IN FERNEM LAND

2018: CAP D’ANY


 

Benvolguts infernemlandaires, l’apunt d’avui és per desitjar-vos un feliç 2018 i agrair-vos el seguiment, soport i fidelitat durant aquest 2017 que hem deixat enrere.

Aquest any que com tots els que l’han precedit esdevé una incògnita, un somni d’il·lusions i esperances, de desitjos i de nous projectes llargament meditats o de situacions imprevistes que espero que us acabin fent més feliços.

IFL hi serà fent-vos companyia, parlant-vos de música i d’òpera, parlant-vos doncs de cultura, és dir del que ens ajuda a viure i a ser.

M’entristeix molt quan els polítics es parlen de programes per tal de que confiem en ells i els acabem donant el vot, que mai ens parlin de la cultura com a motor de transformació i cohesió social. Tampoc quan en diades assenyalades com ho són aquestes que estem passant, mai els discursos dels caps d’estat i els primers ministres ens l’anomenin com a vehicle de pau, paraula que utilitzen normalment amb barroera obscenitat o de confraternitat dels pobles, ans al contrari alguns la volen utilitzar com a eina de confrontació.

Ens donen entreteniment en lloc de cultura, no ens volen pensadors, crítics i inquiets, per això IFL us seguirà fent-vos companyia, oferint-vos una part de l’actualitat musical perquè sóc incapaç d’abraçar-la en la seva integritat i intentant com sempre ser sincer i crític amb el que veig, gaudeixo i pateixo del que m’agrada més, la música.

Que m’acompanyeu com ho heu fet en aquest 2017 tan enriquidor, apassionant, inquietant, injust i imprevist, de manera entusiasta amb més de 1.070.000 apunts visitats des del 1 de gener del 2017 fins ahir, i un grapat imponent de comentaris, alguns dels quals estan encara pendents de contestació, és un orgull i una gran responsabilitat, perquè la vostra fidelitat incrementa la meva exigència.  Són xifres impressionants que situen de llarg el 2017 com el millor any de la dècada celebrada el mes de març passat amb un canvi de look que també m’ha ajudat molt a aquest increment tan esperonador.

També seguint amablement el suggeriment que us vaig fer el número de subscriptors per correu electrònic ha augmentat de manera espectacular. Els que ja ho han fet saben dels beneficis que això comporta, per suposat sense cap mena de cost econòmic i amb agraïts beneficis i compensacions de part meva per haver.ho fet. Només heu d’introduir el vostre correu electrònic a la casella que trobareu a la comuna de l’esquerra del blog

Finalment vull agrair a tots els visitants del blog que hi entren des de terres tan llunyanes com Vancouver, Adelaida, Ciutat del Cap, Lima, Mèxic DF, Buenos Aires, Moscou, Hèlsinki, Tòkio o Doha, entre moltes altres i que fan que aquest blog escrit en català faci honor al seu títol i al seu esperit.

Quan a la mitjanit alceu la copa per brindar penseu que al costat vostre em teniu en a mi amb el millor dels meus somriures agraint-vos la companyia que em feu.

Bon Any 2018  i que la música ens hi acompanyi

 

 

 

56 comments

 1. David

  Molt bon any 2018, Joaquim! Et segueixo amb devoció i unes infinites ganes d’aprendre. Gràcies pel teu esforç generós per fer un món millor.
  Una abraçada molt forta!

  M'agrada

 2. Maria

  Muchisimas gracias por tu enorme trabajo. Y mirare lo de la suscripcion q no tengo claro dondexhay q ponerco si ya lo soy! ! Despiste. Feliz año a todoooos y a ti especialmente

  M'agrada

 3. Sira Hernández

  Gràcies, Joaquim, i molt Bon Any Nou! Sira

  El El lun, 1 ene 2018 a las 0:01, IN FERNEM LAND escribió:

  > Joaquim posted: ” Benvolguts infernemlandaires, l’apunt d’avui és per > desitjar-vos un feliç 2018 i agrair-vos el seguiment, soport i fidelitat > durant aquest 2017 que hem deixat enrere. Aquest any que com tots els que > l’han precedit esdevé una incògnita, un” >

  M'agrada

 4. julic_carbo @hotmail.com

  Que el 2018 sigui com tu dius un any més fructífer que el 2017 i a veure si s’acaba tjot aquest dbesgarvell polític ( no ho crec). Al menys que l’òpera ens distregui una mica de tota aquesta parafornàlia.
  BON ANY 2018 a tots els infernemlandaires.

  M'agrada

 5. Esteve

  Joaquim i tota la família Infernemland.

  Mai t’adormis sense un somni, ni t’aixequis sense un motiu. Tampoc visquis per ningú que no estigui disposat a viure per tu. Recorda que cap dia s’assembla a un altre i que ningú s’assembla a tu, que només hi ha una persona capaç de fer-te feliç per a tota la vida i aquesta persona ets tu mateix!!! Si hi ha gent que vol entrar en la teva vida, que entri!!! Si hi ha gent que vol sortir, que surti!!!! Però que no es quedin a la porta, perquè molesten als que volen entrar… Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l’any que acaba i oblida’t de la resta…. Tant de bo aquests somriures es multipliquin per 2018… Aprofita cada dia d’aquest nou any com si fos l’últim…. FELIÇ 2018!!!! 🎉🎉🎉

  M'agrada

 6. timamót

  Molt bon any 2018!! per a tu i per a tots els infernens. Que la música ens acompanyi i ens faci gaudir.
  I com sempre t’he dit gràcies per la teva generosa dedicació. Tonets i abraçades

  M'agrada

 7. Miguel

  Por si no te ha llegado mi mensaje por el otro correo, te lo reitero
  FELIZ AÑO Joaquim
  Muchas gracias por todo
  Que haya consensos y diálogo, música y vuelva la libertad
  Miguel
  P.S.: Al ver este post, un mensaje a los que nos dejaron en 2017, entre ellos: Dmitry Hvorostovsky o el grande Pierre Boulez

  M'agrada

 8. Fernando S.T.

  Feliz Año Joaquim y que el 2018 te traiga todo lo que te mereces y desees.
  Das mucho y justo seria que recibieras lo mismo, aunque debería ser más.
  Aprovecho para hacer extensible la felicitación a todos los que formamos esta familia que tan bien cuida nuestro anfitrión.

  M'agrada

 9. Pepe Pedro

  Moltes gràcies Joaquim per estar ahí tots els dies i ensenyar-nos tant. Esperem que el 2018 vinga carregat de bona música. Bon Any a tots els infernemlandaires!

  M'agrada

 10. colbran

  No serás el último, Jaume M. Deseo un año 2018 que satisfaga nuestras aspiraciones y haga realidad nuestros buenos deseos, especialmente los musicales. Esto va para todos, pero en especial para tí Joaquim, como no puede ser de otra manera.

  Fede

  M'agrada

 11. XavierCat

  Vaig una mica tard però no he pogut fer-ho abans i no volia deixar-ho pasar: Els meus millors desitjos de Salut, Pau i Prosperitat per a tots els amics d’IFL, tant de bo el nou any ens porti alló que ens han volgut pendre, alliberi i retorni als innocents que nomès han complert el que molts els vàrem demanar i ens dugui a la fi a la plena Llibertat a tots i totes, tanmateix que esdevingui millor per a la música i la cultura en general a casa nostra i en especial per la òpera.
  Un agraiment especial i sincer com no pot esser daltre manera per en Joaquim que tant ens aporta i que omple un racó molt important de les nostres vides amb el seu esforç i tarannà.
  Unaltre menció especial per unaltre Ifl que per a mi es com un guia en aquesta la nostra afició en Fede que m’ha ajudat i aconsellat molt i molt be gairebé sempre sense demanar-ho.
  I a tots vosaltres que encara que a la gran majoria nomès us connec pels vostres comentaris sou un grup d’amics inigualable al que quan no llegeixo trobo a faltar com si els veiés a diari.
  Gràcies a totes i tots i per la meva part com a desig personal per aquest any em comptometo a tornar a escriure molt mès i reprendre la meva activitat al blog que darrerament tant per les circumstàncies personals que han fet que aquest fossin uns primers Nadals tristos, com per tot l’enrrenou i activitat de la lluita per la Llibertat del meu pais, no ho han fet possible tant com hagués volgut.
  Una abraçada per tothom

  M'agrada

 12. Pep

  Amb mica de retard degut a una grip inoportuna que ha fet que ni lo sortida ni la entrada del any nou fos tot lo reeixida que hagués volgut i que m’ha tingut tres dies sense visitar IFL (imperdonable!!! ), molt bon any a tots el seguidors i com ja vaig dir un un post anterior moltes gràcies Joaquim per tot el que fas.
  He après més llegint-te en aquest 10 anys (i reconec que no ho vaig fer des-de el principi) que en quaranta i pico d’anys d’assistència al Liceu, Palau, Auditori……

  M'agrada

 13. duran

  Poca cosa puc afegir, perquè pràcticament tots el desitjos per l’any 2018, estan dits, els cuals amb faix perticep. Grasies pels bons moments i també pel Fede, soc un fan vostre. Feliç any.

  M'agrada

 14. Gloria Aparicio

  Amb retard, però de tot cor us dessitjo lo millor per aquest Nou Any , que sigui plé de bona Música, força salut i amb la vostra entranyable companyia, una abraçada per tothom i dues especials per en Joaquim i en Fede…….

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: