IN FERNEM LAND

EL CANTANT DELS CANTANTS.


Amb l’apunt d’avui donaré per acabada l’elecció mensual del cantant del mes.

Passat el mes d’agost ja encetaré alguna que altra proposta que cercarà de buscar la implicació de tots vosaltres, amb la participació directa i pel mes d’agost també estic organitzant un concurs, tot i que encara ho tinc tot molt embastat.

M’ha semblat oportú cloure aquesta tria mensual, que tants i interessats debats ha motivat, amb la tria del que podríem anomenar el cantant del blog.

Es tracta d’escollir qui dels 15 cantants que han estat honorats amb la vostra predilecció, us agrada més cantant el fragment pel que van ser escollits, és a dir, escollirem entre cordes diferents, fragments diversos i repertoris dispars, però és tracta de saber si us agrada més la Santuzza de Waltraud Meier, que el Figaro de Sesto Bruscantini o el Pie Jesu de Victoria de los Ángeles.

Aquí per tant no hi haurà ni tan sols la incertesa de saber qui és el cantant, ho sabem de vell antuvi, caldrà doncs descartar-ne 14, per escollir-ne 1?, no, no ben bé, no vull ser tan cruel.

Podreu tornar a escoltar les versions que van ser guanyadores en el seu moment. Aquí els teniu, tan sols cal prémer sobre el nom i podreu escoltar i baixar la versió.

Waltraud Meier cantant “Inneggiamo” de la Cavalleria Rusticana de Pietro Mascagni.

Simon Keenlyside cantant “Ya vas lyublyu”, la preciosa ària del príncep Yeletski de Pikovaia Dama de P.I.Txaikovski

Boris Christoff cantant “Ella giamai m’amó” del Don Carlo verdià.

Sondra Radvanovsky cantant “Visi d’Arte” de la Tosca de Puccini.

Jonas Kaufmann cantant “É la solita storia del pastore” de L’Arlesiana de Francisco Cilea, en l’edició més participada i discutida.

Joyce DiDonato cantant “Parto, parto” de La Clemenza di Tito de Mozart.

Bryn Terfel cantant “Ständchen” de Franz Schubert.

Victoria de los Ángeles cantant el “Pie Jesu” del Rèquiem de Gabriel Fauré.

Ramón Vargas cantant “Dal labro il canto” l’ària de Fenton al Falstaff de Giuseppe Verdi.

Ludwig Weber cantant l’ària de Daland de Der Fliegende Holländer, de Richard Wagner.

Kathleen Ferrier cantant “Erbarme dich” de La Passió segons Sant Mateu de Johann Sebastian Bach.

Sesto Bruscantini cantant “Largo al factotum” de Il barbiere di Siviglia de Rossini

Montserrat Caballé cantant ““Se come voi piccini io fossi” de Le villi de Giacomo Puccini.

Francisco Araiza cantant “Il mio tesoro” del Don Giovanni de W.A.Mozart.

Ildebrando D’Arcangelo cantant “Invida sorte” de l’òpera Ariodante de G.F.Handel.

Una magnífica llista, que comprenc que us costarà fer-vos decidir quin dels 15 és millor cantant el que canta i per tant honorat com el cantant de In Fernem Land. He cregut convenient, davant el difícil repte d’escollir-ne un de sol, que poguéssiu emetre tres volts i així no tenir tants remordiments de consciència.

Teniu temps fins el dia 5 de juliol a les 23:59 que tancaré la votació i com que es tracta de la última edició (per ara) del cantant del mes, deixaré els comentaris oberts per tal de que us esplaieu tant com vulgueu i també ens explique, si us sembla bé, el perquè de la vostre tria, fins i tot podeu fer descaradament proselitisme i campanya electoral.

ADVERTÈNCIA:

Els tres vots s’han d’emetre en una única votació, és a dir, marqueu el tres cantants escollits i després voteu, si no ho feu així, tan sols podreu votar una única vegada

Gràcies per haver fet possible durant aquest quinze mesos aquesta tria i ara tan sols manca escollir el que us agradi més d’aquests.

Jo votaré, aviso! i no crec que hi hagi empat, però si fos així, feríem una segona ronda amb els cantants empatats.

47 comments

 1. Kenderina

  Jejejeje, esto me gusta ;)))) Dos los tenía muy claros , Simon Keenlyside (ademas su aria es una de mis favoritas) y Jonas Kaufmann. El tercero me ha costado mas, me gusta mucho Ramón Vargas pero aquí tenia el aria de Fenton que no me seduce demasiado , y si hubiera sido con algo de lieder hubiera votado a Kathleen Ferrier que la adoro , pero yo no soy mucho de Pasiones…asi que he votado a Bryn Terfel y su preciosisimo Ständchen.
  A ver que te inventas de nuevo ! 😉

  M'agrada

 2. Tosca

  Vaya… pues me pasa lo que a Kende!
  Los dos primeros: de carrerilla! Super Jonas, porque “él lo vale” y en este aria está más que genial y Francisco Araiza porque, para mí, no tiene rival cantando Mozart y…el tercero? Uff! Podría escoger a Ramón Vargas, otra de mis debilidades manifiestas, pero…. no quiero que esto se convierta en una nueva versión de los “3 tenores”… O a Christoff, magnífico! o a Meier, pero no me entusiasma su Santuzza o a….. Cualquier otro pero…. elijo a Montse, a La Caballé porque me puede del todo! No lo puedo evitar, por más que la escuche siempre me sorprende comprobar lo bien que lo hace!
  Yo sí soy mucho de pasiones…..

  M'agrada

 3. Ja està: No m’ha costat triar. Primer Keenlyside, segon Terfel i tercer Araiza.
  Demà em baixaré totes les aries. Necessito un nom pel cd. Proposo …oh, només se m’acudeixen tòpics com ara The best of In fernem Land o Joaquimträume. Suggeriments, please.
  I gràcies!

  M'agrada

 4. joanela

  Primer de tot, la Ferrier, es una veu i un estil de cant que em fascina
  Segon, la Victoria, per la seva musicalitat i el color de la veu
  Tercer.Kaufmann”per que? perquè mi piacce” Salutacions.

  M'agrada

 5. maria teresa

  Jo he votat “encantada”. Vull dir que he votat veus i cantants que m’encanten, que no puc resisitir sentir-los sense emocionar-me: Sondra Radvanovsky, Jonas Kaufmann y Bryn Terfel.
  Molt bona idea aquesta!!!

  M'agrada

 6. Yo, fiel a mis principios……
  Mis tres finalistas han sido…
  Mi Waltraud Meier, porque con esta aria, me enamoré de ella, y de mi Cavallería Rusticana.
  Sondra Radvanovsky, porque en esta aria canta como nadie mi TOSCA que amo.
  Pero he votado por mi JONAS KAUFMANN, porque hablando de fidelidad, la que siento por él. Como cantante, , para mí el mejor, como guapo,irresistible, … pero en las distancias cortas, es definitivo….
  Todavía recuerdo su brazo sobre mi hombro, para una foto enmarcada, y eso nenes/nenas… marca……
  Un beso a todos/as….. y feliz verano

  M'agrada

 7. Concep.

  Em sap greu que s’acabi aquest clàssic del bloc, però estic segura que la propera infernemlandada serà també molt ben rebuda i participada.
  Montserrat Caballé,
  Kathleen Ferrier
  Bryn Terfel
  Tots tres m’agraden molt

  M'agrada

 8. Com que es impossible dir qui es millor (tots/es son boníssims/es en el seus rols) faré com la majoria i votaré per simpatía.
  Number One, la meva Joyce, perquè em té el cor robat i m’agrada faci el que faci, després l’Ildebrando, que a part de ser un cantant magnífic, es un paio simpatiquíssim i molt planer, i finalment la Sondra Radvanowsky perquè canta Verdi com a mi m’agrada escoltar Verdi (i això es molt!). Si hagués pogut votar tres més, segur que ho faig pel Jonas, el Bryn i el Simon, però aquests, estic segur que ja els votarà molta gent. Gracies Joaquim per tenir-nos entretinguts cada dia i sobretot cada final de mes.

  M'agrada

 9. Leonora

  Todo nuevo y a cambios,enhorabuena por todo y ahí van(aunque creo que también previsibles)mis elegidos(las damas,primero):Victoria de los Ángeles,Montserrat Caballé y Francisco Araiza.Pasión,hermosura y elegancia¡Saludos!

  M'agrada

 10. joaquim

  Els meus vots, son:
  -Victoria de los Angeles: Em manquen paraules per expressar el que sento al escoltar aquesta artista sublim.
  -Kathleen Ferrier: Fascinant.El seu cant frapa y commou. Una artista
  irrepetible.
  -Boris Christoff: Sempre m’ha colpit el cant d’aques gran artista, dotat d’una veu inconfusible.
  Moltes gràcies, Joaquim, per aquest blog, tant enriquidor.
  Espero amb tot l’interés la nova proposta que anuncies per la tardor.

  M'agrada

 11. Carlos R.

  Se intuía que ibas a proponer esta elección.
  Está complicado, ya que ni con 3 opciones termino por decidirme.
  Me ha salido una opción totalmente femenina.
  Ferrier, de los Ángeles y dudando entre Caballé, Radvanovsky y DiDonato, acabo elgiendo a Caballé.

  M'agrada

 12. Glòria A.

  BUF! naturalment molt més dificil que mai , ja que es tracte d’escollir entre la ” crem de la crem ” per cert, he repetit la votació al veure que la rodoneta no parava de rodar, però la segona vegada ha passat el mateix, ( les altres vegades no anava així…) encara no sé si haurá sortit el meu vot, es veritat que fa molts dies que no us segueixo,m’he traslladat fora de Barna i encara no m’han instalat internet, ho faig des de casa d’un fill, però no vull pensar que sòc més torpe encara del que em pensava….. si no ha arribat tornaré a votar doncs encara que difícil es tot un plaer fer-ho, us desitjo a tots els amics d’infernem-land un bon i lleu estiu ( no vol dir lleus vacances ) bebeu molta aigua fresqueta i de tant en tant una copeta de cava “ben fresquet” tot ajuda a combatre la xafogor, Joaquim, si en uns dies no em torno a conectar, espero amb impaciencia la nova temporada, o potser ens veurem el proper mes amb la “Carmen” ? abraçades per a tothom !.

  M'agrada

 13. colbran

  A mí sólo me ha aceptado un voto, cuando he ido a marcar los otros dos no aparecen marcados. Quizás es que hubiera tenido que marcar los tres de golpe y yo pensaba que era de uno en uno.

  El único voto que ha quedado constado es el de Montserrat Caballé, pero también quería votar a Boris Christoff y a Victoria de los Angeles. Lo intentaré otro día.

  M'agrada

 14. La única que tengo clara es Victoria de los Angeles. Para una vez que me iba bien un sólo voto, vas y pones tres. Y encima, comentarios para retratarse. Ya solo faltan los pulgares 🙂
  Montserrat Cabalé y Simon Keenlyside.

  M'agrada

 15. tristany

  Ui, que difícil. Ja veig que em passaré molta estona escoltant per fer la tria (cosa que em plau molt, no et pensis). Em sembla una proposta excel·lent i aprofito per tornar-te a agrair aquesta secció, que sempre he trobat fantàstica. A veure amb què ens sorprendràs després de l’estiu…

  M'agrada

 16. Jordi Magriñá

  Estic d´acord que consta decidir-se per la gran qualitat de tots els cantants. Jo he procurat fugir de gustos personals i mirar només l´interpretació “per se”. he votat Boris Christoff, J.Kauffman i Ildebrando d´ Arcangelo. Bon estiu a tothom.
  Jordi Magriñá

  M'agrada

 17. Glòria A.

  Olé,olé, ja ho he aconseguit….gràcies Joaquim i abans m’he oblidat d’enviar una abraçada especial per en Colbran i en José Luis, el motiu: la seva bondad i comprensió durant aquesta temporada, junt amb en Joaquim sou els meus tres Reis Mags, espero portar-me prou bé després de vacances per que em continuin plovent regals i regals……!!!

  M'agrada

 18. bocachete

  És massa difícil: haver de sacrificar una Ferrier o una Caballé per poder posar Terfel o Christoff és dolorós. I després mires i veus que un Araiza sublim queda fora, o una bellíssima interpretació de Keenlyside… Això no es fa! :’ )

  D’entrada, per les peces i les veus, anava a les més greus: un Christoff amb un ària impressionant, un Terfel que broda un lied bellíssim… però no puc resistir davant la Victoria de los Ángeles en un fragment sublim. A mès, queda equilibrat i tot: òpera, lied i oratori. Va, ja va bé.

  M'agrada

 19. Josep Olivé

  La meva votació, encara que sigui en precari per estar de viatge, pero intentant fer un bon exercici de memoria, es la següent:
  Victoria dels Àngels, Ramón Vargas, Joyce DiDonato.
  Las raons son multiples i variades, com tambè tinc raons per a votar altres opcions tambè de grandissim nivell. Però haig de triar, i he triat.

  M'agrada

 20. Xavier

  Em pensó que també m´apuntaré als Joaquimträume, perquè sentir-les d´un seguit ha estat un luxe. Els meus vots per…

  -Simon Keenlyside, perquè m´encanta el “Ya vas lyublyu” i em sembla que en fa una versió de reclinatori.

  -Joyce DiDonato, perquè pensava que ningú superava a la Garança cantant això, però lo d´aquesta dona es per pujar i baixar de genolls a Montserrat.

  -Sesto Bruscantini, perquè -a mi també- em desagrada que algú es quedi sense cap vot. Segur que la senyora Radvanovsky m´ho sap perdonar.

  M'agrada

 21. Montserrat tur

  Aquest cop t’has superat posan-nos la votació mes dificil encara ja que tots mereixen estar al primer lloc. No he tingut cap ducte per els dos primes cantans Kaufmann i Radvanovsky pero el tercer m’ha costat decidirme entre Keenlyside, D’Arcangelo i Terfel , finalment m’he decidit per el primer doncs m’agrada molt l’aria que canta .

  M'agrada

 22. Marta B

  Ha estat molt díficil, perquè encara que aquesta vegada en podem triar tres jo n’hauria triat uns quants més, al final m’he decantat per Sondra Radvanovsky, Sesto Bruscantini i Francisco Araiza. Ara també m’han agradat molt Jonas Kaufmann, Simon Keenlyside i Victoria de los Angeles.

  M'agrada

 23. Golaud

  Mis votos son: Ferrier, con una interpretación extraordinaria es uno de los votos que tenía claro desde el principio, una cantante que siempre me ha parecido de otro mundo y que representa una cima en el arte del canto; Caballé, otra de mis cantantes favoritas, con esa grabación de Le Villi en plenitud vocal se me hace irresistible; Weber, que hasta el momento sólo ha recibido un voto, quizá porque la música de otras grabaciones es más bella, con una voz inconfundible y cantando Wagner tenía que ser mi tercera elección.
  Mención especial para Radvanovsky, DiDonato y Araiza, a los que también hubiera votado gustoso, pero con tres ya va bien, no hay que abusar de tu generosidad, Joaquim.

  M'agrada

 24. En primer lloc BRYN TERFEL en 2º la Sra. CABALLE Y en 3º lloc la
  DIDONATO a veure si hi ha sort,jo he votat els que me agradan més.
  Gracies per posarnos en conflictes tan grans.
  !Ja trovaba a faltar el teu concurset! Bon cap de setmana

  M'agrada

 25. Ahir, tot sortint del palau, vaig veure que tenia un missatge al mòbil de la Sra. Mercedes, on em deia que tenia problemes per enviar comentaris (sembla ser que segons el navegador que s’utilitza, el nou format dels comentaris de wordpress dóna problemes).
  Em demanva que votés per ella i els seus cantants són:
  Victoria de los Ángeles
  Waltraud Meier
  Jonas Kaufmann
  Moltes gràcies per participar i a veure si solucionem aquests problemes, que la trobem a faltar quan no ens arriben els seus comentaris.

  M'agrada

 26. De clars, clars, allò que se’n diuen clars i transparents, tenia, i per aquest ordre, en Boris Gudonov i en Jonas Kaufmann. Pel que fa al tercer, em decideixo, encara que em sembla que en el seu moment no el vaig votar, per en Sesto, però no en “Camilu”, eh?, sinó en Bruscantini.

  M'agrada

 27. Aquest mati he re-escoltat totes les audicions i finalment he votat a Kaufmann, Keenlyside i Terfel, ha estat una juguesca entretinguda encara que difícil en la tria donat que es combinen les veus i les peces interpretades.

  M'agrada

 28. KÀTIA

  Apa,ja està,no m’ha costat gens ni mica decidir-me.Cristoff.Victòria i Ferrier.M’han agradat molt Terfel i Araiza però he decidit ràpid.Kauffmann està esplèndid però ho ha tan bé que no m’agrada, a més el trobo massa germànic.La Solita Storia la prefereixo molt més per Krauss i Carreras.
  He disfrutat moltissim i espero la nova reestructuració amb moltes ganes.

  Gràcies com sempre,Joaquim,m’escalfa el cor escoltar les teves propostes i comentaris.

  M'agrada

 29. colbran

  Esta votación está muy animada y ya se destaca un notable vencedor, aunque yo considero muy superior la maestría de Montserrat Caballé (votada por mí), de Victoria de los Angeles (también votada por mí) y de Kathleen Ferrier (que yo no he votado) y que siguen en votación al líder.

  No has dicho que es válido hacer proselitismo? Pues ya está hecho.

  M'agrada

 30. Hm, me pasa una cosa curiosa, que me encantan en si todos los cantantes de la lista, pero en absolutamente ningun caso lo q toca en la lista con cada uno es la cosa favorita q escucharia de cada uno… Eso me pone la eleccion mas dificil aun, porque que hago? Voto a los cantantes que quiza mas me gusten en general, o voto de la lista lo que al escuchar mas me guste? Hay variedad de arias, o fragmentos, eso si muchos de ellos ni de lejos mis preferidos…
  Tambien me di cuenta q en toda la lista habia un solo lied! Asi que desde mi punto de vista Joaquim, ya sabes a lo q si fuera por mi podrias darle mas espacio :-)))) Con lo cual decidi, siendo unico el lied con su cantante para mi voto primero. Y eso q hasta en su caso hay cosas q me gustan mas q el ejemplo de la lista.

  Lo demas me ha costado por los motivos ya mencionados, pero al final le di a algo.

  Tambien queria decir q viendo la lista , si tu te animas a continuar, o volver a proponernos cosas, con placer las seguria, no siempre llego votar pero casi siempre llego a escucharme las listas, y mira asi por gotas hasta llego a disfrutar de unos Handels y cosas similares, q de otra forma enteros solo en la radio mas bien como banda sonora 😉
  Asi que por mi parte queria agradecer tu esfuerzo y decir q me encantaria q volvieras con esas propuestas cuando el tiempo te lo permita.

  M'agrada

 31. La Cristina m’ha escrit en un e-mail privat això:

  El Lluís ha intentat votar a el cantant dels cantants, però supose que per problemes de IP i coses d’eixes misteriores del món virtual no ha pogut fer-ho: ell volia votar per Ferrier, Meier i Christoff. Si com a Gouverneur del territori pots fer alguna cosa, quedarà molt agraït.

  M'agrada

 32. timamót

  Tela marinera!!!
  Ens fas triar 3 i costa molt! A la qualitat de tots, s’afegeix que les àries o fragments que canten són més o menys preferits. Després de molt dubtar he triat:
  – La Victòria dels Àngels, perquè cantava com els ídem i perquè sempre, sempre m’agrada, canti el que canti. No diguem si és el Pie Jesu
  – Jonas Kaufmann, perquè encara em fa esborronar cada vegada que li sento el Gott! del Fidelio i em va fer plorar amb la Tosca
  – Boris Christoff, perquè a més de variar les tessitures a l’hora de votar, em sembla extraordinari com a baix.
  Però, repeteixo, molts d’altres podrien haver estat escollits…
  Gràcies per la teva feina!

  M'agrada

 33. colbran

  Estamos votando a los cantantes de esta selección por los temas que cantan en la misma, no por la carrera que llevan o han llevado o por los papeles que interpretan o han interpretado. Ya que si así fuera ninguno tiene una carrera más brillante que Montserrat Caballé, a pesar de las pifias de los últimos años.

  Jonas Kaufmnn es un extraordinario Siegmund y un estupendo Florestan, pero aquí estamos escuchando “E la solita storia” y aunque en su momento ganó con justicia al lado de otros cantantes que competían con él con esta pieza, en esta ocasión compite con interpretaciones superiores a la suya de Caballé, de Los Angeles, Christoff, Ferrier, Bruscantini, Weber, etc…Claro que sobre gustos no hay discusión posible y no seré yo quién la inicie. Es el claro triunfador y hay que aceptarlo.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: