IN FERNEM LAND

LA FELICITACIÓ DE NADAL DEL 2008


BON NADAL INFERNEMLANDAIRES !

BON NADAL INFERNEMLANDAIRES !

Aquest any m’he buscat una feinada de por per tal de felicitar-vos el Nadal com crec que us mereixeu. No ho sembla però així és. És com aquells apats que et passes el dia a la cuina i a taula no dura ni cinc minuts. Si us ha d’agradar no em sap gens de greu.

Per fer la felicitació, he volgut veure tots el infernemlandaires que han comentat durant l’any 2008 i és clar m’he esverat. A part de que algun hagi pogut entrar amb vàries identitats, cosa més que probable, heu estat un munt d’amics, coneguts i saludats, els que heu passat per aquí en algun moment o altre i que heu tingut el detall de deixar-hi un comentari o molts.

Al hora de felicitar-vos, tots hauríeu de ser iguals, però m’he permès 65 llicències, espero que als 220 que sortiu nominats al final, pugueu comprendre que tots era impossible. M’ha costat molt treure a comentaristes infernemlandaires.

He volgut utilitzar pels 65 escollits, alguna cosa, persona o lloc, que els identifiqués en relació al bloc, és clar que tot és bastant monotemàtic, però quan he pogut, m’he escapolit una mica. M’hagués agradat no repetir cap cantant, en un cas ha estat impossible, us imagineu quin i amb qui?, la resta no sé si hauré encertat amb tothom. Podria ser que algú s’hagués estimat ser identificat amb alguna altre opció, però us demanaria que l’esperit nadalenc regni en aquesta entrada i en totes les altres que puguin venir en l’esdevenidor. L’ordre d’aparició, tret del Colbran que és el que més ha escrit, és absolutament aleatori.

M’heu fet molt feliç durant l’any 2008. A vegades he patit una mica i en qualsevol cas, tots els 285 i tots aquells que entren però no comenten mai, sou mereixedors d’aquest esforç i més.

Durant tot l’any i més en aquestes dates, ens inunden els PowerPoints amb els millors desitjos i amb missatges que a força de llegir-los i repetir-se, perden qualsevol efecte.

Aquí teniu la meva més sincera felicitació amb música de la simfonia de la cantata núm. 2 del Oratori de Nadal de J.S.Bach interpretada pel Concertus Musicus de Viena dirigits per Nikolaus Harnoncourt i tots vosaltres, ni més, ni menys.

Espero que us agradi

54 comments

 1. assai

  Muchísimas gracias Joaquim!
  Despues de esta preciosa felicitación que me ha dejado con la boca abierta, solo me queda abrazarte y decirte que espero que el 2009 sea un año muy feliz, que traiga muchas cosas buenas para ti y para todos los habitantes de “In fernem land”

  M'agrada

 2. Tosca

  Uff, me parece que lo he gastado de tanto como lo he mirado !! ¡Gracias Joaquim! Por el trabajo y el cariño con el que está hecho.

  Felices fiestas a tí y a todos los Infernemlandaires con un cálido abrazo.

  M'agrada

 3. Muuchas gracias, Joaquim. Ya que no me ha tocado la lotería, veo al menos que me ha tocado la Dessay, no está mal, jejeje…
  Deseo que todos disfrutemos en 2009 de aquello que nos gusta, y en especial de la música, que es lo que no une aquí, en tu blog. Un beso y un abrazo para todo el mundo.

  M'agrada

 4. Josefina

  Joaquim, encara tinc les llàgrimes als ulls, no m´esperava una felicitació tan preciosa. Es el regal més bonic i original que mai he tingut… Gràcies, gràcies per ser tu com ets, tan especial. Em sento molt acompanyada per tu i per tots vosaltres. Una abraçada i molts petons, amics meus. Em encertat la casa on trobar-nos sempre, la de In Fernem Land. !Pau!

  M'agrada

 5. maria teresa

  Be, si el que t’havies proposat era emocionar-nos ja veus que si, ho has aconseguit. Gràcies de debó, no m’esperava aixó, em sap greu no saber correspondre, però si que t’envio una abraçada molt, molt gran a tu i a tots els infernemlandaires. BON NADAL A TOTS!!!!!

  M'agrada

 6. Esta asociación mía con JS Bach cada día me gusta más. Asociarte aunque lejanamente con la Perfección es siempre reconfortante, y si es con Banda Sonora incluída, pues ya te emocionas. Un millón de gracias por la dedicación y el cariño para cada uno de nosotros.

  ¡FELICIDAD! para tod@s

  M'agrada

 7. Ludovica

  Moltes gracies Joaquim!
  Es una forma muy muy original y preciosa de desear feliz navidad. A lo mejor yo no saré tan original pero te deseo de corazòn que pases estas fiestas rodeado de paz y felicidad…y… pero esto siempre, con la mejor musica para escuchar!

  Petons i una forta abraçada.
  BON NADAL A TOTS

  Luvi

  M'agrada

 8. Ai, Senyor, Senyor!… Com vols no sentir-te estimat per tots nosaltres si ens avicies d’aquesta manera? 😉

  Jo m’imagino tothom, el primer cop que ens mirem la felicitació, sense gairebé ni tan sols escoltar la preciosa simfonia de Bach que tan encertadament has utilitzat com a coixí musical, amb els ulls fixos davant la pantalla tot esperant veure aparèixer el seu nom i barrinant interiorment qui li hauràs triat: “La tal…?” “… o potser en…” “… Ja veuràs com serà…”, i t’imagino, amb cara de murri, pensant mentre escrivies “Assur” sobre la fotografia del gran mestre: “No se l’esperarà, no, aquest!”

  MOLTÍSSIMES GRÀCIES, Joaquim!, i MOLT BONES FESTES!

  M'agrada

 9. Ferran - Un que passava

  Joaquim… uf! Quina feinada i que ben feta. I no exagero si dic que has aconseguit emocionar-me. Molt bones festes i un feliç any nou, per a tu i tot els infermenalandaires.

  M'agrada

 10. Isolda

  Estimat Joaquim, m’has emocionat i t’ho agraeixo moltíssim, perque avui dia és difícil experimenta aquest sentiment en una època mancada de certes emocions. Per favor no perdis l’humor, vitalitat ni aquesta capacitat de treball, nosaltres, els teus fidels seguidors,només podem compansar-ho donant-te les gràcies GRÀCIES I MIL VEGADES GRACIES…
  Referent a la meva part d’aquesta felicitació, m’hi sento identificada, em coneixes bé joaquim, saps el qué significa per mí el Liceu!! el Santuari del meus records de joventut, lloc molt especial que ha marcat la meva vida d’ençà el dsembre de 1949 amb la Boheme, cantada Maria Espinal i Mario Fillipeschi. Amb un moment m’has fet recordar aquestes vivències maravelloses viscudes al teatre on he conegut els millors amics entre ells el meu marit.
  La felicitat que m’ha causat el teu bloc la desitjo a tots els “Infernemlandaires”.
  Petons i abraçades per a tu, familia i persones que estimes.

  M'agrada

 11. emilio-bcn

  Gracias Joaquim por esta preciosa felicitación.
  Has acertado con la foto , pues sabes que estoy exactamente como el ragazzo.
  Os deseo a todos, conocidos y no conocidos, muchisima felicidad y salud.

  Es verdaderamente un placer ,leer cada día vuestros comentarios, sobre la pasión que nos une.
  Un beso para todos y en especial a tí, Joaquim, por este magnifico blog.

  M'agrada

 12. OLYMPIA

  Joaquim,
  M’has omplert de joia perquè mirant aquest preciós fotomontatge amb banda sonora inmillorable, he anat imaginat com l’havies fet, com ens havies dedicat a cadascú un pensament tan individualitzat i quin treball final t’ha quedat! I el millor treball, creu-me, és el que no es veu ni es toca: un jardí a l’ànima.
  Molt bon Nadal, dear!

  M'agrada

 13. colbran

  Vaya trabajo! Enhorabuena! Muchas gracias en mi nombre y en el de Rossini.

  Un beso y un abrazo para todos. Que disfrutéis de estos días festivos bien acompañados, con mucho amor y amistad!

  M'agrada

 14. spectador

  Moltes gracies per el teu regal, la nit que venia de veure a la Friedman, vaig entrar a un ciber per revisar el correu i vaig començar a fer un comuntari a la vegada que salutacio, t’aseguro que veure a la Friedman no es gens avorrit, tot i no sabent anglés, les quasi dues hores del concert es fan curtes, pena que no hi seriem mes de cent persones a la sala, s’entregá de tal manera, ademes enllá sols pel fet de ser major de 60, sols vaig pagar 10GBP, poc mes dels nostres 11 €, qui pugui anar, hi ha molt a veure, encara que siguin musicals clasics on disfrutareu de debó, jo el mes modern que hi vist va ser Jersey boys, que per mi es el mes fluix dels 7 que vaig veure, per ser de dilluns a dijous, , va ser una marathó. bones festes per a totes i tots, i aper el 2009 amb tota l’empenta del mon.

  M'agrada

 15. Chusco

  Durante los 4 meses que llevo visitando In Fernem Land me has hecho disfrutar mucho, pero lo de hoy es pura emoción.
  Bon Nadal Joaquim y todos los que me hacéis disfrutar tanto, cada día.

  M'agrada

 16. tristany

  Joaquim, ets la prova fefaent d’allò que diu el gran Tennessee: “You can always depend on the kindness of strangers”.
  Espero que cada cop ho siguem una mica menys (de “strangers”, I mean) i que aquesta frase cobri encara més valor si substituïm ‘estranys’ per ‘amics’.

  En qualsevol cas, mil gràcies de tot cor i felicitacions sinceres per a tots els infernemlandaires. I un petó molt gran per a tu.

  Salut!

  M'agrada

 17. Joaquim, quina feinada i què bonic ha quedat el resultat. És clar que per mi es un plaer veure el meu nom al costat de la foto del gran Mario, però han aparegut tantes fotos amb les que m’he sentit identificat: Bach, Schwatzkopf, Di Stefano, Beczala, Jaroussky, Llach, Paolo Conte, Hopper… fins i tot Jaume Cabré, ja que aquest any, després de llegir la teva recomanació al blog d’en Barbebleue, em vaig llegir “L’ombra de l’eunuc” i em va agradar moltíssim. I, per descomptat, el nom de tots els Infermenlandaires, que ja som com una família. Gràcies per haver fet possible un racó com aquest. Bon nadal i una abraçada per tothom.

  M'agrada

 18. teresa

  Moltes gràcies, Joaquim. I per a tothom: que es compleixin els vostres dessitjos.

  Ah, i m’encanta la quantitat de Rolanditos que he vist, tot i que n’hi ha algún d’escamotejat (en Quasthoff ???)

  M'agrada

 19. alex

  Ximo, eres grande trabajando ilustremente y más grande por todos estos recordatorios que particularmente me emocionan.
  Sincero agradecimiento por dedicarme a un pedazo de gran tenor con cuatro participaciones muy emotivas y exitosas en el viejo Liceu ( BALLO, CHENIER, JUIVE y CARMEN)al que adoro especialmente, mi reconocimiento por este lucido trabajo tan detallista y precioso, y unas felices fiestas y mejor 2009 para ti, tu familia y todos los que participaís en el blog.
  ( espero saludarte durante los SIMONE)

  M'agrada

 20. Xavier_LH

  Moltíssimes GRÀCIES per tant de temps dedicat, per tanta tendresa i cordialitat.

  Una molt forta abraçada per a tu,
  “que tinguem molta sort” per aquest proper any que entre tots l’hem de fer 9 !!!

  M'agrada

 21. Vianant

  Gràcies, Joaquim, per associar-me anb una de les meves dives vivents!!!!
  Molt bon Nadal a tu (i a tothom) des del Marroc, en ple Atles i sense cap llum de Nadal!
  Esper veure’t quan torni a algun dels Simon.
  Molta felicitat i gràcies!

  M'agrada

 22. Olave

  Mil gracias Joaquim por la pareja que me has asignado; has dado en el clavo. Y te felicito por el conjunto del post que es, supongo que para todos, muy acertado y emotivo, y gracias otra vez por tu buen hacer y tu gran sensibilidad con la música en general. Te deseo de corazón unas felices fiestas, que lo hago extensivo a Colbran y a todos los demás.

  M'agrada

 23. Golaud

  Muchas gracias por la felicitación tan especial que no has dedicado a todos, Joaquim. No has podido regalarme mejor imagen que la dos monstruos del canto wagneriano en una de las óperas más bellas jamás compuesta.

  Que esta Navidad puedas compartir el filtro de la felicidad con los que más quieres. ¡Muchas felicidades a ti y al resto de compañeros del blog!

  M'agrada

 24. Mimenor

  ¡Qué maravilla, qué regalo tan precioso! Es la culminación de este mes navideño que tan a gusto hemos estado bajo tu manto de nieve. Y además tan oportuno, ¡has dado en el clavo! en un mes tendremos a Elina por aquí. Estoy ansiosa. Darte las gracias es muy poco para las emociones que nos haces vivir.
  Ahora te doy el abrazo que no te di en ese post tan hermoso y emocionante que nos colgaste hace muy poco.
  Te deseo la mayor felicidad y que la podamos compartir siempre contigo. Gracias.

  M'agrada

 25. No tengo palabras… no me esperaba esto Joaquim!!! Acabo de aterrizar en Valencia (después de haber hecho una escala en Rafelbunyol, jajaja), y reencontrarme en la ciudad en la que nací, la familia, los amigos y esta felicitación me llenan de felicidad, orgullo y entusiasmo…
  Muchas gracias, Bravo (lo estoy diciendo hoy mucho, pero cuando la ocasión lo merece… pues BRAVO!!!), FELICES FIESTAS Y FELIZ AÑO…
  Hablamos pronto.
  Pablito!

  M'agrada

 26. Estoy sin entrar por la familia que me sequestra 😉 Pero ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Que bonito graciasss mil!! Que digo mil, un million!!! Feliz Navidad y paz y alegria con todos los queridos a ti Joaquim y a todos aqui tambien!!! Que detalleee y me hace muchisima ilusion!! Aunque en partes parece concurso y ni en esto consigo adivinarlos todos!!!!!
  Feliz Navidad a todos y un saco de besos a ti!!! Eres incomparable!
  Besos
  Hariclea

  M'agrada

 27. Amfortas

  Quina emoció, veure una imatge tan estimada per mi. Quina feinada per tu, peró la resposta es també molt gran. 300.000 visitas al blog tenin en compte el començament es tot un exit.
  Respecte els canvis al blog crec que acabaran essent positius, sense canvis mai es pot evolucionar. Endevant.
  Bon Nadal per tu i tots els infernemlandaires, si be em varen dir la setmana a NYC, que no es correcte dir Merry Christmas. S’ha de dir happy holidays, per no ferir altres cultures. Coses de les USAndaires.

  M'agrada

 28. No sé si ets dels qui gaudeixen del Nadal o dels qui voldrien que ja hagués passat, però, en tot cas, et desitjo el millor per aquestes festes i per l’any 9, i que no ens tanquin cap assaig general més! I com diu el Conde d’Almaviva (de Rossini)encara que sigui amb veu de nas:”Pace e joia per mil anni…”
  Una abraçada,

  M'agrada

 29. Jaume

  HO SENTO PERO FINS ARA NO HE POGUT VEURE EL POST.PERO TAMPOC ME DESAGRADA SER EL 40 COMENTARI. AQUI MES QUE ALTRE LLOC LO IMPORTANT ES PARTICIPAR NO SER EL PRIMER I JO CREC QUE PARTICIPO TOTALMENT AMB L’ESPERIT DEL BLOG I DELS QUE EN GAUDIM.
  MOLT BON NADAL I 2009 A TOTS!!!!!!!!!!
  Per cert, algunes fotos no se qui son…. gracies per comprendre als ignorants.

  M'agrada

 30. Ostres Joaquim! ETS UN CRACK!!!! Moltes gràcies per aquest regal preciós i tan treballat.
  Això si que és cuidar de l’audiència. No és gens estrany que t’estimi tant.
  Molt Bones Festes també per a tu. I Feliç Any Nou.

  M'agrada

 31. Elvira

  Moltes gràcies, Joaquim, per aquesta felicitació tan “currada” i plena de detalls. Com sempre, un 10!. Tant a tu com a tots els infernemlandaires MOLT BON NADAL i que la PAU i FELICITAT ens amarin!
  Una abraçada molt forta!
  Irene i Elvira

  M'agrada

 32. dandini

  Molt Bon Nadal a tú i tots els demes infermenlandaires.T’ha sortit un post maquíssim acompanyat d’una música maravellosa i serena.Dins de la meva promiscuitat afectiva(operística,no fotem…)Edita ocupa un lloc ben destacat,doncs m’ha fet passar nits(?)inoblidables. A l’espera de noves emocions,Feliç Any 2009 !

  M'agrada

 33. Broadway Baby

  Moltes gràcies Joaquim.
  Aquesta felicitació és una bona sorpresa. Saps que tan sols comento en les entrades que parles de musical. Tot i així algunes vegades entro a altres per veure i escoltar les presentacions que fas. En veure la felicitació de Nadal he tafanejat. Al inici i a mida que anaven passant els noms dels habituals he pensat que potser jo sortiria i…SURTO!, m’has posat amb tota la colla i t’ho agraeixo.
  Amb la Merman! Boníssim.
  Aquest final d’any no està sent gaire bo i “petites” coses com aquesta fan molt de goig.
  Passa unes bones festes i si no és demanar gaire, continua durant el 2009 fent aquesta tasca tan lloable.
  A tots els altres us desitjo un Bon Nadal i un 2009 millor.

  Anything Goes!

  M'agrada

 34. anna

  Moltes gràcies per aquesta felicitació tan maca. Crec que tots ens hauríem de treure el barret perque ets incansable i sempre ens dones proves de l’estimació que ens tens. Et desitjo molt bones festes Nadalenques i tota la felicitat del món per l’any vinent. Que puguem seguir gaudint dels teus fantàstics treballs!.

  També desitjo salut i felicitat a tots els que et segueixen.

  M'agrada

 35. Galvany

  Muchas gracias Joaquin,
  Has dado en la diana y ha sido una verdadera sopresa para mi. Te deseo de todo corazón mucha salud y que el próximo sigas haciendo el bloc con todo el corazón y la ilusión que pones en ello.

  M'agrada

 36. kundry

  Vengo de cenar en Kabanova con varios infermelarios, Pilar, Pablo, Amfortas, Javi,…
  Nos hemos acordado de tí y de tu blog que nos sigue uniendo. Y aunque últimamente escribo poco, es porque ando muy liado, pero mi aprecio por Joaquim sigue muy arriba, no lo dudes ni un momento. Es que Papá Noel y los Reyes Magos llegan a todos los sitios, pero Kundry… ültimamente debe estar por Arabia buscando pomadas para curar heridas de lanza.
  Mis mas sinceras felicitaciones para ti y todos los tuyos, que son los míos.

  M'agrada

 37. Bé, les vostres paraules d’agraïment han valgut la feinada. Per dir-ho d’un altre manera, us mereixeu això i molt més, o sigui que ja haig de començar a pensar com superar-me pel 2009.
  M’ha fet molta il•lusió alguns retrobaments. Ja és ben bé allò de tornar a casa per Nadal.
  I també caldrà que l’any vinent amplií més la nòmina d’infernemlandaires mereixedors de menció especial. Crec que aquest any m’he deixat a més d’un/una immerescudament fora. No tornarà a passar.

  M'agrada

 38. Martina-Barna

  Que el NOU any que comença d’aquí res, sigui l’any de les sorpreses positives i que la generositat d’en Joaquim, i la de tots els que cada dia l’esperoneu, per a fer-nos la vida més agradable reverteixi a tots nosaltres i a tots els qui estimem. Gràcies per tot i una abraçada ben forta infermemlandaires.

  M'agrada

 39. Joaquim,
  Moltes gràcies, has encertat de plé. Ha estat imperdonable però per diverses circumstancies se’ns va passar per alt aquest i algun altra post d’algun amic. No ens ho tinguis en compte. Et desitgem un bon any nou i ja saps que seguirem sent incondicionals infermenlandistes.
  Una abraçada

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: