IN FERNEM LAND

Una tarda amb Jonas Kaufmann i Anja Harteros


Jonas Kaufmann (Lohengrin) i Anja Harteros (Elsa), segons Richard Jones

Tarda de Reis.

Avui hem vist el segon i tercer acte del Lohengrin (ahir el primer) de la producció estrenada el juliol passat a Munic, que ja va ser motiu d’un post al blog. Avui hem vist la retransmissió que va fer el canal 3SAT aquest desembre de les funcions muniqueses.

Res a afegir que no haguem dit ja d’aquestes funcions. Bé, res no, de l’escena no en parlaré gaire. La impressió que us podeu endur per aquests dos vídeos que ens ha deixat l’orfnos pot ser errònia. Cal veure els tres actes per fer un judici més acurat. A mi no m’ha agradat, però m’ha agradat més que el que ens deixa veure la intel·ligent directora alemanya, que es recrea en els primers plans per tal de no veure la lletjor imperant sobre l’escenari. Voler ser trencador per acabar veient el Lohengrin de sempre és fatal, ara bé, hi han detalls que si m’han agradat, sobretot el treball amb els cantants, però la idea de la caseta i l’hortet em sembla ridícula davant la imponent música de Wagner.

En canvi, quin luxe de protagonistes i de direcció musical, quin Lohengrin més bonic, líric i sobretot extraordinàriament ben cantat, amb dos protagonistes d’excepció, Kaufmann i Harteros il·luminant el firmament operístic per la manera de cantar i fer música, com ha de ser, els dos senzillament meravellosos.

Harteros i Kaufmann, Lohengrin Munic (prod. Richard Jones)

Us deixo aquestes dues joies i així descanso una mica, la Nit de Reis ha estat llarga i he hagut de pujar i baixar molts balcons. Si tots visquessiu junts seria molt més fàcil.

IN FERNEM LAND:

i ara, per acabar d’emocionar-nos, “MEIN LIEBER SCHWAN!“. Feia molt, però molt temps que un cantant no m’emocionava d’aquesta manera.

Apa, demà treballaré una mica més, d’acord?

25 comments

 1. Sensacional el amigo Jonas. Fantástico. Y Harteros no le va a la zaga… Gran pareja de relevo wagneriano.

  No trabajes demasiado, Joaquim. Después del marathon regalador del día de reyes, te has ganado un descanso.

  Vuelvo a escuchar a Kaufmann.

  M'agrada

 2. Joanpau

  Joaquim, abusant un cop més de la teva paciència, em podries dir si es pot trobar fàcilment el vídeo d’aquest Lohengrin?. M’interessa molt
  L’àudio ja el vaig baixar de casa teva.
  Gràcies 8)

  M'agrada

 3. Isolda

  Quina veu !! Quin Lohengrin!!! Fantàstic maravellós.
  Crec és un cantant intel.ligent, equilibrat savent fins on pot arribar, en una paraule molt i molt llest (espero no equivocar-me) per tant potser el gran successor del meu admirat Plácido Domingo. Déu dirà…
  Gràcies Joaquim per oferir-nos aquestes fragments tan bonics.
  “Petonets”

  M'agrada

 4. Tosca

  Uff. Cuando he visto el post de hoy no me he podido resistir y, aprovechando que el jefe está desayunando, he puesto el volumen de los altavoces a todo trapo y ….. HE FLIPADO!!!! QUE VOZ, QUE GUSTO, QUE INTENSIDAD, QUE EMOCIÓN, QUE ……. TODO!!!!

  Otro regalo de Reyes. GRACIAS!!!

  Isolda, yo no le buscaria sucesores a Plácido, él es único y Jonas también y, todos los que han sido anunciados como sucesores de Plácido les ha pesado demasiado y lo han acabado pagando caro.Jonas es Jonas y eso ya es mucho y bueno!! Besos.

  M'agrada

 5. Isolda

  Hola Tosca;
  Certament, busco i buscaré un successor de Plácido Domingo, perque com a cantant és un referent i gairabé tots els actuals tenen molt aprendre d’ell, no tant per la seva veu (perciosa) sino més aviat per la seva trajctòria artística. Són pocs en l’històra de l’òpera de cantants amb una carrera tan llarga, i sempre amb un nivell espectacular.
  En Jonas Kaufmann és un gran cantant i ho està demostrant i l’hem de gaudir tots els moments possibles, Fins on arribarà? Està per veure. Espero i desitjo que la impaciència no el faci estavellar-se com d’altres. Aleshores demostrarà què és digne successor de’n Plácido Domingo.
  Una abraçada.

  M'agrada

 6. ENRIC VIRGILI

  Bon dia a tothom.

  Jo també estic molt interessat en trobar una descàrrega per aquesta transmissió del Lohengrin del canal 3sat. Sabeu si hi ha cap possibilitat de veure aquest video de la retransmissió.

  Molt agraït.

  ENRIC V.

  M'agrada

 7. maria teresa

  Boing..Boing..Boing… (son els bots que estic donant després de sentir aixó!!!!!!!)
  GRÀCIES!!!
  Cada cop m’agrada més aquest Jonas, cada cop hi posa mes sentiment i cada cop trobo que la veu te uns matisos nous..cada cop el trobo mes fantàstic!!
  La posta en escena la trobo horrorosa i alguns pobrets del cor estan “arrebatadors” vaja….però ojala aixó tant lleig ho veies aquí!!! Bufff…

  M'agrada

 8. És plaer de deus escoltar aquest home. Dir que canta com els àngels és un tòpic inevitable però hi de recòrrer.
  Tosca i Isolda, permeteu que us digui que teniu tot el dret del món a expressar la vostra passió per en Plácido Domingo -un veritable i únic superdotat- però a mi el timbre de la seva veu no m’ha agradat mai gaire. Ho dic perquè hi ha i hi ha d’haver gustos per tot.
  A Jonas Kaufmann no el sento com el successor de ningú. L’escolto i, quasi sempre i cada vegada més, m’agrada i molt.
  Una abraçada d’agraïment per en Joaquim i també una de respecte per cada una de vosaltres, Tosca i Isolda.

  M'agrada

 9. dandini

  Joaquim amb el regals d’ahir ja et vas excedir pero aixó és passar-se” tres pueblos”.Són uns fragments d’aquells que ens fan tocar el cel i ens deixen amb una irreprimible emoció al davant d’un artista inmens.Gràcies per donar felicitat Jonas-Joaquim !

  M'agrada

 10. IMPRESIONANTE este hombre! una pena la puesta tan hortera.

  ((el video está en emule: Wagner – Lohengrin – Kaufmann, Harteros, Koch – Nagano, Bavarian State Opera 2009.avi…………..shhhh))

  M'agrada

 11. Olave

  ¡Fantástico!. Eso es saber cantar…
  Ahora volveré a escucharlo por segunda vez pero vuelto de espaldas, como si escuchara un disco, para no ver tanto calcetín blanco, tantas zapatillas de cordones de pasear y tanta camiseta de media manga y cuello en pico azul cielo.

  M'agrada

 12. joanela

  Es realmente tremendo como canta y actúa Kaufmann. He visto en youtube su Carmen de la ROH prácticamente entera y esta ópera nunca me había gustado demasiado, pero me llegó al alma, expresaba cabalmente la tragedia de ese hombre totalmente perdido, . Eso plantea otra cuestión, después de oír y ver eso , uno ya no puede acostumbrarse a cualquier cosa. Pero me voy del tema; son las dos arias que mas amo. Gracias.

  M'agrada

 13. Edipa Maas

  Arribo tard, i aquesta vegada és perquè no puc córrer. En tenen la culpa unes sabates de taló d’agulla que em va passar el Rei de l’Infernemland. No t’agrairé mai prou el teu regal ni la teva feina diària que ens fa la vida una mica millor. Aquí tens la cançó que et dedico:
  You are the top!
  You are the Coliseum.
  You are the top!
  You are the Louve Museum.
  You are a melody from a symphony by Strauss
  You are a Bendel bonnet,
  A Shakespeare´s sonnet,
  You are Mickey Mouse.
  You are the Nile,
  You are the Tower of Pisa,
  You are the smile on the Mona Lisa

  M'agrada

 14. Emilio-Bcn

  Como ya te dije “in person”, para mi modesto entender, este Lohengrin, es para guardar in secula seculorum…
  Cuando la vi por la 3SAT, no me pude levantar del sofá, suerte que eché mano de unas “neules” que me solucionaron la cena.
  Vaya pedazo de pareja el Kaufmann y la Harteros, insuperables.
  Darle mi emotiva enhorabuena, a la directora del evento televisivo, por los primeros planos de los cantantes … sobre todo de Jonás, que tiene el guapo subido…..
  Este DVD no lo borro..
  Mi tesoooorooooo………

  M'agrada

 15. Ordet

  Bon any a tots i totes!
  M’he baixat el vídeo d’aquestes representacions. Realment és una pena com es pot destrossar una cosa tan bella com un Lohengrin per culpa d’un director d’escena. Els cantants m’han agradat (bé, de moment només he vist el final de l’acte 1). Jo no sé com Kaufmann no es nega a fer aquestes tonteries de fer un Lohengrin en xandall. És que no aporta res a la història! No sé, una pena tot plegat…

  Salutacions!

  M'agrada

 16. Saps perfectament que per part meva hi ha molta conya dissimulant frustració pel que fa a Wagner (avui ben escrit, eh?), i que si bé és un compositor que em fa posar la pell de gallina en segons quins moments, no puc evitar que m’avorreixi solemnement en segons quins altres, però, nen!: Escoltar-lo així, malgrat la lletgíssima posada en escena, interpretat per Kaufmann és…, és… Ai, tu, no ho sé què és!, però és… Que no sé què és, vaja!

  M'agrada

 17. Mas vale tarde que nunca…. digo yo en llegar… Y si pude disfrutar de ello en la pantalla grande de la tele de mis padres , un placer, tal como lo fue oirlo en vivo. El 3 acto cantando por Anja y Jonas es de las cosas que nunca se borraran de mi mente ni de mi corazon, esplendidos! Y hasta la insufrible produccion quedo mejo vista de cerca (puesto q desaparece mucho de las burradas que estaban pasando alrededor); bueno insufrible, en realidad hasta el 2, el 3 es logrado ya pero tardan demasiado en llegar a ello con la construccion de la casa.

  Qusiera tener tiempo de compartir toda mi experiencia con Lohengrin el ano pasado y es una lastima que el tiempo no me lo permite 😦 Solo decir que en Octubre cuando lo volvi a oir en la misma a Jonas la canto todavia mejor, con una naturaleza y facilidad que daba realment envidia! Y ese, el de octubre fue el mas increible Mein lieber Schwan que oi en mi vida!! mirare a ver si os lo puedo traer,
  saludos

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: