IN FERNEM LAND

PROMS 2011: INSISTINT AMB BRAHMS, AX I HAITINK (2)


Bernard Haitink

Insistint en els PROMS, una insistència gens traumàtica, oi?

Ahir us vaig deixar el primer dels concerts dedicats a Johannes Brahms amb la Chamber Orchestra of Europe dirigida per Bernard Haitink i Emanuel Ax com a solista de piano, i avui segur que no us sabrà greu que insisteixi amb els mateixos intèrprets i compositor, per oferir-vos el PROMS 47 que es va oferir en el Royal Albert Hall, el dia 20 d’agost, integrat per el segon concert per a piano i orquestra i la quarta simfonia. Un programa preciós, magníficament interpretat, ja m’ho sabreu dir.

I si ahir eren el primer concert per a piano i la tercera simfonia, avui ens trobem amb el segon concert, escrit 20 anys més tard del primer i un dels cims del virtuosisme pianístic i la quarta simfonia, un compendi del saber i dels fonaments musicals de Brahms, és a dir, Bach i Beethoven.

És talment un privilegi que en aquests encara no dos mesos de durada, a Londres puguin gaudir d’aquesta temporada de concerts, que en cap altre ciutat del món i en època de vacances, concentri tanta categoria artística.

PROMS 2011

Johannes Brahms

Concert per a piano i orquestra núm 2, en Si bemoll major, Op 83 (1878-1881)

 1. Allegro non troppo
 2. Allegro appassionato
 3. Andante
 4. Allegretto grazioso

Quarta Simfonia en Mi menor, Op 98 (1884-1885)

 1. Allegro non troppo (mi menor)
 2. Andante moderato (mi mayor)
 3. Allegro giocoso – Poco meno presto – Tempo I (do mayor)
 4. Allegro energico e passionato – Più Allegro (mi menor)

Chamber Orchestra of Europe
Emanuel Ax, piano
Director Bernard Haitink
PROMS 47, 20 d’agost de 2011, Royal Albert Hall de Londres

Com ahir, també us deixaré un tast del concert per apiano i orquestra, com a esquer per baixar-vos els dos arxius, ja que com ahir també, us deixaré en arxius separats del concert i la simfonia, tot esperant que us sigui més fàcil.

Emanuel Ax

Així doncs, aquí teniu el climàtic Andante del concert, un autèntic tresor musical.

ENLLAÇOS

Aviat haurem d’agafar un vol cap a Lucerna, ja ha començat el seu imprescindible Festival i hem d’anar, tant si com no.

8 comments

 1. Josep Olivé

  Ja ho mostra la columna de l’esquerra: Palau, Auditori i Liceu tancats per vacances. Res a dir. La majoria d’equipaments d’aquestes característiques estan tancats arreu, i Londres no és una excepció: Barbican, Royal Festival Hall, ROH i ENO tambè estan tancats. Hi ha una diferència molt notable però: es diu PROMS. I és que a pesar del victorià edifici (musicalment parlant) el que a dins seu es fa és per caure la bava a qualsevol amant de la música. Només cal llegir la programació: quantitat i qualitat a dojo. Una joia cultural i musical de primer ordre, i per vacances. I a destacar l’ambient musical que es respira, força diferent d’altres festivals d’estiu. Els posts que es dedican al PROMS a In Fernem Land són una constatació clara de tot lo escrit, i poder escoltar els dos concerts per a piano i dues simfonies de l’enorme Brahms en dos dies seguits és tot un autèntic plaer musical i estiuenc.

  M'agrada

 2. manu

  Bernard Haitink és per categoria, humiltat, repertori i trajectoria el més gran director dels nostres temps. L’interpret perfecte, discret i sempre fidel a l’obra. I a nivell tècnic és insuperable. L’equivalent entre els solistes era Brendel.

  M'agrada

 3. manu

  Els meus directors favorits per generacions:

  Bernard Haitink, Georges Pretre, Lorin Maazel
  Valery Gergiev, Daniele Gatti, Christian Thielemann
  Tugan Sokhiev, Clemens Schuldt, Kirill Petrenko

  Sobre gustos no hay nada escrito…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: