IN FERNEM LAND

20 DE MAIG: DIA SENSE MÚSICA


sense música

Encara que sembli impossible, està previst que a la nostra vida hi hagi un dia sense música, i aquest dia serà el proper 20 de maig, dia que es pretén que la música s’apagui com a protesta per la taxa abusiva del  21% que castiga les empreses culturals

Si les sales principals de Barcelona s’han adherit a la protesta cal saber que el proper dimecres estava prevista aquesta activitat:

 • A L’Auditori no hi ha cap activitat anunciada
 • Al Palau de la Música Catalana:

GRAN GALA FLAMENC

GuitarrasJosé Saucedo, Pau Vallet
Cajón: Juan de Julia
Cantaora: Fefa Gómez
Cantaores: Joaquín Gómez (El Duende)
Bailaores: Eli Ayala, Marina González, Iván Alcalá, Nacho Blanco

Programa

Popular flamenc: Farruca (És un dels “pals” més recents originari del Nord)
Popular flamenc: Bulería (És un “pal” bulliciós, fester i alegre)
Popular flamencGuajira (Un ball alegre i rítmic. L’estil musical va ser portat de Cuba a Canàries)
Popular flamenc: Zorongo
Popular flamenc: Tangos (Aquest cant és ressonant, rimoso i un dels més antics del flamenc)
Popular flamenc: Soleá por Bulería (És un dels pilars del flamenc per la seva solemnitat a l’hora d’interpretar-, el sentiment passa a un primer pla)
Popular flamenc: Tanguillos (És un “pal” garboso, ple de gràcia i picardies)
Popular flamenc: Alegría (És un pal música alegre i vivaç, es caracteritza pel seu dinamisme, desimboltura i gràcia)
Popular flamenc: Tangos de Málaga

Programa subjecte a canvis

 • Al Gran Teatre del Liceu:

COSÌ FAN TUTTE

Fiordiligi Juliane Banse
Dorabella Maite Beaumont
Ferrando Joel Prieto
Guglielmo Joan Martín-Royo
Despina Sabina Puértolas
Don Alfonso Pietro Spagnoli

DIRECCIÓ MUSICAL
Josep Pons
DIRECCIÓ D’ESCENA
Damiano Michieletto
ESCENOGRAFIA
Paolo Fantin
VESTUARI
Carla Teti
IL·LUMINACIÓ
Fabio Barettin
PRODUCCIÓ
Teatro La Fenice (Venècia)
Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu

A la pàgina web del Liceu i el Palau no diuen res, potser cap dels dos equipaments es va adherir a aquesta iniciativa, tot i que de ben segur les respectives direccions es van manifestar en contra d’aquest iva letal.

Caldrà estar a l’aguait, sobretot al Liceu, ja que precisament el dia 20 està prevista la primera de les representacions programades aquesta temporada del Così fan tutte de W.A.Mozart.

ENLLAÇOS VINCULATS

21 comments

 1. Jordi

  He llegit a La Vanguardia que el Liceu tot i estar d’acord amb la reivindicació no es pot permetre sumar-se a la protesta, ja que la pèrdua de la cancel·lació s’apropa als 200.000€, per tant hi haurà representació el dia 20.
  No sé com ho acceptaran la resta de músics que si que deixaran d’ingressar els possibles honoraris.
  Se suposa que les protestes porten assumides unes conseqüències i que la solidaritat també

  M'agrada

 2. Juli Carbó i Montardit

  Quin fàstic, no sé com hi pot haver algú que s’ho cregui. Per molt que porotestem, per moltes reivindicacions que es facin ni per molt que cridem no aconseguiram fer callar la música sigui de la mena que sigui. Mentre hi hagi el bordegàs Wert de ministre no hi ha res a fer. Tot això només serveix que per a omplir fulls i més fulls de paper com a propaganda i escalfar la pensa dels submisos ciutadans que s’ho creuen.
  Sabeu que el “Teatro de la Zarzuela de Madrid” l’han subvencionat per la temporada 2015/2016 amb 600.000.000 (sis cents miions d’euros? – això és el que varen publicar a Facebook. Per quina quantitat han subvencionat al Liceu? És clar que Teatre de zarzuela només n’hi ha un el de Madrid, els demés no compten.
  Deixem-nos del dia sense música i pensem de quina manera podem eliminar el cancerós Wert. Ésla única probalitat de poder mirar cap un futur cultural més esdevenidor.

  M'agrada

 3. Leonor

  ¡Vaya!
  Por cierto, estupendas definiciones de los palos flamencos (me he enterado perfectamente, una lo conoce un poco nada más).
  Veremos qué pasa; desde luego, ese IVA es criminal.

  M'agrada

 4. josep olive

  Un Liceu no pot cancel.lar una funció ja programada i amb entrades venudes per una protesta que té molt de testimonial i poc d’eficàcia. Ni per raons econòmiques ni per raons artístiques. L’IVA del 21% és un atemptat contra la cultura perpretat per dirigens que no crec que el pateixin massa. I no crec que accions com aquesta els faci tremolar gens ni mica.

  M'agrada

  • alex

   Antes de protestar tanto y amenazas de huelgas como también han intentado los millonarios futbolistas de la Liga BBVA, ¿ cuanto es el IVA cultural que se paga en los restantes Estados de la UE?
   Si el Liceu o sus empleados ( músicos y resto de empleados) se adhieren al paro o a la huelga el dia 20, al teatro le costará un pastón, primero porque tendrá que indemnizar a todo el cast vocal del COSI, luego además devolver el importe de las entradas vendidas,etc…etc…
   Por cierto, el Ministro Wert nada tiene que ver con el IVA sea cultural o sea empresarial. El IVA es un impuesto indirecto que lo regula y gestiona el Ministerio de Hacienda cuyo responsable es el ministro Montoro ( no Wert, en este caso)

   M'agrada

   • Res a veure amb el iva cultural al 21% i els futbolistes.
    El ministre Wert hi té molt a veure amb el IVA cultural, perquè ell hagués hagut de dimitir si el seu company Montoro & Cia aplicava aquest percentatge a la cultura, però és clar, això ho h0gaués fet si ell fos un home que entengués la cultura com un bé de primera necessitat, i no és el cas.

    M'agrada

  • Digues-li a en Marco això, i el Liceu si els seus treballadors es planten, que no serà el cas, poca cosa té a dir, però en aquest cas no crec que la decisió surti dels musics, sinó dels programadors.

   M'agrada

 5. Oscar V

  Els únics que pateixen l’IVA són la majoria d’artistes que veuen reduīt el seu caché per compensar aquesta pujada descomunal. A les grans sales crec que els afecta poc, serveixin les temporades millonàries presentades com a exemple. Això sí, tenen una mica més de feina per quadrar els balanços, però res de l’altre mon. El dia que els músics facin una vaga de debò es podrà negociar alguna cosa, però a Catalunya no hi ha ni un sindicat de músics que els protegeixi. Deixeu estar en Wert que a casa ja tenim els nostres propis problemes, o cal recordar-los…?

  M'agrada

  • alex

   Totalmente de acuerdo con Oscar V.
   Antes de culpar aquí casi siempre a Madrid, al PP, al PSOE, ahora a Ciutadans, a Wert, etc…etc…., miremos los graves problemas que tenemos aquí ( buena parte fomentado por nosotros propios, verdad Sres. Pujol, casos Palau, Pretoria ????, ahora lo de los chanchullos santarios en Reus, al intento de catalanización de yihadistas islámicos con fines electoralistas etc..etc…) y tratemos de solucionarlos en interés de TODOS , no solamente de partes interesadas

   M'agrada

   • Ja m’agradaria que el tema del IVA fos un problema de Barcelona i Catalunya, de fet és el que m’agradaria més, i no cal fer una escudella barrejada, sóc molt conscient dels residus que tenim a casa, però això ho començaré aposar en pràctica el proper diumenge, ara bé no per això em quedaré calladet i sent bon nen, perquè de clatallots en tinc per a tothom i el IVA cultural al 21%, com dèiem abans quan s’espatllava la TV, ÉS D’ELLS.
    El interès dels meus sembla que no és el seu, mira si ho tinc clar, això de TODOS.

    M'agrada

  • Però si les temporades no s’omplen perquè les entrades estan gravades amb un 21% si que els afecta.
   El Wert no el podem deixar a casa seva, tant de bo, perquè el tenim ficat a la nostra i de quina manera, tocant tota la percussió, la que sona i la que no, i alguns dels problemes que tenim són directament per culpa seva, i sui vols en parlem, tot i que no és un tema de IFL, però a aquest li tinc moltes ganes. És un ser indigne

   M'agrada

 6. gloria aparicio

  HO SÉ JOAQUIM…..PERÒ COM QUE ES LA MEVA MEDECINA , SI NO LA TINC , SÒC BEN MORTA……I EM CONSOLA NO HABER DE PAGAR ENTRADA ( no podría ) HO SENTO PER TANTS PROFESIONALS QUE VIUEN DE LA MÚSICA I ALTRES ARTS…….

  M'agrada

 7. scriabin

  Crec que us equivoqueu. En Wert i els nostres dirigents entenen perfectament el valor de la cultura, i entenen perfectament el mal que fa gravar-la amb un 21% … una altra cosa es que PRECISAMENT per aixo la graven al 21%!!! No es que no valorin la cultura (la valoren moltissim) sino que precisament volen perseguir-la per a que quasi ningu hi tingui acces, que es una cosa diferent.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: