IN FERNEM LAND

A L’ABRIL SERÀ UNA VILLI


Le villi Bartolomeo Giuliano ( Susa 1825 - Milano 1909)

Le villi són les ànimes de les noies que moren havent estat abandonades pel seus xicots, dansen tot esperant el seu retorn penedits, moment que elles aprofiten per endur-se’ls al més enllà.

Amb aquest tema tan poca solta i tan emprat pels romàntics, Puccini es va presentar en societat el 31 de maig 1884 al Tetro delle Verne de Milà.

La primera òpera del genial compositor de Lucca deixa entreveure tot allò que ens arribarà a commoure en les futures obres mestres, amb la seva inspiració melòdica que arriba directa al cor.

Segurament aquest tema no era el més apropiat, segons ens va demostrar més tard amb els seus personatges aferrats  al món, tot i que les dones abandonades si que serà una constant i ja en aquest treball primerenc, tot just començar aquesta breu òpera, Anna la protagonista femenina d’aquesta trista història, ja ens canta “Se come voi piccinia Io fossi”, on es repeteix fins l’extenuació una frase “non ti scordar di me”, demostrant que Ferdinando Fontana, autor del llibret, quedava anys llum dels inspirats Giacosa i Illica que acompanyaran a Puccini per sempre més, en la immensa glòria.

Sigui com sigui, Puccini ja ens ensenya la poteta de la genialitat amb aquesta ària i a mi m’ha servit d’excusa per proposar-vos les 9 sopranos, entre les que haureu d’escollir l’honorada per presidir In Fernem Land durant el mes d’abril.

Aquí les teniu i recordeu que teniu fins el 31 de març a les 23:59:59 per escoltar detingudament les 9 versions i acabar votant aquella que us hagi agradat més encara que no sapigueu de qui es tracta.

L’apunt no permetrà comentaris tot i que estic segur que quan el dia 1 us parli de totes elles hi haurà, així ho espero, un bon debat.

Premeu sobre cada opció per escoltar i baixar, si voleu, cadascuna de les versions

Un cop escoltades heu de marcar en el quadre següent, la versió que us hagi agradat més i després prémer VOTE. Si ho heu fet bé es desplegarà el quadre amb el percentatge de vots de cadascuna de les versions votades.

Poc a poc i bona lletra, no us obsessioneu teniu 8 dies per escoltar les 9 versions. Són més de tres quarts d’hora de “piccinas” i de “non ti scordar di me”, i això pot acabar sent perillós.

Gràcies per participar i  gaudiu-les!

%d bloggers like this: