IN FERNEM LAND

Les bandes sonores del concurs de Febrer


bso_1

No ha tingut gaire èxit el concurs de febrer, no sé si per que els infernemlandaires no sou gaire cinèfils, per la dificultat de la proposta o per mandra. En qualsevol cas, estic convençut que les bandes sonores proposades, les heu escoltat infinitat de vegades i l’únic que ha fallat és la memòria auditiva, sempre més difícil que la visual.

El Roberto quan em va escriure enviant la resposta em va dir que creia que hi havien 13 bandes sonores i no 12 com deia jo. Jo li vaig contestar dient-li nooooooooo, ni ha 12. Doncs no, ara recollint les respostes de tots els que heu escrit me’n he adonat que ni ha 13. QUIN DESASTRE!!! Perdoneu-me!

La resposta correcta és:

 1. The Godfather III o El Padrino III(Carmine Coppola-Nino Rota)
 2. Out of Africa o Memorias de África (John Barry)
 3. Cinema Paradiso (Ennio Monrricone)
 4. 8 1/2 (Nino Rota)
 5. Ben-Hur (Niklos Rozsa)
 6. La Nuit Américaine (George Delerue)
 7. How the West Was Won o La Conquista del Oeste(Alfred Newman)
 8. Love is a Many-Splendored Thing o La Colina del Adios (Alfred Newman)
 9. The Age of Innocence o La Edad de la Inocencia (Elmer Bernstein)
 10. Schindler’s List o La Lista de Schindler (John Williams)
 11. The Sea Hawk (Erich Wolfgang Korngold)
 12. Rebecca (Franz Waxman)
 13. Psicosis (Bernard Hermann)

Ningú ha guanyat, doncs tothom ha buscat 12 pel·lícules i no 13 i el Roberto que m’ho va avisar, no li vaig fer “punyetero” cas, dient-li que eren 12.

Total, l’Atticus ha encertat 12, però s’ha deixat la genial partitura de Korngold i la Elvira, que si que l’anomena, se’n ha deixat dues.

Podria deixar el concurs desert, però crec que els que heu participat no us ho mereixeu, per tant, el guanyador de l’edició fallida del mes de febrer del 2009 és l’Atticus, que a part de dir 12 correctament de les 13, va ser el primer en contestar i va dir correctament tots els compositors.

atticus

Felicitats Atticus i moltes gràcies a tots, principalment al Roberto, l’Elvira, Maria Teresa i l’Assai que també s’estrenava com a participant dels concursos.

14 comments

 1. kenderina

  Vaya, como siempre me pillo el “carrito del helao”. Felicidades, Atticus !!!
  Yo tenia 7 y andaba como loca buscando mas….y al final na, se pasó el dia y no llegue a mandar el mail.
  Por cierto…a mi me salian 14 trozos…jajaaja.

  M'agrada

 2. Golaud

  ¡Muchas felicidades, Atticus! Con este Oscar ya no tienes nada que envidiar a Pe.

  Yo no he participado esta vez porque no pasaba de 3 ó 4, qué desastre.

  M'agrada

 3. Ricard

  Vaja! Jo les sabia totes excepte “La nit americana”, recordo que en veure la pel·lícula em va agradar molt la banda sonora, però mai no l’he trobat, i d’això fa un munt d’anys, de fet la recordava com si fos una fuga de cordes, però ara en sentir la trompeta em venen imatges!! Pensava que si no les encertava totes no tenia cap opció!! Per cert, la versió que has posat de How the West Was Won no és la original, i la The Sea Hawk és la versió de Previn amb la London Symphony?
  Hem fa una mica de vergonya que en un bloc d’òpera la vegada que més endevino va de bandes sonores… però és que m’agraden molt!

  M'agrada

 4. maria teresa

  Entre que no eren 12 sino 13…i a aquestes, tretze n’hi restes tres que no sabia, mes tooots els errors, que ja no se ni quants son…el resultat es que he d’anar a “parvulitos de bandas sonoras”,jajaja!! Les confonc totes,per aixó ENHORABONA als encertants i al guanyador, Atticus, per ràpid i espabilat….

  Peró jo continuaré concursant…es divertidissim! Gràcies Joaquim!!

  M'agrada

 5. Roberto

  El premio me parece merecidísimo, por más que descubriera que eran 13, Atticus acertó 12, y yo me quedé sólo en 8. Venga, a por el próximo concurso……

  M'agrada

 6. No me esperaba esto… así que no tengo nada preparado… Vaya, este papelito en el bolsillo… Voy a leerlo…
  Thank you, thank you very much. Desde que era ya apenas un mozalbete que merendaba pan con chocolate en mi barrio (13 km. al sur de Alcobendas de la Cruz), ya manifestaba una preocupante afición a escuchar bandas sonoras en unos discos de vinilo de importación que había que ir a buscar a unos garitos semiclandestinos…

  Bueno, ahora en serio.

  Moltes gràcies Joaquim, i moltes gràcies a tots els companys concursants.

  El caso es que a mi me daba la impresión de que había 13 fragmentos, pero como el webmaster decía que 12 y yo tenía 12 identificados opté por la rapidez de respuesta frente a la investigación.
  El caso es que dejarme fuera a Korngold ha sido imperdonable…
  Bueno, pues de nuevo gracias por los divertidos concursos que organizas

  M'agrada

 7. colbran

  Atticus, felicidades!!!

  Aunque los temas me sonaban casi todos, he encontrado dificilísimo ubicarlos y sólo he sabido hacerlo con tres segmentos y dudas en un cuarto.

  Por cierto a mí me salían 15 temas (!)

  En definitiva he decidido esperar una mejor ocasión para concursar, en ésta he hecho barbecho.

  M'agrada

 8. Felicitats a l’Atticus. No he participat to i que, aquesta vegada, n’hauria endevinat unes quantes però, està clar, que no hauria guanyat.
  Pert cert, molt maques totes les bandes que has escollit, Joaquim. No m’estranya, atès el teu bon gust, però m’agrada dir-t’ho.
  Kisses.

  M'agrada

 9. L’enhorabona, Atticus! M’ha agradat molt el teu discurs. Jo també fa temps que tinc preparat el meu, de discurs, però noi, no hi ha manera que pugui guanyar aquest concurs… Però no defalliré! Espero el proper amb la mateixa fe que esperava aquest, però si no el guanyo, no perderé pas les esperances.

  M'agrada

 10. Elvira

  L’enhorabona, Atticus!

  Quan vaig sentir la música de La nuit américaine (que llavors no sabia de quina pel·lícula era) em va recordar la de Retorn a Brideshead, la sèrie de TV, i estava convençuda que era d’una pel·lícula britànica… i no 😉

  P.D La música de The sea hawk la va identificar el meu marit així que la va sentir. Jo, ni idea.

  M'agrada

 11. Ferran - Un que passava

  Em vaig passar un matí posant els devedés de les pel·lícules que creia que podien ser… però només n’hauria endevinat quatre. A més, entre els DVD que vaig agafar per comprovar si la intuïció era bona, hi havia Eva al desnudo i Querelle, i quan em vaig adonar havia vist les dues pel·lícules senceres i no havia reconegut cap banda sonora més :-p

  A descàrrec meu he de dir que tinc poca memòria auditiva i que no només em passa amb les bandes sonores de pel·lícules musicals…

  I enhorabona a l’Atticus!

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: