IN FERNEM LAND

Cor Vivaldi i Polifònica de Puig-Reig: Una vetllada entre clàssics


vivaldi_nov_1

Per als que no teniu gaire temps:

Què fareu el proper dissabte 12 de novembre a les 19.00? Per què no veniu a escoltar el Cor Vivaldi i els homes de la Polifònica de Puig-Reig en la Missa Nelson de Haydn a l’ Auditori Axa? A la primera part podreu escoltar, també, el concert num.23 de Mozart per a piano i orquestra!

Preus molt especials per a “Infernemlandaires” a

COMPRAR ENTRADES

vivaldi_nov_2

Per als que teniu una mica més de temps:

 

El proper 12 de novembre a les 19.00, a l’ Auditori Axa de l´Illa Diagonal, el Cor Vivaldi engegarà el tret de sortida del seu nou cicle 2016-2017.Ho farà amb un concert  molt especial, amb la col·laboració de l’ orquestra de cambra “Vivaldi Camerata”i amb un programa integrat pel Concert núm. 23 KV 488  per a piano i orquestra de W.A.Mozart (Versió per a piano i cordes d’ Ignaz Lachner) i la majestàtica Missa “In Angustiis” ( també coneguda com a Nelson) de Franz Joseph Haydn. En aquesta darrera obra, comptarà amb les veus greus de la Polifònica de Puig-Reig, un dels millors cors del país, sense cap mena de discussió.

El director del Cor Vivaldi, Òscar Boada, assenyala que la missa Nelson de Haydn és una de les millors obres del seu autor i que, per a un cor tan jove com el  Vivaldi, és una extraordinària lliçó d’estil, de les que,necessàriament, deixen empremta. Com sempre, les veus femenines solistes estaran a càrrec de solistes del propi cor ( ull a les dificultats de la part  de soprano solista, sobretot al Kyrie!!) mentre que els solistes masculins seran, Joan Francesc Folqué, tenor i Néstor Pindado, baríton.

Per al concert  núm. 23 per a piano i orquestra, un dels concerts més bonics del mestre de Salzburg, Boada s’ha reservat la part solista, que encara, diu, com un estalvi per a l’economia vivaldiana ( un solista menys a tenir present!) a la vegada que com  una mena de repte personal que l’ha posat a estudiar durant els darrers mesos. La versió que presenten, d’ Ignaz Lachner ( 1805-1895) és un arranjament per a cordes soles, la qual cosa les  obliga a estar presents durant tota l’obra, sense cap descans, encara que, lògicament, la transcripció no te la riquesa tímbrica de l’original ( amb fustes i metalls), però permet, això si, no fer ampliacions de plantilla orquestral, la qual cosa, tenint en compte les limitacions econòmiques per a una entitat com el Cor Vivaldi, no és poca cosa. Per altra banda, la col·laboració amb la Polifònica de Puig-Reig, que en l’actualitat dirigeix Josep Maria Conangla, vol ser un reconeixement al seu fundador, el mestre Ramon Noguera, que ens deixà el darrer mes de febrer. Segons Òscar Boada, Noguera era un d’aquests personatges irrepetibles que tenen lloc només de tant en tant i que són una mena de reis Mides, que converteixen en or allò que toquen. Només així es pot explicar el miracle de Puig-Reig, població berguedana amb poc més de 3000 habitants que pot  enorgullir-se de tenir una de les millors formacions corals del nostre país que ha cultivat tant la música popular catalana com la música clàssica universal i que ha viatjat per mig món. Boada remarca que, a qualsevol país del món, dels seriosos,a la seva vila natal, Ramon Noguera tindria un monument i una plaça al seu nom. Des de aquestes línies encoratgem als responsables municipals de Puig-Reig a fer realitat aquest acte de justícia sense trigar gaire, si és possible.

La resta del cicle ens porta una nova entrega dels Pastorets de Guinovart- Galceran que, com els darrers anys, tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu, amb l’afegit, aquest cop, del Cor del Liceu ( Conxita Garcia, directora) que sumarà les seves veus a les del Cor Vivaldi, a la part final de la cantata. Això serà els dies 17 i 18 de desembre i podeu adquirir les entrades a

COMPRAR ENTRADES

El 25 de març, el Cor Vivaldi presentarà un programa fet a mida per dos compositors del nostre temps: el jove i exitós mestre basc Josu Elberdin, del qual estrenaran Canticum Sacrum  i el veterà Narcís Bonet, del qual donaran un Magnificat per a cor femení i flauta travessera que ha escrit per al Cor Vivaldi, en record del flautista, director i compositor americà-català Peter Bacchus que ens deixà, inesperadament, durant el mes de juliol. Bonet, amb una obra repleta de cites musicals d’altres obres seves, ha volgut construir una mena de “testament” musical. L’obra és complexa des de tots els punts de vista, però a la vegada d’una gran bellesa. Per altra banda, el contrast tímbric amb la flauta travessera ( que estarà a càrrec de la jove instrumentista  Cristina Garcia-Gratacós) li dona  un especial atractiu.

Per finalitzar, l’ esperada òpera “dolça” de Garcia Demestres, La Straordinaria Vita di Sugar Blood (escenes de la vida d’una adolescent amb diabetis) que, a més del Cor Vivaldi i dels seus solistes, tindrà com a protagonistes el tenor Antoni Comas i la Soprano ( i professora de Cant del Cor Vivaldi) Pilar Paredes.Escolteu, si voleu, l’ària Cocco e cocomero, que va ser estrenada al darrer festival de Perelada.

Cocco e cocomero

No us perdeu, doncs aquesta temporada i, de cap manera permeteu que en Joaquim Hernández us expliqui el què us heu perdut a cada concert!! Recordeu que, com sempre, els “Infernemlandaires” teniu un preu especialíssim si compreu les entrades al link

Preu especial “Infernemlandaires”

Us hi esperem a tots!

13 comments

 1. Retroenllaç: Noticias de octubre de 2016 | Beckmesser

 2. jordifosal

  Sempre oferint programes sorprenents tractant-se d’un cor infantil, encara que seria millor dir un cor de veus blanques, perquè el concepte infantil amb Missa Nelsson o Rèquiem Alemany no són habituals.
  Hi aniré

  M'agrada

 3. JordiP

  Llastima que no podre ser-hi. Anem de noces amb en figaro al Liceu. Voliem venir amb els nens. Vam gaudir molt a la vetllada amb Kirby Shaw! A veure si en podem gaudir amb un enregistrament.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: