IN FERNEM LAND

1 de febrer: Sant Jordi al Auditori


roses

A tall informatiu cal que us digui que els concerts d’aquest cap de setmana de l’OBC al Auditori, amb el monogràfic Mozart dirigit per Eiji Oue, s’han saldat amb un èxit sense discussió.

Si el divendres va acabar amb un sonat triomf pel director japonès. Ahir dissabte (no hi vaig anar però m’ho han explicat avui) el concert va acabar amb bona part del públic del Auditori cridant OuE, oé, oé, oé, Oue, Oue, com si l’Auditori s’hagués convertit amb can Barça. Inaudit.

Avui diumenge, amb eL repartiment a l’entrada del comunicat on s’anuncia la possible no renovació del mestre, com divendres i dissabte, per bé que diferent a les del primer dia, ara ja em la imatge del mestre i la frase Obamiana YES WE CAN, de capçalera.
El concert ha mantingut el nivell de divendres, amb millores a la primera part, sobretot a la simfonia núm.35 més precisa i equilibrada.

En iniciar-se les dues parts gran ovació de rebuda pel mestre Oue i en acabar el concert, el emocionat mestre, per correspondre a l’estima que ha rebut aquests dies, ha regalat a l’orquestra, als músics femenins més concretament, una rosa. El mestre Oue sap que a Catalunya l’amor es demostra regalan roses el dia de Sant Jordi. Ni han sobrat unes quantes que ha donat al emocionat públic que s’ha aixecat dels seus seients per retre una prolongadíssima mostra d’agraïment amb una ovació i uns bravos emocionants de veritat.

L’esperit de Capra que anhelava la setmana passada s’ha tornat a produir, amb més força i convicció. Cada vegada hi ha més públic, parcialment informat del que temem, però tot plegat no deixa de ser una grandíssima mostra d’amor d’un públic i uns musics cap a un gran director, que ens ha tornat l’orgull i l’esperança per a una orquestra massa sovint immersa en la dissort i la incertesa.

SI, NOSALTRES PODEM!

Un comentari

  1. Luis Sarrado

    Benvolguts i benvolgudes,

    He assistit al concert d’aquest matí. No cal que insisteixi en el que ens explica molt bé en Joaquim: èxit aclaparador del mestre Oue. Públic esperant a la sortida del mestre i grans sentides ovacions (tinc un videu): “maestro no nos deje”
    Una cosa m’ha sobtat:
    Asisteixo al concerts des de temps del mestre Toldrà i no recordo que ens hagin pasat gaires enquestes. No ho han fet ni quan ha pujat el preus ni quan han canviat el nombre de concerts de cadascuna de les sèries.
    Desconfio de les enquestes anònimes, sobre tot quan no sabem qui fa el recompte. Per això, quan he de dir alguna cosa que em preocupa, sempre signo amb el meu nom i opini lliurement.
    Els hi calen enquestes després de la reacció de públic aquest cap de setmana? I això que molta gent no està informada del que es cou. Espero que el mestre Oue no aprobi amb un 4,9 (seria còmic).
    El públic ha estat atent com poques vegades. Fixeu-vos que avui no s’han sentit gaires estussecs.
    Si continuen fent enquestes, potser que incloguin un apartat sobre el que opinem dels que han organitzat aquesta crisi.
    Crec que arriba el temps de demanar dimissions. Això ha de ser el pas següent.
    Bona tarda a tothom. I ara, a esperar els passatemsps de “La Vanguardia” de dilluns.
    Luis

    M'agrada

  2. Joaquim, t’has convertit en un autèntic agitador cultural.

    I en un país tan ensopit com el nostre, on “els de sempre” aprofiten aquest ensopiment per fer i desfer, ja era hora que algú fes aquest paper.

    M'agrada

  3. josep

    he sigut un dels molts afortunats que he pogut veure la maestria en que dirigia Eiji Oue un monografic de Mozart. Es ben clar que sap entusiasmar tant als músics de la orquesta com al públic. Seria un gravissim error prescindir de un luxe com aquest. No puc entendre els obscurs interessos que pugui haver per rescindir-li el contracte.
    Eiji Oue és molt més que un músic genial, és un home espectacle en tota la seva dimensió.
    Tandevó el pugem tenir molts més anys.

    M'agrada

  4. NUR

    M’ha agradat moltíssim el concert: pel seu nivell musical, per la complicitat director-orquestra (m’encanta quan Mr. Oue es plega de braços i “deixa fer” l’orquestra com dient “ja s’ho manega tota sola”, fent patent la confiança en el treball previ realitzat) i per la demostració de suport del públic al director Eiji Oue i a l’OBC; gaudir en definitiva del mutu reconeixement i agraïment director-orquestra-públic per una feina ben feta. Fantàstic llenguatge de les flors…¡¡¡
    Ha estat tot preciós; fins i tot els xiuxejadors habituals avui escoltaven molt atentament i respectuosa.
    Quan hem arribat, justetes com sempre, ja no hem vist repartir els fulletons però sí he pogut escoltar, tant durant l’entreacte com a la sortida del concert,.com persones del públic posaven a d’altres al corrent del perquè dels bravos i aplaudiments a les entrades del director,
    I sí Luís, en 5 anys que sóc abonada a la temporada OBC i passant per tots els torns, avui és la primera vegada que m’han passat una enquesta de satisfacció, malgrat que en l’encapçalament deien que era habitual (???¡¡¡¡) Acostumo a estar bastant a la inòpia però no tant com perquè durant 5 anys no me n’hagi adonat alguna vegada de la passació de qüestionaris¡¡. Quin ús en faran????

    M'agrada

  5. Encarna

    Desprès d’haver escoltar les grans simfonies de Mahler i Bruckner, dirigides de memòria pel mestre Oue, avui he tingut el plaer de poder escoltar un corcert monogràfic de Mozart, dirigit per ell. És l’última prova que em faltaba per reconeixe’l com un director genial.És imposible aconseguir una connexió tant mavavellosa entre orquestra, director i públic.

    No puc entendre que es plantegi rescindir-li o no renovar-li el contracte. No sé qui en sortiria beneficiat. El que sí és cert, és que els melòmans de Barcelona en sortirien perdent i segurament ens preguntariem qui és el responsable últim d’aquesta obscura maniobra. Segur que ens assabentarem i podrem opinar amb més llibertar en les pròximes encostes, si es que les fan.

    D’altre banda, crec que a un mestre, de la categoria de Oue no li faltarà orquestres que dirigir. Estic molt segura que moltes d’elles preferirien algú dia tenir-lo com a director

    M'agrada

  6. bocachete

    Ha estat maco, i el detall de les flors, també. L’orquestra ha sonat molt nítida, transparent, gairebé. Avui, a l’ABC hi ha una breu nota de Pablo Meléndez que no sabria com qualificar. Diria que intenta mantenir la distància i ser descriptiva de la situació, però no sé… Es diu “Oue levanta pasiones”.

    El bloc hi surt: després de parlar del suport donat per l’orquestra amb el seu bloc, diu que “otro blog «oueista» declarado -«In Fernem Land»-, ha escrito una carta abierta al gerente de la orquesta catalana, Patrick Alfaya, en la que expresa su temor al cese de Oue”. És a: .
    A Catalunya Ràdio també ho han comentat. Avui, però, també hi havia molta gent que no en sabia res: unes senyores del davant meu, al segon pis, han preguntat “Sap si és que passa alguna cosa?”.
    Realment, trobo que, hores d’ara, ja se n’hauria d’haver parlat més a la premsa. A veure si arran de tot això, durant la setmana es mou alguna cosa més.

    M'agrada

  7. antoni

    Fa molts anys que segueixo l’orquestra. Mai com ara habia gaudit tant. L’orquestra creix com no ho havia fet des del Mestre Foster. El Mestre Oue s’ha posat a la butxaca el públic i pel que sembla també els músics. Lograr una tal unanimitat és molt dificil. Espero que no ens ho esguerrin. Estem condemnats en anar devallan cap a la medicritat en tots els terrenys?

    M'agrada

  8. Joaquim,
    Malaguanyada la teva gran força mediàtica. Estic molt contenta de que la teva veu tingui aquest ressó i tant de bo serveixi per que el mestre Oue renovi amb l’Orquestra.
    Rep un contraltkiss.

    M'agrada

  9. Tosca

    Yo no sigo los conciertos de la OBC, de hecho no he escuchado nunca dirigir al maestro Oue ( si puede disfrutar del maestro Foster que me encantaba), pero soy seguidora de este blog y me encanta que el público dé muestras de cariño a los artistas que le gustan.
    Si nosotros ( el público) podemos y debemos hacernos oir.

    M'agrada

  10. L’allau d’aquest dies m’està col•lapsant. Benvinguts Teresa Roig, Encarna i Antoni.

    La força mediàtica la utilitzo pel blog, en llibertat, en mans de segons qui, ja no seria el mateix.

    Pel que fa al article del ABC, diari que més aviat està a les antípodes del meu ideari, haig de dir que agreixo que després del Avui, sigui l’únic diari fins ara que ha parlat del tema. Potser a partir d’aquest cap de setmana i el que ha passat al Auditori, hauran de començar a rectificar tots els altres.

    Ara bé, el Sr. Melendez hauria de prendre partit. Sembla que ningú s’atreveixi a dir el que pensa, tant si és a favor com en contra.

    Agraeixo a en Joan Vives de Catalunya Música que sempre faci esment en les seves retransmissions, del sentit real de les mostres esclatants del públic del Auditori. El mozartià Albert Balcells, malgrat la insistència d’en Vives preguntant-li que li ha semblat el concert, ell no es pronuncia.

    Qualificar In Fernem Land com un blog Oueià, és molt simple, però no em molesta, ans el contrari, des de el inici he penjat la foto del mestre Oue amb l’encapçalament EL MEU DIRECTOR.

    Però si, és un blog Oueià. Eiji Oue és el director que ha tornat a fer vibrar l’Auditori, amb una OBC amb ganes de millorar i d’anar més enlaire, una OBC que se la veu gaudint i fent gaudir, una OBC amb moltes més possibilitats que la que els seus gestors creuen.
    Qui no és Oueià amb aquest panorama?

    M'agrada

  11. miquel poveda

    Desde hace unos años asisto a los conciertos preferentemente los viernes por la noche y estoy totalmente de acuerdo que Eiji Oue es un grandisimo director que involucra tanto a la orquesta como al público .
    Sería un alastima perderlo , por cierto esta muy pero que muy delgado , alguien podría indicarme si es producto de toda la movida o es que ha pasado alguna enfermedad .
    Un saludo para todos y reforzemos a nuestro Director .

    M'agrada

  12. Anonimo

    http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=583652&idseccio_PK=1013
    En respuesta a la crítica de Manel Cereijo en “El Periódico” del día 2 de febrero de 2009 como músico quiero afirmar que nuestro maestro
    Eiji Oue ha trabajado cada minuto de los ensayos con la máxima disciplina e intensidad hasta la hora de finalización de los mismos. Publicar frases como
    “por eso los músicos prefieren a este director, porque no les hace trabajar” en un medio de comunicación tan importante y prestigioso como el diario para el que trabaja,sin mencionar fuentes concretas de donde proceden dichas afirmaciones, empobrece en gran medida el respeto que la gente tenga por dicho periódico, sin hablar del respeto que se pueda tener hacia él como periodista. Me siento profundamente ofendido de que se hable de esta manera de una profesión tan maravillosa como la nuestra. Invito amablemente al señor Cereijo a que asista a nuestros ensayos y compruebe él mismo nuestro rigor y el de nuestro maestro a la hora de preparar los conciertos. Un músico de la OBC

    M'agrada

  13. Jo vaig assistir al concert del dimarts dia 3 i, pel que he llegit, puc assegurar que el nivell es va mantenir.
    No puc afegir gran cosa més al que ja s’ha exposat més a dalt, només espero que el director aguanti la pressió i pugui continuar, pel bé de la música i dels que gaudint anant a l’auditori.

    M'agrada

Deixa un comentari