IN FERNEM LAND

EL FINAL D’UN DIA INTENS


Ara, quan escric aquest post improvisat i ja es demà, acaba el que ha estat un dia intens, emocionalment amb estones complicades i en d’altres, quan he tingut l’oportunitat de mirar el blog i veure els vostres comentaris, de satisfacció, alleugeriment reconfortant i immensa gratitud.

Les sabates han tingut una resposta encoratjadora, no us ho podeu arribar a imaginar. D’acord que sé tocar la fibra, però vosaltres també, no us quedeu curts. Ja no es tracta tan sols de la quantitat i qualitat dels missatges i algun preciós e-mail clandestí o sms afectuosament terapèutic, és un altre cosa molt menys intangible i vanitosa,  una cosa molt més íntima que succeeix en saber que allò que volies motivar, s’ha multiplicat i entre els vostres ordinadors i el meu, hem generat una energia que avui, en un caprici injust, la vida m’intentaria robar, però com més angoixa tenia, més energia m’arribava. Fantàstic flux de vasos comunicants que m’ha ajudat a sentir-me viu, compartint allò que més ens agrada i que tots entenem, la música.

Per acabar-ho d’adobar ahir vaig tenir el rampell de buscar al YouTube, alguna cosa d’allò que m’havia trasbalsat per la tarda, trobant els dos moments que després han servit per que una segona onada del tsunami energètic, envaís el blog i em diluís a cada mirada furtiva que hi feia, l’espès nus que m’ha pujat a la gola masses vegades, durant aquest dia intens i nerviós. Després diran que Wagner i aquest bé de Déu d’en Kaufmann no fan miracles!

És per això, que ara, més tranquil i sense gaire son, tot i que haig de descansar us deixaré amb els Kindertotenlieder per veu i orquestra de Gustav Mahler, tal i com els va cantar en els PROMS del 2009, Matthias Goerne, acompanyat de la London Gustav Mahler Jugendorchester, dirigits per Jonathan Nott.

Els vídeos son cortesia de client85.

*

*

1. “Nun will die Sonn’ so hell aufgeh’n”.
2. “Nun seh’ ich wohl, warum so dunkle Flammen”.
3. “Wenn dein Mütterlein”.
4. “Oft denk’ ich, sie sind nur ausgegangen”.
5. “In diesem Wetter!”

Bona nit amics!

4 comments

 1. Hermosa voz e interpretación, la obra, qué decir, adoro Mahler… pero lo que más me impresiona es cómo tocan estos “chavales”, qué nivelazo! El primer flauta es español, colabora a veces con al OBC.

  M'agrada

 2. Bueno Joaquim, pues ha de saber que esa energía es recíproca, y que tú también has conseguido ilusionarnos diariamente con entrar en este rincón, que has tenido a bien compartir, y encontrar joyas como la de hoy o como la de ayer que, te aseguro, son un auténtico bálsamo contra la realidad tantas veces dura e injusta.
  Descansa y recibe un abrazo virtual, pero lleno de toda la fuerza y ánimos que quepan en tu conexión a internet.
  Por cierto, gran interpretación tanto de Goerne como de la Jugendorchester.
  Gracias y ánimo.

  M'agrada

 3. GLORIA A.

  No tenía el plaer d’haver escoltat mai en Goerne, quina veu! es una carícia constant, i no tinc cap gravació d’ell, m’hauré de dedicar a buscar… i quin goig fa una orquestra tan jove fent tan bona música, gracies de nou Joaquim. G.A

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: