IN FERNEM LAND

CHRISTIAN GERHAHER ÉS ORFEO A MUNICH


Una de les produccions del Festival d’Estiu de la Staatsoper de Munich és L’Orfeo de Claudio Monteverdi, sota la direcció musical de Ivor Bolton i la producció de David Bösch. Malauradament no disposo del vídeo però si que us puc oferir l’àudio de la retransmissió de B4-Klassik.

Ja sabeu que jo no sóc gaire del Moteverdi operístic, però per sobre de les meves predileccions, fílies i fòbies he cregut que aquesta transmissió podia ser interessant per a molts de vosaltres, sobretot tenint en compte que el rol protagonista corre a càrrec d’un dels barítons més interessants de l’actualitat, l’alemany Christian Gerhaher (Straubing 1969).

Al costat del notabilíssim protagonista, amb una dicció i interpretació admirable, hi trobem cantants tan sòlids com Anna Bonitatibus, Angela Brower i el jove tenor Mauro Peter, que ja ens ha visitat IFL en dues ocasions de manera estel·lar.

A mi el que m’ha engrescat més, a part de Gerhaher ha estat la direcció enèrgica i vital del de Ivor Bolton, al capdavant d’una selecció de músics de l’orquestra de la Staatsoper, que talment sembla una prestigiosa formació de caràcter històric.

No és el meu repertori predilecta, ja ho sabeu, fet que no ha m’ha privat d’escoltar-me tota la representació d’una tirada i fruir-la amb moderació, sobretot gràcies a la direcció de Bolton, molt teatral i que malgrat no disposar del suport escènic (potser millor), m’ha resultat àgil i gens monòtona.

Us deixo escoltar tres fragments, la famosa Toccata inicial del Pròleg i la intervenció de la Angela Brower cantant el rol de La Musica “Dal mio Parnasso”.

I ara us proposo escoltar l’escena del acte segon entre La messagiera (Anna Bonitatibus) i Orfeo (Christian Gerhaher), “”In un fiorito prato” (messagiera), “Tu se’ morta, mia vita, ed io respiro?” (Orfeo), amb la intervenció dels pastors segon  i tercer i “Ma io, che in questa lingua” (Messagiera).

Finalment escoltarem l’acte cinquè sencer, amb la intervenció de Gerhaher, el tenor Mauro Peter com Apollo i i l’Echo de Jeroen de Vaal.

Claudio Monteverdi
L’ORFEO

ORFEO – Christian Gerhaher
EURIDICE – Anna Virovlansky
MESSAGIERA / PROSERPINA – Anna Bonitatibus
CARONTE – Andrea Mastroni
SPERANZA / LA MUSICA – Angela Brower
PLUTONE – Andrew Harris
APOLLO – Mauro Peter

Pastore I / Spirito I – Mathias Vidal
Pastore II / Spirito III / Echo – Jeroen de Vaal
Pastore III – Gabriel Jublin
Pastore IV / Spirito II – Thomas Faulkner
Ninfa – Lucy Knight

Zürcher Singakademie
Monteverdi-Continuo-Ensemble
Mitglieder des Bayerischen Staatsorchesters
Direcció: Ivor Bolton

Prinzregententheater
Munich, 20 de juliol de 2014

ENLLAÇ mp3

https://mega.co.nz/#F!6MNEHBTK!sLF4spP8utCrvFImefLh6g

Espero que sigui del vostre interès.

10 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: