagament, no dubtaria ni un moment en subscriure’m al teu, que per a mi en té molt, d’interès. No em faria res i, tal com t’he comentat algun cop, considero que ja és hora que tinguis una compensació per la quantitat d’esforç i temps que hi dediques. Desitjo que tinguis molt sort en la nova etapa A més a més, si a tu et va bé a nosaltres també… 😉

  M'agrada

 18. Ho trobo lògic i necessari. La feina té un preu i molta gent no ho valora i creu que tot ha de ser gratuït. Encara recordo fa pocs anys quan internet era “gratuït”, em sembla que avui no hi ha ningú que no tingui una tarifa plana per accedir-hi. Espero les noves entregues per anar coneixent el projecte en profunditat. Ànims i endavant!!

  M'agrada

 19. Gloria Aparicio

  He votat Joaquim , però ho he fet a la mínima doncs la meva pensió i altres problemes personals no em permet fer-ho d’altre manera , tu saps que des fa un temps no agafo abonament ni per Liceo ni per Auditori, només algunes actuacions puntuals…. beneïda radio, i més encara beneït Imfernem-lant, i encara que ultimament no em prodigo gaire per el blog, tots el dies sigui un hora o altre l’obro i el disfruto a tope amb allò que ja conèc i més encara amb el que em sorprén per ignorar-ho……
  Sòc conscient que hi hán milers de camins per informar-nos ,Youtube,etc…però jo sòc negada en aquest Món de la informática i no es el mateix ni molt menys que assaborí els teus bombonets tant bé embocallats……per a mi el teu blog es molt més, es un petit vici? una droga? sé que tu em pots entendre…..a la meva edad i encara que envoltats de familia, tenim un petit sentiment de solitut i la bona Música i els generosos amics que a través d’aquesta i encara en la distancia he guanyat , una companyia impagable Joaquim….
  Es per això que no em dol la teva proposta i si la solució fos una cuota una mica més elevada de la meva humil aportació només ho has de dir, farem ” un cop de cap” . .
  Gràcies Joaquim i endevant !

  M'agrada

  • Ho sé Glòria i en sóc conscient i em sap greu, però penso que no cal que pateixis, molta de la informació que ara tan valores, la continuaràs tenint sense pagar res, no vull sota cap concepte passar els continguts més interessants a la part de pagament, de cap manera, aquesta serà un plus per a tiots aquells que en puguin ajudar en aquest projecte personal.
   T’agraeixo molt la teva fidelitat i les teves paraules, els cops de cap deixal’s per els que portin gorra de cop. 😉

   M'agrada

 20. Romeo

  Normalmente yo leo las entradas que haces sobre el Liceu ya que puedo dejar mi opinión puesto que es, practicamente, lo que también he visto/escuchado. Por estadísticas sabrás lo que mas interesa a los que nos dejamos caer por aquí.
  Soy de los que piensan que internet es todo gratis (un mal pensamiento, lo sé) pero entre eso y la cultura de Lazarillo de Tormes que nos inculcan desde pequeños (libro que debería ser leido solamente una vez alcanzada la mayoría de edad) hace que uno se busque la vida sin soltar el euro.
  No sé si este es el post adecuado para soltar ideas sobre IFL. No sé si has valorado traspasar IFL a la vida real, que no sea virtual solamente; en hacer, llamemosle así, un “fra diavolo” pero para clases mas económicas. Pongo, por ejemplo, el organizar salidas conjuntas al cine a ver óperas (o al Liceu, Auditori, Palau, Sabadell….)
  (Te habla uno cuya situación laboral es pésima, parado de larga duración, 50 años, 2 carreras, 1 master, idiomas…….y a día de hoy sin empuje)

  M'agrada

  • Ya te lo digo ahora mismo.
   Lo que interesa más y las entradas que más visitas tienen son:
   Crónicas de las representaciones del MET en los cines (la repercusión es mundial, tiene mucho sentido)
   Las crónicas del Liceu
   Las crónicas de conciertos de Palau y Auditori.
   Los post de opinión sobre la gestión de los equipamientos culturales
   Los posts preparatorios
   Los de descargas van muy por detrás.
   Comprendo tu situación y por eso he decidido que precariedad por precariedad, que sea haciendo lo que me gusta y me reporta tantas satisfacciones. Emprendedor, que es lo que quieren y quiero, en eso estoy.

   M'agrada

 21. Coincido con Josep, estaría bien que adelantases qué tipo de contenidos serán de suscripción, para que podamos votar con más criterio. En función de lo que ofrezcas, la gente estará dispuesta a votar por un importe u otro. Así, a ciegas, es complicado escoger numerito. Estaría bien que dieses la opción de pagar mes a mes (tarifa completa) o pagar un año entero (con descuento) 🙂
  No creo que vayas a perder seguidores en ningún caso, puesto que seguirás proporcionando posts en abierto, como hasta ahora. Pero me parece sensato que cobres peaje por otro tipo de información que te lleva muchas horas preparar. No deja de ser un trabajo y como tal, debería estar remunerado.
  ¡¡Ánimo!!
  P.D. El nuevo diseño del blog me gusta bastante más (siempre se me olvida decírtelo)

  M'agrada

  • Aún no puedo decir cual será el contenido, hay que programarlo, pero serán post con contenidos míos y de colaboradores, sobre músicos, operas,cantantes, géneros musicales, quizás también los preparatorios de óperas, pero no los de opinión sobre conciertos y representaciones de ópera, que continuaran estando en la zona abierta.
   tengo previsto 4 tarifas, diaria, mensual, trimestral y anual, la más ventajosa será la anual, como es de suponer.
   El diseño definitivo, en la nueva plataforma está por definir, pero será en esta linea.
   Gracias por tus consejos y apoyo.
   Seguiremos hablando 😉

   M'agrada

 22. Eduardo Nieto

  Feliz de poder pagar!…adelante!…hay que valorar lo que tenemos!…y luchar por lo que queremos!…ojalá hubiese más “In Fernem Land”

  M'agrada

  • Gracias Eduardo, una de las cosas que tengo más claras es que si quiero continuar en la línea ascendente actual, o le dedico más horas o tengo que cerrarlo, ya que genera una exigencia y dedicación extraordinarias que con las cuatro horas diarias no es suficiente para cubrir los mínimos que yo me he impuesto. Publicar cada día, contestar a todos los comentaristas, escuchar, leer, estudiar, asistir a conciertos…
   La situación laboral por la que estoy pasando me invita a arriesgar ya que de perdidos al río y esta es una oportunidad magnífica, el proyecto tiene fundamento y el plan de negocio no es descabellado.
   Si triunfa el proyecto habrá más IFL’s, estoy seguro, pero aquí también importa ser de los primeros.

   M'agrada

 23. Raúl

  Ja he votat. Si fas subscripcions, jo seré subscriptor, i espero que com jo molts més. Em sembla lògic i just, i tant de bo tinguis èxit.

  M'agrada

 24. Fernando S.T.

  No me sorprende la decisión, la encuentro justa.
  Vamos a ver, en el supuesto que escogiera 6€ de suscripción mensual, la opción más onerosa de las propuestas, estamos hablando de 20 céntimos de euro al día, que visto, leído y bajado todo lo que hemos visto, leído y bajado en estos siete años me parece ridículo.
  El concepto gratuito está fuera de lugar.
  No sé lo que nos va a ofrecer en el futuro Joaquim, sé lo que nos ha ofrecido hasta ahora y si no somos capaces de pagar 20 céntimos por lo que nos vaya a ofrecer me parece poco justo por nuestra parte. ¿Qué podemos exigirle más?
  Tampoco soy de los que he abusado de los archivos que nos has ofrecido, por razones de tiempo y de paciencia, pero la visita diaria me parece muy interesante y en estos últimos días que ha habido lagunas en las publicaciones lo he encontrado a faltar,
  Por otro lado y si no lo he entendido mal, Joaquim se ha referido a una parte de los contenidos, no todos. Si soy capaz de pagar por todos los contenidos, no voy a negarme a pagar por una parte.
  Joaqui, espero que tengas el quórum suficiente que te permita ser autogestionable y no te desanimes, no creo que nadie deje de visitarte simplemente por tener una parte del contenido del blog restringida a aquellos que satisfagan una cuota más que aceptable.

  M'agrada

  • La opció més beneficiosa que estic contemplant serà inferior als 20 cèntims/dia.
   Espero que els continguts que oferirem siguin prou engrescador per fer-se subscriptor, seguint la línia ja prou contrastada del que he fet fins ara.
   Gràcies per fer-me costat

   M'agrada

 25. jordi magriñá

  Es cert que cada casa ès un mon i tambè que els temps son dificils economicament. Ara be, jo crec que una cuota de 4 ó 6 euros al mes per tota l´informació que se´ns dóna es assumible. Endevant Joaquin !

  M'agrada

  • Gràcies Jordi, els subscriptors tindran més del que tenen ara i escolliran llegir allò que més els convingui, també entendria que si els continguts i serveis extres que obtinguin per ser-ho no fossin interessants, deixessin de ser-ho. A mi em correspondrà incentivar el interès. No em preocupa molt això, em sembla que he aprés durant aquests anys moltes coses.

   M'agrada

 26. rosetapiccina

  Hola
  Podria fer alguna mínima aportació anual, com faig a Wikipedia, i també podria arribar a pagar diguem 1 euro per llegir un article determinat, normalment de preparació o de crítica d’alguna òpera del Liceu on jo hi vagi. Però no em subscriuria perquè tinc pocs diners i va contra la meva filosofia de vida carregar amb despeses fixes.

  M'agrada

  • Tu podràs escollir el que t’interessa més, tindràs opcions diverses, fins i tot continuar amb la zona oberta, penso que hi haurà prou coses per no defraudar, si bé com és lògic em reservaré perles per a tots aquells que participin en la sostenibilitat de la meva activitat.

   M'agrada

 27. Marc

  Jo pagaria una quota anual que seria dipositada a la teva conta.
  Et pagaria doncs 48 euros l’any i m’encantaria que hi hagués una secció on els subscriptors poguéssim obrir fils. Més que res per practicar l’interrogatori abusiu sobre discos, cantants, repertoris i tota la resta de coses que que necessito saber. Estaria molt bé un calendari internacional.
  Ànims Joaquim!

  M'agrada

 28. Isolda

  Són temps molt difícils i cada família té els seus problemes, pèrò crec que col.laborar a tirar endavant aquest blog és ajudar a la cultura. Tens el meu suport i t’ajudaré econòmicament dins les meves possibilitats. Només m’has de dir com ho he de fer.

  M'agrada

  • Gràcies Isolda, intentaré que abraci les possibilitats de moltes persones. Sóc conscient que el moment és molt dur, i també intentaré que si hi ha ànimes despreses i caritatives que vulguin fer donacions més enllà de les subscripcions, també ho puguin fer.

   M'agrada

 29. Maribel i Victor

  Nosotros no bajamos casi nada de lo que publicas, pero no queremos quedarnos sin la posibilidad de hacerlo. Tampoco comentamos mucho porque tenemos poco que aportar pero tenemos mucho que aprender. Sería interesante saber los contenidos por los que se pagaría. Pero queremos continuar leyendo cada día. Sería como la subscripción a un diario digital especializado en musica y cultura.

  M'agrada

  • Repeteixo que els continguts aniran en la línia dels apunts sobre músics, òperes, cantants, teatres…res de enllaços per baixar res, ja que he explicat que d’aquest material jo no en puc obtenir cap ingrés, ja que no tinc drets.

   M'agrada

 30. maria teresa

  Jo ja he votat i podría copiar el que diuen la Maribel i el Victor, tret de que no em cal saber els continguts “de pago”, jeje! Segur que valen la pena! Endavant, i ja veuràs com tot surt be!

  M'agrada

 31. Olave

  Yo tampoco bajo música de la que propones; continúo comprando discos y discos a buenos precios y escuchando mucha música por lo que no leo siempre todos tus textos por falta de tiempo. Lo compagino con la lectura de la prensa musical en papel hispana y francesa y con la audición de horas de música de todo tipo (cámara, sinfónica, ópera, etc.), pero quiero contribuir a la estabilidad del blog y a que te reporte beneficio porque lo mereces de sobra por lo cual estoy a favor de la subscripción.
  ¡Mucha suerte!

  M'agrada

 32. Jo crec que potser fora una bona idea que baixar-se música fora de pagament, ja que t’estalvies uns diners i el que pagaries seria molt poc, i deixar lliure accés a la lectura i participació.
  Crec recordar que “Mundo Clásico” o alguna cosa semblant va ser en principi debades i posteriorment va adoptar un sistema mixt, és a dir, pagar per accedir a una part.

  Faces el que faces em sembla bé, i recorda que la salut és el primer.

  Una abraçada i molta sort.

  Regí

  PS. També pense que, per a votar en conseqüència, estaria bé digueres què seria de pagament i què no.

  M'agrada

  • De pagament serà impossible i fora de pagament crec que també deixarà d’haver-hi apunts per baixar material, ja que em podria portar problemes. Ho haig de consultar molt bé. Per altre part si faig cas al que dieu molts, hi ha altres coses més interessants.
   Vull dedicar al blog més hores, però hores normals, no vull anar a dormir de matinada cada dia, vull descansar les hores normals i sobretot fer allò que m’agrada, aprofitant la gran inversió feta durant aquests 7 anys.
   Amb els altres comentaris crec haver estat prou eloqüent amb el que serà de pagament i el que serà lliure.

   M'agrada

 33. rodiazsa

  Joaquim l’esforç que dediques a l’elaboració d’aquest bloc és immens, i el més natural era aquesta decisió.
  Fa uns anys vaig començar a fer un bloc, com ja saps, que va durar fins que vaig decidir que no podia dedicar tot el temps que volia. Ni tant sols em vaig imposar la “condemna” de fer una entrada diaria, ni intentava que fes un servei tant educatiu ni estar pendent de tota l’actualitat com fas tu, i malgrat això em semblava una feinada impressionant. No em puc imaginar la quantitat de hores diàries que l’has de dedicar i, fins ara, per amor a l’art. I per això crec que la teva decisió és l’encertada.
  De totes maneres, i sent totalment sincer, no hi crec en els blocs de pagament. Penso que quant un lloc web passa a ser de pagament o subscripció deixa de ser un bloc a ser una altra cosa: Portal, Revista, Foro d’experts,…
  En la meva opinió, si vols mantenir la filosofia de pàgina personal, hauries de fer una doble plataforma: per un costat el bloc personal (les teves opinions, crítiques,….) que comparteixes amb els amics (personalment no demanaria calers a ningú per a donar-li la meva opinió sobre una cosa), i per altra part una plataforma de pagament o subscripció amb la resta de serveis (però sí que els demanaria per donar un servei).
  Per altra part hi ha el tema delicat dels continguts compartits (arxius de video, audios, etc.) que fins ara has anat oferint. Mentre la teva pàgina web és gratuita tens certa cobertura legal, però en el moment que hi ha cobrament es pot entendre que hi ha ànim de lucre, i això ja té més problemes amb que et raclamin drets o t’arribin denúncies.
  Penso que la decisió que prenguis serà la més correcta, només et dono la meva opinió i et faig esment dels dubtes que em venen al cap, sense conèixer al 100% el nou projecte ni la teva situació personal.
  Una abraçada, força i molta sort.

  M'agrada

  • Efectivament la feinada és immensa, per això necessito un canvi i aprofitant l’avinentesa de la precarietat laboral en la que estic immers, que millor que reinventar-me per enèsima vegada i fer-ho a l’entorn del blog, un projecte que funciona i creix.
   El blog, ja ho he dit, no és de pagament, hi haurà una zona restringida per aquells que es vulguin subscriure, però necessito altres formes de finançament, no vull supeditar-me a pocs, és massa perillós.
   Els continguts d’àudios i vídeos deixaran de ser un material de descàrrega, és clar, però buscaré incentius per tal de que aquells que només venen a la recerca dels regals, no marxin.
   T’agreixo l’opinió i espero seguir comptant en un futur amb ella.

   M'agrada

 34. Jofre

  Com a molts no em va gens bé gastar més del que ja gasto, però entenc la teva proposta a la que intentaré adaptar-me, doncs en pocs llocs com en el teu m’ he sentit tan còmode i he après tant del que tu escrius i dels comentaris dels visitants.
  Et desitjo molta sort

  M'agrada

 35. Caro Joaquim,
  scusa se ti scrivo in italiano ma credo che tu possa capirmi ugualmente.
  Il tuo I F L è tanto bello e interessante che i 6 Euro al mese li merita anche se lo lasci così come è ora. E questa è stata la mia scelta.
  Mi dirai poi come inviarti l’ importo, penso annualmente.
  Intanto non rovinarti la salute facendolo tutto da solo!
  Un grande abbraccio. C I A O

  M'agrada

  • Grazie Enrico, ancora non ho deciso la quota per la soscrizione, ti ringrazio per la tua pronta risposta.
   Nei prossimi messi vi informerò di tutto ma non prima di ottobre, bisogno di un tempo per fare tutto il cambiamento.
   Sei molto gentile

   M'agrada

 36. Oriol

  Joaquim em sembla molt bé que busquis aquests recursos per poder finançar la enorme feina que fas, jo ja he votat i em sembla bé pagar, tot i que la quota ha de ser petita en el meu cas.
  Ja ens aniràs avançant més informació i molta sort en el nou projecte 😉

  M'agrada

  • No t’amoïnis abans d’hora.
   IFL continuarà sent un blog obert i si t’interessa o pots subscriure’t hi haurà continguts que intentaré siguin tan atractius que l’allau de subscriptors sigui constant 🙂
   Gràcies pel teu suport.

   M'agrada

  • Ramon, també ho he pensat, està previst que en el blog hi hagi espais a disposició de qui es vulgui anunciar, espais que podran ser els mateixos que els que ocupa un apunt, amb contingut de temporades, artistes o el que el anunciant vulgui, sempre que jo cregui que el contingut és idoni de figurar a IFL, i també espais per col·locar enllaços que ens portin a pàgines webs, vendes d’entrades o productes culturals.
   No tot pot sortir dels subscriptors, ni tampoc vull estar subjecte als ingressos per publicitat, que poc o molt podrien condicionar-me. Cal atomitzar al màxim les fonts d’ingressos, per fer quotes interessants i assumibles, però també per minimitzar al màxim el risc.
   Gràcies

   M'agrada

 37. Serban

  Votre initiative n’est pas injustifiée, et les sommes avancées sont raisonnables.
  Pour moi la difficulté principale est d’entrer dans un circuit de prélèvement bancaire sur le Net auquel je ne fais pas confiance à priori ; à moins que celui-ci ne soit hyper-sécurisé comme Amazon ou Paypal, et encore…
  C’est pourquoi je préférerais pouvoir vous adresser une fois par an une contribution volontaire – disons 50 € – sous forme de chèque bancaire, mandat (ou autre formule à définir) qui n’implique pas la divulgation de mes coordonnées bancaires dans un nouveau circuit que je ne maîtrise pas…
  Les joies que vous nous avez déjà apportées justifient largement cette solidarité, et chaque versement annuel constituerait une anticipation sur les services à venir.
  Cordialement, Serban.

  M'agrada

 38. assai

  Estoy de acuerdo con la suscripción porque creo que hay mucho trabajo y esfuerzo detrás de IFL y no es lógico ni justo que sea gratis. Ninguno trabajamos por amor al arte, aunque algunos trabajos sean más satisfactorios que otros.
  Yo me suscribiré a iFL y con mi agradecimiento

  M'agrada

 39. MartaB

  Sempre m’he preguntat d’on treies tant de temps per a poder publicar el que publiques, ara veig que el treies d’hores de descans. Estem en un país que majoritàriament creiem que les coses han de ser de franc, però quasi tot té un preu, sobretot el temps invertit en treballar.
  Estaré molt contenta de contribuir com a subscriptora en aquesta nova etapa que estàs decidit a encetar.

  M'agrada

 40. Rosa

  Joaquim sento haver llegit tard el teu post. Estic completament d’acord en pagar per a accedir a segons quines informacions del teu blog. És massa ben fet per a ser totalment gratuït.
  Crec que puc pagar més de 6€ al mes. Però fixa tu unes quantitats i et direm fins on podem.
  Endavant amb la nova etapa d’IFL i cuida’t molt, si no ens deixarà orfes de blog i això no pot ser. No podem estar ni orfes dIFL ni de tu. Una abraçada

  M'agrada

  • T’ho agraeixo moltíssim Rosa, encara no hi ha tarifa decidida, tinc que treballar una mica més per tal d’enllestir-ho, espero que estrenarem nou format amb la tardor.
   Us aniré posant al dia.

   M'agrada

 41. Caro Joaquim,
  grazie mille per contestarmi in italiano.
  Per il pagamento è molto facile. Tu mi mandi l’ IBAN e il BIC del tuo conto bancario e io ti invio subito, con un bonifico bancario e senza aspettare la quota annuale che deciderai ad ottobre, 100 Euro extra ” una tantum ” per cominciare.
  Un grande abbraccio e un amichevole saluto da Monza. C I A O

  M'agrada

  • Per adesso, caro Enrico, tutto rimane uguale.
   Quando avrò anche chiara tutta la parte legale e fiscale, procederò a indicar-vi che cosa fare.
   Io non sto pensando in qualche cosa puntuale o provvisoria, il progetto ha l’intenzione di diventare un progetto professionale.
   Tante grazie per la tua disponibilità, generosità e disposizione

   M'agrada

 42. maria

  ya te deje hace dias un comentario animandote y comprnedindo perfectamente lo de pagar por tu informacion ecetc .. ahora he leido mas comentarios y veo que hay mucha gente que noooooooo descarga ni audios ni videos. es mi caso y tambien el de otros amigos que conozco y siguen tu blog .
  por pereza o por falta de medios o conocimientos tecnicos .
  supongo uqe tendras manera de saber realmente cuantos lo hacen o no. a veces me asombro del trabajazo que hay en tus post, con muchos y muchos videos y audios que yo y muchos desaprovechamos . tendrias que valorar si esto te compensa o no , sobre todo si tuvieras que pagar por hacerlo, por derechos de autor etc etc … muchos te seguimos por tuuuuuuuuus comentarios .
  gracias y esperemos que todo salga bien . animo .

  M'agrada

  • Las descargas son un aparte importante del blog que también me ha dado proyección internacional, han ayudado mucho a dar a conocer el blog, pero para mi y el proyecto que llevo entre manos, es una parte secundaria y no tengo ningún inconveniente en hacerlas desaparecer tan pronto del blog pueda sacar algunos réditos, ya que los derechos de autor que quiero respetar, son muy estrictos en este aspecto.
   Espero dar a IFL el interés por sus contenidos, y todos aquellos que hasta ahora se acercaban para para descargar y largarse sin tan siquiera saludar, se interesen por lo que se habla y discute, si no es así, no los encontraremos a faltar..
   Muchas gracias por el soporte.

   M'agrada

   • Marc

    Doncs jo no m’havia descarregat res del teu blog, principalment perquè estic nodrint-me de les gravacions clàssiques i aquestes se on trobar-les. Però ara resulta que m’he baixat el Die Soldaten de Munic (ja em funciona) i la veritat, trobaré molt a faltar un lloc on s’hi desin els tresors que es programen ara mateix. No se pas com t’ho fas per aconseguir tan de material fresc…

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: