IN FERNEM LAND

TOT A PUNT PER LA SEGONA EDICIÓ DEL LIFE VICTÒRIA


LIFE2014 mail

Torna el Lied Festival Victoria de los Ángeles

Torna el LIFE Victòria a Barcelona. Després de l’èxit de la 1a edició, el miracle ha tornat a produir-se amb l’augment dels agents implicats i tindrà lloc del 3 al 11 d’octubre. Un festival necessari per a Barcelona, de nivell europeu, amb diverses disciplines i dedicat íntegrament al Lied com existeix jaen ciutats com Oxford, Leeds, Heilderberg o Schwarzenberg. I tot en honor de la que va ser la gran defensora d’aquest gènere al nostre país: Victòria de los Ángeles.

Aquest any el leitmotiv és “Els estats de l’ànima”. La motivació i gairebé obligació d’escollir aquesta temàtica es deu a la situació actual de la nostra societat i el paper que juga la cultura en ella.

Actualment ja no només n’hi ha prou amb fer propostes culturals boniques o de pur divertiment. Corren temps en què els artistes i programadors tenim el deure de fer reflexionar al nostre entorn i, sobretot, fer-los sentir per despertar. Què millor instrument que la música, la mateixa que en la Revolució Francesa es considerava un “estrany verí de misteriosos efectes que podia influir en l’home”. I és així, la música pot arribar a l’ànima humana de dues maneres: una més descriptiva en la qual els sons produeixen records de moments viscuts evocant sentiments que ens porten a estats d’ànim concrets. I una altra la d’elevar o transportar l’ànima de qui escolta feia estats molts més espirituals que produeixen una transformació profunda de l’ésser humà i li fan reflexionar sobre la seva situació present. Tots dos viatges són igualment vàlids i les propostes d’aquest LIFE Victoria’14 han estat dissenyades perquè cada es deixi portar cap al camí que millor senti.

La travessia tindrà lloc, com a novetat per als LIFE Concerts, al Recinte Modernista de Sant Pau, en una clara aposta per la transversalitat cultural:

 • El 3 d’octubre a les 20h, Roman Trekel i Ulrich Eisenlohr ens iniciaran el viatge a través del romanticisme de la mà dels versos de Heine coronant amb el “Dichterliebe Op. 48” de R. Schumann. Aquest concert ja està amb les entrades quasi exhaurides!

http://www.lifevictoria.com/ca/life-concerts/trekel-eisenlohr/

 • Com aposta per atraure noves audiències, el Concert-Aperitiu del 5 d’octubre a les 12h obrirem la porta de 1614, any de la mort del Greco i naixement de Juan Hidalgo, de la mà de Marta Almajano i Dani Espasa, utilitzant melodies delicioses relacionades amb les seves èpoques i les ciutats que els van inspirar. Amb l’entrada va inclós l’aperitiu.

http://www.lifevictoria.com/ca/life-concerts/2-almajano-espasa-3/

 • I com no, en l’obstinació del LIFE Victòria per apostar pels nostres compositors el 8 d’octubre a les 20h, Nancy Fabiola Herrera i Rubén Fernández Aguirre ens ofereixen un programa dedicat a Antón García Abril, en el qual també ens desgranen algunes de les seves meravelloses cançons, i ens evoquen els aires caribenys de la post-guerra. Una trobada amb el compositor el dia anterior i els intèrprets a l’ESMUC, arrodonirá aquest homenatge.

http://www.lifevictoria.com/ca/life-concerts/3-fabiola-herrera-fernandez-aguirre-3/

 • El dia 10 d’octubre a les 20h és l’oportunitat dels que volen endinsar-se al món del Lied, escoltant a l’ESMUC als participants en les màster impartides per Thompson i Burnside de la Guildhall School de Londres. Concert gratuït!

http://www.lifevictoria.com/ca/life-concerts/4-participants-masterclasses-2/

 • Menció especial necessita el concert final del 11 d’octubre a les 20h d’Adrian Thompson i Iain Burnside amb “The Canticles” que Britten va compondre utilitzant texts de gran inspiració espiritual que hem situat en un lloc tan especial com el Pavelló de Sant Rafael, on us espera una vetllada certament “diferent”. L’obra s’interpreta completa amb piano, arpa, trompa i 4

http://www.lifevictoria.com/ca/life-concerts/5-thompson-burnside-3/

 • Una conferència del mateix Adrian Thompson explicant la seva amistat personal amb Britten, la relació de Victòria dels Àngels amb les muses que ens proposa Miquel Peralta i una taula rodona dedicada a la relació música-text amb escriptors com Desclot o Argullol i compositors com Guinovart o Casablancas dins de les activitats de la LIFE Akademie, seran el complement ideal als LIFEConcerts.

http://www.lifevictoria.com/ca/life-akademie/programa-general/

Recordeu així mateix que en cada concert us convidem a descobrir als nostres New Generation Artists i que amb l’entrada teniu accés gratuït al Recinte Modernista de Sant Pau des de 01:30h abans del concert i que posteriorment la Fundació us expedirà un certificat perquè us pugueu desgravar fins al 30% l’import total de l’aportació per entrades en la propera declaració d’IRPF.

No em queda més que desitjar-vos bon viatge.

Més informació i entrades: http://www.lifevictoria.com

Facebook: https://www.facebook.com/LIFEVictoria

Twitter: @LIFEVictoriabcn

Enric Martínez-Castignani
Director artístic del LIFE Victoria

Vuelve el Lied Festival Victoria de los Ángeles

Vuelve el LIFE Victoria a Barcelona. Después del éxito de la 1a edición, el milagro ha vuelto a producirse con el aumento de los agentes implicados y tendrá lugar del 3 al 11 de octubre. Un festival necesario para Barcelona, de nivel europeo, con diversas disciplinas y dedicado íntegramente al Lied como existe ya en ciudades como Oxford, Leeds, Heilderberg o Schwarzenberg. Y todo en honor de la que fue la gran defensora de este género en nuestro país: Victoria de los Ángeles.

Este año el leimotiv es “Los estados del alma”. La motivación y casi obligación de escoger esta temática se debe a la situación actual de nuestra sociedad y el papel que juega la cultura en ella. Actualmente ya no sólo basta con hacer propuestas culturales bonitas o de puro divertimento. Corren tiempos en los que los artistas y programadores tenemos el deber de hacer reflexionar a nuestro entorno y, sobre todo, hacerles sentir para despertarlos. Qué mejor instrumento que la música, la misma que en la Revolución Francesa se consideraba un “extraño veneno de misteriosos efectos que podía influir en el hombre”. Y es así, la música puede llegar al alma humana de dos maneras: una más descriptiva en la que los sonidos producen recuerdos de momentos vividos evocando sentimientos que nos llevan a estados de ánimo concretos. Y otra la de elevar o transportar el alma de quien escucha hacía estados muchos más espirituales que producen una transformación profunda del ser humano y le hacen reflexionar sobre su situación presente. Ambos viajes son igualmente válidos y las propuestas de este LIFE Victoria’14 han sido diseñadas para que cada se deje llevar hacia el camino que mejor sienta.

La travesía tendrá lugar, como novedad para los LIFE Concerts, en el Recinto Modernista de Sant Pau, en una clara apuesta por la transversalidad cultural:

 • El 3 de octubre a las 20h, Roman Trekel y Ulrich Eisenlohr nos iniciarán el viaje a través del romanticismo de la mano de los versos de Heine coronándolo con el “Dichterliebe Op. 48” de R. Schumann. Para este concierto las entradas están ya casi agotadas!

http://www.lifevictoria.com/life-concerts/trekel-eisenlohr-2/

 • Como apuesta para atraer a nuevas audiencias, en el Concierto-Aperitivo el 5 de octubre a las 12h de la mano de Marta Almajano y Dani Espasa, abriremos la puerta de 1614, año de la muerte del Greco y nacimiento de Juan Hidalgo, utilizando melodías deliciosas relacionadas con sus épocas y las ciudades que les inspiraron. Con la entrada va incluido en aperitivo.

http://www.lifevictoria.com/life-concerts/2-almajano-espasa/

 • El día 10 de octubre a las 20h es la oportunidad de los que quieren adentrarse en el mundo del Lied de manera gratuita, escuchando en la ESMUC a los participantes en las master impartidas por Thompson i Burnside de la Guildhall School de Londres.

http://www.lifevictoria.com/life-concerts/3-fabiola-herrera-fernandez-aguirre/

 • Y como no, en el empeño del LIFE Victoria por apostar por nuestros compositores el 8 de octubre a las 20h, Nancy Fabiola Herrera y Rubén Fernández Aguirre nos ofrecen un programa dedicado a Antón García Abril, en el cual también nos desgranan algunas de sus maravillosas canciones, y nos evocan los aires caribeños de la post-guerra. Un encuentro con el compositor el día anterior y los intérpretes en la ESMUC redondeará este homenaje.

http://www.lifevictoria.com/life-concerts/4-participantes-masterclases/

 • Mención especial necesita el concierto final del 11 de octubre a las 20h de Adrian Thompson e Iain Burnside con “The Canticles” que Britten compuso utilizando textos de gran inspiración espiritual que hemos situado en un lugar tan especial como el Pabellón de San Rafael, donde os espera una velada ciertamente “diferente”. La obra se interpreta completa con piano, arpa, trompa y 4 cantantes.

http://www.lifevictoria.com/life-concerts/4-participantes-masterclases/

 • Una conferencia del mismo Adrian Thompson explicando su amistad personal con Britten, la relación de Victoria de los Ángeles con las musas que nos propone Miquel Peralta y una mesa redonda dedicada a la relación música-texto con escritores como Desclot o Argullol y compositores como Guinovart o Casablancas dentro de las actividades de la LIFE Akademie, serán el complemento ideal a los LIFEConcerts.

http://www.lifevictoria.com/life-akademie/programageneral/

Recordad así mismo que en cada concierto os invitamos a descubrir a nuestros New Generation Artists y que con la entrada tenéis acceso gratuito el Recinto Modernista de Sant Pau desde 1.30h antes del concierto, y que posteriormente la Fundación os expedirá un certificado para que os podáis desgravar hasta el 30% el importe total de la aportación por entradas en la próxima declaración de IRPF.

Más información y entradas: http://www.lifevictoria.com

Facebook: https://www.facebook.com/LIFEVictoria

Twitter: @LIFEVictoriabcn

Enric Martínez-Castignani
Director artístico del LIFE Victoria

9 comments

 1. Jordi

  Tot i el descompte per a abonats al Liceu i altres,el preu em sembla una mica alt. No tinc gaire pressupost per a res
  Intentaré anar a algun dels concerts.
  Per cert, els pabellons de Sant Pau tenen una bona acústica?, semblen més idonis per fer-hi expossicions que no pas concerts.
  Vaig visitar el recinte no fa gaire i ha quedat molt maco.

  M'agrada

  • Benvolgut Jordi, moltes gràces pel teus comentaris, ens són molt útils.
   Si efectivament les acústiques sempre són una incognita fins que el públic no entra a la sala. Veient experiències passades, al LIFE Victoria hem optat per donar a l’espectador valors afegits als concerts. Hi ha una trasversalitat en la proposta al fer els concerts en un recinte arquitectònicament preciós, utilitzem una pintura de Rocco Incardona com a logo, busquem atmosferes diferents tant amb les sales com amb les il·luminacions, de manera que els que ens visiten pugui fer un viatge i no només anar a un concert.
   Ja que quan es van fer altres cicles de Lied similars a la ciutat diverses circumstàncies que hem analitzat va fer que no fossin viables, hem optat per afegir a la qualitat musical indubtable dels intèrprets, uns valors afegits per fer encara més atractiva la proposta. És una balaça d’equilibris complicats que anirem ajustant entre tots, programadors i públics. Tot sigui per tenir un Festival de Lied europeu a Barcelona com ja hi ha a Oxford, Leed, Schwanzenberg o Heilderbeg.

   Una abraçada i a disposar!

   Enric Mtz-Castignani

   M'agrada

 2. Ailo

  Esperem que ens en facis ressò dels concerts Joaquim, al menys d’algun, i a la vegada puguem conèixer més d’a prop a la Victòria dels Àngels, una gran cantant catalana… La motivació és suggeridora i com que una cosa porta a l’altra estic segura que encara que no hi vagi en trauré profit… per l’ànima, naturalment… Que passeu un bon dia!

  M'agrada

 3. Carla

  El recinte de Sant Pau ha quedat preciós, seria magnífic que fos idoni per la música, el teatre o la dansa, ja que els equipaments culturals del barri fins ara eren més aviat precaris.
  Tot i aixó, que s’hagi privatitzat el recinte, i ara aquí no pertoca parlar-ne, és un signe més de preocupació ciutadana.

  M'agrada

  • Hola Carla, benvinguda a IFL.
   No et puc parlar de la problemàtica del recinte i de l’ús privat que se’n fa. Alguna cosa he llegit i sé que hi ha plataformes que lluiten per tal de que sigui un espai públic.
   Si el recinte de Sant Pau reuneix les condicions per fer-hi música caldria que els promotors l’utilitzessin, en aquest sentit el LIFE, com entre tantes altres coses, és innovador i arriscat.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: