IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE L’ELISIR D’AMORE A BADEN-BADEN (Villazón-Persson-Trekel-D’Arcangelo;Villazón-Heras Casado)


Rolando Villazón (Nemorino) a L'Elisir d'Amore a Baden Baden 2012. Producció de Roalndo Villazón

Rolando Villazón (Nemorino) a L’elisir d’amore a Baden Baden 2012. Producció de Rolando Villazón

Avui un Regal apropiat per aquestes dates, un regal alegre i simpàtic de la mà de Donizetti i el seu Elisir d’Amore sota la visió de Rolando Villazón com a director d’escena, i òbviament com a Nemorino.

La gravació es va fer durant les representacions d’aquest estiu passat al Festival de Baden-Baden i ja veureu que Villazón “deconstrueix” l’argument (si, ell també), això si, sense alterar-ho gaire, no fos cas que l’alta burgesia del Festival tingués gaires sotracs.

L’acció es situa en el rodatge d’una pel·lícula ambientada al Far-West als inicis del cinema, Adina i Belcore son les stars, mentre que Nemorino és un  actor de la figuració (homenatge al compatriota Mario Moreno, Cantinflas), Dulcamara el director i Giannetta la seva ajudant. Curiosament la proposta és força coincident amb la del Festival de Pesaro del mateix estiu, per a Ciro in Babilonia.

Aquí us ho deixo i ja sereu vosaltres qui ho valorareu, si us ve de gust. També he transformat el vídeo en un àudio per a tots aquells que en tingueu prou amb l’audició (format mp3) i dos enllaços, un per acte.

Si el Tió ja ens ha deixat això, no sé pas si els Reis Mags seran gaire generosos…. Potser que comenceu a fer una carta, a veure que cau

Us deixo mentrestant un Youtube amb la “Furtiva” i el “Prendi per me sei libero” gentilesa de NemorinoWest (disponible tota la representació amb subtítols en japonès). La versió que jo us deixo està subtitulada en alemany.

Gaetano Donizetti
L’ELISIR D’AMORE 
Llibret: Felice Romani
Baden Baden 2012

Nemorino: Rolando Villazón (un comparsa)
Adina: Miah Persson (una actriu de cinema)
Belcore: Roman Trekel (un actor de cinema)
Dulcamara: Ildebrando D’Arcangelo (un director de cinema)
Giannetta: Regula Mühlemann (ajundant de direcció)
Rol mut: Robert Schenker (actor de cinema)

Balthasar-Neumann-Ensemble
Director del cor: Detlef Bratschke
Director musical: Pablo Heras-Casado

Director d’escena: Rolando Villazón
Escenografia: Johannes Leiacker
Vestuari: Thibault Vancraenenbroeck
Director TV: Nele Münchmeyer

Miah Persson i Rolando Villazón a L'elisir d'amore a Baden Baden 2012, producció de Rolando Villazón.

Miah Persson i Rolando Villazón a L’elisir d’amore a Baden Baden 2012, producció de Rolando Villazón.

ADVERTÈNCIA I RECOMANACIÓ:

Ja sabeu que les baixades dels arxius dipositats a RapidShare s’han restringit a 50GB per dia. Cada dia a mitjanit s’allibera un altre cop  el límit, per tant la millor hora per provar les descàrregues és a mitjanit (horari europeu), tots com la Cenerentola, atents a la mitjanit.

Tots els que sigueu contactes del meu compta a RS i estigueu interessats en aquest o altres arxius del blog, us prego que els baixeu des de l’administrador d’arxius del vostre compte de RS i entreu a la meva carpeta, ja que teniu 50GB a repartir entre els 100 contactes, mentre que tots aquells que no han pogut accedir-hi, que en són molts més, ho ha de fer des dels enllaços del blog. Hi ha dies que el límit dels contactes acaba sense exhaurir-se els 50GB, mentre que el general passada poca estona de la mitjanit ja s’ha exhaurit. Sigueu si us plau generosos i solidaris utilitzant el privilegi de tenir accés al meu compte de RS directament. Tothom us ho agrairà.

You know that the downloads of the RS files are restricted to 50 GB per day. Every day at midnight the limit is freed once again, therefore the best hour to try the downloads is midnight.

All of you who are contacted with my RS account and keep interested on this or other files from my blog are begged to download  them from the files manager of your RS account and enter in my folder since you have 50 GB to share among the 100 contacts, on the other hand those who couldn’t get access to it –and are lots more- must do it through the blog links. There are days that the contacts limit ends without covering the 50 GB but usually it finishes short after midnight. Please be generous and good partners using the privilege of getting access directly to my account. Everybody will be recognized to all of you.

ENLLAÇOS

http://rapidshare.com/files/347748862/Elisir_BB_2012.mp4.001

http://rapidshare.com/files/4283705923/Elisir_BB_2012.mp4.002

http://rapidshare.com/files/2439358033/Elisir_BB_2012.mp4.003

http://rapidshare.com/files/2256343768/Elisir_BB_2012.mp4.004

http://rapidshare.com/files/2765368644/Elisir_BB_2012.mp4.005

http://rapidshare.com/files/2147400158/Elisir_BB_2012.mp4.006

ENLLAÇ ÀUDIO mp3

http://rapidshare.com/files/700782922/Elisir_BB_2012_CD1.mp3

http://rapidshare.com/files/752742141/Elisir_BB_2012_CD2.mp3

Quan es publiqui aquest apunt estaré al cinema (feia anys que no anava al cinema la nit del dia de Nadal) veient Les Miserables, demà en parlarem a IFL.

21 comments

 1. Estimats Reis Joaquim, Fede i Angelet: cap de les malifetes d´aquest any ha estat amb mala intenció o de conseqüències greus, així que pel proper any voldria que tots ens poguem seguir abocant cada dia a aquesta finestreta que és IFL. No sé si això ens sol·lucionarà els problemes, però si més no ens farà més feliços.
  Xavier C.

  M'agrada

 2. SANTI

  Jo desitjo que que sempre que en tinguis ganes, no deixis mai de fer aquesta feinada que mai et podrem agrair prou.
  Ja s’està baixant aquest Elisir que veurem aquesta tarda si tot va bé.

  M'agrada

 3. Josep Olivé

  Estimats reis mags de l’orient, ben segur que esteu rebent moltes cartes demanant el mateix que el que demanen Santi i Xavier. I com que jo no vull ser menys això us deixo escrit: llarga vida a IFL! 🙂

  M'agrada

 4. pio

  Sto pensando: quanti teatri d’opera ci sono nel mondo intero? e quanti cantanti ci cantano di cui non si sa nulla? credo che l’eccesso di media che propongono sempre gli stessi cantanti inducano a credere che quello sia il modo giusto di cantare solo perchè è quello che ha un più grande risalto mediatico. Villazon oramai canta di tutto e quasi tutto male, senti la versione di Bergonzi: imparagonabili.

  M'agrada

  • Sicuramente hai ragione in una parte della tua argomentazione, ma purtroppo oggi non ci sono molti cantanti che cantano Nemorino come Bergonzi, questo non dovrebbe produrre rimpianto eterno, sicuramente ora ci sono cantanti, non necessariamente Villazón, che ci possono far godere di molto e per molti Villazón sa farlo.
   La cosa migliore è che ognuno trova il modo migliore per essere felici
   Lascia che regna lo spirito di Natale per un paio di giorni in IFL 🙂

   M'agrada

 5. Ja ha passat Sant Esteve, ja ens hem menjat els canelons i ara toca gaudir tranquil·lament d’aquest Elisir que ens has regalat i que m’he afanyat a baixar aquest matí, abans de posar-me a la cuina. A veure què tal aquest Nemorino/Cantinflas, el que segur que m’agradarà molt serà aquest Dulcamara, faci del que faci!!!!.

  Als Reis Mags els demano que ens segueixin sorprenent amb els seus regals via In Fernem Land!.

  M'agrada

  • Segur que els canalons estaven per llepar-se els dits, potser com el Dulcamara ? 😉
   Haurem de posar sabates al balcó, aigua per els assedegats camells i pa sec, ah! i passar l’escombra per els patis i balcons, que si ho troben brut no s’aturen 🙂

   M'agrada

 6. Gràcies Joaquim. Baixaré l’audio.
  Com m’agradaria veure Les miserables ara mateix però hauré d’esperar un moment més adequat. Crec que s’hi han lluit però res, res podrà superar la bellesa del musical en viu i en directe al vell teatre Palace de Londres. M’ho vaig passar pipa. Vaig flipar com si tingués quinze anys. Ah quina nit!
  Espero amb emoció la teva crònica però potser la llegiré quan hagi vist la pel·lícula.
  Una abraçada!

  M'agrada

 7. Fernando S.T.

  Con el audio es suficiente y me sobra. Villazón ha perdido chispa y evidencia las limitaciones que siempre tuvo.
  ¿Hay alguién más poco apropiado que Trekel para cantar un rol de Donizetti?
  A veces parece que lo hagan adrede.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: