IN FERNEM LAND

NOU DVD: EL GURRELIEDER DE LA JONC I LA JONDE A L’AUDITORI (2008)


El 27 de juliol del 2008 va tenir lloc a l’Auditori de Barcelona un concert encara hores d’ara recordat.

A l’endemà a In Fernem Land en vaig fer esment en l’apunt Gurrelieder a l’Auditori per acabar la temporada.

L’emoció d’aquell concert la podreu llegir a l’apunt, ja que veritablement va ser un concert magnífic que va superar fins i tot la versió que a la mateixa temporada ens va oferir l’OBC.

No podíem esperar que aquell concert celebrat en commemoració als 25 anys de la JONDE i el 15 de la JONC, s’edités en format DVD, però ves per on, ara que quasi ningú s’atreveix a editar res, la prestigiosa Deutsche Grammophon treu el proper 28 de juny aquell concert que us recordo els seus protagonistes.

GURRELIEDER
Arnold Schönberg

Melanie Diener, soprano
Charlotte Hellekant (Waldtaube) mezzosoprano
Nikolai Schukoff (Waldemar), tenor
Francisco Vas (Klaus Narr), tenor
José Antonio López (Bauer), baríton
Barbara Sukowa (narradora) actriu

Cor Lieder Càmera – Direcció: Glòria Coma i Pedrals
Cor Madrigal – Direcció: Mireia Barrera
Orfeó Catralà – Direcció: Josep Vila i Casañas
Polifònica de Puig-Reig – Direcció: Ramon Noguera

JOVE ORQUESTRA NACIONAL DE CATALUNYA
JOVEN ORQUESTA NACIONAL DE ESPAÑA

Direcció Josep Pons

El DVD ens oferirà un bonus amb un documental amb la preparació del concert amb entrevistes a Josep Pons i Félix Palomero, així com a la filla del compositor, Núria Schönberg nascuda a Barcelona.

Una notícia inesperada i magnífica.

 

 

9 comments

 1. Josep Olivé

  Ho veus! Ho veus! Ets un crack!

  Vaig llegir ja fa molt de temps a la revista d’actualitat cultural “El Cultural”, que per cert té una secció setmanal d’actualitat de música clàssica molt interesant (no faig ni vull fer propaganda, però no m’agrada amagar les fonts d’informació, més quan són bones, no sería just crec jo) que s’estava preparant un DVD d’aquell concert, i no sols això, sino que hi hauría un documental sobre la seva gestació, preparació, assaigos, etc… Evidentment va ser una noticia que vaig anotar a l’agenda per a fer-la realitat al Setembre de l’any passat, data prevista de sortida.

  Doncs bé, arribat el mes no en vaig tenir noticies. Buscava i buscava, i preguntava i preguntava i res de res. Ni se’l veia, ni se l’esperava. Ja m’havia donat per vençut, en el sentit de que intuia que estavem davant d’un altre projecte de bones intencions però finalment retallat o simplement frustrat.

  I vet aqui, equaliaquà! Taxaaaant! Ha estat veure la portada del post i refregar-me varies vegades els ulls perque no m’ho podia creure! I inmediatament he pensat:…”…ostres, però si ahir vaig estar remanant novetats i no el vaig veure!!! Serè inutil!!!…” Bé, desprès, ja calmat, jejeje, he llegit i he constatat que sortirà el proper 28 de Juny, i amb el segell de la DG!

  Doncs m’has donat la noticia de la revetlla de Sant Joan d’enguany! Que per què? És que no és un autèntic tro bestial els Gurrelieder? És que no és una autèntica foguera reviure aquell concert? Vaja bi…coca!

  M'agrada

 2. colbran

  Fantástica noticia. Desconocía que se hubiera grabado y aunque ha tardado bastante en publicarse, vale la pena darle la bienvenida por la espléndida obra y por la magnífica interpretación que tuvo lugar en el Auditori ya hace tres años (Señor, cómo pasa el tiempo!).

  Otra grabación muy anterior (septiembre de 2007) y también para la DGG espera su publicación. Se trata de la hermosísima zarzuela “Cádiz”, la partitura más extensa de Federico Chueca, que interpretaron y grabaron Josep Bros e Isabel Rey en El Escorial y que aún no existen ni indicios de publicación. Quizás están esperando al año que viene en que se cumplen los 200 años de las Cortes de Cádiz, que es precisamente la temática de la zarzuela, pero vaya…

  Estoy tan entusiasmado como Josep Olivé de que el próximo martes salgan estos hermosos “Gurrelieder” al mercado y haré un esfuerzo para adquirir el DVD.En momentos de tanta escasez de novedades que valgan la pena esta es una noticia agradabilísima.

  Atención a la próxima aparición en España (supongo) de la grabación EMI de “Guillaume Tell” de Rossini con Antonio Pappano (lástima que no sea un buen rossiniano) y con el gran “descubrimiento” de Joaquim, la soprano dramática de agilidad Malin Byström. En Amazon.uk se consigue la ópera completa (3 discos) a menos de 6 libras esterlinas, con caja y libretto. Un sorprendente precio de lanzamiento!

  M'agrada

 3. SANTI

  Havia perdut tota esperança de veure comercialitzat aquest concert tan memorable i per tants motius.
  Vaig pensar que les tomes no havien sortit bé.
  Et crec Joaquim, però a la web de la DG no en diu res a l’apartat New Releases

  M'agrada

 4. branca

  Joaquim els dies són així, de vegades ensopits i altres una notícia com la que has rebut t’ha fet reviscolar. No cal grans coses per fer-nos sentir moments de felicitat, la música en va plena o com avui, la revetlla de Sant Joan que és una nit màgica amb la seva olor i la seva música de fons, única.
  Una fèliç revetlla per tots vosaltres amb una mica de música, -Joaquim no t’enfadis no ho faré més-, la primera una cançó que sempre ha trobat preciosa cantada per Gino Paoli i la segona una cançó avui dia tronada però que en la meva adolescència vaig tenir-la tot un estiu al cervell i evidentment en la revetlla de Sant Joan d’aquell any va triomfar.

  Una abraçada,

  M'agrada

 5. Josep Olivé

  Buf, estic fora de bcn i tinc problemes de covertura, i tant sols obrir la pàgina ja és mica suplici. Volia respondra al Colbran al seu comentari però no sé que passa que no em funciona l’opció de respondre aixi que ho faig des d’aqui. I la veritat és que no sé perque ho faig, perque amb lo que diré potser el Fede ja no em saludarà més…no sé…no sé… Bé, d’altra banda, ja va quedar escrit recetment en aquest blog que jo era punyetero aixi que farè honor a tan alta distinció, jejejej.

  Tens raò, està molt bé de preu, però es que el Tell s’em fa llarga, llaaaaarga, llaaaaargaaaaa… T’asseguro que són un Rossinià de pro, Fede, t’ho asseguro, he estat, como no, a Pesaro i al ROF passant unes calors i humitats insoportables, però el Tell no me l’em puc empassar de cop, haig de fer-ho a trosstes, cosa que no m’agrada fer.

  En lo que és bo en Pappano és amb Puccinni. M’encanta aquest director, músic “total” que domina moltes facetes ben diferents.

  Per acabar, donat que estem en un post de novetats, esmentar pels amants de l’historia de l’interpretació pianistica, les dues versions que va fer en Glenn Gould de les Goldberg, la de 1955 i la de 1981, ben diferents per cert en el seu tempo. Al FNAC i d’oferta en un sol estrepà. Bach, Gould, Golberg…una bona traca, no?

  M'agrada

  • Punyetero i ara…..ara……….ara…………m’ho callo. Com pots dir que Guillaume Tell és llaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarga, llaaaaaaaaaaaaaaaaaarga, és llarguíiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissima però no em feria més que encara ho fos més, m’encanta i la trobo sublim, llàstima que el mateix Rossini s’acovardís davant del gir que la seva música suposava pel futur. Els que el seguien varen agafar la torxa, però no en tinguis cap dubte que el Guillaume Tell conté l’essència del cant Rossinià amb una mirada al futur molt importat. Adoro aquesta òpera.
   L’entrepà del FNAC és tan apetible com els frankfurts de can Conesa, llàstima que ja els tingui amb llesques separades.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: