IN FERNEM LAND

ILDEBRANDO D’ARCANGELO EL CANTANT DEL MES DE JUNY


Ildebrando d’Arcangelo el baix-baríton italià nascut a Pescara l’any 1969 és el cantant que més vots ha obtingut en la interpretació de l’ària del Rei d’Escòcia de l’òpera Ariodante de Handel, “Invida sorte”.

El cantant italià va gravar a l’any 2009 un magnífic disc dedicat íntegrament a Handel, amb l’agrupació Modo Antiquo, dirigit per Federico Maria Sardelli, que va ser motiu d’un apunt a In Fernem Land.

En aquest disc hi ha aquesta ària que va motivar que la triés com a ària base per la tria i no us negaré que aquesta també era la meva opció i això que el cantant que interpreta la quarta encara m’agrada més, però la versió no, segurament per una direcció d’orquestra lenta en excés.

Aquesta ha estat una edició poc votada, tan sols ha obtingut 39 vots i això que jo creia que el repertori barroc animaria a molts que no acostumen a participar i alhora de la veritat i amb tota una setmana sencera per fer-ho, no ha acabat de fer el pes.

Els vots es reparteixen de la següent manera:

 

INVIDA 3
15 38%
INVIDA 4
  12   31%
INVIDA 2
  7     18%
INVIDA 5
  3      8%
INVIDA 1
  1      3%
INVIDA 6
  1      3%
INVIDA 7
  0      0%

Que una de les opcions quedi a 0 sempre em sap greu i aquest cop ha estat l’última, qui sap, potser ja estàveu tips d’escoltar l’ària i ja us havíeu quedat amb una opció anterior.

Els cantants que hi ha al darrere de cadascuna de les set opcions són:

INVIDA 1 Sergio Foresti
INVIDA 2 Denis Sedov
INVIDA 3 Ildebrando d’Arcangelo
INVIDA 4 Samuel Ramey
INVIDA 5 Matthew Brook
INVIDA 6 Umberto Chiumo
INVIDA 7 Nicolas Cavallier

No acostumo a repetir cantants, però Ramey era imprescindible cantant Handel i malgrat ser tant bo, ni en l’edició de l’ària de Don Carlo, ni en aquesta ha guanyat.
Bé, us torno a deixar la gran i preciosa versió de Ildebrando d’Arcangelo, tot esperant que deixeu els comentaris de les vostres eleccions i les diferents versions proposades.

Si voleu tornar a repasar les altres sis versions heu de prémer AQUÍ

Moltes gràcies a tots els que heu participat.

23 comments

 1. colbran

  Esta vez he coincidido con la mayoría, en una participación algo escasa por cierto.

  El primer día escuché los tres primeros cantantes y ya opté por el 3. Después he escuchado el resto y sólo el 4 me gustaba tanto como para alinearlo con el 3. Volviendo a escuchar los dos decididamente me decanté por el número 3. Y ha resultado ser el bajo barítono Ildebrando D’Arcangelo.

  En esta ocasión no he reconocido a ninguno de los siete intérpretes propuestos, lo cual para mí siempre es preferible, pues aunque uno no quiera si reconoce una voz y le gusta suele colocarlo por delante de los demás.

  Felicidades, pues, a Ildebrando D’Arcangelo!

  M'agrada

 2. Pues me debes que no se haya quedado en blanco el 6, Umberto Chiumo, que ni idea. Me monté una Champions (el 7 pasó directamente a semifinales por incomparecencia del 8), y entre el 3 y el 4 escogí el 4, que luego perdió en la final con el 6 porque es muy bueno pero en vez de correr anda.

  El aria es preciosa y no me hartó nada

  M'agrada

  • Eva D

   Finalment jo també vaig votar el 4, perquè malgrat ser més lent, el timbre en tota la tesitura no tenia igual.
   Gràcies, Joaquim!! Aprenem amb tu moltíssim cada dia!! 🙂

   M'agrada

 3. Com es habitual, no vaig conèixer cap de les veus, però des del primer moment em van agradar les versions 3, 4 i 5. M’alegra haver-me decantat per D’Arcangelo, tan versàtil i bon cantant a l’hora d’interpretar, com agradable i amatent fora de l’escenari.

  M'agrada

 4. Com sempre ,no vaig coneixer ningú,però rumiant,vaig arribar a la conclusió de que el 3 era el que mes m’agradaba però sense saber qui era
  Dons ja me agrada que hagi sigut el Ildebrando,(vaja quin nom li varen posar).Una molt bona interpretació.Adéu i una abraçada.

  M'agrada

 5. tristany

  Em va costar moltíssim decidir-me aquest cop, i em vaig escoltar els “preseleccionats” un munt de vegades, la qual cosa va ser un plaer perquè l’ària és preciosa. No ha guanyat la meva tria, però també m’agrada molt aquesta versió.

  Animo tothom a participar en futures edicions, perquè preparar-ho li deu suposar una immensa feinada a en Joaquim i a més és molt divertit fer de “jurat” entre aquestes grans versions que sempre ens ofereix. Ja espero amb delit l’edició d’aquest mes.

  M'agrada

 6. elisenda

  Com és habitual no en vaig conèixer cap, però l’opció 3 la vaig tenir clara des del primer moment.
  Estic molt contenta perquè per un cop he triat el guanyador i a més ja el coneixia!! (anem fent progressos). El conec del Stabat Mater de Rossini que vas recomenar aquí i que és fantàstic.

  M'agrada

 7. No vaig poder votar per qüestions que no venen al cas però estic molt contenta de que el triomfador sigui Ildebrando d’Arcangelo que m’agrada més fent Händel que Bizet (Escamillo).
  Coincideixo amb tos els qui diuen que l’ària és preciosa.
  Aprecio i agraeïxo feinada que fas, Joaquim.

  M'agrada

 8. Concep

  La que més em va satisfer va ser la 4, des de el primer moment i que sigui la més lenta no em va importar i casi us diria que m’agrada més.
  La veu de Ramey i sobretot com ho canta, m’agrada més que la versió de d’Arcangelo, que va quedar en la meva particular tria, en tercer lloc, doncs la 2 em va agradar també molt, encara que la veu no té la qualitat de la 3 i la 4. Sedov és la versió que tinc en CD i el vaig reconèixer aviat. Ramey més tard i d’Arcangelo m’ho vaig suposar i això que no tinc cap habilitat per reconèixer les veus.
  L’ària és una divinitat i la tria mensual l’espero entre encuriosida i amb ànsia i sempre acabo satisfeta, tot i que no surti el que jo triï.

  M'agrada

 9. Neus

  A mi també em sap greu que algú es quedi a zero perquè sembla que no agradi a ningú i només és el que no agrada MÉS a ningú. Vull dir que si es fes una votació per triar al que no agrada o agrada menys podria sortir algú que fins i tot tingués vots a favor.
  He votat el 4 perquè encara que sigui una mica lent m’agrada molt la veu. El 7 també m’agrada i el 1 no m’agrada
  Bona nit i gràcies

  M'agrada

 10. Moltes gràcies Colbran, José Luis, Eva D, Josep, Angels, Tristany, Elisenda, Olympia, Joaquim, Concep i Neus, la vostra fidelitat i els vostres comentaris m’esperonen per aquesta propera edició, que serà l’última. Després de vacances buscaré una alternativa diferent.

  M'agrada

 11. Carlos R.

  Mi opción fue la 4, en segundo lugar la 3 y la tercera la 2.
  No me gustaría que después del verano ya no volviera el cantante del mes, aunque tu eres quien mandas, yo me lo paso muy bien y este mes ha sido especialmente placentero escuchar siete versiones muy diferentes de esta maravillosa aria.
  Ánimo Joaquim, hace días que te presiento con un cierto aire alicaído.

  M'agrada

 12. Joaquim, coneixen-te sabem perfectament que la sorpresa que ens preparis per després de les vacances serà tan engrescadora com les que ens has brindat fins aleshores.
  Vull agrair-te molt sincerament la dedicació (ja sabem que a banda del treball que et dona, t’ho passes molt bé) i la quantitat de coneixements que ens transmets.
  Una abraçada

  M'agrada

 13. Aquesta vegada sí que ho vaig passar malament a l’hora de votar, doncs saps perfectament l’admiració que sento per l’excels baix que forma part del meu particular “pòquer de yankees”, però, en aquest cas, la seriositat, que precisament NO em caracteritza, em va venir a tustar a la porta i fer-me veure que em calia comportar com calia, i amb el cor a la mà i el cap fred vaig votar el que més em va agradar cantant aquesta ària: El número 3.

  Helou, míster Remei! Hoguard yu?: Quan es faci amic meu, no m’ho tingui en compte, eh?, i pel dia del meu aniversari, que enguany farà que em canviï la xifra de la desena, m’enviarà també una felicitació, oi que sí?… I si pot ser, més llarga que la que va enviar dilluns a aquell de Sant Andreu, eh?

  M'agrada

 14. Montserrat tur

  Aquesta votació ha estat al meyns per mí una de les mès fàcils doncs en escoltar la versi’o nº3 no vaig dubtar n’hi un moment, la nº 4 ès l’única que al meu entendre podia competir peró la trobo massa lenta. Joaquim, fará vacances el cantant del mes?, si ès així espero impacient la tornada doncs m’ho passo molt bè. Gracies

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: