IN FERNEM LAND

NADAL 2010


Tot i que l’apunt d’ahir ha esdevingut la felicitació espontània d’aquest any, no vull deixar escapar l’ocasió de desitjar-vos tota la felicitat que mereixeu, amb l’aspiració que la música ens ajudi a assolir-la i sobretot, ens uneixi i ens esperoni.

Us deixo tres regals, un poema, una nadala i un Youtube:

1 He triat dos poemes que Joan Alavedra va escriure per l’Oratori El Pessebre, que va musicar Pau Casals.

La mula de l’Estable

Quin bell enrenou!
No has sentit, tu, bou,
resar a la Dona?
I l’Home ha cantata,
i algú ha bellugat
damunt de la palla.
Era un Pollinet
de dona, nuet,
que ja espernegava.
Algú amb tant d’esclat
que m’ha enlluernat.
Tot ho veig daurat.
Als ulls tot me balla.
Sembla un sol, posat
damunt de la palla.

El Bou de l’Estable

He passat la nit
vetllant, encongit,
amb el cor petit
i les banyes moixes.
I feia un mugir
ben dolç, per si així
podia ablanir
les meves angoixes.
Quina nit d’encants,
d’estels rutilants,
de vols flamejants
i d’aura divina!
I quins cants tant bells!
Com d’eixams d’ocells
refilant tots ells
amb la veu més fina
He vist el vedell
que és molt blanc de pell
i encar no camina.
Però fa una claror
i una resplandor
que tot ho il·lumina.
Al cor de la nit
la llum ha sortit
en una establia.
Em miro el rastell,
l’alfals, i aquest Vell
que tots’hi entendria.
I, pel respirall,,
la nit, com va avall,
i el néixer del dia.

Joan Alavedra i Segurañas (Barcelona 1896 – 1981)

El Pessebre

2 Us deixo també una deliciosa nadala, Nit de vetlla, harmonitzada per Antoni Pérez Moya i cantada pel cor Lieder Càmera, sota la direcció de Josep Vila i Casañas.

3 I finalment amics, us deixo un tercer regal, un YouTube que ha fet Julianen, del Pessebre napolità d’en Francesc Reina, un prodigi de detalls i sensibilitat.

Bon dia de Nadal

38 comments

 1. Nilda

  Aquí en Bs.As.faltan 4 horas para que llegue la Navidad, y he tenido el privilegio de llevarme puesto en mi alma, camino a casa de mi familia, estos vibrantes y bellísimos regalos que nos dado. Joaquín, Gracias….

  M'agrada

 2. Glòria A.

  Joaquim tu creus en la telepatía ? doncs jo hauré de començar a creure, fa un parell de dies que mentre feia les feinas de cada matí em venía de gust escoltar com acostumo a fer durant aquets dies “El Pessebre” d’en P.Casals i tinc (tenía) una gravació feta en directe per l’Orfeó on jo cantave fa un temps, i no la vaig trobar , em vaig enrabiar doncs tot i creient que m’he la tornarien a mí em venía de gust escoltar-la ja, i vet aquí que ara arribo de cantar d’una Missa de Gall i …..sorpresa! no saps lo contenta que estic, però també em sento cansada així que l’escoltaré demá ( d’aquí 4 hores ) mentres preparo la carn d’olla, será un Pessebre d’auténtic Nadal, es tan bonic i em porta tants bons records, l’altre Nadala, Nit de Vetlla d’en A.Pérez Moya també l’he cantat però es altre cosa…..gràcies de nou Joaquim, Ah ! l’arbre es una miquetona hortera però es alegre, m’agrada……i per tercera vegada BON NADAL!

  M'agrada

 3. Ui lo que ha dicho Gloria de tu árbooool…! Se descuerna uno para encontrar lo mejor, y toma 🙂 Claro que eso da medida de la sinceridad de sus otras palabras a las que, tras este rebuscado rodeo tan propio, me sumo para felicitarte la Navidad, también de todo corazón.

  M'agrada

 4. Josefina

  Feliç Nadal, Joaquim!
  Gràcies de nou per els regals que ens deixes. Són entranyables.
  !Feliz Navidad Colbran! No sabía cómo y dónde expresarte mi deseo y aquí lo hago de todo corazón…

  M'agrada

 5. Glòria A.

  Amigo José Luis, acaso intentas catalogarme de “rollista” ? pués sepas que no me descubres nada, soy consciente, pero es algo que por más que lo intento no puedo remediar, pero lo debes considerar como algo agradable pués cuando me dirijo a vosotros me encuentro muy agustito y claro está….. no encuentro el momento de dejaros, mis hijas me lo critican, ya no recuerdan mi gran ayuda en las redacciones de la escuela….
  Por otra parte no me negarás que el arbolito de Joaquín tiene un puntito hortera, pero es adecuado en estos dias todo va por ahí y Joaquín ha elegido aquello que pueda gustar más a todos, pero lo ves ? ya me estoy enrollando ,la síntesis no es mi fuerte y ahora me toca por terera vez volver a felicitarte las fiestas, porque hoy es Navidad i toca,con ello te mando un fuerte abrazo muuuuuy enrollado y ahora mismito me meto en cocina y me dispongo a escuchar de nuevo los bomboncitos de Joaquin, y no es como suena en mi lindo ordenador…..!!!

  M'agrada

 6. MercedesParera Arnó

  Bon NADAL JOAQUIM! Te agrdezco de corazón tu delicadeza hacia nosotros, no podía ser menos viniendo de ti, que afortunada soy y tenerte como amigo, el post es magnífico, el poema es toda una delicia! Yo soy una gran apasionada de la poesia! perdona que no pueda comentarte la parte músical pero la mayoria de las veces no puedo ni oir ni bajarme nada, esto último, porqué no entiendo nada de nada y aquí son varios zoquetes los que me rodean y están tan verdes como yo.Bueno alguna vez sí que he podido oir!! QUE RARO VERDAD? No te extrañe cuando estoy varios días sin hacer ningún comentario. Hoy es Navidad hay que celebrarlo y pasarlo lo mas feliz que se pueda es lo que te deseo Joaquim de todo corazón. Y feliz AÑO NUEVO 2011. Mercedes

  M'agrada

 7. No hem poso en l’arbre !si vegesis el de casa meva ,li he deixat fer a una filla que viu amb mi .Pero es “churrigueresco” ! visca el punt hortera que aquets dies porten.Lo important :Moltes Gracies per els obsequis que ens fas.y !!!!!MOLT BON NADAL!!!! per a tothom i per a tu una forta abraçada.

  M'agrada

 8. Jo també he vist el brillant avet aquest matí i fins i tot semblava que volava per allà el petit Tit.
  Moltes gràcies pels regals, Rei Joaquim…potser que m’agrades encara més de pastoret amb barba negra i flauta, a veure si et trobo pel pessebre.
  Bona nit i feliç Sant Esteve.

  M'agrada

 9. Jordi C.

  Molt bones festes a tothom!!!.
  Com escriu el meu nen de 8 anys, Daniel, a la seva carta als reis: …’Paz i salut (sic’…, només demana aixó i la meva dona i jo, plens de joia, ens apuntem també.
  Moltes e impagables gràcies, de nou, Joaquim, per aquesta meravellosa i altruista feina que fas amb el IN FERNEM LAND.
  Per cert, de cara a l’any nou, perquè no una trobada de seguidors de IFL?. Una trobada física, vull dir.
  Una forta abraçada Joaquim, a tu i a tota la gent entusiasta que amb el seu entusiasme fa possible aquesta bonica virtualitat musical. Bon Nadal i Bon any!!!!

  M'agrada

 10. No cal que faci una defensa de l’arbre, si no m’agradés no l’hagués posat. Té la brillantor necessària per donar a l’apunt el toc festiu que associem a aquestes dates.
  L’encapçalament de l’apunt sembla una mica un aparador d’uns grans magatzems, però ens agradi o no, tots hi acabem entrant, ni que sigui a xafardejar.
  Aquestes llumetes que miraculosament s’encenen i s’apaguen, penso que tenen el seu què i el daurat sobre el negre, li donen un toc de certa elegància, una mica de Broadway, però ja sabeu que el musical m’agrada molt.

  M'agrada

 11. Concep

  Bones Festes Joaquim i infernemlandaires.
  Amb el dia atrafagat que vaig tenir ahir, se’m va oblidar felicitar-vos i avui que no faig el dinar, he aprofitat per entrar i adonar-me’n que mancava a la llista.
  Què li passa a l’arbre?, és molt adient.
  Ja m’he posat a la feina del baixos.

  M'agrada

 12. Leonora

  ¡Felices Fiestas a tod@s l@s infernemlandaires! Cuidadito hoy que sé que es San Esteban…¡Felicidades, Joaquim por el blog y esos preciosos regalos que constantemente nos realizas!¡Saludos!

  M'agrada

 13. Doncs mira, jo també sortiré en la defensa d’aquest arbre. Nosaltres a casa, com que és bastant gran, en tenim un de molt alt, i aquest any el meu fill ha combinat els llums blaus marins amb els blancs, i ha quedat preciós…, però dalt de tot hi ha un estel que fa uns anys que vam comprar perquè era el més xaronet que vam veure. Ens encanten aquests toquets xarons dels guarniments de Nadal. :))

  Un cosa: Oi que en la gran majoria dels països la gent es sent ufanosa dels personatges que hi han nascut, i més sobretot quan aquests personatges han dut arreu el nom del país, i aprofiten qualsevol avinentesa per homenatjar-los fins al punt que aquests homenatges esdevenen tradició?…

  Cal que digui res més en referència a aquestes dates i a “El pessebre” de Pau Casals ?…

  M'agrada

 14. KÀTIA

  Molt bones festes a tots,de tot cor.Estem passant uns dies dolents a la familia i no puc entrar.Abraçades a tothom,que tingueu un any fantàstic,us ho desitjo amb molta força.
  Fins aviat

  M'agrada

 15. Santi

  una mica tard en felicitar, però és que no coneixia aquest blog de Joaquim,l’he trovat llegint un altre blog, i ja m’he tornat un lector quasi diari¡¡¡ felicitats Joaquim, fas un fantàstica feina¡¡¡ Gràcies¡¡¡¡
  També us desitjo a tot unes bones festes i un feliç any 2011 ple de música¡¡¡

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: