IN FERNEM LAND

JUAN DIEGO FLÓREZ, EL MILLOR DE LA TEMPORADA 2009-2010


L’Associació Liceístes de 4at i 5è pis ha votat com cada final de temporada, el que creuen que ha estat el millor cantant i aquest any l’escollit ha estat el tenor peruà Juan Diego Flórez, pel seu fantàstic Tonio de La Fille du Régiment.

Aquesta producció de Laurent Pelly també ha estat la més valorada, tot i que l’Associació tan sols atorga un premi al que als seus membres creuen que ha estat el millor cantant.

En segon lloc i a poca distància va quedar la seva companya de repartiment en aquestes memorables funcions, la soprano italiana Patricia Ciofi i en tercer lloc, a una certa distància, la soprano austríaca Martina Serafin per la Marschallin del Rosenkavalier.

Ara doncs ens queda penjar la fotografia al passadís del 5e pis (al quart ja és ple), on farà companyia a Plácido Domingo i Nina Stemme, els dos darrers cantants en rebre el senzill però sentit guardó i que van inaugurar la gal·leria del últim pis del teatre i l’esperada entrega del premi, en la propera ocasió (si res canvia esperem que aviat) que el tenor ens visiti.

Us deixo amb Juan Diego Flórez cantant la preciosa ària del segon acte, lluny de la pirotècnia circense, que tan bé i de manera tan espectacular resolt el tenor peruà, lluny també del bis i del morbo,”Pour me raprocher de Marie“, és el grandiós moment que per a mi, val (també amb el meu vot) aquest premi.

La versió és la del 10 de març de 2010, retransmesa per Catalunya Música.

És un goig!

30 comments

 1. colbran

  Contentísimo de que haya ganado Juan Diego Flórez, aunque yo no lo votara. Mi voto fue para la estupenda Martina Serafin.

  Felicidades, pues, y que venga muy a menudo al Liceu para deleitarnos con su elegancia, su virtuosismo vocal y la belleza de su voz que deseo le dure muchos años, cosa muy probable dado el exquisito control de sus medios vocales y esa técnica increíble que le permite alcanzar notas estratosféricas con la facilidad más pasmosa, haciendo fácil lo que para la mayoría de los tenores es dificilísimo.

  M'agrada

 2. No puc estar més d’acord!

  Flórez (i la producció de la “Fille”) han estat la joia de la temporada passada. Com bé vas dir al descans de la primera representació: – Avui podria començar i acabar la temporada!

  Una abraçada!

  M'agrada

 3. Isolda

  Felicitats a Juan Diego Florez per aquest guardó.
  Desprès d’escoltar “Pour me reprocher de Marie” francament crec que millor no es pot cantar. És la perfecció en estil, linia de cant i elegància. Malgrat això jo vaig votar Paricia Ciofi. Com sempre, anant contre corrent.

  M'agrada

 4. GLORIA. A.

  Jo no voto mai al final de temporada (ni sé com ho feu) no tinc abonament desde fa uns anys, i assistejo a les funcions d’una manera puntual, i aquest any he tingut la sort, més que sort! de gaudir de “la Fille du règiment” per a mi “gloriosa” doncs tot i esperant una bona representació el que es va viure aquella nit va superar totes les espectatives….la elecció d’en Flórez es ben merescuda , i també la de Martina Serafin per “Rosenkavalier” que també vaig tenir el goig de disfrutar amb la seva cálida veu i la seva presencia escénica, en canvi a Patricia.C. no la cònec tant …. per cert, ejem, ejem……. si alguna ánima caritativa d’aquest forum ( em consta que hi són) en penjes alguna coseta d’ella ja no podría dir que no la cònec…..gràcies !!!

  M'agrada

 5. Jose Luis

  Estimada Gloria, si no la van substituir el día que tus vas anar , Patricia Ciofi era la simpatiquíssima i valentíssima fille que cantava amb tanta força i decisió com planxava la roba.

  M'agrada

 6. Emilio-Bcn

  Holaaaa buenassss
  Saludos a todos/as , en especial a tí Joaquim, en el comienzo de la temporada.
  Pues también para mí , el Florez y su Fille du Régiment, lo mejorcito de la temporada. Espero con ansiedad casi enfermiza….. ( que exagerao que soy, llevo sangre del sur, por si no se notaba….). ….varios bombones de la nueva temporada, para mi gusto, claro..
  Por cierto pongo mi cronómetro personal,,,tic tic tic
  Faltan 32 días…. tic tic tic

  M'agrada

 7. GLORIA. A.

  Ai José Luis ! mira que m’ha passat pel cap,t’ho juro, perqué si que recordo aquella nineta voltant per l’escenari amb una empenta envejable per altres sopranos estátiques e inespressives ( i no nomeno a ningú….) també recordo que em va agradar la veu i la expressió al cantar però et diría mentida si et gigués que recordo exactament el color de la seva veu d’escoltar-la en un altre rol ( crèc) com per distinguir-la, será questió de buscar gravacions d’ella, ho mereix oi….? Moltes gràcies José Luis i disculpa el meu imperdonable despiste, tinc ja moltes primaveres i aquestes últimes es fan notar, potser si no parles tan……..una abraçada.

  M'agrada

 8. Jose Luis

  A mi de la Ciofi em va agradar tot: La empenta, la generositat, la simpatia, i l’art. I amb el Florez, que no he dit res encara de ell, quan va fer el bis vaig tenir una sensació estranya, de viure quelcom excepcional, com de un altre mon o de un altre època. Potser es que vaig levitar sense adonar-me’n…

  No et preocupis pel despiste, Gloria. Un nom o un altre es poc important: El que cal es que no se’t cremin els espàrrecs… 😉

  M'agrada

 9. anna

  Estic totalment d’acord amb aquest premi. Quan escolto al Juan Diego Florez en directe, a més a més de gaudir moltíssim amb la seva interpretació i la seva veu, estic relaxada, tranquil.la, i això, parlant de tenors, només em passa amb ell. Amb alguns altres pateixo força.

  La producció també amb va agradar molt. Ara ja estic pensant amb la Carmen del Calixto Bieito i començo a tenir malsons.

  M'agrada

 10. Rosa

  Me extraña muchísimo que siendo un premio de los presuntos entendidos, haya quedado en segundo lugar la Ciofi, mientras que Diana Damrau ni se la mencione entre los tres primeros puestos.
  Ciofi me parece una cantante disciplinada, pero jamás merecedora de ganar el premio al mejor cantante de la temporada, habiendo otros nombres que, siempre bajo mi opinión, han merecido figurar incluso por encima del propio Juan Diego.
  Entiendo que debe ser difícil obtener la unanimidad, pero me resisto a pensar que una mera imitadora de la Dessay, que realmente hizo la creación de esta Marie en las producciones de estreno, termine en segundo lugar.

  M'agrada

 11. Elio

  Sóc un gran admirador d’en Flórez, el qual considero un cantant excepcional, però aquest cop jo hauria votat a la Martina Serafin. Abans del Rosenkavalier no l’havia sentida mai, i em va impressionar moltíssim. En qualsevol cas, felicitats a JDF per aquest premi merescut.

  A part d’això, he de dir que la Filla del Regiment no m’agrada gens, ni musicalment (tot i alguns fragments realment bonics), ni argumentalment (només vaig riure quan la marquessa va cantar “Rosó”). Se que poca gent estarà d’acord amb mi, però em va semblar una llàstima reunir cantants tan esplèndids per aquesta obra. Disculpeu, però necessitava dir-ho!

  Salutacions!

  M'agrada

 12. colbran

  Rosa, Patrizia Ciofi no imitaba a la Dessay para nada, seguía las instrucciones del director escena que era el mismo que dirigió a Natalie Dessay. Cuando un director tiene montada una serie de ideas para un espectáculo se sigue siempre la misma pauta, mientras no cambie la escenografía (y entonces también cambia la dirección escénica), para todo actor/actriz o cantante, sea quien sea, a no ser que ciertas peculiaridades del intérprete impidan los mismos gestos y aptitudes. Siempre se ha hecho y se hace así.

  A usted por ejemplo le entusiasmó Diana Damrau, pues a mí me dejó frío. He visto Constanzes muchísimo mejores. Además este rol ya le viene grande a la Damrau y no lo volverá a cantar porque se siente incómoda, cosa que quedó bien patente, aunque usted no lo percibiera.

  Y estoy defendiendo a la Ciofi que yo no voté.

  Sobre las votaciones. Son absolutamente democráticas. Nuestra asociación consta de unos 225/230 componentes y, desde hace unos cuantos años, al acabar la temporada se envía un boleto por componente para votar el/la mejor cantante de la temporada, pidiéndose también una valoración de 0 a 10 de la calidad de la misma (pero no consta para voto). Una vez conocido el resultado se comunica a todos los componentes de la asociación y al Liceu el resultado y entonces, pasado un tiempo, relativamente corto, se cuelga la foto del ganador/a en el 4º o el 5º piso (actualmente en el 5º pues el 4º está saturado de fotos).

  Está en su pleno derecho, Rosa, de no gustarle Flórez o de considerar su interpretación inferior a cualquier otra de la temporada pasada del Liceu, pero el resultado ha sido éste.

  Si usted quiere participar en las próximas votaciones del año que viene, sólo tiene que adherirse a nuestra asociación, asista al piso que sea del Teatro.

  Diana Damrau creo que quedó la cuarta en el recuento de votos, pero sólo se mencionan los tres primeros lugares.

  M'agrada

 13. KÀTIA

  Estic contenta del premi a Flórez,l’aria es d’una elegància inmensa.Jo m’ho vaig passar d’allò més bé el dia de la meva funció.
  Com ho he de fer per poder votar el proper any??.Sóc abonada al quart pis desde el 1982.M’ho podrieu explicar.Gràcies d’antuvi

  M'agrada

 14. Benvinguda Rosa. L’associació utilitza mètodes democràtics i el cantant més votat és el que guanya. Algunes edicions, per no dir la majoria, el guanyador/a no ha coincidit amb el meu vot, però no per això invalido al guanyador.
  Kàtia, per votar s’ha de ser de l’Associacio, però no cal requisit especial, vull dir que ho pot ser tothom que ho vulgui. Per e-mail et faré arribar l’adreça electrònica de la nostra Presidenta, per si t’interessa fer-te’n, ella ja et farà cinc cèntims de les activitats que es duen a terme, sempre amb l’eix vertebrador del Gran Teatre del Liceu. Aprofito l’avinentesa per a convidar a tots aquells que s’en vulguin fer o estiguin interessats, a fer-m’ho saber i procedir com he fet amb la Kàtia.
  Elio, tampoc és que La Fille du régiment sigui una òpera que tibgui amb gran estima, però amb aquests cantants i les direccions, sobretot escènica, tan vital, es va convertir en una veritable delícia. De fet d’això es tracta, no et sembla?. El Tristan und Isolde, obra fonamental en el meu ideari operístic, amb cantants pocs idonis (com va ser el cas aquest any, sota el meu punt de vista), resulta igualment decebedora, per tant l’exigència està en trobar els cantants idonis per a cada òpera.

  M'agrada

 15. montserrat tur rosellom

  Bona nit Joaquim , si fores tan amable d’eviarme un e-mail amb l’adessa electronica t’estaria molt agraida ja que m’agradaria poder votar el-la cantant que m’hagi agradad mès aquesta temporada, gracies . Molt contenta amb el premi a J.D. Florez pero penso que la Koch merexia com minim un 2on. premi

  M'agrada

 16. dandini

  Aquestes votacions resuten molt orientatives respecte als gustos d’ una part del públic pero malauradament reforcen d’altre banda aquest mal costum de convertir l’ Opera en una mena de” guerrilla” absurda defensant un cantant i parlant malament d’un altre.Tot plegat dona la sensació que és més important a quin partit pertanys que no pas el que escoltem.En fi crec que potser Juan Diego Flórez gaudeix d’una aprovació generalitzada al menys al Liceu doncs a Madrid hi ha qui diu autèniques barbaritats d’aquest cantant sota una aparença de gran sabiduria.Quand l’odi guanya a l’oida l’Ópera es coverteix en quelcom ben absurd . Be no m’enrrollo més, jo tambe hagués votat a Juan Diego Flórez al costat de cantants eminents com Krassimira Stoyanova , Kwangchul Youn ,Sophie Koch , Joyce Di Donato , Peter Mattei o Diana Damrau.

  M'agrada

 17. Josep R. Noy

  Molt d’acord !! Aquella Fille du Regiment va ser antològica. I el Diego va estar fantàstic així com al Ciofi. La facilitat i naturalitat amb que va cantar els famosos Do va ser impressionant, però com molt bé dius lo millor va ser la seva MÚSICA, excel·lent en tot moment. Gràcies pel regal de poder-lo tornar a sentir.

  M'agrada

 18. Rosa

  No creo haber dicho que no me gustara Flórez, és más, repasando mi comentario anterior he constatado que no lo dije. No puedo hacerlo puesto que me gusta mucho y quizás lo que quise dejar entender es que había algun que otro cantante que me gustó más, como los que votaron, insisto que increiblemente a Ciofi, o a Martina Serafin, que me pareció una cantante estupenda o la misma Damrau.
  Democraticamente también acepto el resultado, como democraticamente acepto unos políticos que no voté y que gobiernan mis paises de manera desastrosa y que no votaré en las próximas elecciones.

  M'agrada

 19. Isolda

  Soc una de les socies més antigues de l’Associóació Liceistes 4t. i 5è pis.Sempre he votat i poques vegades he encert el guanyador. Conec personalment part dels integrants d’aquest col.lectiu, crec sincerament que ningú ha pensat que no estat just el resultat per no haver sortit el desitjat.
  A la temporada hi han altres cantants mereixedors d’aquest humil guardó (molt ben acollit pels cantants), sols hi-ha un premi i per tant un sol guanyador.
  Què en un moment donat part dels afeccinats marquen una tedència a un o una cantant determinada? Naturalment, tanmateix aquests diferents punst de vista i acalorades discussions sempre sanes, crec són l’anima de l’òpera donant-li vida en moments una mica adormits.
  Esperem el dia de la votació en ganes, votem lliurament amb il.lusió i respectem la decisió que ha pres la majoria. Les opinions són diferents però totes són bones i respectables.

  M'agrada

 20. Roser

  M’agradaria saber com poguer ser soci de l’Associació Liceistes4t i 5è pis, per poguer votar la propera temporada.Estic molt d’acord el mel resultat d’aquesta temporada. Moltes gracies.

  M'agrada

 21. Maribel i Victor

  Joaquim, nos gustaría que nos enviases la dirección mail de la presidenta de la asociación. Ya hace tiempo que sabemos de la asociación, pero pensabamos que se había de ser abonado del 4º y 5º piso para pertenecer a ella.

  Completamente de acuerdo con el resultado de la votación. Estuvimos en la primera función y vivímos uno de esos maravillosos momentos que me da la ópera , crees que estás en el cielo y te sientes transportada a una tierra lejana donde los sentimientos se desbocan y lloras de felicidad.

  Perdonad mi cursileria, pero este es uno de los motivos que en mi primera ópera La Boheme en el Liceo por Jaume Aragall y Mireia Freni, me hizo exclamar ¡ Como he podido vivir sin esto ! y me enganchó a esta maravillosa pasión. ¿ Lo entendeis, verdad ?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: