IN FERNEM LAND

ÀNIMS ROLANDO


Rolando Villazón

Rolando Villazón

La noticia m’ha sorprès tot just en acabar de dinar, fent una visita al blog de les villazonistes. Rolando Villazón cancel•la totes les actuacions d’aquest any. S’ha de sotmetre immediatament a una operació quirúrgica de les cordes vocals, per extreure-li quelcom.

L’operació em sembla molt seriosa, tractant-se d’un cantant, però hem de confiar en la medicina, els metges i l’energia de Rolando Villazón i de la munió de seguidors que desitgem tornar-lo a veure, feliç i recuperat d’un problema que fa masses mesos que dura i que sembla mentida que no s’hagi detectat abans, tenint en compte que des de el seu retorn de la primera “parada tècnica”, ha anat arrossegant problemes i cancel•lacions.

L’esclat de Villazón ens va commocionar a tots, segurament a ell el primer.

Aquell torrent d’energia i vitalitat semblava no tenir aturador, però les coses no sempre són com voldrien i qui sap si l’excés de confiança i una activitat frenètica, han passat factura més aviat del que podíem preveure tots plegats.

Caldrà doncs que Rolando Villazón es recuperi d’aquest seriós entrebanc, que no hauria de significar res més que un segon avis, i reprengui l’activitat sabent que les coses les hauria de fer d’un altre manera, més pausades i escollint molt bé les obres, sense forçar res, si no vol deixar de cantar molt abans del que tots voldríem.

Des de aquí vull donar-li tots els ànims i m’agradaria que tots aquells que també ho vulgueu fer, us dirigiu a la bústia oberta al blog de les villazonistes, per tal de fer-li arribar el suport i l’estima de tots aquells que en un moment o altre de la nostre vida operística, ens hem vist colpits per l’emoció de les interpretacions de Rolando Villazón.

Ànims Rolando, nosaltres sabrem esperar-te.

Us deixo la preciosa cançó de Gabriel Fauré, “Après un rêve“, tal i com la va cantar Rolando Villazón a New York l’any 2004.

Après un Rêve (Gabriel Fauré – Romaine Bussine)

Dans un sommeil que charmait ton image
Je rêvais le bonheur, ardent mirage;

Tes yeux étaient plus doux,ta voix pure et sonore,
Tu rayonnais comme un ciel éclairé par l’aurore.
Tu m’appelais et je quittais la terre
Pour m’enfuir avec toi vers la lumière;

Les cieux pour nous, entr’ouvraient leurs nues,
Splendeurs inconnues, lueurs divines entrevues…

Hélas! Hélas, triste réveil des songes!
Je t’appelle, ô nuit, rends-moi tes mensonges;
Reviens, reviens radieuse,
Reviens, ô nuit mystérieuse!

Ànims Rolando, nosaltres sabrem esperar.

10 comments

 1. Gracies, Joaquim, pel teu suport.

  La força del Rolando és també la seva debilitat, la seva passió i la seva entrega no coneixen de mesures.

  Jo vull creure que, a part de una recuperació tant llarga com calgui i una rehabilitació (o com es digui) de la veu tot ho ben assessorada que es pugui, el Rolando sigui capaç de replantejarse el ritme frenétic de operes, concerts, entrevistes, programes de TV, actes socials, etc.,…que ha portat aquests ultims temps.

  Encara en volem guadir molt, encara ens ha de sorprendre amb propostes inesperades, amb la seva capacitat de no fer sempre el que toca.

  Però, si us plau, NEN, una mica menys de rauxa, i més seny!

  M'agrada

 2. maria teresa

  Ja fa temps que tots veiem que alguna cosa hi havía, a banda d’un cansament,etc,etc. Jo espero i desitjo que li posin solució, però soc del parer que despres de fer totes les rehabilitacions que siguin necessaries el plantejament de la seva carrera ha de ser un altre.
  No se si canviar el repertori, espaiar les seves intervencions, mesurar be cadascuna de les seves aparicions… no ho se, però el que está clar que si vol fer una carrera llarga, el ritme no pot ser el que duia fins ara.
  Esperança i confiança no ens en falten!!! 🙂

  M'agrada

 3. Isolda

  Tinc molta pena, doncs és un tenor fantàstic que m’estimo i tanmateix m’ha fet gaudir moltissim.
  Espero i desitjo és recuperi bé, agafant el temps que sigui necessari. Veurem si aquest avís servirà per donar-li clarividència i seny suficients per percebre, què, el que ha estat fent fins ara és llançar-se a la piscina sense aigua.
  Sort Rolando volem veure’t de nou al Liceu.

  M'agrada

 4. Olave

  Deseo que la intervención quirúrgica y la rehabilitación posterior sean definitivamente la solución necesaria a sus problemas de voz. Se lo merece más que nadie por el derroche tan enorme de facultades vocales que ha hecho en estos últimos años a públicos de diferentes países; era tanta la energía y la entrega que nos emocionaba, y él mismo debía ser preso de esa emoción. Desgraciadamente el riesgo se intuía y se ha hecho realidad. La nueva etapa de su carrera deberá ser diseñada con otro perfil para asegurar poder continuar cantando entrado en años.

  No he tenido la suerte de verle cantar en Barcelona la ópera de Donizetti, L’elixir d’amore, pero sí le le escuchado y disfrutado al máximo en La Bohème, en Bruselas y en París, y ese recuerdo no me lo quita nadie. Si Puccini le hubiera visto interpretar el rol del joven Rodolfo, seguro que le hubiera escrito algún nuevo título para él. No se podía cantar mejor…

  Todos mis deseos para su recuperación definitiva y para poder volverle a ovacionar en la escena, sea en 2010 o al año siguiente. Allá donde cante le iremos a ver…

  M'agrada

 5. Concep

  Un cop l’hagin operat i hagi fet la bondat necessària, el primer que ha de fer és canviar de manager.
  Els managers són el veritable perill de molts joves cantants.
  Un cantant jove amb facultats i carisma, en mans d’un manager desaprensiu pot arruïnar una carrera.
  La hiperactivitat del Rolando pot ser culpa seva, però el manager hauria de ser el primer en aturar-la en lloc de fomentar-la.
  Espero que es recuperi per tornar a disfrutar.

  M'agrada

 6. Com no podria ser d’altra manera jo desitjo salut i pau per l’emocional Rolando. Jo també l’esperaré i, com la resta de persones que han escrit al blog, desitjo que el seu retorn sigui assenyat i, aií, li preservi molt temps les seves facultats.
  Salutacions Joaquim!

  M'agrada

 7. josep

  M’afegeixo a l’opinió general. En primer lloc, desitgar una recuperació total de Rolando i en segon lloc replantejar-se algunes coses. Tots volem tornar a gaudir del RV que ens ha captivat amb la seva força, passió i simpatia durant molt de temps.
  Una abraçada

  M'agrada

 8. Tosca

  Esperaremos, por supuesto que esperaremos!

  Somos tan pacientes como entusiasta y positivo es Rolando. Hay mucha música en él que nos regalará a su debido tiempo.

  Arriba, arriba, NEN!

  pd. ( y piensa seriamente en lo del cambio de manager, please …)

  M'agrada

 9. dandini

  Molts ànims pel nostre tenor predilecte.Ell ha lluït com ningú una capacitat camaleònica per adaptar-se a diferents estils musicals.Sap cantar en forte i a la frase següent et sorpren amb un cant apianat de manual.Pero de totes les seves qualitats potser la millor es la seva capacitat per transmetre una emoció sincera i gens acartronada a tot alló que diu i canta.No es gens extrany doncs que tingui milions d’admiradors…

  M'agrada

 10. kenderina

  Yo espero que todo vaya muy bien con la operación y que Rolando tenga paciencia para tener la boca cerrada el tiempo que haga falta y no dejarse llevar por las ganas que seguro tendrá de subirse al escenario de nuevo. Aqui vamos a estar como siempre…no hay prisa.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: