IN FERNEM LAND

MARGUERITE: Haymarket 20.05.2008


Marguerite

Després de molt temps sense estrenes destacables i autòctones, els autors de Les Miserables, Miss Saigon i Martin Guerre estrenen el proper 20 de maig (les previes a partir del 6), un nou musical anomenat Marguerite, al Theatre Royal Haymarket de Londres.

El fet rellevant és que la música és de Michel Legrand i les lletres de Herbert Kretzmer. El llibre està signat per Alain Boublil, Claude-Michel Schonberg i Jonathan Kent. La direcció del espectacle corre a càrrec de Jonathan Kent i la direcció escènica és de Paul Brown.

La intèrpret principal és Ruthie Henshall i l’acompanyen Alexander Hanson, Julian Ovenden, Annalene Beechey, Matt Cross i Simon Thomas.

Marguerite no és ni més ni menys que una versió de la Dama de les Camèlies, és a dir La Traviata. Si a Miss Saigon els autors es varen inspirar en Madama Butterfly, ara retornen a l’òpera i al argument més convencional, per adaptar les vivències desgraciades de Marguerite Gautier al Paris ocupat de la segona Guerra Mundial.

Marguerite és l’amant d’un alt oficial de les S.S. i Armand un músic jove que es creua en la seva vida i queda atrapat de manera obsessiva per l’amor apassionat vers la desgraciada heroïna, que ja imaginem com acabarà.

Què cal esperar d’un musical com aquest?. Bé jo crec que és bastantMichel Legrand previsible, però si Michel Legrand sens mostra inspirat i el llibret va una mica més enllà del que tots podem imaginar (Moulin Rouge + Miss Saigon + l’adaptació de La Bohème feta a Broadway i coneguda per Rent), ja tenim el producte a punt de servir. El que he escoltat al enllaç que us deixo no fa preveure res nou, ni trencador, ni d’una inspiració melòdica remercable, però fins que no s’estreni oficialment haurem d’esperar amb una llunyana esperança que es produeixi aquell fenòmen que fa anys que el teatre musical lodinenc està cercant.

Ruthie Henshall és l’ultima star del West End i és lògic que s’emporti el protagonisme.

En aquest enllaç podreu escoltar per om aniran els trets musicals bàsics. Melòdies made in Legrand, més elaborades que veritablement inspirades.

Estarem atents a les noticies i a l’estrena.

Més informació a Marguerite

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: