IN FERNEM LAND

ENNIO MARCHETTO


EnnioMarchetto

CANVI TOTAL DE REGISTRE!

Avui no tenia previst fer aquest post, però m’ha fallat el YouTube que us estic preparant i també he decidit a última hora, contradient-me a mi mateix, no editar la proposta per la Fonofernemlandteca del Wimsey, tal i com us vaig prometre. Crec que les noves entrades han de tornar, amb tots els honors, a partir del mes de setembre, quan tothom ja hagi tornat de vacances.

El Roberto em va enviar l’enllaç d’aquest YouTube el 26 de juliol i amb tota aquesta allau wagneriana, no he tingut gaires dies per encabir-lo al blog. Ara si, us presento a ENNIO MARCHETTO.

Aquest gran artista venecià va nèixer el 20 de febrer de 1960. És conegut i reconegut arreu del món (més 75 països han admirat els seus espectacles), per la seva habilitat en barrejar el transformisme amb la mímica, la dansa i l’humor i vestir-ho tot amb cartrons pintats com aquells vestits retallables que es col·locaven sobre nines en combinació o roba interior molt decent, en uns àlbums que la meva germana tenia fa tants anys, que aleshores era petita.

El resultat és sorprenent, alhora que hilarant, sense deixar de banda la veritable creació del personatge que interpreta. Si us fixeu bé, hi ha personatges admirables (Maria Callas a la Butterfly), la Nancy Sinatra o la inefable Liza.

Avui doncs, us ofereixo aquest YouTube promocional de 6 minuts amb molts dels personatges, que en la majoria de casos són perfectament identificables i magistralment caricaturitzats.

Un cartró que es transforma, un gest exagerat o una gran ganyota, són suficients, amb una banda sonora original, és clar, per passar d’un personatge a un altre i deixar-nos bocabadats, per la gràcia, l’enginy i l’aparent senzillesa de la seva proposta. Al darrere, com és obvi,  hi ha un gran treball, ja ho veureu.

Estic segur que us agradarà i us refrescarà molt després de tantes emocions operístiques.

Si premeu sobre el seu nom (al inici del post), anireu a la seva pàgina web, on trobareu de tot. Altament recomanable i recordeu, REFRESCANT!

Apa, què ho gaudiu! Gràcies Roberto

6 comments

 1. Roberto

  Cuando te envié un email esta mañana aún no había abierto tu blog, sino ya te lo había comentado. No tenía ni idea de que mi envío acabaría colgado aquí para que lo disfruten todos los infernemlandaires. Ennio Marchetto es un artista genial que pasó desapercibido en su visita hace unos años al Teatro Tívoli de nuestra ciudad. Lo recuperé con un excelente Dvd de su espectáculo que encontré de casualidad en la Fnac y luego gracias a Youtube este vídeo y otros que no hacen sino confirmar que estamos, en su género, ante un gran artista.

  M'agrada

 2. Branca

  És que no hi ha paraules!!! Quina creativitat per aconseguir el personatge amb una mica de paper i cartró i és que els broda tots. Definitivament ell sí que pot fer tots els repertoris…
  Salutacions

  M'agrada

 3. Ferran - Un que passava

  Havia vist alguna escena dels espectacles d’aquest senyor, i el vaig trobar boníssim. La transformació de mòmia a Cher del tràiler és genial!

  M'agrada

 4. Ha ha ha ha ha, Allau, les Golfes de de Bayreuth, ha, ha, ha, ha. Em sembla genial, per molt que m’ho imagini, no m’acaba de sortir com podrien ser, o si, ben pensat, si que m’ho imagino, però no em surt políticament correcta.
  Me’n alegro que us hagi distret, és senzillament el que pretenia.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: