IN FERNEM LAND

LICEU: A UN MES VISTA, UN TRISTAN UND ISOLDE SENSE CANTANTS


liceuT&I (2)

Aquest planell que encapçala l’apunt extret de la pàgina web del Gran Teatre del Liceu ens mostra l’ocupació a dia d’avui (18/02/2015) i quan queda exactament un mes, per la versió de concert de Tristan uns Isolde que ens oferiran l’Orquestra del Teatre Mariinski de San Petersburg sota la direcció de Valery Gergiev el marc de les temporades 2014/2015 del Gran Teatre del Liceu i de Ibercamera, en una col·laboració interessant que no estaria gens malament que es produís més sovint, si bé caldrà tenir present el següent:

Com podreu comprovar queden molt poques entrades disponibles, al menys oficialment, però sempre podeu passar per taquilles en cas d’estar interessats, perquè com m’han dit més d’una vegada, hi ha entrades disponibles que no les evidencien perquè solen motivar queixes de tots aquells que sense ser advertits es pensen que compren una entrada amb més visió de la que el planell dóna a entendre si no és coneixen les particularitats arquitectòniques de la sala (làmpades i altres subtileses per l’estil).

Aquest “sold-out” no és d’ara, fa molts dies, mesos m’atreviria a dir que està tot ben ple (també cal dir que aquesta funció entra dins del torn G).

Si no vaig errat les entrades van sortir a la venda el mes de juny, uns dos o tres mesos després de presentar la temporada (l’any passat es va fer molt tard) i ja en aquell moment el llibret enviat als abonats i disponible per el públic en general, així com la web deien el mateix que diu avui, exactament el mateix i això:

Liceu T&I_3 (2)Fixeu-vos bé, 18 de març de 2015, direcció musical Valery Gergiev, Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg i Cor del Gran Teatre del Liceu. Intèrprets: Mikhail Petrenko, que és com bé sabeu un baix (encara que a vegades no ho sembli) i altres.

Preus de 11€ a 199€, que per ser una versió de concert sense saber qui canta ens va semblar molt car, és clar que el preu ens feia tenir unes esperances en que aquests enigmàtics “altres” serien primeres figures, de fet encara tinc l’esperança (digueu-me ingenu) que sigui així, perquè no puc entendre que el senyor Gergiev acabi arreplegat a sis cantants que tingui lliures i els porti cap aquí a fer el “bolo”. Tenim l’experiència del Festival de Peralada de fa dos estius amb aquell primer acte de Die Walküre de trista memòria i en el que curiosament el millor va ser Mikhail Petrenko. Allà al menys varem tenir la primícia d’escoltar a Eva-Maria Westbroek a la segona part cantant la narració del primer acte i la mort del tercer, precisament d’aquesta òpera, Tristan und isolde, coincidint amb la noticia que la soprano holandesa seria la Isolde a Bayreuth 2015 sota la direcció de Thielemann, Isolde que ara ja sabem que no serà.

Aquest fet em va fer albergar unes certes esperances que fos ella la Isolde d’aquesta versió de concert, en una estudiada aproximació al personatge abans de fer el seu important debut al turo verd, però ara ja no ho tinc tan clar, i tot això ja fa dies que em neguiteja, i no perquè no tingui altres problemes molt més importants al cap, que els tinc i grossos, però precisament per això entro sovint al web del Liceu a veure si em donen una alegria, que m0aniria bastant bé per allò d’aixecar l’ànim, però no, no hi ha manera, no hi ha novetats.

En un intent de buscar més informació també entro sovint al web del Teatre Mariinski, ja que 15 dies abans de la visita al Liceu, vaig descobrir que el teatre havia programat una única representació, allà sí, escènica, d’aquesta òpera, amb la producció (temible per cert), deguda a Dmitri Tcherniakov

 

Tristan und Isolde producció de Dmitri Tcherniakov pel Teatre Mariinki de Sant Petersburg, fotografia Mariinsky Theatre, St Petersburg

Tristan und Isolde producció de Dmitri Tcherniakov pel Teatre Mariinki de Sant Petersburg, fotografia Mariinsky Theatre, St Petersburg

Doncs bé, el web del teatre rus encara diu una mica menys que el Liceu, ja que allà no hi apareix ni el senyor Petrenko, ho enllesteixen amb un “Cостав исполнителей будет объявлен позднее”, que és el mateix que dir “Cast to be announced” (hi ha que veure l’estalvi occidental en qüestió de lletres).

Entenc doncs que aquest desori, perquè això és un desori i una manca de consideració enorme, és deu al senyor Gergiev que no decidirà fins a darrera hora a qui ens porta per fer la resta de rols, perquè suposo que el Sr. Mikhail Petrenko farà només el Rei Marke i no seguirà  el filó de Lluis Homar en la recent Terra Baixa fent tots els papers de l’auca, oi?

Bromes absurdes a banda, no em sembla seriós, ni digne del Liceu i de Ibercamera, contractar una funció de Tristan und Isolde i deixar que el cast es decideixi a darrera hora. De ser així haguessin pogut tenir una consideració amb els interessats melòmans i oferir la sessió en la modalitat de “taquilla inversa”, és a dir, el públic paga a la sortida en funció de la satisfacció, com fan molts teatres per atraure al públic, perquè és clar, algú que paga 199 € (no és el meu cas) no els paga per veure a una soprano i un tenor qualsevol de la companyia del Mariinski, aquestes xifres es paguen per veure a primeres figures, i quan es compra s’ha de saber de quines figures estem parlant.

No sé fins quin punt es podria considerar il·legal comprar entrades sense saber que compres. Una altra cosa és si després acaben cantant els anunciats prèviament, però d’entrada comprar sense saber-ho només passava a Bayreuth i ara ni això, i el que és segur és que a Bayreuth un mes abans d’anar sí que sabies qui estava previst que cantés.

Aquestes coses, que no sé si en altres teatres importants passen, són les que desprestigien una marca. El Liceu en més mesura, però també Ibercamera, no poden deixar que el Sr Gergiev acabi de decidir qui ens porta. De ser així aleshores qui posa el preu és el principal responsable de la meva queixa, perquè el Liceu pot fer una pujada de preu desmesurada amb una Norma luxosa i de grans noms, ho entenc, i si surt bé com ha sortit, ningú s’acaba recordant de la bestiesa que ha pagat per anar a a l’òpera, però aquests preus per una versió de concert i sense saber qui vindrà és desconsiderat, arriscat i molt poc seriós, un abús a la fidelitat dels abonats i melòmans.

Ara bé, fixeu-vos s’ha venut tot o quasi, per què em queixo doncs?. Tots hem caigut en la trampa i per si de cas hem comprat l’entrada no fos cas que al final els cantants siguin extraordinaris, però ni que així fos, no es pot tractar al públic d’aquesta manera o en tot cas, no es pot contractar d’aquesta manera. La importància d’un Tristan uns Isolde no només rau en l’orquestra i el director, perquè si els protagonistes són un rave, o són mediocres, o no justifiquen els preus pagats em sentiran, i no només en a mi.

I això no és una amenaça, és una queixa en tota regla.

Enllaços relacionats

Web Liceu:

Web Mariinski

 

78 comments

 1. No sé si faig bé o mal en participar ni si algú relacionarà “plasta” amb alguna cosa que tinga a veure amb el País Valencià, ja siga Martín i Soler, Tirant lo Blanc o Ausiàs March. El cas és que 199 E per una òpera en versió concert és un robatori propi de lladres. M’explique. Jo vaig pagar 70 € per cada representació de l’Anell de Gergiev en el Teatro Pérez Galdós de Gran Canàries, amb la tropa del Mariinski. O siga, que per 280 E vaig presenciar tot el cicle, des de Rhinegold fins a Götterdämmerung. Total, que pel que cobren al Liceu per una versió concert quasi vaig tindre per tot un Anell. Se’n passen. No sé com ho consentiu.
  També clavarem a tope quan va anar Plàcido i Meier amb Walküre versió concert. Un altre robatori.
  El mateix quan Bayreuth anà al Liceu en versió concert. Preus astronòmics i moltes butaques sense ningú.
  Resumint. Que la política de preus és el que Alberich va fer amb l’anell: un robatori.
  L’altre dia vam tenir a València la Meier des de 5 a 20E. A Barcelona ni somiar-ho.
  I sí, sé que són les 4:39,, que en tots s’ha de ficar qui no deu.
  PD. Per molt menys de 199€ mon germà va veure un Parsifal per Thielemann a Berlín en platea fa ja uns anys.

  M'agrada

 2. Jordi Medallo Muñiz

  Pot ser un robatori on em caigut molts. Completament d’acord Joaquim, és indigne d’un Teatre d’òpera que es consideri de cert nivell.
  Això sona a “mangoneo” entre el Liceu i el Sr. Gergiev – Teatre Mariinski.

  M'agrada

 3. Xavier C.

  No has acabat d´entendre-ho, Joaquim. És un nou tipus d´activitat promocional per acostar l´òpera al públic. Com el seient secret, però aquesta en comptes de seient secret és el cast secret. En rus, Но посмотрите, кто стал наивным, Жоаким. Эти люди не имеют рассмотрение для клиента. Только важно, наличные деньги, деньги, деньги и деньги …

  M'agrada

 4. Jordi

  Veient aquest aspecte de la sala el Liceu tant li és qui ho vingui a cantar, és molt trist que es tractin així i que ens deixem prendre el pel d’aquesta manera és més trist encara.

  M'agrada

 5. Isolda

  El Liceu no hauria d’acceptar les condicions de Gergiev (que dubto sigui acceptades per qualsevol altre teatre de cert nivell), però el públic tampoc las del Liceu. Ens hem enlluernat amb l’orquestra i el seu director, sense adonar-nos que si no hi ha bones veus no tenim òpera, i molt menys “Tristan & Isolda”. Preguem que Gergiev estigui més centrat que a Peralada, sinó “fumuda lemos” ni orquestra tindrem.

  M'agrada

  • El Liceu deu saber des del primer dia que els cantants seran del Mariinski, pero si els anunciaven ja pots tenir ben segur que en el planell que encapçala l’apunt hi hauria moltes més butaques verdes de les que hi ha. Ens varem voler creure que els cantants estarien a l’alçada del director, l’orquestra, de Ibercamera i dels preus, però si no és així només faltaria que l’orquestra sonés com a Peralada, l’escàndol pot ser majúscul.

   M'agrada

 6. Al principio, cuando salió a la venta, preferí no comprar la entrada hasta saber qué cantantes vendrían a interpretar la ópera. Luego empezaron a desaparecer los puntitos verdes, me entró el agobio y acabé por claudicar. Hoy me siento estafada. Y ya veremos el día de la representación si se me pasa o me da directamente la pataleta. No estamos hablando de una ópera cualquiera, Tristán e Isolda necesita tres cantantes magníficos para que la cosa funcione y a día de hoy solo sabemos el nombre de uno, que no es precisamente magnífico, en mi opinión.

  Después de tocar aquí, Gergiev y el Mariinsky se marcan una ruta por varias ciudades de España con la novena de Beethoven y fragmentos de Wagner. En Santander (entrada más cara 38€), el cast anunciado para la novena es el siguiente (ojo que sale Petrenko):
  Viktoria Yasrebova, Soprano
  Yulia Matochkina, Mezzo
  Sergei Semishkur, Tenor
  Mikhail Petrenko, Bajo

  Y unos días después, en Oviedo, fragmentos de Die Walküre y Parsifal con este cast (Petrenko otra vez):
  Alexey Steblianko, tenor
  Valeriya Stenkina, soprano
  Mikhail Petrenko, bajo
  Oleg Balashov, tenor
  Larisa Gogolevskaya, soprano
  Nikolay Putilin, barítono

  Mucho me temo que los tiros van a ir por ahí… Aquí está la agenda de Gergiev, con enlaces a los diferentes conciertos: http://mariinsky.us/es/performances/valery-gergiev-performance-schedule/

  M'agrada

  • Tu trabajo de investigación me ha dejado “fet un cromo”.
   Me imaginaba que podría ser, pero está claro que ni anunciar on un reparto así porqué la venta de entradas no hubiera sido la misma, con lo de artistas a determinar los más crédulos imaginamos que el Liceu era un teatro de primera. Por suerte veo que ni Mlada Khudoley ni Avgust Amonovimera figuran en los repartos que nos has adjuntado, estos dos fueron Sieglinde i Siegmund en Peralada y solamente de pensar que él podía ser Tristan me producía desazón, taquicardia, vértigo y pérdida de apetito.

   M'agrada

 7. Romeo

  Esta vez no voy a ser tan crítico con el Liceu y sí con el público / aficionado en general (estoy incluido). Al leer tu post me ha venido a la memoria el festival Bayreuth que se hizo en el Liceu en Septiembre de 2.012. De siempre había oido que Barcelona/Catalunya era wagneriana y bla, bla, bla. Sin embargo, parece ser, que ese festival no estaba a la altura del aficionado “de casa” pues, si no me falla la memoria, la venta de entradas no fue tal y como le correspondería a toda una orquesta y coro de Bayreuth y, para no variar, la sala se llenó con los descuentos de última hora. A veces nos comportamos de una manera extraña.

  M'agrada

  • Lo de Bayreuth se vendió fatal, creyeron que simplemente con decir Bayreuth era suficiente y reaccionaron tarde y mal.
   Ahora es radicalmente distinto, se ha vendido todo sin saber lo que compranos, y eso lo mires como lo mires, es inaceptable.
   Las entradas para el Festival de Bayreuth creo que eran aún más caras, eran más días y sabíamos quien cantaría., también quien dirigiría, si hubiera venido Thielemann…
   Creo sinceramente que ciando se presenta un programa dentro de la temporada de abono y se trata de una ópera, no d eun recital o un concierto, si no d euna ópera, lo normal en todo el mundo es que te digan quienes serán los cantantes. En las temporadas de Ibercamera se vende el director y la orquesta, pero en las del Liceu no, y fíjate lo que te digo, Ibercamera nunca hubiera aceptado presentar un Tristan und Isolde en versión de concierto en el Auditori sin mencionar los cantantes, son muy profesionales.
   Creo que en este caso y sabiendo de antemano quienes serán, han preferido y hablo del Liceu, dejar el cast a determinar y esta vez les ha salido bien, pero será la última, al menos por lo que a mi se refiere.

   M'agrada

   • Olave

    Con el festival de Bayreuth de este próximo verano pasa algo parecido. Después de una espera de varios años hemos conseguido dos entradas para ver también Tristan, ya pagadas a un precio muy alto, pero sólo se sabe quienes dirigirán la orquesta y la escena además de los encargados de luces y vestuario, pero no quién cantará.
    No sabía que ese era el sistema. Igual que con el Liceu…

    M'agrada

   • Romeo

    Estoy de acuerdo en que lo del Liceu es inaceptable pero no sé si lo es mas que calzen esta obra dentro de un turno junto a una promotora privada de conciertos o que no anuncien el cast. Lo que me parece extraño es que llenemos un “cast secret” con una orquesta que cada año hace su tourné y, sin embargo, no se llenaran 5 funciones del festival Bayreuth que no se prodiga a salir de su casa (y sí, las entradas eran bastante mas caras pero el lujo se paga y no todo el mundo puede pagarse un viaje a Bayreuth) (aparte) (me asombra la capacidad que tienes de contestar cada comentario. Chapeau)

    M'agrada

    • No intento justificar el fracaso de Bayreuth, aquello fue vergonzoso, aunque insisto que la promoción fue inexistente y creyeron que con la etiqueta de Bayreuth era suficiente para agotar entradas en 24h y evidentemente se equivocaron, como todo lo que hacía aquella dirección general.
     En cuanto al Tristan han tenido que unir precisamente un turno de abono, con los abonados de Ibercamera que tenían que escogerlo como opción, más todos los wagnerianos no incluidos entre los dos grupos anteriormente citados. Sorprende que solamente con el título, la orquesta y el director hayamos “caído” en la trampa, pero es que todos o la inmensa mayoría creíamos que el cast seria de primera figuras y a medida que el silencio se ha impuesto y cuando las entradas ya estaban comporadas hemos caído en la cuenta del posible fraude.
     Ojalá me equivoque.
     En cuanto a los comentarios, es lo mínimo que puedo hacer, es una deferencia a vuestra gentileza y también es una manera de incentivar el debate, comentar sabiendo que no te contestará nadie es el gran error de muchos blogs muy superiores en contenido a IFL pero muy desconocidos y/o poco visitados.

     M'agrada

    • Romeo

     Si quieres una buena promoción, no te pierdas la que hace el Liceu para el Siegfried. Hacen una conferencia cuyo título es: “Atreveix-te amb Wagner!” para luego seguir con un: “T’agraden El senyor dels anells, Joc de trons, Vikings i altres sèries èpiques? Sempre t’ha atret i mai t’has atrevit amb la Tetralogia de l’Anell de Wagner?” Ah, y si asistes a la conferencia (gratuita) te regalan un DVD a elegir entre Lohengrin o Tristan
     Atrévete, dicen. Vamos, que dan por sentado que wagner es un hermoso rollete y que a ver si tienes lo que hay que tener para escucharlo.
     En fin, hacer Esade para esto!
     (Va, y ya me callo hasta un próximo post donde pueda decir algo)

     M'agrada

    • Si ya lo he visto y no me he puesto a llorar de milagro.
     No parece que con el Atreveix-te incentiven de manera correcta al público, como si Siegfried fuera un tostón que necesita una dosis de atrevimiento.
     El problema reside básicamente en el poco o nulo conocimiento, no de lo que es la ópera, si no de la ópera, y no sólo eso, también de lo que es una programación de un teatro público, o ya no tanto, que mucho me temo que ese va a ser el futuro, un teatro casi privado pero con el porcentaje mínimo exigible de dinero público para poder mangonear y satisfacer los intereses comerciales de los esponsors y del público que no quiere atreverse a nada.

     M'agrada

 8. Turiddu von Eschenbach

  Totalment d’acord amb l’article: és una vergonya.
  Jo també tinc l’entrada i fa mesos que miro si tenim cast, però no sembla que sigui una informació rellevant.
  Em temo el pitjor. I, d’entrada, l’única certesa, el sr. Petrenko, ja em sembla un Marke terrible.

  M'agrada

 9. alex

  Es una tomadura más o menos de pelo, habitual en el actual Liceu como lo del “seient secret”, etc..
  El reclamo es Gergiev y el Mariinsky y por eso, entiendo que el Teatro está lleno siendo además una colaboración con Ibercámera
  También he indagado llamando a la Dirección artística ( o enviando un email) sobre cuando se anunciará oficialmente la temporada 2015/16 ( con Matabosch, se anunciaba ya entre finales de enero/ mitades de febrero) y me respondieron que hasta la segunda quincena de marzo, no se anunciará nada ( no lo entiendo, cuando de hecho ya hay bastantes óperas firmadas y algunas voces o cantantes tienen anunciada su presencia en el Liceu via web o por otra via )

  M'agrada

 10. Ferran

  Mariinski-Gergiev amb pianista Alexei Volodin, concert organitzat a Barcelona, per Ibercàmera, el 2 de febrer de 2014, forquilla de preus entre 25 i 138 Eur. Mateixa simfònica, director i pianista, uns dies després, el 14 de febrer, a Andorra, forquilla de preus entre 30 i 40 Euros. I si, Ibercàmera el que ven és el Gergiev (és un fixe de les seves programacions), no les veus.

  M'agrada

 11. toni

  Se podría escribir largo y tendido de porqué, los precios de los Conciertos del Auditorio Nacional de Madrid, o el Teatro Monumental , los de la Orquesta Sinfónica de Euskadi en sus diferentes Auditorios, los de la Orquesta Sinfónica de Galicia, la Orquesta Sinfónica de Tenerife, la Orquesta Sinfónica de Valencia, etc. etc. etc. son tan ” diferentes ” a la baja, comparados a los del Auditori de Barcelona. Si nos ponemos a comparar el precio del METRO de Barcelona y Madrid, lo mismo. Si nos ponemos a comparar el tema de las Autopistas y sus ” peajes ” ya es de loquero el tema, y suma y sigue, y suma y sigue, etc. etc. La paciencia tiene su límite, guste o no guste a quién gestiona el poder.
  Molt d´acord amb tú Joaquim. El Tristan und Isolde aquest no se aguanta enlloc.

  M'agrada

 12. Gergiev té la seua pròpia factoria musical, que és el Mariinski. Ell és l’estrella i la immensitat de totes les Rússies dona per a bons músics i cantants. Quan el Ring de Canàries, tots els cantants eren eslaus. Hi havia de tot, encara que amb bon nivell en general. Cap figura “internacional” europea que jo recorde. Ara bé, en els seus discos o DVDs ja és diferent. Per exemple en l’Anell en SACD que compta amb figures com ara el tenor de moda alemany Kaufmann que també trobem al Ring del MET.

  Sobre la qüestió del finançament operístic no crec que Barcelona es puga queixar. Primer Madrid, sobre 9 milions; el Liceu uns 6. En el cas de València i Les Arts, les molles que han sobrat , o siga, menys de 0,4. València sí que té motius per queixar-se. Això no vol dir que m’agrade la nefasta gestió que s’ha fet ací ni de lluny. Ací també paguen les autopistes i ben cares i en qüestions de jutjats de guàrdia, si per estes terres hi ha hagut una Helga, més al nord ha hagut un tal Millet en el Palau.

  Siga com siga, el Wagner que Gergiev trau de la Mariinski és espectaculari val la pena sentir-ho, encara que la incògnita dels principals cantants no és acceptable, però és la manera de procedir d’aquest senyor.

  M'agrada

    • Ferran

     No, estiu + nenes sense escola = combinació bastant impossible. He anat a molts dels concerts de Gergiev i, reconeixent alts i baixos, en termes generals, la Mariinsky mai m’ha defraudat. Parlo només orquestralment, deixant de banda veus. Per altra banda, sempre que hi ha ibercàmera pel mig, hi ha preus d’escàndol assegurats.

     M'agrada

    • Jo a Gergiev amb els Mariinskis l’he gaudit molt, però també m’ha fet enrabiar quan l’orquestra, segurament esgotada per les gires d’un dia aquí i l’endemà allà, ha tingut nits de rutina, manca de concentració i errades impròpies d’una formació que en altres ocasions ens ha fet, no tocar el cel, entrar-hi.
     Els preus de Ibercamera no em semblen més cars que els de Palau 100, ambdós desorbitats, però a Barcelona ja ens hem acostumat a pagar més que en cap altra lloc per gaudir del que en altres llocs es paga molt menys. Palau 100 i Ibercamera són cicles privats, amb subvencions però privats, ara bé el Liceu o L’Auditori són equipaments públics i pe rtant uns preus com els d’aquest concert o la Norma que va acabar ahir són extraordinàriament cars en la situació que estem ara. La Norma com que ha estat un èxit total sense discussió (percepcions crítiques a banda) no és tan greu, sobretot perquè quan compràvem les entrades ja sabíem que cantaria Radvanovski, Gubanova i Kunde, i no han fallat, però un Tristan sense saber qui són el tenor i la soprano a 199€ platea, és escandalós, per molt Gergiev que ho dirigeixi.

     M'agrada

    • Ferran

     Eps!, que ara Palau 100 liquida les entrades, pocs dies abans de l’event, i des del LetsBonus (últim concert amb descompte LetsBonus del 30%, el passat mes de novembre amb el pianista Daniil Trifonov)…, se’m va quedar una cara de tonto que encara em dura…..

     M'agrada

 13. oriolisern

  Jo per si de cas al seu moment vaig comprar zona 8 i si es una funció de mala qualitat tindre el consol d’haver llençat pocs diners. Ara bé a mi em ve molt de gust d’escoltar un Tristan und Isolde en condicions que és una òpera que m’encanta.
  (A més va ser el meu primer Wagner en teatre l’any 2010 al Liceu, fa ja 5 anys com passa el temps jeje). Malgrat no creure sincerament que serà una funció referencial si més no espero sortir satisfet del teatre, ens veiem d’aquí un mes.

  M'agrada

  • Entenc les teves ganes de tornar-te a submergir en un Wagnner de gran escala, però pensa que si venen els Mariinskis però amb uns cantants galdosos, el gaudi serà menor i això no ho hauríem d’admetre mai, però molt menys als preus que es claven.
   Jo quan vaig comprar les entrades ho vaig fer amb la creença que serien cantants de primera, i com jo molta gent que al darrere de Gergiev no entenen que no pugui ser així, encara que ja ha donat mostres que pot ser.
   A veure si al final tenim una sorpresa i els cantants que ens porta encara que no siguin coneguts siguin bons.

   M'agrada

 14. Isolda

  Hola Jan, ahir dia 17 Christina Schepelmann tenia previst fer una xerrada a la sala del cor del Liceu, però crec que no era per presentar la temporada 2015/2016, sinò per donar a conèixer el seu projecte artístic. Havia d’estar moderat per Xavier Cester i, per motius que desconec va ser ajornat pel dia 27 de febrer. Pregunto: Segur que aquest dia presentarà la temporada?

  M'agrada

 15. MartaB

  Quan va ser el moment de comprar les entrades per aquest Tristan m’ho vaig estar pensant, però al final em vaig tirar enrera. Dimecres, un dia entre setmana, i una òpera tant llarga sense saber qui cantaria per molt Marinsky i Gergiev a la batuta, era una aposta molt arriscada. Ara que us llegeixo crec que vaig estar acertada.

  M'agrada

 16. Ducadimantova

  Totalment d’acord amb els comentaris. No te cap sentit que a aquestes alçades no sapiguem qui canta. Vaig aprofitar la funcio de Norma per preguntar al teatre sobre el Tristan, la resposta va ser que ells també estaven sorpresos amb la manca de definició per part de Gergiev.
  Pel que sembla , si vols a Gergiev, aquestes son les seves condicions. L’estrella és ell i ho fa palès. Si vols a Gergiev, això és el que tens.
  En relació al preu de les entrades, esta clar que son massa barates… Si esta tot venut, hagués estat mes rendible que fossin mes cares… 10€ mes per entrada compensaria de sobres les entrades de menys que s’haguessin venut 😉
  Vaig preguntar també per la presentacio de la temporada i confirmo la data del 27/2…

  M'agrada

 17. m.a.

  A la web del Marinski consta aquest repartiment:
  Conductor: Valery Gergiev
  Tristan: tba
  King Marke: Mikhail Petrenko
  Isolde: Larisa Gogolevskaya
  Kurwenal: Andrei Spekhov
  Brangäne: Olga Savova

  La Gogolevskaia va cantar la Kundry al Liceu, fa bastants anys, dins la programació d’Ibercamera, amb en Gergiev i Marinski. Es va interpretar el primer acte de la Valquíria i el segon del Parsifal (versió concert). La veu era important i si no recordo malament va ser una bona Kundry.

  M'agrada

 18. scriabin

  Doncs jo discrepare una mica respecte la “por” del repartiment (sempre amb anim positiu, es clar! 🙂 ) Des del meu punt de vista, Wagner en general es una musica on la veu es un instrument més del global i, en el Tristan en particular, la partitura s’aguanta bastant per si sola. La meravella del Tristan trobo que no esta en els rols vocals, sino en la partitura orquestral, i crec que per poder destrossar un Tristan s’han de fer les coses molt malament. Per tant, amb una orquestra minimament professional i unes veus competents, opino que el Tristan es pot gaudir facilment. Una altra cosa és que busquem gaudir d’una interpretacio excelsa i en aquest cas, com tot, cal buscar l’excelencia … tant en l’orquestra com en les veus. En resum, si el dia 18 el repartiment vocal es minimament decent (encara que no sigui per llençar coets) crec que podem gaudir d’un bon Tristan sempre i quan el senyor Gergiev posi el llisto on toca.

  M'agrada

  • Impossible estar d’acord amb tu. Ho sento, però no puc estar d’acord de cap manera, sobretot perquè l’exigència vocal i dramàtica que Wagner reclama als seus cantants no accepta mitjanies.
   pensar que el segon acte de Tristan uns Isolde pot passar amb un tenor i una soprano correctes és abandonar la possibilitat de fruir intensament amb el gran duo, per no parlar del gran monòleg del rei Marke, que amb un baix monòton pot ser lamentable.

   M'agrada

 19. Acabo de mirar la web del mariinsky i ja hi surt el Tristany. Menys mal, la funció la tenen d’aquí dos dies. No sé si serà el mateix al Liceu.
  Tristan: Leonid Zakhozhaev
  King Marke: Mikhail Petrenko
  Isolde: Larisa Gogolevskaya
  Kurwenal: Andrei Spekhov
  Brangäne: Ekaterina Gubanova
  Que hi hagi sort!!!!

  M'agrada

 20. JM

  Aquí el teniu!

  Tristan Robert Gambill
  Isolda Larisa Gogolevskaya
  Bangäne Yulia Matochkina
  Marke Mikhail Petrenko
  Kurwenal Evgeny Nikitin
  Sailor / shepher Dmitry Voropaev
  Melot Yury Alekseev
  Helmsperson membre del cor

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: