IN FERNEM LAND

BONA PASQUA AMB LA WEST-EASTERN DIVAN ORCHERSTRA I DANIEL BARENBOIM (vídeo)


Qualsevol concert de la West-Eastern Divan Orchestra sempre porta associat un plus d’excepcionalitat extra musical, el propi projecte de Daniel Barenboim és una demostració excepcional d’alló que tots desitjaríem normal i que la tossuderia fanàtica es resisteix a satisfer la voluntat d’aquests joves músics àrabs i jueus, units per fer música i clamar al món fent música, que tot és possible.

Ahir dissabte la West-Eastern Divan Orchestra va actuar a la sala Philharmonie de Berlín i he llegit que amb gran èxit. Esperem que infernemlandaires que hi varen anar ens en facin cinc cèntims, però mentrestant m’ha semblat que el concert que varen fer aquest estiu passat en el marc dels PROMS londinencs eraa una felicitació excel·lent de bona Pasqua per a tots els que m’honoreu amb les vostres visites.

El programa del concert londinenc va ser molt variat i celebrat, i un dels blocs musicals es va dedicar a Maurice Ravel com també va succeir en el programa d’ahir a Berlín.

El mateix programa escollit per el concert del PROMS era una declaració d’intencions del projecte de la jove formació, amb l’obertura de Le Nozze di Figaro, com a lligam en el classicisme fonamental en tota formació orquestral, dues obres de compositors joves, un israelita i un sirià, i el lligam espanyol com a agraïment a la ciutat que els acull, Sevilla,  amb les quatre obres ravelianes de reminiscències hispanes, reminiscències que es van incrementar amb les propines, la suite orquestral número 1 de la Carmen de Georges Bizet, amb sorpresa simpàtica i anecdòtica que no desvetllaré, i encara amb un homenatge final a l’Argentina amb el tango “El Firulete” que prèviament el mestre Barenboim presenta a l’entregat públic londinenc.

Tant de bo el sentit ecumènic del projecte, el missatge de pau, l’enteniment que desprèn Barenboim, la West-Eastern Divan Orchestra i el programa escollit deixin e ser una utopia.

Bona Pasqua per tots els infernemlandaires

Wolfgang Amadeus Mozart
Obertura de Le Nozze di Figaro

Kareem Roustom
Ramal

Ayal Adler
Resonating Sounds

Maurice Ravel
Rhapsodie espagnole
Alborada del gracioso
Pavane pour une infante défunte
Boléro

Georges Bizet
Carmen Suite No. 1
Aragonaise
Intermezzo
Les Dragons d’Alcala
Les Toréadors

Mariano Mores / Rodolfo M. Taboada
(Arr. José Carli)
El Firulete, Tango

West-Eastern Divan Orchestra
Daniel Barenboim

Royal Albert Hall 20 d’agost de 2014

ENLLAÇ vídeo

https://mega.co.nz/#!I8pBCZpL!MgF-a7khK0ZNjBJToGnXo7ERIrsXga88QSEI2xkCJqg

Demà a catalunya és el dia de la mona…

Un comentari

  1. Eduardo

    Buenas Pascua!!!!! no lo solo para ti Joaquim, sino tambien para todos los integrantes de este blog, que son unicos y gradiosos………… desde la antipodas y con mucho afecto……..

    M'agrada

  2. timamót

    Bona Pasqua Joaquim, mentre estic escoltant la versió d’en Jacobs.
    Divendres a Cervera vam sentir una altra Passió molt i molt austera i expressiva de Josep Soler. Segur que t’hauria agradat sentir-la!

    M'agrada

    • I tant que m’hauria agradat, però sabeu que d’haver pogut tampoc hi hagués anat, perquè tenia una cita amb Berlín que em feia molta il·lusió.
      Me n’alegro que us agradés i també que t’agradi, així ho espero, la versió Jacobs. Ah! i no et perdis el concert Beethoven amb Haitink de Lucerna
      Bona Pasqua per a tu i en Lluís Emili.

      M'agrada

Deixa un comentari