IN FERNEM LAND

EL COMIAT DE CARLOS ACOSTA DE LA ROH: CARMEN


Avui ballet a IFL, una raresa, certament.

El ballarí cuba Carlos Acosta, després de 20 anys d’estreta  col·laboració amb el Royal Ballet es va retirar el 12 de novembre de l’any passat. Per l’ocasió es va programar el ballet Carmen, coreografiat pel mateix ballarí i amb la música de Georges Bizet, adaptada, orquestrada i dirigida per Martin Yates.

Aquesta darrera representació va ser difosa a les sales de cinema

El ballet també inclou fragments cantats de l’òpera amb la veu de la mezzosoprano Fiona Kimm i amb la participació del Cor de la Royal Opera.

Tot el ballet no sobrepassa l’hora de durada, de ben segur agradarà als grans amants del ballet i a la legió de seguidors de Carlos Acosta. 

CARMEN

Carmen: Marianela Nuñez
Don José: Carlos Acosta
Escamillo: Federico Bonelli
Fate: Matthew Golding
Zuñiga: Thomas Whitehead
Remendado: Valentino Zucchetti
Dancaire: Tomas Mock
Frasquita: Kristen McNally
Mercedes: Lara Turck

Artist of The Royal Ballet
Fiona Kimm (mezzosoprano)
David Buckingham (guitarrista)
Coreografia: Carlos Acosta
Escena: Tim Hatley
Disseny de llums: Peter Mumford
Orquestra del Royal Opera House
Royal Opera Extra Chorus (director: Paul Stobart)

Director musical: Martin Yates

Royal Opera House, Covent Garden 12 de novembre de 2015

Ja ho sé que a molts us agradaria que aquí, a IFL, hi hagués més ballet, de fet n’hi ha molt poc, aprofiteu doncs l’aportació d’avui.

Un comentari

  1. Carolina

    Jo també l’aprofitaré!! Dos magnífics ballarins titulars i una molt bona companyia. No he vist aquesta Carmen, les crítiques la varen deixar molt malament, pero els fans d’Acosta que son legió, vàren correr en defensa del seu ídol. Gràcies Joaquim!! Tindrem crítica del programa intitulat “Homenatge a Granados” de la CDN al Liceu? La Rosa Torres Pardo toca en directe…. Tant de bó si!

    M'agrada

    • Les crítiques em semblen oportunes, no és una bona versió de Carmen, però l’ocasió era interessant i Acosta es retira, tot un esdeveniment.
      En els que us agrada el ballet també us hagi de fer concessions de tant en tant.

      M'agrada

  2. ¡¡¡Millones de gracias!!! He aprovechado la tarde para verlo. Sin ser una experta, me ha dado la sensación de que, como coreografo, a Acosta se le dan mejor los pas de deux que los números para el cuerpo de baile. Ha habido partes que me han gustado mucho y otras no tanto. Marianela Núñez fantástica, el Escamillo me ha sorprendido gratamente y Acosta bailando su canto del cisne.

    M'agrada

Deixa un comentari