IN FERNEM LAND

CONCERT DE NADAL AMB FRANCO FAGIOLI


Seguint amb aquest periple de concerts nadalencs que inunden durant aquestes dates els auditoris i les esglésies de tantes i tantes ciutats, avui anem a la parròquia catòlica  de l’Assumpció de Rohr a la Baixa Baviera per assistir a un streamig que va retransmetre la Bayerischer Rundfunk del concert que van protagonitzar el Chor des Bayerischen Rundfunks  i la Münchner Rundfunkorchester sota la direcció de Howard Arman, amb un programa variat i apte per a tots els públics, que va comptar amb la participació escadussera però cal dir que com sempre espectacular del contralt, més que contratenor, argentí Franco Fagioli.

Ja veureu llegint el programa que està pensat per  a un públic familiar que es reuneix a casa al voltant de la taula i que no està per a gaires experiments i filigranes. S’escolten fragments prou coneguts com per en un moment o altre acabar cantarellejant les melodies, prou conegudes per a tothom, tot i que potser la majoria no àpiguen ni tan sols qui les va escriure.

Que molts dels habituals voldrien més Fagioli i menys peces orquestrals o corals, n’estic segur, tot i que el  Chor des Bayerischen Rundfunks és una formació esplèndida que atorga molta qualitat al conjunt, però també estic segur que els amables 45 minuts de durada us passaran volant.

La retransmissió té a més a més l’afegitó d’allò tan utilitzat del “marc incomparable” de la Klosterkirche a Rohr, que és molt fotogènica i barroca.

Fagioli canta poquet i de no gaire compromís, però no hi ha dubte que el seu prodigi vocal us tornarà a deixar embadalits.,  

Antonio Vivaldi
Gloria
Gloria in excelsis Deo

Johann Sebastian Bach
Wohl mir, dass ich Jesum habe

Gerorg Friedrich Händel
Tochter Zion, freue dich

Bóg sie rodzi
Nadala polonesa

Kalin esperan ardrontes
Nadala grega

Ariel Ramírez
Noche anunciada

Mary Had a Baby
espiritual afro-americà

Wladimir Rebikow
Walzer (Christbaum)

Hector Berlioz
L’enface du Christ: L’àdieu des bergers à la Sainte Famille

Georg Froedrich Händel
Messiah: Rejoice Greatly

Angel Sächsisches
Joy to the World

Randal Alan Bass
Gloria

Noche de paz/Stille Nacht

Franco Fagioli, Contratenor
Chor des Bayerischen Rundfunks
Münchner Rundfunkorchester

Director: Howard Arman

Klosterkirche in Rohr, Niederbayern, 22 de desembre de 2017

Un comentari

  1. Retroenllaç: Noticias de diciembre de 2017 | Beckmesser

  2. Retroenllaç: Noticias de enero de 2018 | Beckmesser

    • Pepa MG

      a mayor abundamiento : un concierto contraindicado para diabéticos… de tant de sucre que té!! hay momentos en que Faggioli queda completamente tapado por la orquesta, por el coro y por el público.

      M'agrada

Deixa un comentari