IN FERNEM LAND

SOTA L’OMBRA DE..UN CONCURSET


Hola amics, digueu-me ximple per convocar un mini concurs en el moment més baix d’audiència del blog, però m’ha semblat que a tots aquells que us apropeu cada dia a fer-me companyia sota del meu arbre, us podia fer una certa gràcia remoure les neurones endormiscades de tanta migdiada i tanta ombra.

Escolteu la coneguda cançó (molt animosament estiuenca) i digueu-me qui us sembla que és, el cantant que interpreta aquesta versió tan arrauxada de la popular cançó.

És un cantant molt actual, que ha aparegut “alguna vegada” per In Fernem Land i no donaré més pistes.

Apa, avui si que us he sorprès amb un examen no anunciat, eh?.

Podeu respondre en el mateix post, no hi ha cap premi pensat, però qui sap si demà passat l’ombra estarà especialment dedicada a qui l’encerti primer.

Escriviu en un comentari, el primer cantant que us passi pel cap, sense por i sense cap angunia de fer el ridícul i potser l’endevinareu. Encara que el algú altre ja l’hagi posat, si creieu que és ell, el repetiu.

Demà ens tornem a trobar, d’acord?, ni que sigui per saber de qui es tracta, i us ho diré sota l’ombra de…

36 comments

 1. montserrat tur rosello

  Caram Joaquim, fernos romiar amb aquesta calor i a l’hora de la migdiada no sè si será gaire bó, pero faré un esforç ; a mí aquest cantant no en sona del pais o sigui que els espanyols descartats haben reduit el marge vaig a dir un nom al atzar , Kwiecien, es un cantan actual i com dius a aparegut algún cop per aquest bloc . Espero amb impaciencia demá per saber qui és.

  M'agrada

 2. Isolda

  Crec que és Bryn Terfel. Un cantant que m’encanta però reconec que aquesta cançó no fa justicia a la seva veu. No crec s’hagi escoltat en aquesta gravació de fer-ho l’hauria retirat de la discogràfica.

  M'agrada

 3. assai

  Lo de Carlos Álvarez lo veo dificilísimo, pero me ha hecho muchísima gracia. Así que me inclino por el Sr. Terfel con esas “R” abruptas que hacen que resulte una canción casi tan dificil y escarpada como una ascensión al Tourmalet, quizá a ritmo de gaita mejorara, pero bueno ese podía ser otro concurso…

  La reescucho y es como una como una marcha militar, una exhortación a la batalla, qué increíble, sin duda mi voto para el Sr. Terfel y qué pena no ser original pero a estas alturas…

  Felices Vacaciones para los que todavia os queden

  M'agrada

 4. José Luis

  Joaquim, de ximple res, que te les saps totes per tal de pujar l’audiència, i començo a pensar que l’Assur té raó i qualsevol dia serem abduïts a les terres dels Nibelungs…

  Terfel, encara que només fos per la unanimitat dels que coneixeu el pany, però confirmat (Santo Tomás) amb una trampeta, com Montserrat. I com Isolda, aquí tampoc m’agrada.

  Aprofito per demanar-te que, el proper estiu, les entrades no comencin totes amb la mateixa frase, perquè no sé si seré l’únic, però m’estic tornant boig per seguir les respostes enrederides: Tot son ombres i mes ombres! 🙂

  M'agrada

 5. He de reconèixer que la veu m’ha despistat una mica, però gràcies a la fotografia ho tinc una mica -només una mica, eh?- més clar…

  No ho sé, no ho sé…, perquè amb aquests programes tipus “Fotoxop” es fan meravelles…

  Però va!, m’arrisco: És en Kiko Matamoros… o el seu germà, que ara no recordo com es diu, però suposo que també valdrà, oi, encara que no en sàpiga el nom de pila?…

  M'agrada

 6. KÀTIA

  Doncs no en tinc “ni flowers idea” de qui es encara que per la calba diria que Terfel,però igual Joaquim ens ha potat a l’hort i es qualsevol altre.El que no es de totes totes es Dimitri,justament aquesta tarda he estat veient un DVD ón canta cançons de tota mena traduïdes al rus i m’he quedat “espatarré”.Ara només faltarà que sigui Dimitri i jo em retiro pel foro..
  Fins demà,

  M'agrada

 7. GLORIA A.

  Quina ofensa per en C.Alvarez …! jo no conèc en aquest senyor però després d’escoltar aquesta desafortunada Granada, crèc que no em perdo res, altre cosa pot ser que el senyor en cuestió, no te gaire idea del que está dient ,només ha entés ” la tarde de toros” i la canta com si entres “a matar”…..hauría d’haber escoltat abans la versió d’en Plàcido Domingo per entendre el concepta de la cançó que no es més que un simple però alegre homenatge a tan bonica ciutat, Granada.

  M'agrada

 8. colbran

  La foto que ha colocado Joaquim es de un señor calvo que piensa, no del cantante que interpreta “Granada”. Creo que la mayoría lo ha entendido; al menos yo sí. De lo contrario si que podía ser uno de los gemelos Matamoros…

  Y no se trata de una grabación comercial, sino del bis, me imagino, de un concierto en directo, de ahí la equivocación en la letra en determinado momento y de ciertas “impurezas” de emisión que en una grabación comercial se eliminan con las diferentes tomas.

  M'agrada

 9. Joanpau

  No tinc l’orella clínica que molts fan gal·la després de que Colbran hagi encetat i encertat el cantant enigmatic que destrosa Granada, però no crec que mai en aquest blog algú hagi tingut valoracions negatives per participar en un concurs.
  M’ha fet una mica de mal, la veritat, una cosa que ha de ser un joc per distreurens, resulta que l’opinió inexperta d’un partiocipant fa riure, escandalitza i es declara com ofensiva cap al baríton malagueny.
  No creiueu que n’heu fet un gra massa?
  Jo tal i com estan les coses em quedaré mut, però creient que Carlos Alvarez, al que no s’enten mai un borrall del que canta, no ho cantaria millor i que ja li agradaria a Domingo, pronunciar l’anglès com Terfel el castellà o cantar Mozart o Handel com ho fa ell.
  ¡Què passeu una bona tarda!

  M'agrada

 10. GLORIA. A.

  Joanpau,et demano disculpes si et sents ofès, per la part que em toca, no ha sigut el meu propòsit ni molt menys ,jo no he descalificat al cantant ja que no el conèc tan com vosaltres, només he valorat aquesta actuació, he cregut que es tractave d’aixó, m’agradaría molt escoltar-lo en altre rol el que estic segura mereix tots els reconeixemens que li oferiu així que estic oberta a escoltar amb molt bona disposició, una abraçada.

  M'agrada

 11. assai

  Joanpau, supongo me corresponde más bien una aclaración que una disculpa, pero si es necesario una disculpa, no tengo ningún problema en dártela, al igual que espero que tú me la aceptes.

  Ultimamente participo poco, pero y a pesar de esto, nunca está en mi ánimo el ofender a nadie y mucho menos el dármelas ni de entendida ni de experta, y no por nada, sino simplemente porque no lo soy.

  Y dicho esto, tengo que añadir que había entendido la votación a Carlos Álvarez en clave de humor, y en ese tono hice mi comentario. Sin considerarme nada; ni entendida ni experta, supongo que a cualquiera le puede resultar difícil pensar que un malagueño como Álvarez pueda pronunciar de semejante guisa las “R”, supongo que saber la procedencia del Sr. Alvarez es de dominio público, sin entrar valorar su forma de cantar, que prefiero y si me lo permites no hacer comentario.

  Que por supuesto el acierto de dar con el Sr. Terfel es mérito de Colbran, eso está fuera de duda y de cuestión, como que nunca podía ser una opción o alternativa el Sr. Alvarez, eso si, con todos mis respetos y sin reiterar lo dicho.

  Joaquim me extraña que no entiendas que me extrañe esta particular interpretación marcial de granada, no conocía esta versión como seguramente tantas otras. Me imagino que esta canción la habrá cantado hasta Georgie Dann, otra cosa es con que fortuna lo hayan hecho. En este sentido y también sin herir susceptibilidades no creo que la interpretación del Sr. Terfel sea de las que pase a la historia del reclinatorio.

  Mis disculpas en cualquier caso a Joanpau y mi enhorabuena a Colbran junto con un beso. Aprovecho este comentario que me dé la ocasión de felicitar, una vez más, a alguien que siempre será para mí más que un ganador circunstancial un maestro.

  M'agrada

  • Querida Assai, yo entiendo todo, o casi. La versión de Terfel no merece ni medio segundo de mi tiempo, pero aquí se trataba de decir quien era, lo otro se daba por entendido que era un concurset de verano y en el que cabía todo, como si hubiera puesto una copla por Domingo o un tango por la Marton, que para todos tenemos material, pero fíjate que los checos se lo tragan como si ná, y aplauden y bravean, claro que después del Siegfried de Bayreuth de este año, aquello era un clamor, con lo cual, el Granada de Terfel incluso parece genuino.
   Creo que nadie ha dicho que la interpretación de Terfel sea buena, simplemente me extrañaba que causara tanta algarabía, con lo que llevamos ya a nuestras espaldas.
   Lo que yo no entiendo es que lo que crea de manera acertada o no, un participante en el concurset, sea motivo de discusión o valoración, nunca había sucedido y la verdad es que no me gustaría que volviera a suceder.
   Dicho lo cual, espero que Joanpau se pronuncie finalmente y quede zanjado el tema “for ever and ever”.
   Glòria A., no vull ser reiteratiu, gràcies pel gest.

   Gràcies a tots i com diu la Escarlata O’Hara, “Iré a In Fernem Land e idearé algo para hacerle volver. ¡Realmente mañana será otro día! mañana será otro día”.
   The End mentre sona la meravellosa música de Max Steiner

   M'agrada

 12. assai

  Joaquim y por aquello de zanjar definitivamente el asunto,

  Ningún concursante creo que sea objeto de discusión o valoración, al menos por mí parte, ni lo ha sido ahora ni lo será nunca. Pensaba que esta cuestión estaba fuera de toda duda, pero quizá despues de tu último comentario merezca la pena aclararlo por mi parte antes de terminar y para dar por zanjado el asunto.

  En este sentido, sólo espero que al menos dentro de ese “casi todo que tú eres capaz de entender” seas capaz de entenderme, porque es fácil; ni en clave de humor está nunca en mi ánimo el ofender a nadie, pero eso supongo sólo lo saben con certeza quienes me conocen, más allá de lo afortunadas que sean mis aclaraciones, o mejor sería decir disculpas, querido Joaquim.

  No obstante, y si me lo permites me gustaría hacer una última observación; quizá sería necesario por parte de todos una cierta laxitud a la hora de analizar comentarios para no convertirlos -en mi opinión de forma absurda- en un juicio sumarísimo a un concursante, porque es una auténtica barbaridad, además de un craso error.

  Entiendo tu preocupación de que no se repita en el futuro y estoy convencida que sin duda así será .

  M'agrada

  • Querida Assai, no quiero entrar a pormenorizar, ni mucho menos a personalizar, pero comprenderás que un dedo pulgar dirigido hacia el suelo en el comentario de Joanpau, donde sencillamente nos informaba (con dudas) del cantante que creía que cantaba esa Granada tan peculiar, por muy despistado que esté, no tiene ningún sentido.
   Créeme, el tema por mi parte está zanjadísimo, pero no lo cierro yo, espero que seaJoanpau y entonces, la frase de Escarlata O’Hara, tomará todo su sentido.
   Bona nit, gràcies i un petó.

   M'agrada

 13. José Luis

  Pues no estoy del todo de acuerdo. Yo no he interpretado el pulgar como una descalificación personal sino como un desacuerdo: El rotulito no dice “Este tio es tonto” sino “No hi estic d’acord”, en este caso “No creo que sea fulanito el cantante”. Y de hecho, he tenido que repasar los mensajes para enterarme de que iban los tiros.

  Puede mal interpretarse todo, y comprenderse que a Joanpau le haya sentado mal, pero, si me lo permites también, me sumo a la petición que hace Assai. Debieramos todos presuponer que nadie va con ganas de molestar a nadie, y dada la reconocida dificultad en transmitir el tono de los comentarios, hay que conceder siempre el beneficio de la duda. Y tampoco confundir las personas con sus opiniones, y aceptar las filias y fobias que cada cual tiene sin sentirse ofendido, porque otras veces parece que nos implicamos tanto con nuestras preferencias que se vive una crítica como una agresión personal. Y si no podemos discutir (e ir a la ópera) ¿para qué vivimos? 🙂 Y me voy a dormir, esperando no haber molestado a nadie.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: