IN FERNEM LAND

LA INFANTA MARGARITA D’ÀUSTRIA


Detall del quadre Las Meninas de Diego Velazquez

La infanta Margarita Teresa filla del Rei Felip IV i Mariana d’Àustria és el personatge que rep la gerra de fang, de mans de María Agustina Sarmiento de Sotomayor, filla del Comte de Salvatierra, en el quadre “Las Meninas” de Diego Velázquez, i per tant el personatge que buscàvem en el concurset que us vaig proposar el divendres passat.

He rebut 30 e-mails  i tots contenien la resposta correcta, TOTS, per tant he de felicitar a tothom no tan sols per participar, sinó també per haver-ho fet tots correctament, però guanyava les entrades per assistir al concert del Trio Ludwig el proper divendres al Teatre Principal de Sabadell , aquell que respongués primer i quan passaven 12 minuts des de la publicació de l’apunt vaig rebre un e-mail de Nacho Ledesma que deia:

Em dic Nacho Ledesma i crec que la resposta es: El quadre és “Las Meninas” i el personatge al que fa referència el concurs és “La Infanta Margarita de Austria”.

Seguint la resposta correcta de Nacho es va produir una corrua d’e-mails signats, per estricta ordre d’arribada per: Teresa, Tristany, Nurpamina, Albert, Marga, Maria Teresa Figa, Simone, Marta, Concep, Ferran, Kalamar, Xavier C, Atticus, Santi, Lluís Emili, Domenec, Rafel, Nati, Maria Teresa Mir, Jaume, Maria Teresa Masip, Pablo, Titus, Bocachete, Lluís, Patricia, José Luis, Maria Gil i Sacra.

Espero no haver-me deixat a ningú, seria imperdonable!

El mes vinent us proposaré un altre micro concurs que espero que sigui del vostre grat.

Gràcies a tots!

Us deixo l’enllaç de la Viquipèdia sobre el quadre de “Las Meninas” de Diego Velázquez

Apunt referenciat:  CONCURSET NÚM 2

21 comments

 1. Fernando S.T.

  Es imperdonable que no me diera cuenta que ese pedazo de pintura fuese de Las Meninas, sobretodo cuando ahora es tan evidente. La memoria visual a veces es cruel.
  Felicidades al ganador.

  M'agrada

 2. Juli Carbó i Montardit

  Jo no he participat en aquest concurs però és evident i imperdonable no saber a quin quadre perteneix aquest fragment exposat.
  Espero que en el proper concurs hi pugui participar. De música no hi entenc gairebé gens però en aquesta mena de concurs crec que puc opinar una mica.
  Felicitats per al guanyador

  M'agrada

 3. Concep

  Tot va ser veure l’apunt i reconèixer el quadre i per tant vaig saber que es tractava de l’infanta Margarita Teresa d’Àustria, però vaig arribar tard, nou per endavant també ho van veure com jo. Per a mi aquest cop va ser ben senzill.
  Felicitats a Nacho per ser el més ràpid
  .

  M'agrada

 4. Josep Olivé

  Aquesta vegada si que no es pot dir que l’origen del detall pictòric era un raresa, o que la pregunta era només per a experts, o que s’havia de fer hores de càbeles i googles…. Doncs ni aixi. Hauria de tornar al cole. 🙂

  M'agrada

 5. Juan

  pues si, felicidades al ganador. Yo llegué tarde.
  Por cierto ximo, una cosa, todavía no me recupero de esto

  Sabrá usted que lo sabe todo si habrá grabación por ahí ya? Y si eso la va a colgar en su magnífico blog?
  Mil gracias como siempre.
  A sus pies.

  M'agrada

 6. Felicidades al ganador!

  Aunque este cuadro me lo sé de memoria no supe reconocer ese trocito. Eso quiere decir que me había fijado poco en el gesto de entrega de la jarrita, a favor de todo el resto.

  Como no lo reconocí no participé.

  M'agrada

 7. Maribel i Victor

  Felicitats Nacho per la ràpida resposta.
  En Victor va saber que es tractava de les Menines tan aviat com va veure el fragment, però no varem concursar perquè el divendres no podriem anar al concert. De totes formes no haguéssim arribat a temps.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: