IN FERNEM LAND

TORNEM-HI! LICEU 2020/2021: SONDRA RADVANOVSKY i PIOTR BECZALA


 

94 comments

  • Gloria

   Dius Joaquim que estás contento, jo també, contenta i emocionada després de tant de temps…..
   Créc que púc imaginar com t’has pogut sentir en aquest meravellòs i especial concert i jo no saps com ‘al. legro, gracies per la teva crónica Joaquim, m’ ha fet remontar en un temps no gaire llunya però que per les circunstancies tan complexes del moment em sembla que ha passat molt més temps, no saps com m’agrada donar te les gracies de nou, per cert, Vaig tenir el placer de veure a la Sonja
   Amb “Aida” em va agradar moltissim…
   De nou una forta abraçada…. 💜 💜

   Liked by 1 person

  • Jordi Medallo Muñiz

   Quan hi han veus en el seu lloc, l’èxit és quasi segur. Llàstima que fos recital amb piano i no concert amb orquestra i cors, si ho contemplen com inauguració de temporada. No vaig poder anar-hi, però celebro l’èxit d’aquests cantants que ben segur són dels millors o els millors en la seva corda i repertori. I també celebro i agraeixo la teva tornada!!!

   Liked by 1 person

 1. Rosa M. Martín i Ros

  Ha estat un recital inoblidable. Tots teníem necessitat d’òpera i avui hem tingut àries i duos, no per coneguts, menys desitjables. Dues veus, que, a la cinquantena, demostren ser molt bones. He pensat que avui era en aquelles grans representacions del Liceu dels anys 50 i 60 del segle XX, que escoltava per la radio.

  Liked by 1 person

   • colbran

    En los años 50s y avanzados los 60s era Jorge Arandes el locutor de las retransmisiones musicales del Liceu, Palau,…Yo no me perdía una y grabé algo con mi magnetofón Ingra, pero -con el micro pegado al altavoz de la radio- el resultado sonoro era de calidad ínfima. Sigo recordando con cariño casos, por ejemplo, como el debut de Teresa Berganza en el Palau, cantando las siete canciones de Falla y como el Sr. Arandes hacía mención del vestido rojo acampanado que utilizaba la “gentíl y jovencísima mezzo soprano madrileña”…Jorge Arandes ya hacía participar en los entreactos del Liceu al recordado Dr. Colomer Pujol con sus interesantes comentarios, siempre tan bien documentados.

    M'agrada

 2. Gracias por la fantástica crónica y por traerme a casa un pedacito de ese Liceu que tanto añoro. ¡Y no digamos lo que echo de menos a todos esos aficionados con los que he compartido allí, en el Palau y en el Auditori momentos inolvidables! Me acuerdo mucho de todos. El Teatro Real es muy aburrido sin vosotros. Un abrazo gigante.

  Liked by 1 person

 3. maria

  Ohhhhhhh que sorpresa !!!! Gracias mil por volver ha sido mucho tiempo de orfandad y falta de tus comentarios pre y post!!!!! Animate y sigue por favor aunque no sea con la,frecuencia y trabajo apabullante de antes!!!
  Te lo agradeceremos !!!!

  Liked by 1 person

 4. Ingrid Blaauboer

  Thank you so much for this review and great to hear from you, pleae stay safe !

  Op 27-9-2020 om 22:44 schreef IN FERNEM LAND: > WordPress.com > Joaquim posted: ” Com dèiem ahir… L’òpera sense emoció no s’entén i > avui m’he emocionat molt, tant que he decidit tornar a publicar un > apunt a In Fernem Land després de 18 mesos de silenci, si bé feia dies > que li donava voltes a l’idea de reiniciar l’activitat, de” >

  Liked by 1 person

 5. Timamót

  Contenta de que hagis viscut amb intensa emoció el recital, fins al punt de fer-te tornar a obrir l’enyorat blog. Tornar-te a llegir serà balsàmic.
  Ahir, precisament, CatalunyaMúsica va emetre el concert de la Sondra Radvanovsky a Perelada amb algunes de les àries que avui heu sentit

  Liked by 1 person

 6. Felipe

  No me esperaba volver a escribir por aquí.
  Cuánto me alegro Joquim !!
  Son dos grandes de hoy en día… me reconozco un poco alérgico a los recitales con piano… una lástima pues estuve a punto de ir a esta representación.
  Un abrazo.

  Liked by 1 person

 7. Ricard

  Gracies per tornar, ja no estarem tan sols…
  Vaig estar a punt d’anar perque son dos dels meus cantants predilectes, sobre tot Beczala , pero el fet de ser concert amb piano em va tirar enrrera…. ara em sap molt greu !! m’en alegro que gaudeixis tant com jo ho estic fent amb aquesta crItica….
  Ben tornat !!

  Liked by 1 person

 8. manel

  Moltes gràcies Quim!. M’has emplenat d’optimisme aquest mati que com cada dilluns tornem a la “crua” realitat en la meva consulta de metge de família. T’he trobat molt a faltar…Bona setmana i fins la próxima….Una abraçada virtual.
  PD: jo he renovat el meu abonament… Fingers crossed!

  Liked by 1 person

  • martín

   manel:
   Nosotros decidimos no renovar el abono y seleccionar las representaciones en vez de cruzar los dedos ,lanzar conjuros o elaborar cocimientos mágicos.Los últimos años de abono agotaron nuestra paciencia.Saludos y ¡buena suerte!

   Liked by 1 person

 9. Josep R. Noy

  Sí, Joaquim, la Radvanovsky és celestial; mai oblidaré com va cantar la Mamma morta al Liceu no fa tant. Pell de gallina! I Beczala és actualment peobablement el millor tenor dramatic. Quina enveja dels que hi vareu ser! Llàstima que no hi hagués orquestra, peerò no perdem les esperances.

  Liked by 2 people

 10. JMulet

  Una llum d’esperança i il·lusió en aquests temps desgraciats!! Gracies, gracies.

  Tant de bo també esteu be.

  Jaume

  El 27/09/2020 a las 22:45, IN FERNEM LAND escribió: > WordPress.com > Joaquim posted: ” Com dèiem ahir… L’òpera sense emoció no s’entén i > avui m’he emocionat molt, tant que he decidit tornar a publicar un > apunt a In Fernem Land després de 18 mesos de silenci, si bé feia dies > que li donava voltes a l’idea de reiniciar l’activitat, de” >

  Liked by 1 person

 11. Montserrat

  Dues grans alegries en poques hores. Després del recital que m’ha fet tocar el cel i entrar en èxtasi, obro el correu i em trobo amb la sorpresa del retorn d’IFL. Gràcies, Joaquim, per ser-hi de nou. No saps com t’he trobat a faltar!

  Liked by 1 person

 12. Jordi T

  De les millors notícies que podíem tenir, més que no pas la reobertura del Liceu, que també, és poder gaudir de nou del nostre estimat i enyorat Blog. Tot i que ens hem anat trobant per les xarxes és un plaer retrobar les teves paraules en la teva casa. Moltes gràcies!

  Liked by 1 person

 13. Alex

  Ante todo, espero y deseo que todos y todas así como vuestras familias estéis saludablemente bien, en estos tiempos difíciles.
  Después y sin entrar en el contenido del Recital ( ayer me hubiera sido imposible asistir por razones familiares ), lo más importante es alegrarme por esta reapertura de In Fernem Land.
  A ver que tal depara la nueva temporada y si se respetan las medidas anti Covid. Por mi parte , ya esperando el concierto “ Tudor “ de Sondra previsto para diciembre y espero “ re debutar “ como Espectador, próximo domingo con Il Trovatore ( a pesar de la sensible baja de Anna Netrebko, no sé si bien sustituida por Rache Willis ; que pena que no estuvieran disponibles como alternativas ni la propia Radvanosky ni incluso Saioa Hernández o Ángela Meade! )
  Saludos

  Liked by 1 person

 14. bocachete

  Això sí que és gran! Un recital de campanetes (quines veus, quin domini!) però, sobretot, el retorn del jedi, ai no, del Joaquim! La normalitat com ha de ser: Liceu i blog. Va ser, realment, molt bonic: ella, a més, té un punt d’extroversió o d’emotivitat que connecta més fàcilment amb el públic, a banda d’una veu que fa anar com vol. Beczala és més “tímid” i, potser, no va triar un repertori tan espectacular com el d’ella, però el va cantar de meravella. Molt bonica l’ària de Halka: no dic que a veure si la fan completa algun dia perquè ja es veu que no. En fi… gràcies pel retorn i, com bé dius, tornem-hi!

  Liked by 1 person

 15. Miguel Moreno

  Miguel
  Hola Joaqúin, no bienvenido porque siempre has estado con todos nosotros, pero si bien hallado, porque nos hacías mucha falta, ha sido fantástico abrir mi correo y ver que tenía un mensaje de ” IN FERNEM LAND”. Muchas gracias por tu vuelta. Estamos en contacto

  Liked by 1 person

 16. bocachete

  Quina joia! Això sí que és normalitat de la bona: Liceu i blog alhora. No només comença la temporada “por la puerta grande”, amb un recital de campanetes, sinó que assistim al retorn del Jedi… ai, no, del Joaquim! i això és gran, molt gran. Gràcies i, com ha dit algú, s’ha trobat a faltar…

  Quines veus, ahir! Certament que, fora de Halka, era un repertori molt sentit, però així de ben sentit… no tant. Potser era una sensació meva, però Beczala, en la veu mitja té un color que recorda el millor Carreras, però amb un agut segur i net. I ella… oh! Com domina aquesta veu que té… a més, té aquest punt d’emotivitat i extroversió que fa que hi connectis fàcilment.

  Una gran nit, doncs. I sabent que aquest blog torna, ni que sigui de tant en tant, és oli en un lllum. I a tots els companys infernemlandaires, espero que tot hagi anat el millor possible i que aquest retorn sigui el senyal que tot plegat comenci a funcionar.

  (Deu ser la falta de pràctica aquests mesos, però el missatge que havia escrit abans no s’ha enviat bé, sembla: hi tornarem. Com a molt, potser després n’hi haurà dos.)

  Liked by 1 person

 17. JordiP

  Marededeu!!!!! Quin ensurt m’ha fet el cor quan la carpeta on anaven a parar els posts d’Infernemland m’ha mostrat un correu per llegir. Aixo si que ha estat una veritable sorpresa, i un retorn d’aquells gairebe tan esperats com el de la propia temporada arreu.
  Cel·lebro que gaudissis tant del concert. A mi em va passar un xic com a tu, no em motivava especialment, aixi que vaig decidir finalment que no hi aniria.
  Espero que tot plegat sigui un signe d’un canvi dels temps, i per a be!!!

  Salut!

  PS: I una abraçada a tots els infernemlandaires que us heu tornat a abocar al nou post!

  Liked by 2 people

 18. jordifosal

  Quina sorpresa i quina alegria.
  Ja t’ho han dit molts, però et trobava a faltar
  Pel que fa al recital d’ahir no hi vaig poder assistir quan vaig voler comprar entrades ja s’havien exhaurit.
  L’alegria del retrobament i d’aquesta mena de normalització val pel disgust, en llegir el que em vaig perdre.
  Gràcies Joaquim

  Liked by 1 person

 19. Janet Kunhardt-Grullon

  Que alegría la vuelta de IN FERNEM LAND… 🎶💕

  El dom., 27 sep. 2020 4:45 p. m., IN FERNEM LAND escribió:

  > Joaquim posted: ” Com dèiem ahir… L’òpera sense emoció no s’entén i avui > m’he emocionat molt, tant que he decidit tornar a publicar un apunt a In > Fernem Land després de 18 mesos de silenci, si bé feia dies que li donava > voltes a l’idea de reiniciar l’activitat, de” >

  Liked by 1 person

 20. Pere

  Fenomenal tornada. Ho esperava. Entenc que vulguis dosificar, però ara més que mai necessitem que la música continuï.
  Gràcies.
  No vaig poder assistir al concert però acabo de parlar amb un amic que sí que ho va fer i la seva crònica coincideix totalment amb la teva.
  La Radvanovsky és una grandíssima cantant i artista, de les més grans…
  Jo començaré amb Il Trovatore. A veure…
  Fins aviat!

  Liked by 1 person

 21. maria

  ahora he leido los muchos comentarios y hasta me he emocionado .. cuantos admiradores tienes y que huerfanos nos dejaste, como ya te decia antes en mi primer comentario a bote pronto ayer por la noche a las tantas cuando te lei con gran sorpresa . ya ves que muchos te necesitamos y animamos a seguir . ah.. y me ha gustado mucho tu inicio …” como deciamos ayer….” con que inci0 sus clases fray luis de leon despues de 5 años de carcel… como si tus 18 meses de silencio no hubieran pasado … muy literario ¡¡¡ gracias mil por volver ,, y ya te dije, que aunque no sea con la asiduidad y con los post complementarios y tanto trabajo, pero un poco poquito… siiiiiiiiiiiiiii ¡¡¡¡¡¡¡

  Liked by 1 person

 22. Antonia Pretus Buils

  Avui he tingut una alegria molt grossa. No se si me creuràs, però he pensat molt en tu, i tenia l’esperança que tornesis a l’atac.

  He vist la tornada al Liceu per les noticies; me vaig emocionar. Tenc moltes ganes de tornar a Barcelona després de 8 mesos. Ara veurem?

  Una salutació molt cordial, desde Menorca

  Antònia Pretus ________________________________ De: IN FERNEM LAND Enviado: domingo, 27 de septiembre de 2020 20:45 Para: antoniapretus@hotmail.com Asunto: [Entrada nova] TORNEM-HI! LICEU 2020/2021: SONDRA RADVANOVSKY i PIOTR BECZALA

  Joaquim posted: ” Com dèiem ahir… L’òpera sense emoció no s’entén i avui m’he emocionat molt, tant que he decidit tornar a publicar un apunt a In Fernem Land després de 18 mesos de silenci, si bé feia dies que li donava voltes a l’idea de reiniciar l’activitat, de”

  Liked by 1 person

 23. Magali Mathieu

  MERCI !! 🙂

  Le 27/09/2020 à 22:45, IN FERNEM LAND a écrit : > WordPress.com > Joaquim posted: ” Com dèiem ahir… L’òpera sense emoció no s’entén i > avui m’he emocionat molt, tant que he decidit tornar a publicar un > apunt a In Fernem Land després de 18 mesos de silenci, si bé feia dies > que li donava voltes a l’idea de reiniciar l’activitat, de” >

  Liked by 1 person

 24. Ya estaba bien de ausencia, querido Joaquín! Enorme alegría de leer de nuevo tus sensacionales y sensitivas vivencias musicales. Espero que se prodiguen y nos hagan vibrar de pasión (y de envidia), como antes. Hasta la próxima y agradecido.

  M'agrada

 25. Mercè

  Holaaaaaaa!!!! Com me n’alegro de tornar a rebre mails d’INFERNEMLAND!!!! Això vol dir que estàs bé, Joaquim, i que tens ganes de contactar amb els “fous” d’òpera. Ben retrovat, Joaquim!! Gràcies.

  M'agrada

 26. Moltes gràcies a tots i totes per aquesta aclaparadora acollida.
  No sé com serà aquesta nova etapa, com l’anterior segur que no,

 27. no busqueu ni em demaneu enllaços ni accesos a la pàgina que ja no existeix on hi havia enllaços de descàrrega, no, allò ja no és possible
 28. . A In Fernem Land trobareu les meves opinios i la de tots voslatres en foema de comentaris.
  Hi haurà a banda dels apunts dedicats al que vegi altres coses que encara he d’acabar de definir.
  Sentir-me tan ben rebut és molt maco. Gràcies, jo també us trobava a faltar.

  M'agrada

 29. Francesc Rius

  Hola Joaquim, t’envio aquest escrit perquè el pengis si creus que és adequat de fer-ho.
  Jo també me’n vaig alegrar de que després de tants mesos de silenci al teu blog, rebéssim el teu mail de “ressurrecció”, cosa que va generar molts comentaris de seguidors que t’han anat dient que t’havíen trobat a faltar. A partir d’aqui tots esperem que la crítica i el debat poc a poc es torni a posar en marxa en aquesta pàgina. Tu dius que la nova etapa de In Fernem Land no serà com l’anterior, però es que igualment podem dir que la activitat musical que tindrem a Barcelona i al país a la temporada que entrem tampoc serà com era abans. Quants concerts postposats, o anulats, programacions aprimades, sales amb aforaments limitats,músics i cantants que no es poden moure per Europa; i si parlem dels amateurs, quantes corals que no poden assajar com abans i fins i tot que la seva supervivència penja d’un fil… El mon (i el de la música també) està tocat per un hoste microscòpic que ningú havia convidat.
  En aquest context i pensant que segurament no ho coneixeu perquè es molt recent, us voldria portar a debat una òpera que he descobert per casualitat fa una setmana, que La Òpera Nacional de Finlàndia ha muntat i presentat amb música de Mozart i que es diu “COVID FAN TUTTE”, cantada i parlada en rigorós finlandès, però sort que es poden activar els subtítols en anglès.. https://www.youtube.com/watch?v=LwNz8C33JOc
  Al mateix YouTube l’òpera és presentada així:
  On stage, singers are rehearsing Die Walküre, when they are suddenly interrupted. As management has been laid off and the news of a global virus spreads rapidly, the Wagnerians are suddenly instructed to perform a modern satire on the situation. Covid fan tutte satirically revisits Mozart’s classic opera by adapting its storyline to reflect Finland’s experience during the coronavirus crisis. Starring Karita Mattila and conducted by Esa-Pekka Salonen, the production lightheartedly follows ordinary Finns’ lives amid press conferences by the government and pandemic experts. The libretto for Covid times is by Minna Lindgren; the music is (almost) 100% Mozart’s.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: