IN FERNEM LAND

TARDOR A BAGÀ


Tardor a Bagà. Fotografia Jordi Esplugas IFL

Ja us he parlat alguna vegada de Bagà i l’atracció que els paisatges que envolten aquesta vila de l’Alt Berguedà han suposat en la meva vida.

Fa quinze dies que hi vaig retornar, però la tardor tan mandrosa aquest any, tot just començava a acolorir  els arbres més matiners. Tan sols una setmana més tard el bosc es va començar a daurar en la captivadora cerimònia que any rere any tenyeix d’evocadora bellesa, els racons més estimats d’aquest tros de memòria feliç i sempre enyorada.

Així doncs, avui us proposo reposar, fer una aturada necessària i reparadora al bell mig del camí, per contemplar aquestes muntanyes del Moixeró de perfils esquerps i els boscos frondosos i sortosament humits, farcits de roures, alzines, amples extensions de pi roig i boixos de flaires tonificants.

Aturem per uns instants les baixades d’arxius, els enllaços i els vídeos, les contraposades opinions al voltant d’aquell tenor o aquella soprano i deixem-nos seduir per aquest incommensurable espectacle que de ben segur no provocarà cap mostra de rebuig, ni cap provocadora protesta.

Les fotografies són obra d’en Jordi i la música serena és d’Eduard Toldrà, més concretament l’Ave Maria, el segon sonet del primer quadern, del sis per a violí i piano, que el music vilanoví va escriure a l’any 1922. L’interpreten Alejandro Bustamante al violí i José Enrique Bagaría al piano, provinent d’un disc preciós amb obres de Toldrà, MessiaenCesar Frank, editat per Columna Música.

Bon dissabte amics, demà tindreu la ressenya del Siegfried del MET.

21 comments

 1. M.Àngels.

  Molt bonic el reportatge de la tardor que el meu germà Joaquim ha fet amb la col.laboració del meu marit Jordi. Però cal dir que algunes fotografies són de la germana d’en Joaquim i de la dona d’en Jordi. La veritat és que la tardor al Berguedà no té res a envejar a la Fageda d’en Jordà ni al Montseny. Molt guai del Paraguai.

  M'agrada

 2. Glòria A.

  Ávui ha estat un obrir especial i et felicito, no coneixía aquest Ave-María del mestre Toldrá i es molt bonica i adient per acompanyar aquest paradís de colors amb que avui ens has sorprés , preciós , els colors de la tardor sens dubte son els més bonics de les estacions i personalment l’època de l’any que més m’agrada , va ser una tardor i tornan d’un concert a Ordino (Andorra) vaig estar tot el viatge totalment bocabadada a la finestra contemplan els variats i càlids colors del paissatge, va calar tant em mí que al arrivar a casa i després d’un curs bàsic per saber si podría fer-ho, em vaig possar a pintar, (oli) el millor plaer del món pintar escoltant bona música amb un cafetó ben aprop, vaig fer algunes cosetes que tenen els meus fills però, ho vaig haver de deixar…… fa temps que no toco un pincell, volía fer-ho aviat, però el bombonet d’avui m’engresca per fer-ho “més aviat” encara, gràcies Joaquim.

  M'agrada

 3. Isolda

  És veritat que no el vam veure amb aquests colors però el Berguedà sempre és bonic i la passejada va ser preciosa.
  Felicitats al Jordi i la Mª Angels per les fotogrfies i a tu per haver-nos
  alegrat el dia.
  Una abrçada

  M'agrada

 4. Xavier_LH

  Gràcies família per tanta tendresa recollida.
  L’Angelina segueix ben present en tots nosaltres perquè vosaltres en sou un perfecte mirall…
  Petons tardorals des de L’H.

  M'agrada

 5. Xavier_LH

  “Des d’aquests mots molt tendrament et penso
  mentre la tarda suaument declina;
  tots els colors proclamen vida nova
  i jo la visc, i en tu se’m representa
  sorprenentment vibrant i harmoniosa.
  No tornaràs mai més, però perdures
  en les coses i en mi de tal manera
  que em costa imaginar-te absent per sempre.”

  Miquel Martí i Pol

  M'agrada

 6. colbran

  Hermosas fotografías, para mí llenas de melancolía que es el sentimiento que me produce el otoño. Otro año que se va…

  Como hermosa es también esta “Ave María” de Toldrá que yo desconocía.

  M'agrada

 7. Olave

  Es muy evocador adentrarse en ese bosque multicolor que el otoño pinta con mil tonos acompañado de esa pieza musical que describe apaciblemente ese paseo por caminos, sendas y vericuetos entre los moribundos árboles que, alfombrándolos, vuelven a dormir otro año más en la quietud de esa gélida atmósfera, alejada de las urbes bulliciosas; una invitación a soñar…
  ¡Precioso post!

  M'agrada

 8. Fa uns dies li vaig pispar a en José Luis una foto molt bonica de la
  tardor i me la vaig possar de “fondo de pantalla” .Si no hos enfadeu
  os agafaré aquesta de Bagá i ja rumiaré a on la posso ¿hem doneu
  permis ? Jo us donc las gracies .Realment el tema de la tardor dona
  molt de sí . Gracies i una abraçada a tots tres.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: