IN FERNEM LAND

LA PROPERA DEL REAL


El Teatro Real ha presentat la propera temporada.

La primera cosa que cal dir és que hi han motius per anar a Madrid l’any vinent, però….

…jo crec que aquesta temporada és poc variada, una mica aburrida, puc dir-ho?.

Una ópera russa, Boris Godunov en la versió austera que darrerament s’està posant de moda. Pobres mezzos!!!.

Una ópera txeca, el Cas Makropulos.

La representació italiana, una ópera de Rossini (les dues versions de Tancredi) i una de Ponchielli (La Gioconda).

La representació alemana és aclaparadora, La Leonora i el Fidelio de Beethoven, Tristan und Isolde i el Orpheus und Euridike de Krenek.

Del període clàssic; dos títols de Mozart, Idomeneo i La Clemenza di Tito. Un Martín y Soler, Il Burbero di buon cuore (l’òpera espanyola de rigor) i el Orphée et Euridice de Glück en versió francessa i per tenor.

D’òpera barroca un munt, el Tamerlano de Handel, el Bajazet de Vivaldi i  L’Orfeo de Monteverdi.

I la quota Britten, The rapte of Lucretia.

 • 4 óperes en versió de concert i una semiescenificada.

Concerts vocals amb orquestra i no recitals (com aquest any), Amb un nom per sobre de tots, la BARTOLI.

Dels repartiments cal dir que hi han molt bons repartiments, però no de somni. Potser el Tristan amb la Meier, Dean Smith, Pape i Fujimura; La Gioconda amb la Urmana, D’Intino, Zaremba,Tanner, Atanelli i Anastasov , els dos reaprtiments del Tancredi per les dues versions; Barcellona, Podles, Ciofi, Cantarero, Meli, Zapata, Chiumo, Parodi o el Kaufmann i la Kampe pel Fidelio.

Coses estranyes, el Domingo cantant Handel (Tamerlano).

Coses extraordinàries, les direccions musicals en general. Claudio Abbado pel Fidelio, Rousset per Il Burbero, Frizza pel Tancredi, McCreesh pel Tamerlano, Biondi pel Bajazet, Christie per l’Orfeo, Daniel pel Makropulos. López Cobos dirigeix, Boris, Tristan, Orphée i Idomeneo i Victor Pablo Pérez, La Clemenza di Tito.

Coses negatives, que molts d’aquests directors venen amb les seves orquestres i no treballaran amb l’orquestra del Teatre.

Les direccions d’escena, Yannis Kokkos pel Tancredi, Pasqual pel Tristan, Vick pel Tamerlano, el meu estimat Carsen en el Fidelio, Pizzi a Gioconda i L’Orfeo, Warlikowsky a el cas Makropulos i Bondi al Idomeo.

més informacio a gtltornt de la Mei.

3 comments

 1. Mei

  Dir que tant la Leonora com el Fidelio són al Ciclo Ludwig can Beethoven i que seran poques representacions, ja veurem qui tindrà el privilegi d’assistir a alguna de les tres úniques funcions del Fidelio amb en Kaufmann dirigitda per l’Abado.

  Pel que sembla a la Bartoli la podríem veure també a Barcelona, però això és sense confirmar…

  I després, seguint la ruta temàtica, iniciada pel Liceu amb les Manons, hi ha fins a tres Orfeus diferents…

  En fi, aquesta crec que és la primera temporada del nou director artísitic Antonio Moral, ja veurem què farà l’altra, potser tapar els forats que s’ha deixat a aquesta…

  M'agrada

 2. Em fa por aquesta mania dels monogràfics. Tot i que pot ser interessant. El problema d’aquesta temporada, insisteixo, és que em sembla una mica monòtona. Al Liceu ens proposen aquesta temporada i jo se de més d’un, que muntaria un pollastre considerable.
  Ni un Verdi, Puccini, Donizetti, Bellini, òpera francesa. Heavy, molt heavy

  M'agrada

 3. Mei

  De tota manera les fites d’en Moral són els Festivals Mozart de Madrid i A Coruña i la Setmana Religiosa de Cuenca… Tot molt verdià, puccinià i molt francés, sobretot…

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: