IN FERNEM LAND

SIMPLY BARBRA


Steve Brinberg Simply Barbra

Steve Brinberg Simply Barbra

Ja he vist a Steve Brinberg en aquest espectacle que havia motivat tanta expectació i que en línees generals m’ha avorrit força.

Steve Brinberg és un cantant excel•lent, un artista que interpreta el que canta i que a aquestes aptituds hi afegeix una habilitat per posar-se en la veu de les icones de la cançó i el teatre musical americà, però estic segur que pot imitar a qualsevol cantant que es proposi.

Fa molts anys que fa aquest espectacle i la veu no llueix un moment especialment brillant. Ha trigat molt en escalfar-se i durant tota la primera part no ha acabat de sentir-se veritablement còmode.

Cantar tota l’estona en un permanent falset, per aproximar-se a les inflexions vocals de la Barbra no és tasca fàcil, però ell domina el personatge, amb quatre tocs estratègicament col•locats, de tal manera que sense ser una imitació mimètica de la cantant, pot interpretar les cançons a l’estil Streisand sense ser mai la Streisand. L’estat vocal no li permet fer els aguts i portaments marca de la casa, però tampoc li cal, com a artista demostra la seva vàlua amb escreix.

On radica el problema?, doncs si, hi ha un problema, si no, no m’hagués avorrit. Doncs en que les interpretacions són excessivament planes, iguals les unes a les altres i a la tercera cançó ja ho has vist i sentit tot. No hi ha sorpresa i tan sols cal esperar que entre cançó i cançó, deixi anar una de les molt divertides frases que malauradament no improvisa.

M’imagino que un altre ambient, amb un públic més proper i amb la complicitat directa del idioma, les intervencions parlades deuen ser per sucar-hi pa. Aquí no deixava d’estar encotillat per un guió i per una excessiva moderació. Un espectacle massa blanc, massa fi, massa convencional.

No ens enganyem, aquest hauria de ser un espectacle transgressor, amb una varietat de personatges sobre l’escenari i amb un text punyent que fos capaç d’entretenir a la vegada que demostrar d’una manera més variada les possibilitats d’un gran artista com és Steve Grinberg.

Quan a les acaballes de l’espectacle canta un hilarant “I’m still here“, imitant a una colla de patums, ens adonem del que hagués pogut ser aquesta Golfa. Una vetllada amb moltes dives, entre elles la Streisand és clar, però no únicament.
Ha tingut, a part de la esmentada cançó, un parell de moments excel•lents amb l’eterna “Send in the clowns” o la versió catalana, pràcticament inintel•ligible del emblemàtic People, la cançó de referència de la Streisand.

Amb Pep Anton Muñoz, que li ha fet de simpàtic taloner, però a la mitja part, han cantat en un bon moment escènic més que vocal (“ella”), “Over the rainbow“.
Tot això a la segona part, doncs a la primera ha trigat a agafar el to vocal necessari per començar a posar-se al predisposat públic a la butxaca.

Un cop vist, crec que no és un espectacle per una sessió Golfa, a no ser que les Golfes esdevinguin GOLFES de veritat i en tot cas, sempre que Steve Brinberg es deixi anar una mica més i retalli les intervencions de la Barbra i comenci a acompanyar-la de l’Ertha Kitt, la Billie Holiday, la Bette, la Hepburn o la Bea Arthur, entre d’altres genialsinterpretacions, tal i com hem fruit en les pinzellades ofertes avui.

Ha estat ben acompanyada per el Gerald Moore de les Golfes, el carismàtic pianista Christopher Denny i molt mal il•luminada per Sandra Caballero. Steven Brinberg ja no és el noiet de la foto que vaig posar l’altre dia en el bloc, les faccions son més aviat dures i a part de que la semblança amb la Streisand és més gestual (minimalistes i genials moviments de mans) que física, amb la llum dissenyada en el Foyer, m’ha recordat més la Teresa Stratas o la ministra Fernández de la Vega, que a la Barbra. Tampoc l’austeritat del vestit l’ha ajudat gaire. Encara que hagi actuat al soterrani del teatre (genial frase de presentació), s’hagués hagut d’esmerar una mica més en el vestuari. La Barbra ho hagués fet.

Ah!, per si no us ho havia dit mai, tot un recital de la Barbra Streisand també m’avorreix molt. Quan ho he dit al sortir d’aquesta “golfeta” per poc em maten al mig del carrer Sant Pau.

13 comments

 1. Tosca

  Me gusta Barbra, su increíble voz pero sobre todo su manera de decir, de interpretar las piezas. Antes de asistir a este espectáculo tenia mis dudas, pues la voz de Barbra es única y muy, muy especial, de cual seria el resultado y, si bien es cierto que “nuestra Barbra” ha tardado un poco en entrar en situación y sentirse cómoda, he reconocido su voz en muchos momentos y la manera de decir del original. Fantástico el “Send in the clowns” y, estoy de acuerdo Joaquim, horrible el vestuario.
  La mejor prueba de que es un buen trabajo es que a Joaquim le ha aburrido tanto como el original.

  M'agrada

 2. colbran

  Yo también he encontrado muy monocorde toda la primera parte y he comenzado a disfrutar algo a partir de la irrupción de Pep Antòn Muñoz. Me ha parecido brillante “Send in the clowns” (lo mejor cantado de todo el show), pero es que esta canción es tan hermosa y perfecta que todo el mundo la canta bien, desde Glynis Johns (la estrenó) hasta Elizabeth Taylor. Sin embargo, Brinberg, como no ha tenido que recurrir a la zona aguda, que la tiene absolutamente estropeada, ha demostrado lo buen cantante que es, incluso en falsete.

  “Evergreen” (Oscar a la mejor canción de 1976, de “A star is born”, en su cuarta versión) la ha masacrado. En “My man” ha tenido graves problemas en la zona aguda y en “People” ha estado correcto.

  La mejor de sus intervenciones (“Send in the clowns”, aparte) ha sido “I´m still here”, donde ha podido demostrar, como dice Joaquim, lo que hubiera podido seR este show y no ha sido.

  Todo un espectáculo imitando a la Streisand es prácticamente insufrible, pues yo también pienso que aguantar a la original con tántas uñas, tántos parlamentos y portamentos, fijaciones y amaneramientos, puede ser mortal de necesidad.

  Otra cosa es ver a la genial Streisand actuando en un musical (sólo hizo tres, es decir “Another evening with Harry Stones”-1961, “I can get it for you wholesale”-1962 y “Funny Girl”-1964) o en sus diversos films musicales en que sus intervenciones musicales se alternan con escenas de texto.

  En general, lo que me imaginaba aunque con alguna sorpresa agradable. Todo hay decirlo.

  A mí me ha recordado todo el tiempo a Goldie Hawn y, CON LA ESPERPENTICA ILUMINACION, a veces parecía una bruja.

  M'agrada

 3. kenderina

  Que falta de glamour, en el carrer Sant Pau..eso podía haber sido en la puerta del Liceu 😛

  Siento que te hayas aburrido ! Pero me alegro de que hayas ido para contarlo , jejeje. A mi me parece que ese no es un espectaculo 100% exportable o al menos no para una “Golfa” del Liceu. Pienso que se pierde una parte importante de lo que hace Steve Brinberg si no puede hablar mucho porque evidentemente la gente no tiene porque entender el ingles. Y quizá sí, el cantar canción tras canción sin “la charreta” pues como que no es lo mismo..ni siquiera con la propia Barbra 🙂

  M'agrada

 4. Roberto

  Después de los comentarios oídos ayer noche a la salida, esperaba, de verdad, un comentario mucho más “punyent”, y ponerse a estas alturas a hablar de que la Streisand puede ser aburrida me parece de mal gusto, sobretodo porque ninguno de nosotros ha tenido la posibilidad (de momento) de verla en directo. Lo que vimos anoche fue patético y no hay por donde salvarlo. Si a la tercera canción ya sabíamos lo que podía hacer (miméticamente hablando), en la número 20 el aburrimiento era total. Vestido por su peor enemigo, con una iluminación deficiente, sin saber utilizar los pocos elementos teatrales que le rodeaban, y parado en el escenario como un “estaquirot”, basar todo un espectáculo en la simple imitación de la voz de la Streisand, no parece suficiente para despertar nuestro interés. Si en algunas canciones su voz llegó a parecerse en algunos momentos al original, en otras ni siquiera se le acercó. Un personaje tan conocido como Barbra Streisand, merecía un acercamiento irónico mucho más entrenido, y no este pobre espectáculo, que probablemente funcionaría a otro nivel en otro entorno. Los comentarios entre canción y canción, fueron bastante graciosos en la primera parte, pero a partir de un momento pareció olvidarse del personaje y quedaron reducidos a una simple presentación del siguiente tema. En fin, que creemos, Josep y yo, que no se puede presentar un show de estas características basandose simplemente en una única peluca y unas uñas postizas. Se necesita más presencia física y riesgo escénico, ya que el publico merece mucho más de lo que hemos presenciado.

  M'agrada

 5. teresa

  A mi la primera part (o sigui, les 13-14 primeres cançons, quasi totes) em va semblar dignes…. d’un espectacle d’animació nocturna d’un creuer pel Mediterrani(dels baratets).

  No tinc cap prejudici contra els imitadors, pero crec que, per agradarme, han de respondre a dos models: el que imita intentant semblar-se el màxim a l’artista originari, amb només un poquet d’ironia i una veu magnífica, o el que, sense tenir qualitats vocals, en fa una versió paródica i força estripada.

  En aquest cas, de ho primer, res de res. De ho segon, només en vam poder veure algu tastet al final, ho millor de la nit.

  La carcterització, dolenta, mal maquillat, mal vestit, i la iluminació, efectivament, en resaltava els defectes. Gens de glamour per a la diva Barbra.

  Crec que Steve Grinberg té moltes possibilitats i molts valors, però en aquest espectacle no els pot desenvolupar: ja está caducat.

  M'agrada

 6. Davedus

  A mí me pareció correcto sabiendo de ante mano a lo que iba. Antes de comprar la entrada mire mucho en internet y si habéis mirado su página web, es un número de cabaret. El vestuario patético si Señor. El maquillaje después de 6 años podría a ver aprendido a maquillarse. Pero claro el liceo para recitales y Sessions del foyer no pone a su disposición ni maquillador ni peluqueros. Según Carlos el director de Peluquería y maquillaje en Barcelona tenemos muchas peluquerías para que se maquillen y peinen. Sí pero el que llega de otro país no tiene ni idea donde ir. Los que vamos al Liceu pagamos todo el espectáculo que 60 ó 70 euros de maquillaje y peluquería por sesión no es para arruinar el presupuesto de Liceu. Yo invité a mi hermano y cuñada para sus cumpleaños y quedaron encantados yo me reí mucho.

  M'agrada

 7. BroadwayBaby

  Del 2003 fins divendres la veu s’ha deteriorat molt. Amb 5 anys s’ha quedat sense aguts, però el pitjor de divendres va ser l’actuació parada i freda dels parlaments. Semblava impressionat pel marc.A NY no estava tan estirada.
  A grans trets l’espectacle no canvia,però la resposta del artista i el públic no va tenir res a veure. Vaig tenir un desencís

  M'agrada

 8. Joan

  Siento que a dos amigos les dje cuanto me habia gustado, me lo pase muy bien lo habi visto en cuatro dvds de YouTube me alegro que del disco editado del show solo hubiesen 6 canciones ya que incluye dos dislogos de 8 y 9 minutos , que para quienes no sabemos ingles leerlos hubiera sido un palo; o he visto en el foyer cosas mas aburridas , de verdad, sera que como no voy a la opera, solo vi un artista de cabaret en su salsa, lo note eso si afonico, igual que mi oido no distingue entre adfonico y con voz gastada, tras 10 años de arastrar este show por ls salas, no me negareis

  M'agrada

 9. Joan

  Perdon se me escapo el comentario sin corregir ni acabar;ne me negareis que que hubo gran diferencia entre entre el show de Brent Barret de la primera y la segunda vez, para mi gusto aburrido y eso que me gusta Bernstein, y sobre el pianista ya casi titular de las golfas, lo veremos en la proxima sesion de diciembre,hasta otra y perdon por las faltas con las prisas

  M'agrada

 10. Home Joan, ara t’he identificat!!!! benvingut. Moltes gràcies per comentar.

  La veritat és que al sortir, amb el Roberto, el Fede i el Manel, varem comentar que no acabàvem d’entendre com t’havia agradat tant.
  Jo hem vaig avorrir, però li reconec molts mèrits a aquest senyor.
  Crec que el format no està bé i que com diu el Broadway Baby, en un altre lloc i en la seva salsa, en un cabaret o en un local on la gent no vagi tan sols a escoltar si no a participar, Steve Grinberg, amb un estat vocal millor que el del dissabte, deu ser divertidíssim.
  Aquí, a vegades donava la sensació de veure l’acartronament de la Sara o la Carmen de Mairena.

  M'agrada

 11. Joan

  Em sembla cruel comparar-lo amb Carmen de Mairena, si encara fos en Pawloksy,,,,,treballant, molta gent em deia que no anaba a un musical, per que canten amb micro, jo hi anat poquissim a l’opera pero mai comparo una cosa amb l’altre, lo del cap de setmana era un espectacle que em va agradar, com altres cops no m’agraden altres , jo hi hagues tornat a veurel i pot ser si que diria que el segon dia no em va agradar, pero divendre va estar bé per a mi, ara a l’espera de Sara Zhan de qui no hi trobat cap referencia, hi anire verge de prejudicis, i ja diré el que hem sembli.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: